Ciąża w Holandii
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytałam trochę o herbacie z liści z malin, że niby ułatwia poród. Kupię w zielarskim taką herbatkę i będę pić od 36tyg może pomoże.
I chciałabym też uniknąć nacinania, nie wiem jak tutaj jest czy nacinają, czy nie -madziallena wiesz coś może na ten temat? -
Ja też chce karmić piersią przecież to piękna sprawa jest Mi też piersi prawie wcale nie urosły ale to nie ma najmniejszego znaczenia. Moja przyjaciółka ma malutkie piersi, prawie deska a mleka ma dla całej armii:P
Co do znieczulenia to jak najbardziej:) jeśli będę rodzić naturalnie to czemu nie? po co mam się męczyć? i jakoś nie wierzę że to zaszkodzi dzieciom...bez przesady. Jakby to było takie szkodliwe to by nie dawali.ao12. lubi tę wiadomość
-
Tutaj nie nacinaja wlasnie wczoraj rozmaiwalam z polozna o tym i Szwagierka jak rodzila w zeszlym roku to sama pekla miala znieczulenie to w kregoslup i chwali sobie ze wogole bolu nie czuc.Ja tez chce karmic piersia ale chyba nie bede miec mleka bo mam bardz duze przed ciaza D a teraz mam G masakra jakas tak mi urosly
ao12. lubi tę wiadomość
-
madziallena wrote:Tutaj nie nacinaja wlasnie wczoraj rozmaiwalam z polozna o tym i Szwagierka jak rodzila w zeszlym roku to sama pekla miala znieczulenie to w kregoslup i chwali sobie ze wogole bolu nie czuc.Ja tez chce karmic piersia ale chyba nie bede miec mleka bo mam bardz duze przed ciaza D a teraz mam G masakra jakas tak mi urosly
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 11:55
-
madziallena wrote:Wlasnie dostalam paczke ktora zamowilam na tej stronie co wczoraj linka podawalam za to wszystko zaplacilam tylko 12e
Ja jakiś czas temu na promocji w basie kupiłam 4 Persile sensitiv za 10.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:36
-
no to że położna prowadzi to wiem, moja koleżanka w pojedynczej ciąży od 24 tygodnia miała twardą macicę cały czas i zostałą skierowana do lekarza i do końc prowadził jej lekarz ciążę. Dlatego też pytam.
Ja tam od początku z lekarzem i poród w szpitalu mam bezpłatnie ale to ze względu na ciążę bliźniaczą:_) -
Madlen222 wrote:Dziewczyny a Wam ciąże prowadzą położne, tak? Nie mówię o Pestce:) bo u Ciebie kochana to wiem że lekarz, tak u mnie:)
A macie już wybrany szpital do rodzenia? Musicie płacić za poród w szpitalu? -
madziallena wrote:tak polozne prowadza i z ta tez bedziesz rodzic co cala ciaze chodzisz ja za porod nie bede placic bo mam to wyzsze ubezpieczenie ino zaplacilam raz za usg prenatalne 162e bo to jest refundowane jesli masz skonczone 35lat tylko.
-
ao12. wrote:ja też za to płaciłam
A ja nie robiłam tych badań, a na połówkowym lekarz stwierdził że nasze dzieci na 100% nie mają downa itp.
Ja właśnie robię sobie placki zimniaczane z boczkiem i z żółtym serem, jakoś mnie tak naszło. Nigdy nie robiłam i nie jadłam takich...potem Wam napiszę czy dobre:Dmadziallena lubi tę wiadomość