Ciąża w Holandii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz po wizycie krew pobrana wszystko jest dobrze, Mała rośnie prawidłowo i waży juz 1600. Ja tez jestem prowadzona przez lekarza bo mam problemy z sercem, miałam je już przed ciążą i dlatego tez rodze w szpitalu za darmo. Co do znieczulenia czemu by nie skorzystac jak jest taka mozliwosc. Macie juz wybrane imiona? U nas bedzie Nicola u Madlen widze Julek i Lena a jak u reszty? Pochwalcie sie:)
Madlen222, ao12. lubią tę wiadomość
-
Martucha super że na wizycie ok:) i Nicolka już duża:) Tak u mnie będzie Juliusz i Lena. Właśnie dziewczynki chwalcie się imionami:)
Martucha a skąd Ty jesteś? Jak pisałaś wcześniej to przepraszam, widocznie nie zanotowałam:)
Dziewczyny placki ziemniaczane z boczkiem i z serem rewelacja! Polecam !!! Jeśli oczywiście lubicie takie dania...Zjadłam 3 i pękam...reszta dla męża;)
Dzisiaj mamy rocznicę ślubu, czwartą dostałam rano zegarek...jak wróci to jeszcze ja muszę go obdarować
W ogóle to się wkurzyłam dzisiaj, bo dostałam pismo z balastingu że muszę im oddać 275euro za zwrot z ubezpieczenia zdrowotnego. A w piątek przysłali z kolei że mi się należy 823euro. Co za pojeby...w tym kraju to jest popier.... że najpierw Ci dają a potem każą oddawać...tragedia.ao12. lubi tę wiadomość
-
ja z zaandamu pod amsterdamem:) narobiłas ochoty tymi plackami napewno musze byc dobre no i oczywiscie najlepszego z okazji rocznicy niech kolejne latka leca:) moze to jakas pomyłka z tym balastingiem moze poradz sie jakiejs ksiegowej...
Madlen222, ao12. lubią tę wiadomość
-
Oooo tez bym zjadla takie placki daj przepis ja w zeszlym roku musialam oddac 450e a w tym roku mi je zwrocili debile U nas bedzie Emilia Magdalena Marta duza ta twoja ksiezniczka moja w 27tc miala ino 1100 ciekawe ile ma teraz dopiero w 35tc sprawdzimy bo tak mam usg
ao12. lubi tę wiadomość
-
Martucha tutaj tak niestety jest, że najpierw dają a potem zabierają. To typowe dla holenderskich urzędów więc zawsze trzeba być na to przygotowanym.
Dziękuję za życzenia:)
Madzialena te placki to robisz normalnie tylko do ciasta dodajesz ser żółty w kostkę pokrojony, boczek wędzony i ja dałam jeszcze parę łyżek prażonej cebulki. Smażysz na rozgrzanym oleju i gotowe. W przepisie jest żeby ze śmietaną jeść ale ja jadłam bez i są rewelacyjne. Naprawdę super to smakuje.
Dziewczyny czy Wam też spina się brzuch? Mi od 26-go tygodnia twardnieje co parę minut, czasami co godzinę, generalnie kilkanaście razy dziennie. Lekarz mówi że to fizjologia i dopóki nie boli to jest ok, macica ćwiczy. Macie też takie coś? -
Ja też zjadłabym takie placki-uwielbiam placki ziemniaczane My właśnie zjedliśmy oszukane gołąbki z sosem pomidorowym
Marta już duża jest Twoja gwiazda
U nas imię jeszcze nie wybrane, mamy 3 typy, pewnie jak się urodzi zdecydujemy które do niej najbardziej pasuje. Wybierzemy któreś z tych imion:Alicja, Julia lub Hania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 16:57
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny spieszę z wiadomościami. Moi chłopcy rozwijają się prawidłowo jeden waży juz ok 960g drugi 760g Imiona jeszcze nie wybrane - mamy problem bo te co nam sie podobaja Holendrzy nie wymówia poprawnie.
Ja dzis całe popołudnie przespałam - taka pogoda i złe samopoczucie.
Ja chce jeszcze lato!ao12., Martucha_ lubią tę wiadomość
-
Mi tez sie wydaje ze duza ale lekarz powiedział że normalna waga jak na ten tydzien. Tez spina mi sie dosc czesto brzuch poza tym dokucza mi ból krocza jak tylko troche pochodze:/ co do tego w czym sie rodzi nie mam pojecia tez jestem ciekawa co warto ze soba wziąść do szpitala. Ao ten kupon w baby-dump co podałas link to co trzeba z nim zrobic? wypełnic i ?
-
Najlepiej sprawdzić na stronie szpitala u mnie jest taka lista:
Welke kleding/spullen neemt u mee?
Zorg dat er van te voren een tas klaarstaat met daarin:
Voor uzelf:
toiletspullen, zoals bijvoorbeeld: tandpasta, zeep, douchegel, borstel,
enzovoort,
kleding voor tijdens en na de bevalling.
kleding om in naar huis te gaan.
één of meer goed steunende BH's (zonder beugels).
vier of meer onderbroekjes (geen string).
Voor de baby
gewassen kleding die nodig is voor het vertrek naar huis,
Denk aan een mutsje en sokjes
maxi cosi, voor het vervoer van uw baby.
Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing door.
Neem de maxi cosi alleen mee op de dag van ontslag
warme deken of jasje voor het naar
huis gaan
Voor uw partner:toiletspullen, pyjama of huispak
(het dragen van passende
nachtkleding is verplicht)