Ciąża w Holandii
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Witam nową mamusie Ewa gratulacje.
No i oczywiscie Anastazja rowniez trzymam mocno kciuki wszystko bedzie dobrze:)
Co do pierwszego usg to nie pomoge bo ja na pierwszych badaniach byłam w pl.
Tez mamy sporo roboty w dzień Nicola robi sobie tylko jedną drzemke i to pół godzinna wiec nie mam za duzo czasu dla siebie, wszędzie jej pełno jest co robić poza tym do tej pory pogoda dopisywała a mieszkamy koło jeziorka wiec prawie całe dnie spedzialismy na dworze.Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Witam serdecznie Dziewczyny Od pewnego czasu zaglądam do Was i chyba najwyższy czas, żeby się przyłączyć. Jestem totalną świeżynką, jeśli chodzi o ciążę a ciąża w Holandii to już w ogóle czarna magia. Troszkę się pogubiłam, a to dopiero początek.
Sytuacja wygląda tak, że staraliśmy się od dzidzię rok bez efektów. Postanowiliśmy udać się do ginekologa w Holandii i tutaj poprowadzić odpowiednie leczenie. Na pierwszej wizycie kontrolnej, jeszcze przed podjęciem leczenia, okazało się, że jestem w ciąży! Cud! Ginekolog powiedział, że muszę znaleźć położną i tutaj zaczynają się schody. Troszkę ciężko mi to ogarnąć. Nie wiem czy wybrać polską czy holenderską położną. Jestem z okolic Rotterdamu. Czy możecie mi kogoś polecić? Wszystkie rady są dla mnie cenneWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 21:10
-
Odświeżam wątek i pytam czy jeszcze tu ktoś zagląda?
Mieszkam w małym mieście w prowincji Drenthe, mieszkam tu 1,5 roku i to jest moja pierwsza ciąża. Z językiem ciężko, mąż trochę po angielsku i razem troszkę po holendersku, położna już znaleziona, pierwsza wizyta w środę Mam obawy jak to wszystko będzie przebiegać.
Roska86 dla mnie ciąża w Holandii to też czarna magia
Pozdrawiam wszystkich i odezwijcie się -
Witam.Mam nadzieje,że uzyskam tutaj informacje,które mnie uspokoją.Zostałam zwolniona w ciąży.W pracy mdlałam , cały czas wymiotowałam,męczył mnie okropny ból głowy.Agencja zgłosiła mnie do UWV,mineło już 6 tygodni,a ja cały czas nie wiem co bedzie z moim chorobowym.Dostaje listy,które nie zawierają żadnych konkretnych informacji.Zostałam bez środków do życia.Czy któraś z Was była na chorobowym podczas ciąży? Ile trzeba poczekać na pierwsze pieniążki?
-