Ciąża w Holandii
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Madzia Piękne, bo prawdziwe
Anastazja, kciuki zaciśnięte Tylko, daj koniecznie znać, co i jak, żebym mogła puścić
Ja w następnym tygodniu mam dwie wizyty w ciągu jednego dnia , tj w czwartek. Jedną rano u położnej , będzie usg , a drugą popołudniu w szpitalu, badanie prenatalne, więc kolejne usg, tyle , że bardziej dokładne.
Boję się , jak jasna cholera, bo jestem w grupie ryzyka -
Marta jak Nicola? Poprawił się stan skóry?
U Ali widać poprawę, skórka mieciutka. A z ulewaniem nie wiem od czego to zależy,raz mniej a czasem więcej i z piersi w dzień nie zje,tylko w nocy.
Ząbków jeszcze nie widzę,ale tak wszystko pakuje do buzi-czasem w nocy budzi się z płaczem to smaruję jej dziąsełka i śpimy dalej.
Nie wiem jak u Was z rozszerzaniem diety ja wprowadzilam kleik ryżowy do karmienia po kąpieli i jak narazie Ala jadła kalafiora,brokuł,marchewkę-ale ją odstawiłam bo miała po niej zatwardzenie i wczoraj jadła dynię. Od dzisiaj zacznę wprowadzać owoceWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 08:44
-
Ao, ja pamiętam, że jako pierwsze wprowadziłam owoc, a konkretnie jabłko.
Z tego , co wiem, to marchewka działa zapierająco. A kalafior i brokuł zaliczają się do warzyw kapustnych, więc powoduje wzdęcia.
Spróbuj może od jabłuszka. Jeżeli są zbyt kwaśne dla Maluszka, co może być możliwe, po przyzwyczajeniu do słodkiego mleka, można zetrzeć trochę biszkopta, osłodzi nieco jabłko
Co do ulewania, to często zależne jest od ilości połykanego ,przez Malucha powietrza podczas karmienia, albo "zachłanności" podczas ssania piersi. Mimo, że tutaj położne , twierdzą, że przy karmieniu piersią, nie trzeba unosić dziecka, żeby " odbiło " się Jemu powietrze, uważam, że trzeba to robić i pomóc Maleństwu pozbyć się pustych pęcherzyków , które powodują bolesne kolki. No , ale to tylko moje zdanie, zdobyte, przy karmieniu piersią trójki MaluchówWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 08:56
-
Po kalafiorze,brokule i dyni nic jej nie było, tylko marchew ją zatkała.
Z biszkoptem się wstrzymam,bo gluten chcę podać dopiero pod koniec 5 miesiąca.
Odbijam ją po każdym jedzonku, ulewać zaczęła dopiero jakoś w lutym i to w mniej więcej w tym samym czasie zaczęła "szorować" dziąsełka. -
Tak, byłam u pediatry pytała,czy nie ma zmian skórnych na plecach, łokciach i sama sprawdzała czy za uszkami nie ma.
Powiedziała, że to normalne.
Mała prawidłowo przybiera na wadze, a ja chodzę obrzyganaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 10:50
-
Czesc dziewczyny! Kiedys pisalam na forum ale potem jakos przestalam. Przeczytalam ostatnie posty i jesli moge doradzic co do ulewania (z wlasnego doswiadczenia) mozna kupic JOHANNESBROODPITMEEL to maczka chleba swietojanskiego mozna podawac od urodzenia rowniez podczas karmienia piersia. U nas sie sprawdzilo tyle ze ja karmilam mm wiec do kazdej butli dodawalam wlasnie ta maczke i maly nie ulewal wogole.https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
-
LoLkA wrote:Czesc dziewczyny! Kiedys pisalam na forum ale potem jakos przestalam. Przeczytalam ostatnie posty i jesli moge doradzic co do ulewania (z wlasnego doswiadczenia) mozna kupic JOHANNESBROODPITMEEL to maczka chleba swietojanskiego mozna podawac od urodzenia rowniez podczas karmienia piersia. U nas sie sprawdzilo tyle ze ja karmilam mm wiec do kazdej butli dodawalam wlasnie ta maczke i maly nie ulewal wogole.
-
ja podawalam bez konsultacji. Oczywiscie najpierw raz aby sprawdzic jak zareaguje i czy zadziala a potem juz normalnie. Oczywiscie mozesz powiedziec na konsultacji ze mala ulewa i ze chcesz jej podac ta maczke. a kupisz ja w kazdym sklepie zawsze stoi kolo mleka nutrilon i kosztuje cos kolo 4-5 euro.https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
-
Asia Emisia tez juz w dzien nie chce cyca tylko w nocy a butle tylko na lezaca inaczej nie zje i tak samo ma po marchewce zatwardzenie zjadla w sobote i niedziele i dzis byly kupa 2 bobki wiec narazie nie podaje jej nic w weekend sprobuje kalafiorka... probowalam jej dac jablko ale pluje nie chce...
Co do ulewania tez ulewa nie wiem czemu chyba taka jej natura musze sprobowac z ta maczka..
Wczoraj mielismy ostatnie szczepienia jak narazie i Emi wazy 7455 i ma 68cm Moje cycki od 2 dni juz sie przestawily na karmienie nocne i w dzien juz nie musze odciagac -
hej dziewczyny przepraszam ze Was tak zaniedbuje ale tak intensywnego tygodnia to dawno nie mialam... w sobote dowiedzielismy sie ze musimy sie wyprowadzic juz miałam z Mała zjeżdzac do polski na jakis czas ale udało sie znalezc nowy domek i jutro juz sie przenosimy, niestety przez kilka dni nie bede sie odzywac bo musimy załozyc internet i z tego co słyszałam troszke sie czeka...
Asia niestety nie poprawiło sie i dzisiaj mielismy wizyte w szpitalu u specjalisty ktory potwierdził ze to egzema:( mam nadzieje ze Nicola z tego wyrosnie... ulewanie nam przeszlo... karmie piersia i tez zawsze daje do odbicia jedynie w nocy nie bo jak zasnie to juz jej nie ruszam.. co do rozszerzania diety ja planuje rozszerzac dopiero od 6miesiaca jak narazie dawałam Nicoli tylko do spróbowania dosłownie dwie łyzeczki marchewki i jabluszka krzywi sie strasznie jedynie na mleczko sie nie krzywi nawet na witaminki ktore dostaje juz tyle czasu ma krzywą minke, czasem włozy sobie do buzi sama gryzaczek albo jakąs inna zabawke i tez sie krzywi hehe My tez dzisiaj mialysmy wazenie i Nicola ma 6785g i 64 cm rosną nam dzieciaczki:)
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i usg nie stresowac sie mamuski wszystko bedzie dobrze:) -
Anastazja, tak mi przykro
Ściskam Cię kochana wirtualnie i dużo sił i wytrwałości życzę.
Nie znamy się osobiście, ale to nieistotne i jak co, to jestem tutaj,pamiętaj,reszta dziewczyn, pewnie również, więc, gdybyś chciała popisać,pokrzyczeć, poprzeklinać albo co, pamiętaj, że tutaj możesz zawsze.
Przesyłam ciepłe myśli. -
Madzia moja Ala też je tylko na leżąco. Ja nadal karmię mieszanie moje mleczko+mm,a skoro nie chce jeść z piersi to odciągam-swoją drogą ciekawe, że w nocy jej nie przeszkadza
Od wczoraj dodaję jej do mleka mączkę i już nie ulewa
Wczoraj dalam Ali fasolkę szparagową i nie chciała jeść-wcale się nie dziwię bo było okropne i do tego ten zapach ble...
madziallena lubi tę wiadomość