Ciąża w Holandii
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki Alunia ma już 2 ząbki ale się bidulka nacierpiała a dla nas to był kolejny sprawdzian cierpliwości
Chyba będziemy musieli wymienić ten cholerny piec, bo sam nie chce grzać,dopiero po którymś z kolei wciśnięciu przycisku reset, nawet nie wiecie jaka jestem wku...
A gdzie Wy się wszystkie podziewacie?Sama zostałam?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 07:27
-
Dzięki, Ao i wzajemnie
Super, że Malutka ma już ząbki
Ja już wyczuwam pierwsze ruchy Maleństwa
Niesamowite uczucie
Puzel też już poczuł, Jego radość i podekscytowanie w załzawionych oczach - bezcenne.
Najmłodszy synek,coraz częściej mnie łapie za brzuszek, a to właśnie Jego reakcji na rodzeństwo obawiałam się najbardziej. Dzisiaj nawet poczuł figle Maluszka. Zadaje dużo pytań na temat Okruszka.Razem wymyślamy imiona. Miłe to
Buziaki i pozdrowienia, dla tych , które jeszcze są tu obecne -
Cześć dziewczynki. O kant du.y z fachowcami złożyliśmy reklamację bo piec przestał grzać, przyjechali z laską i wg nich piec grzeje, pieniędzy nie chcieli oddać- wg nas piec nie został naprawiony. Nie odbierają nawet telefonu :-[ Mąż ściągnął z neta instrukcję i próbuje,może coś się uda zdziałać a jak nieto musimy kupić nowy......normalnie mam takie nerwy, że szok!!!
A i byłam z Alunią w cb ponieważ ma suche czerwone placki na plecah,lokciach i krostki za uszkami, wg mnie to skaza białkowa. Kazali mi natluszczac suche miejsca.
Marta a co z Nicola? Schodzi jej juz ta egzema, co stosujesz?
Smaruję Alę olejem kokosowym, ale wyczytałam,że migdalowy też jest dobry i po nim nie zostają blizny.
Alusia ma już 7340g i 65cm rośnie lala
Ostatnio zaczęła się przywracać cały czas z pleców na brzuszek i próbuje coś kombinować z pełzaniem a gaduła z niej heheheWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 22:29
-
Witajcie dziewczyny
Wybaczcie za tą ciszę, ale wiele się działo w ostatnim czasie u mnie. W dodatku z internetem mieliśmy mały problem i jeszcze inne, ale już wszystko opanowane.
Moja malutka - Amelka - rośnie zdrowo, noce fajnie przesypia ( pewnie dlatego, że wspólnie w naszym łóżku ), wstaje tylko na karmienie, za dnia za to bardzo aktywna i ciężko ją przekonać nawet na małą drzemkę. Tzn. na rączkach chętnie śpi, ale strajkuje zaraz po odłożeniu do łóżeczka.
No i już się pięknie uśmiecha i od czasu do czasu coś tam po swojemu zaczyna gaworzyć
ao12 - śliczna ta Twoja kruszynka Alunia z pięknym uśmieszkiem
ao12. lubi tę wiadomość
-
Asia ja na Twoim miejscu poszlabym do ha bo jesli to skaZa tak jak myslisz to nawilzanie nie zalatwi problemu... u nas raz jest lepiej raz gorzej najbardziej dobijaja mnie noce bo Nicola czesto sie wybudza I sie drapie a ja chodze jak zombi juz od paru miesiecy, smaruje ja kremem z wazelina I parafina, do tego kremem ktory sie nazywa koelzalf I jeszcze mascia ze sterydami
Alunia jest sliczna pamietam ze juz jak sid urodzila miala duzo wloskow:)
SAbionow juz miesiac sto lat dla Amelkiao12. lubi tę wiadomość
-
W cb powiedzieli mi, że to na pewno nie jest skaza białkowa, bo dziecko dobrze przybiera na wadze, że to tylko egzema.
Dzisiaj zamówiłam mleko dla dzieci ze skazą białkową i jutro podam Aluni, do tego krem z firmy zarqa dla dzieci z problemami skórnymi i będę działać
A HA ma w dupie, muszę zmienić lekarza tylko na jakiego?
A u Nicoli wykluczyli alergię na mleko?
Sabinow najlepszego dla Amelki -
Dziękuje dziewczyny
Najgorszy pierwszy miesiąc, jak to mówią, ale już za nami. Moja malutka coś robi się nieznośna ostatnimi dniami i nie wiem, może to ten pierwszy skok rozwojowy i dlatego ? I martwię się też troszeczkę, bo nie wiem, czy czasem kolka jej nie dopadła. Wieczorami zwłaszcza, ciężko ją czasem uspokoić. Trwa to dosłownie kilkanaście minut, z przerwami, podczas których niemiłosiernie płacze, podkurcza nóżki i ewidentnie widać, że coś jej dolega. Podaję jej kropelki Esputicon, ale nie wiem, czy one do końca jej pomagają. Może zamówię te słynne z Niemiec, które ponoć są skuteczne ?
Poza tym dzisiaj mieliśmy wizytę w poradni; ogólne badanie. Wszystko na szczęście w porządku, ładnie przybiera na wadze - 4520 gr. I umówiliśmy się już na pierwsze szczepienie za 3 tygodnie.
-
Cześć dziewczynki, ale cisza...
Marta poczytaj sobie o latopicu są dostępne kosmetyki do ciała dla dzieci z azs i dodatkowo probiotyk do zwalczania przyczyn juz w układzie pokarmowym. Czytalam opinie na forach i chwalą mamusie ten probiotyk.Może warto spróbować, dziecko będzie się mniej męczyło.
Pozdrawiam wszystkie mamusie -
Dzieki jutro poszukam i poczytam:) u nas wykluczyli alergie pokarmowa... Asis moze zmien lekarza dopoki to jest poczatek to warto dzialac u nas na poczatku tylko czolo bylo czerwone a pozniej sie zaczelo cala buzia raczki nozki brzuszek a od niedawna nawet plecy...
-
A bardzo dziękujemy za życzenia
Zmieniłam sama Aluni mleczko na pepti i zaczynają znikać placki na plecach, buzia już nie jest taka szorstka -robi się jak pupcia
Malutka zjada mi już po całym sloiczku 200g na obiadek
Pewnie jak ktoś znajomy pojedzie do Pl poproszę,żeby kupił małej Latopic.
A jak Nicola, już lepiej?
Sabinow a jak Amelka? -
Witajcie
A ja z moją małą mam teraz nieciekawie, przez te kolki. W poniedziałek przyszły z Niemiec kropelki, tak więc od 3 dni jej daję rano i wieczorem po 15 kropelek. Zjada chętnie, ale efektów na razie nie widzę.
ao12 - po jakim czasie zażywania u Was tych kropelek zauważyłaś poprawę ? Może lepiej dawać częściej a mniej kropel ? Ale w sumie to chyba bez znaczenia.
Wygląda na to, że jedynym lekarstwem jest czas. -
Hej, Ja znowu zapisalam sie z malutką do ha bo mi to nie wyglada na egzeme, na brzuszku ma wysypke jak kaszka mi to wyglada na jakies uczulenie zobaczymy co powie... jade niedługo do pl tam tez pojde do lekarza moze postawi inna diagnoze bo jak smaruje ją sterydami to jest dobrze jak tylko robie przerwe to problem powraca a nie chce jej cały czas smarowac sterydami bo to jest bardzo silna masc...
U nas na kolki pomagalo spanie na brzuszku i ja jeszcze piłam koper to z moim mleczkiem malutka tez dostawała