Ciąża w Holandii
-
WIADOMOŚĆ
-
pestka86 wrote:Dziewczyny a idzie tutaj kupic beciki albo rożki? Szukam też grubszego kocyka ale z marnym efektem
http://www.prenatal.nl/shop/slapen-Dekens/Prenatal-Pr%C3%A9natal-duodeken-53407.htm?startValue=25&rangeValue=6&prevVisit=true&id=53407
Ja rożek też przywiozłam z Pl, razem z tym usztywnianym przewijakiem. -
na jakims forum czytałam ze stanik do karmienia lepiej kupowac o rozmiar wiekszy bo jak sie zacznie produkowac mleko to cycuszki troszke jeszcze urosną...co do rozka to cieszylam sie ze kupiłam w pl ale polozna z kraamzorgu jak u nas była powiedziała ze dziecko nie moze w nim spac z tego samego powodu co nie moze pod kołdrą i na poduszce i ze nie jest on przydatny jedynie co mowiła ze rodzice uzywaja rozka jak np tatus boi sie brac takie malenstwo na rece to woli w rozku ale powiedziała ze to bez sensu lepiej sie przyzwyczajac do noszenia malenstwa bez takich rzeczy:)
-
Martucha_ wrote:polozna z kraamzorgu jak u nas była powiedziała ze dziecko nie moze w nim spac z tego samego powodu co nie moze pod kołdrą i na poduszce i ze nie jest on przydatny jedynie co mowiła ze rodzice uzywaja rozka jak np tatus boi sie brac takie malenstwo na rece to woli w rozku ale powiedziała ze to bez sensu lepiej sie przyzwyczajac do noszenia malenstwa bez takich rzeczy:)
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
a no widzisz tak samo mowiła ze jak sie dziecko kompie to w pl do wanienki wkładaja pieluche zeby sie dziecko nie slizgało a w nl nie bo kompiel to ma byc radocha dla malucha ma sobie pływac cieszyc sie ze sie kompie:) mysle ze takich nowosci jest sporo co robia w pl a co w nl...
-
Martucha_ wrote:a no widzisz tak samo mowiła ze jak sie dziecko kompie to w pl do wanienki wkładaja pieluche zeby sie dziecko nie slizgało a w nl nie bo kompiel to ma byc radocha dla malucha ma sobie pływac cieszyc sie ze sie kompie:) mysle ze takich nowosci jest sporo co robia w pl a co w nl...
-
ao12. wrote:macie zamiar kupować takie nakładki na sutki:
http://www.prenatal.nl/shop/voeding-Borstvoeding-accessoires/PHILIPS-AVENT-Philips-Avent-tepelbeschermers-3802.htm?startValue=&rangeValue=&prevVisit=&id=3802
Ja już je mam, bo jak kupowałam laktator to te nakładki były w zestawie. Czytałam gdzieś na forach że to bardzo przydatna rzecz bo maluchy potrafią pogryźć sutki bardzo boleśnie i wręcz do krwi...więc moim zdaniem warto:) -
Madlen222 wrote:Ja już je mam, bo jak kupowałam laktator to te nakładki były w zestawie. Czytałam gdzieś na forach że to bardzo przydatna rzecz bo maluchy potrafią pogryźć sutki bardzo boleśnie i wręcz do krwi...więc moim zdaniem warto:)
-
Nie bylo mnie pare godzina a tu tyle do nadrobienia my bylismy dzis na roczku u chrzesniaka meza Mala daje mi dzis popalic rusza sie non stop od 5h bez przerwy co do rozka ja tez juz mam zakupiony mama mi przyslala a polozna biore tylko na 3h bo nie chce by mi mowila jak mam z dzieckiem postepowac....
Madlen222, ao12. lubią tę wiadomość
-
madziallena wrote:Nie bylo mnie pare godzina a tu tyle do nadrobienia my bylismy dzis na roczku u chrzesniaka meza Mala daje mi dzis popalic rusza sie non stop od 5h bez przerwy co do rozka ja tez juz mam zakupiony mama mi przyslala a polozna biore tylko na 3h bo nie chce by mi mowila jak mam z dzieckiem postepowac....
Też biorę kraamzorg tylko na 3h, nie lubię jak mi się obcy pałętają po domu
Z resztą mąż będzie ze mną, bo będzie miał urlop
moja wczoraj tak szalała, dzisiaj jest spokojniejsza:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 20:53
madziallena lubi tę wiadomość