Ciąża w Holandii
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje też pierwsze razy dwa hehe będzie niezły meksyk. A co do spania, to ja tak spie do 10-11. Mam problemy żeby w nocy usnąć bo męczy mnie mega zgaga, nawet potrafi mnie obudzić
Ja wczoraj próbowałam cos chatke ogarnąć na przyjazd rodziców, ale nie dałam rady. Dopiero 26tc a ja czuje sie fatalnie jak pochodze, cos porobie ajj.. -
Dziewczyny a położne sprawdzają Wam dł szyjki macicy? Ja na swoim ginekologu wrecz wymuszam to badanie od momentu kiedy w utrechcie w szpitalu powiedzieli mi, że to jest bardzo wazne. W moim szpitalu uwazaja inaczej ale jak mówie zeby zbadali to badaja
-
ao12 zamówiłaś te staniki? to sie płaci przez internet czy przy odbiorze? szczerze WAm powiem, że w PL bez problemu robie zakupy przez internet, tutaj sie jakos nie odwazylam - moze ze wzgledu na bariere jezykowa. Mam zamiar kupic te staniki bo w prenatalu sa bardzo drogie
-
pestka86 wrote:Dziewczyny a położne sprawdzają Wam dł szyjki macicy? Ja na swoim ginekologu wrecz wymuszam to badanie od momentu kiedy w utrechcie w szpitalu powiedzieli mi, że to jest bardzo wazne. W moim szpitalu uwazaja inaczej ale jak mówie zeby zbadali to badaja
-
Witajcie:)
Moje też pierwsze dwa dzidziole:)
Pestka jak wiesz mi też nie badają szyjki. W 26 tygodniu zbadali mi tylko jak się poskarżyłam że brzuch mi się spina i wtedy sprawdzili. Tutaj tylko działają jak się człowiek zacznie skrżyć że coś boli i że coś się dzieje.
Ja mam pessar od 20 tygodnia i mam nadzieję, że donoszę dzięki niemu do końca.
W ogóle zaczęliśmy dziś 29 tydzieńao12. lubi tę wiadomość
-
Macie dla maluchów jakieś bodziaki z krótkim rękawem?
Ja nie mam ani jednego, siostra mi powiedziała że nie będą mi potrzebne, bo to już będzie jesień. Mówiła mi też, żebym nie kupowała za dużo ciuszków w rozmiarze 56...w sumie miała rację bo jak porównywałam niektóre 56 to to samo co 62
Madlen222 na kiedy masz termin?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 10:53
-
Ja mam tyle ciuszków że na pewno nie założę wszystkich. Dostałam tego tyle że prasowałam 4 dni i zajęły dwie szafy. A jest tam wszystko!!! maskra.
Ao12 ja mam termin na 5.11 ale wiadomo że bliźniaki wcześniej będą. Lekar zmi powiedział że miedzy 34 a 36 tygodniem wyjmą mi pessar i mogę rodzić, także może to nawet nastąpić za 5 tygodni czyli pod koniec września.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 10:55
ao12. lubi tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:Lekar zmi powiedział że miedzy 34 a 36 tygodniem wyjmą mi pessar i mogę rodzić, także może to nawet nastąpić za 5 tygodni czyli pod koniec września.
Ja się nastawiam na początek października tak po 5 a termin mam wyznaczony na 16.Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Ale sie rozpisalyscie ja wkoncu zjadlam sniadanie wy tez nie macie apetytu tak jak ja??jem mniej niz przed ciaza bo jakos nie mam ochoty...
ja ubranek na 56 mam tylko 2 body 2 pajace i 2 polspiochy reszta od 62 i nie mam az tak bardzo duzo tak mi sie wydaje
co do zakupow przez internet to praktycznie tylko takie robie dla kota na zooplusie sprzety i inne rzeczy na wehkampie dla dzidzi h&m c&a i duzo z nexta
moj termin jest na 24 pazdziernik ale chcialabym juz tak po 38tc sie rozpakowac zobaczymy jak to wyjdzie w praktyceao12. lubi tę wiadomość
-
Martucha_ wrote:no ja tez upały srednio znosiłam ale troszke cieplej troszke słoneczka, a tak to sie zanosi ze chyba juz po lecie:/
Czasem tutaj jesień jest ładniejsza i cieplejsza niż latoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 12:07