Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Gipsi1991 wrote:No i ogólnie to szaleją Wam hormony?dramat 🤣wszystkie światopoglądy mi się odmieniły.Wiec jak mam okazję to będę wypytywać Was tutaj,a więc:
Czy mieszkacie tu za granicą same ?czy jest ,np ktos z Wami z rodziny(mam na myśli,mama,babcia,rodzeństwo?).
Jak wyglądają Wasze przyjaźnie?(macie takie psiapsie ,czy raczej powiedzenie polak wilkiem za granicą to prawda?)
Zamierzacie tu mieszkac czy wrocic do Pl ?jak to wszystko u was wygląda?
Jak długo mieszkacie i gdzie pracujecie ?
Jest tu ktos z Bawarii ,bliżej kodu 87700? Baden Wuttemberg graniczy ze mną.
Z mojej strony wszystko jest popaprane...
Ktos wspominal o laktatorach,ja jie kupuje dopoki nie będzie potrzebny,zbędny wydatek,zawsze mąż może podejść i kupić, ale bede miala upatrzony.
Bo już za dużo ubranek kupiłam na 62,a moj mały w sumie nie mały a wielki będzie olbrzymi ponoć 🤣
Nie mam rodziny typu babcie ciocie itd mam 1 przyjaciółkę na obczyźnie z tym na bakier nie ubolewam nad tym....
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
Gipsi1991 wrote:No i ogólnie to szaleją Wam hormony?dramat 🤣wszystkie światopoglądy mi się odmieniły.Wiec jak mam okazję to będę wypytywać Was tutaj,a więc:
Czy mieszkacie tu za granicą same ?czy jest ,np ktos z Wami z rodziny(mam na myśli,mama,babcia,rodzeństwo?).
Jak wyglądają Wasze przyjaźnie?(macie takie psiapsie ,czy raczej powiedzenie polak wilkiem za granicą to prawda?)
Zamierzacie tu mieszkac czy wrocic do Pl ?jak to wszystko u was wygląda?
Jak długo mieszkacie i gdzie pracujecie ?
Jest tu ktos z Bawarii ,bliżej kodu 87700? Baden Wuttemberg graniczy ze mną.
Z mojej strony wszystko jest popaprane...
Ktos wspominal o laktatorach,ja jie kupuje dopoki nie będzie potrzebny,zbędny wydatek,zawsze mąż może podejść i kupić, ale bede miala upatrzony.
Bo już za dużo ubranek kupiłam na 62,a moj mały w sumie nie mały a wielki będzie olbrzymi ponoć 🤣
Ja mieszkam we Frankfurcie od 6-7 lat, mam 32 lata (33 w styczniu). Moja rodzina jest w Polsce, mąż ma tu rodziców i siostre. Ja ogólnie mam bardzo mało znajomych, bo jestem introwertykiem 🙈 można powiedzieć, że małe grono znajomych męża mnie przygarnęło, prawie wszyscy to obcokrajowcy. Miałam jedną polską koleżankę, kiedy chodziłam na kurs językowy ale kontakt się rozluźnił przez pandemie. Pracuję z mężem, branża elektryczna.
Mi hormony zaczęły szaleć na późniejszym etapie ciąży. Zdecydowanie zauważyłam moje wahania nastroju 😅 Potrafiłam się popłakać bez powodu, ze zmęczenia lub z powodu różnych pierdół...
A i termin mam na połowę listopada ^^ -
Dzień dobry. Ja już po wypiciu glukozy, czekam na pobranie krwi.
Troszkę mnie mdli. Ehh -
Betty29 wrote:Dzień dobry. Ja już po wypiciu glukozy, czekam na pobranie krwi.
Troszkę mnie mdli. Ehh
Koniecznie daj znać jak wyniki! Miałaś wersję smakową? Czy zwykłą? Ja pierwszą przeszłam dobrze, ale następna jak mnie uderzyło po 30 minutach to myślałam, że stracę przytomność 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2024, 12:52
-
Betty 29
Z tą glukoza liczyłam, że będę mieć, bo mój maluch to olbrzym w brzuchu i pytanie jakie powód, że aż tak 🤣Ale nie ,czułam się dobrze i cukrzycy nie ma ,nie mdliło mnie,itp .Ale życzę powodzenia Tobie i 3 mam kciuki,ponoć nic fajnego ta cukrzyca ciążowa .Daj znać .
Natalia K -Fajnie ,że razem z mężem pracujecie w jednej branży,jesteś elektryczka?fajnie to brzmi.
No ja z moim mężem to nie dałabym rady.Nie umiem LKW jeździć, a on nienumie tego ja robię robic 🤣
A ja wściekła dziś. W zeszły pon robilam badania krwi u lekarza,w czw dzwonilam po wyniki żadnej odpowiedzi,dopiero dziś a okazało się, że żelazo muszę brac dodatkowo i to jakby nie problem ze dalej mam wahania czy wachania?..ale wstyd ,że nie wiwm jakie H ..z tarczyca..ale ,że moje CRP jest za wysokie..I trzeba powt9rzyc badanie,ktorw mogło być w zeszłym tygodniu powtórzone..nie czuje się chora,nie mam objawów,jedyne co tonstan zapalny dziąseł i to mocny jaknu wielu ciężarnych..I uczucie max grzania mnie ,cisgle mi gorąco,ale ja gorączki nie mam .i też slyszalam,że to przypadłość ciężarnych. Żeby crp lekko było podwyższone,ale jest dość mocno i jestem mocno wkur. Co one na tej recepcji robia,bo przecież placimy na kase chorych ,ja jedno dziecko straciłam,właścicielem urodziłam martwe i miałam wysokie crpn,wiec teraz się boję.. w czw bede miala chyba wyniki. I Na co ki ten stres.. -
Mam odwiedziny z PL. Siostra przywiozła mi ciuchowe wyprawkę dla małego. Muszę teraz to wszystko poprać. Już dostał bardzo dużo prezentów.
Cukrzycy nie mam, ale mam już 8kg na + 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2024, 22:10
-
Betty29 wrote:Mam odwiedziny z PL. Siostra przywiozła mi ciuchowe wyprawkę dla małego. Muszę teraz to wszystko poprać. Już dostał bardzo dużo prezentów.
Cukrzycy nie mam, ale mam już 8kg na + 😅
Crp się obniżyło samoooo ,cudownie i jest ok.
Ja wczoraj wyprałam wszystko,część suszona w suszarce a część na suszarce. Zostało prasowanie,ale tyle tego ,że aż mi słabo,bede na raty robić 😅
W pon wizyta ,mega stres.
Zastanawiam się,vi bedzie q przypadku ,gdzie bejbik na serio za dużo wazy,bo cukrzycy ni mo .
Lg -
Dzień dobry,
Gipsi1991, ja również suplementuje żelazo. Polecam Ferro Sanol. Możliwe, że nie masz anemii tylko na wszelki wypadek...
Betty, 8 na plusie to maluuuutko 😁
Ja poprane mam od miesiąca, ale wciąż leżą nieposegregowane w miskach bo nie mogę się dogadać z mężem żeby opróżnił komode. Czeka na meble, mają przyjść 31.10 -
Natalia K wrote:Dzień dobry,
Gipsi1991, ja również suplementuje żelazo. Polecam Ferro Sanol. Możliwe, że nie masz anemii tylko na wszelki wypadek...
Ja poprane mam od miesiąca, ale wciąż leżą nieposegregowane w miskach bo nie mogę się dogadać z mężem żeby opróżnił komode. Czeka na meble, mają przyjść 31.10
Dla mnie to dość sporo. Nigdy tyle nie ważyłam, a do końca mam jeszcze 4 miesiące 😅
Moja siostra większa część co kupiła to poprała. Przeglądając co mam wszystko wymieszałam 🤪.
Ale z drugiej strony muszę to wyprać w proszku dla niemowląt. Teraz leży taka sterta ciuszków w jego szafie. -
Natalia K wrote:Dzień dobry,
Ja poprane mam od miesiąca, ale wciąż leżą nieposegregowane w miskach bo nie mogę się dogadać z mężem żeby opróżnił komode. Czeka na meble, mają przyjść 31.10 -
Betty, no ja też ważę najwięcej w życiu 🤣 ale ekstremalnie przytyłam. Już nie mogę doczekać się odchudzania 🥲😁
Mi żelazo dała zapobiegawczo, bo wyniki miałam w normie.
Gipsi, żelazo biorę ze wszystkimi witaminami razem, wieczorem przed spaniem. Jestem zbyt leniwa na te wytyczne, że te witaminy po jedzeniu, a tamte przed itd. -
Dzień dobry wieczór a co się stało że ja was wcześniej nie znalazłam delikatnie się wpraszam do wątku.
Od prawie 6 lat mieszkam w okolicy Monachium choć w sumie bliżej mi do Austrii niż do Monachium ale co tam.
To moja 1 ciąza lat już 36 ale mały Leoś zdrowy u mnie problem z cukrem (dzisiaj wyszło) do tego Hashimoto i naturalnie nadciśnienie a co wyjdzie jeszcze to się okaże.Aleale lubi tę wiadomość
-
potforzasta wrote:Dzień dobry wieczór a co się stało że ja was wcześniej nie znalazłam delikatnie się wpraszam do wątku.
Od prawie 6 lat mieszkam w okolicy Monachium choć w sumie bliżej mi do Austrii niż do Monachium ale co tam.
To moja 1 ciąza lat już 36 ale mały Leoś zdrowy u mnie problem z cukrem (dzisiaj wyszło) do tego Hashimoto i naturalnie nadciśnienie a co wyjdzie jeszcze to się okaże.
Dzień dobry i miłego dnia wszystkim ^^
witamy Cię na wątku, rozgość się. Wątek mógł umknąć, teraz jest aktywnie ale bywały tu miesiące ciszy. O to powiększa nam się grono z okolic Monachium
Jak znosisz ciąże? Jak się czujesz? -
Już jest dobrze ale dla mnie II trymestr był gorszy niż I wymiotowałam źle się czułam No tragedia od około 2 tygodni jakby nie ruchy synka to bym nie wiedziała że w ciąży jestem No i rosnący brzuszek oczywiście.
-
u mnie kobitki dzien do dupy. Dostalam plamienia i polecialam do lekarza a ze jestem spanikowana to w 5 min bylam w klinice.
Kazano mi brac 3 x luteine i dostalam anty D bo ja mam grupe krwi o - a moj chlop A+
Boze tak sie boje. Okazalo sie ze mam malutkiego krwiaczka kurde nie wiem skad to sie moglo wziasc. Dostalam zwolnienie do 8.11 czyli nastepnego terminu i mam lezec i pachniec.
Czy ktoras z was miala krwiaka ?
Ja biore od poczatku ciazy ASS 150 macie z tym doswiadczenie ? dostalam po stiwerdzonym podwyzszonym LP a ale nie mam trombozy jednak lekarka dala zapobiegawczo i mysle ze to moze tez nasilac krwawienia?
Synek 22.06.2010
28.09.2024 II
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
Malwinka14 wrote:u mnie kobitki dzien do dupy. Dostalam plamienia i polecialam do lekarza a ze jestem spanikowana to w 5 min bylam w klinice.
Kazano mi brac 3 x luteine i dostalam anty D bo ja mam grupe krwi o - a moj chlop A+
Boze tak sie boje. Okazalo sie ze mam malutkiego krwiaczka kurde nie wiem skad to sie moglo wziasc. Dostalam zwolnienie do 8.11 czyli nastepnego terminu i mam lezec i pachniec.
Ja biore od poczatku ciazy ASS 150 macie z tym doswiadczenie ? dostalam po stiwerdzonym podwyzszonym LP a ale nie mam trombozy jednak lekarka dala zapobiegawczo i mysle ze to moze tez nasilac krwawienia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2024, 13:41
-
Betty29 wrote:Na mojej lutowej grupie dziewczyna miała. Też brała luteinę i się oszczędzała. Wszystko u niej ok, z czasem się wchłonął. Także bądź dobrej myśli i się nie stresuj. Dużo odpoczywaj i dbaj o Was.
Synek 22.06.2010
28.09.2024 II
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
Malwinka14 wrote:u mnie kobitki dzien do dupy. Dostalam plamienia i polecialam do lekarza a ze jestem spanikowana to w 5 min bylam w klinice.
Ja biore od poczatku ciazy ASS 150 macie z tym doswiadczenie ? dostalam po stiwerdzonym podwyzszonym LP a ale nie mam trombozy jednak lekarka dala zapobiegawczo i mysle ze to moze tez nasilac krwawienia?
Tak,ja miałam krwiaka i od 10 czy 11 tygodnia do chyba 4 czy 5 msc miałam problemy z krwawieniem i plamieniem..brak progesteron dopochwowo plus inne hormony, ale przepisane wczesniej z kliniki nieplo. Więc jak bylam w szpitalu to w sumie nic nie zrobili,potem u gina też.Mowili ,że mam poprostu uwazac ba siebie, nie dźwigać,itp ,ale absolutnie nie lezec,bo ryzyko zakrzepicy.Ogolnie to był chyba duży.
Któregoś razu zaczęłam dość mocno krwawić do tego siknelam czysta krwią dużo.. poleciałam do gina ,mówił,że to będzie dlugo trwać,a no i zakaz sexu.
Nagle jak już extrwmalnie poleciało tak potem nigdy więcej, oproznil się. A i skrzepów dość tez miałam.. on się odrywał chyba.Mi lekarz nie zabraniał nawet aktywności fizycznej .Ale poprostu nie przeciazac sie to jest ważne,odpoczywac,nie strwsowac.Spaceruj i bierz progesteron. -
Natalia K wrote:Betty, no ja też ważę najwięcej w życiu 🤣 ale ekstremalnie przytyłam. Już nie mogę doczekać się odchudzania 🥲😁
Mi żelazo dała zapobiegawczo, bo wyniki miałam w normie.
Gipsi, żelazo biorę ze wszystkimi witaminami razem, wieczorem przed spaniem. Jestem zbyt leniwa na te wytyczne, że te witaminy po jedzeniu, a tamte przed itd.
Chyba tez Tak zaczne,bo ja niereguöarnie jem,za czesto to za ciezko sie pilnować 🤣 -
potforzasta wrote:Dzień dobry wieczór a co się stało że ja was wcześniej nie znalazłam delikatnie się wpraszam do wątku.
To moja 1 ciąza lat już 36 ale mały Leoś zdrowy u mnie problem z cukrem (dzisiaj wyszło) do tego Hashimoto i naturalnie nadciśnienie a co wyjdzie jeszcze to się okaże.