X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • annaki Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wyruszymy jutro w nocy bo wiadomo ze wzgledu na młodą, żeby przespała większą część drogi

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To szerokiej i spokojnej drogi Annaki :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • annaki Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :-) Oczywiście w Polsce będę do Was zaglądać i czekać na Amelkę i Vincenta :-)

MonikaDM, agattee lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana - tak jak Jola napisała - połozna najlepiej z polecenia, a jak nie masz takiej opcji to podpytaj lekarza, bardzo czesto połozne są w tej samej praxis co lekarz.

Jola - myslę, ze te twoje spotkania z połozną to tak jak prywante zajęcia na SR, bo u nas też bbyły techniki ddychania [rawie za każdym razem i ćwiczenia pomagające przy porodzie i po porodzie, więc pewnie jeszcze bedzie Ci to pokazywać :)

Amarranta - to badanie nie jest obowiazkowe. Ja je robiłam bo chcieliśmy mimo, ze w rodzinie nie ma przypadków zadnych chorób genetycznych czy problemów serdcuszkowych. U mnie były płatne 200e.

Agattee - dobrze, ze pozbyłas się tego z piersi, teraz mam nadzieję, ze to tak się "samo zrobiło" i nic poważnego to nie jest. To pewnie takie coś jak czasem robi się cysta na jajniku, nie wiadomo skąd, nie wiadomo po co - strachu tylko napędza i często sama się wchłania. Ja tak miałam już 2 razy, ostatni raz na poczatku ciązy i nie ma po tym czymś ani śladu.

Kasia - baw się dobrze w Polsce ale nie przesadzaj :)

Muniek, Annaki - wy tak samo! ale Wam zazdroszczę tych wyjazdów do PL :) Dajcie znać jak dojedziecie :)

Ja na pewno zniknę z forum 04.01.2015. a pojawie się dopiero po powrocie do domu ze szpitala, bo mam tak stary tel. że wejscie tu na forum graniczyłoby z cudem ;) A branie laptopa wg mnie mija sie z celem bo i tak pewnie dużo bym na necie nie posiedziała, a on też cieżki i nieporęczny mi sie wydaje.

Annaki - dziś Lenka ma 5 miesięcy?? 100 lat dla małej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zrobić stroik na święta, bo w tym roku musi mi zastapić choinkę niestety :/

• annaki Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziś 5 mies :-) , jak ten czas leci.... Zresztą co tu dużo pisać, Monika tez dopiero była na początku ciąży, czekała na kopniaki i czkawkę :-D , a tu zaraz będzie Vincent na świecie :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, Annaki - dokadnie...święta racja :)

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jedzcie ostrozńie i spokojnie i róbcie duzo przerw, zginanie czesto palce u nóg zeby poprawić krazeńie :)

A wam nie mówiłam, ale polozna nie przyszła do mnie na pierwsza domowa wizytę :/ miała być we wtorek i niestety nie mogła przyjść. Dopiero sie umówiłam na 7stycznia:/

Mam ubrana choinkę w połowie a teraz odpoczywam, bo mam strasznie twardy brzuszek od wczoraj. Chyba wezme nospe, bo magnez nie pomaga. Kurde chyba zbyt aktywnie ostatnio spędzam czas i troche przeginam z porządkami:/

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta ja tez placilam za badanie ok. 120€, warto zrobic zeby byc spokojnym:) przy okazji zobaczysz maluszka na dobrym sprzecie:)

Kasia wypoczwaj w Polsce, tez sie umowilam z polozna na 7stycznia hehe:) To co po powrocie ze swiat pakujemy torby?:D

Ja nie wiem jak to z moimi swietami, moj chlopak niestety w Wigilie pracuje do 17, takze mamy dylemat do kogo jechac, ja oczywiscie chce do moich rodzicow:P

Agattee super, ze wszystko sie udalo i juz z piersiami ok, a siniak zejdzie.

oar843r8kh12ukn4.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie bezpiecznych podrozy dla tych co wybieraja sie na Swieta do Polski. My w prawdzie tez jutro jedziemy ale tylko do Szczecina i wieczorem juz wracamy :)

annaki, bez kitu ale ten czas zasuwa... dopiero pisalas ze Lenka konczy 4 miesiac a tu juz 5 :O ciekawe czy u mnie bedzie tak leciec ale ostatnio tez, coraz blizej porodu, jeszcze 15 dni i juz zobaczymy nasza malutka krolewne :)
    Musze przyznac, ze powoli zaczynam sie stresowac :D

Mamax duzo zdrowka dla Was :*

Kasia a ktora to Twoja polozna? P. Mirka? Bo juz mi sie myli czy Ty ja masz czy Marta :P

wff22n0ab6iac00e.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ja mam p. Ewe Bujakowski :)

Martaa, zabieram z Polski manatki i po Nowym Roku faktycznie musimy sie zacząć pakować :) Boziu, jak to brzmi w sensie to chyba naprawdę juz ńiedlugo. Ja chyba ze stresu padnę, ale nic musze sie ogarnąć i przestać sie stresować, bo to mi tylko zaszkodzi :) Na nerwy mamy jeszcze troszkę czasu ;) Teraz Mońika i Agattee a potem chyba Jola i my, tak??

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee ja mam pania Mirke:)

Tak nastepna Agattee i Monika, Jola i my hehe no jakos wlasnie spokojnie mysle o porodzie, ale wizja, ze tak malo zostalo troche mnie przeraza... zobaczymy jak to bedzie:)

MonikaDM lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee - widzę, że Ty też odliczasz ;) U mnie 18 dni :) Ale ja jakoś spokojna jestem. Torba spakowana, wszystko właściwie dla malucha mamy - musze dokupić Waschlappen bo na poczatku naczytałam sie, ze to mnoży bakterie, ale tu dziewczyny polecały i wczoraj położna mi powiedziała, ze do odpadnięcia pępka mały nie bedzie kąpany tylko wlasnie myty tymi Waschlappen; chcę miec na wszelki wypadek taki pojemniczek na smoczek - bo te smoczki które mam ie mają takiej ochronki plastikowej (wiecie o czym mówię) jak np. chcę schować smoka do torby, i chcę kupić Schnullerkette - ten uchwyt do smoczka, zeby się nie gubił. A do torby dopakuję tylko rzeczy codziennego uzytku i dokupie nowa szczoteczkę do zebów, bo mam elektryczna ale wezmę zwykłą. Jestem nastawiona pozytywnie :)

• jola83 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaacie:-) jestem trzecia w kolejce..AAAAAAAAAA!!! :-)

relgi09kfo915nes.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak moja droga :) Już stoisz na podium ;)

Umówiłam się na dziś z koleżanką na spacer...a tak mi sie nie chceeeeee - standardowo! W nocy nie mogłam spać do 2:00. Vincent urządził sobie dyskotekę na dwie strony brzucha i chyba był bardzo zadowolony, planowałam pospać rano ale gdzieżby tam, dyskoteki ciąg dalszy o godz. 6:00 i tak prawie do wyjścia taty do pracy - już kiedys Wam pisałam chyba, ze jak mój mąż wstaje o 6:00 to jakaś dziwna meska solidarność plemników się włącza naszemu synowi bo bardzo często buszuje po brzuchu no i musze też wstać. Więc dziś było znowu to samo. Już nawet nie pomaga groźba, ze dostanie w tyłek bo dobrze wiem gdzie go ma ;)

• annaki Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, czy mogę w Polsce wybrać pieniądze w euro w bankomacie ? Jak tak to w jakim? Dostalismy kredyt na auto, ale pieniądze będą dopiero w poniedziałek a my będziemy juz w Polsce i nie wiem czy mogę gdzieś wybrać tą kasę ale w euro żeby samej wymienić w bankomacie

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki- podobno już euronety wyposażone są w opcje złotówkową i euro- ale nie wszystkie. A jak nie to zostaje w banku bezpośrednio.

Monika- hehe dobre, ten Wasz synek już prowadzi nocne życie. Nasz w miarę grzeczny w nocy ale też jakoś nie mogę spać, tzn. wiercę się ok. godziny, potem jak już zasnę to budzi mnie pełny pęcherz, potem znów trzeba zasnąć potem znów pęcherz.. itd. takie uroki ciąży :)

relgi09kfo915nes.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki - ja tez z tego co wiem to Euronety mają taką możliwość, tylko wcześniej lepiej sprawdzić przelicznik walutowy, żeby wasz nie oszwabili. Podobno nie naliczają prowizji za wypłaty ale juz twój bank może taką prowizję naliczyc za wypłatę za granicą. Tylko teraz jak coś tam czytałam to można wypłacać euro ale polską kartą, więc właściwie nie wiem jak to do końca jest :/

Jola - on ogólnie jest grzeczny w nocy. Budzi się raz ewentualnie miedzy 23:00 a 1:00 i jakby tak było po porodzie to miałabym super, później te pobudki o 6:00 ale tylko wtedy jaką mąż idzie na 7:00 i wstaje. Dziś tylko jakies tańce urządzał ;)
    ja jeszcze czesto mam tak, ze układam się na jednym boku, za chwilę przekręcaam sie na drugi i jak juz znajdę wygodna pozycję to zaraz chce mi się siku i musze wstać, i tak się zdarza czasem kilka razy w nocy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 12:04

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tez pol nocy nie spalam mala tak sie wiercila, ciagle chce mi sie siku, jak wstane to juz pozniej ciezko zasnac, ale jeszcze troszke...

Milego dnia :)

oar843r8kh12ukn4.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie czytałam na str euronetu że można ale.... Trzeba mieć kartę wydaną w polsce i w PLN :-\ , ehhhh to po co ta usługa nie wiem....myślałam że to takie udogodnienie dla np obcokrajowców lub tych co mają zagraniczny rachunek, hmm jeszcze muszę się dowiedzieć u siebie w banku jak to jest zttą wypłatą, to będzie większa gotówka i szkoda tracić kasę na prowizję, ehhhh same problemy przed wyjazdem, są pieniasdze , fajnie ale trzeba się teraz głowić :-(

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ