X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Monika wy szaleni jesteście :-) tyle km i to tak szybko!!ja się boję takich prędkości więc jak mężulek się zaczyna rozpędzić to ja już go skutecznie hamuje :-P

Ej ja w ogóle nie mam prezentów,więc dopiero to chodzenie po sklepach przede mną,już mi słabo na samą myśl. Ale na szczęście już mam jakieś pomysły,więc może to pójdzie w miarę sprawnie :-)

Beata też mam wizytę 8.01 :-) ja właściwie też miałam tych badań nie robić,lekarka mówiła że nie widzi żadnych wskazań,u nas w rodzinie wszyscy zdrowi,ale jednak w ostatniej chwili podjęliśmy decyzję że je zrobię. Teraz jestem spokojna,bo dzidzia zdrowa :-)

beata1313 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • annaki Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobity my też szczęśliwie dojechalismy. Lena dała rade, mieliśmy tylko jedną przygodę, zarzygała nam pół auta :-\ , nie wiadomo dlaczego, chyba za szybko dalismy ją do fotelika po jedzeniu, ale ogólnie po wszystkim się śmiała :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siem rozpisalyscie, jak zwykle :) Witam rowniez nowe kolezanki :)

annaki a to mieliscie przygode :D moze zaczyna sie choroba lokomocyjna? ja w dziecinstwie tez mialam, z czasem mi przeszlo :)

Bylam w sklepie, zlapal mnie grad i zmoklam jak kura :P Wczoraj bylismy w PL na jeden dzien, podroz szybka bo to tylko 1,5-2h ale z powrotem to tez juz mnie kregoslup zaczal bolec od siedzenia i w domu zauwazylam ze troche mi stopy spuchly no ale wez siedz w jednej pozycji ciagle :)

U nas juz powoli tez wszystko ogarniete, mysle ze na ten czas wszystko dla malej juz mamy. Nie dociera do mnie ze jeszcze tylko 13 dni... :)

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek - to było raz tylko. My lubimy szybko jeździć, ja też mam cieżką nogę, nie tak jak mąż ale tata zawsze mnie stopuje jak ze mną jedzie ;) teraz nie prowadzę za często bo wszędzie wygodniej i taniej komunikacją miejską więc chyba długo nie odważę się na szybkie jazdy no i z małym to pewnie oboje nas bedzie chamować. Choć szwagierka dostała mandat w 8 m-cu ciąży za przekroczenie prędkości miała chyba z 200 na liczniku - ona to dopiero jest wariatka. Ja 2 dni temu wsiadłam za keirownicę i ledwo sie tam wkulałam i był problem z wyjściem, bo ja mały kurdupel jestem (155cm) i zawsze fotel na maksa przysuniety, a teraz z brzuchem to sie nie da tak do końca. Już nie jeżdżę :)

Laski a u mnie nie bedzie ani piernika ani pierników :) Buuuuu...w sensie takich pieczonych przeze mnie, bylismy dziś na zakupach i oczywiście przyprawy do piernika brak...odpuszczam juz w tym roku.

Annaki - dobrze ze dojechaliście, faktycznie wam mała zasadziła z tym rzygiem ;) Ale pamiętam taką sytuację u szwagierki wlaśnie: ona ma 2 dzieci, córka i synk dwa lata młodszy i on miał jakiś problem żołądkowy i zawsze jej ulewał a później duzo wymiotował. i kiedys jechała z nimi w aucie i coś za ciho jej się wydawało w momencie, odwróciła się a ta córcia cała zarzygana, ale cwaniara odwróciła się wskazała palcem na brata i mówi ze to on ;)

Agattee - ja mam jeszcze 16 dni ;) Planuję w wigilię zjeść wielki talerz barszczu z uszkami a moze nawet 3 talarze, a co...? hihi. Na nic tak nie czekam nigdy jak na ten barszcz i choćbym w ciągu roku zrobiła to i tak w swięta smakuje o niebo lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 16:59

• Muniek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście wariatka :-) tyle na liczniku w 8miesiącu!!ja miałabym zawał na miejscu :-)

Zazdroszczę wam że już w krótce będziecie mieć dzieci ze sobą,ja muszę tyle czekać. A tu nawet ruchów nie czuje jeszcze,ba jeszcze nawet nie znam płci.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ta Twoja szwagierka to niezla aparatka ;) , chcialabym zobaczyc mine policjanta , jesli to nie bylo z fotoradaru ;) .

Agate ja tez dostalam gradem po glowie jak bylam na zakupach z cora ;)

Jesli chodzi o jazde dzieci autem o moja starsza cora ma chorobe lokomocyjna i jak jechalismy do moich rodzicow to starsza wymiotowala okropnie, a mlodsza siedziala obok niej patrzy co ona robi i w najlepsze jakby nic zagryza schabowego, myslalam ze padne jak je tak zobaczylam ;)

agattee lubi tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beata, niezla sytuacja hahhha tez bym padla :D

Muniek na Twoim etapie mi tez czas ciagnal sie jak nie powiem co, a teraz strasznie szybko leci... zawsze mi mowili ze koncowka najgorsza bo sie ciagnie i im blizej terminu tymbardziej wolno leci ale to nieprawda... u mnie zasuwa jak jasna cholera, dopiero co w suwaczku mialam 2 miesiace a tu juz 1 tydz i 6 dni :O Jeszcze troche i u Ciebie poleci :)

Nie wiem co na Swieta robic, bedziemy we dwoje i w sumie nie ma sensu nie wiadomo ile przygotowywac hmmm...

wff22n0ab6iac00e.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee pewnie masz racje,ale ja to strasznie jestem niecierpliwa,wszystko bym chciała na już :-)

My idziemy w gości na święta,jak i zawsze zresztą ;-) także na szczęście nie muszę przy garach stać. Tym bardziej że kucharka ze mnie marna :-P Jedynie mojej mamie coś pomogę.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj pogoda straszna deszczowo i zimno, a liczylam na snieg podczas swiat, jak jest snieg jest tak magicznie... :)

W pon. mam wizyte a potem dopiero po Nowym Roku, ciekawe co tam u mojej slicznej:)
    Bylam dzis na zakupach, oczywiscie ludzi wszedzie pelno az mi sie odechcialo i prawie nic nie kupilam a jeszcze jednego prezentu brak, no ale cos sie wymysli, kregoslup mnie boli, padlam :p

Monika najwyzej pierniczki beda w przyszlym roku, Vincent pomoze Ci zrobic ;)

Muniek wszystko przed Toba, ciaza to takie czekanie i odkrywanie:) ja w 16 tygodniu cos tam juz czulam a ok. 20 poznalam plec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 20:18

oar843r8kh12ukn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MUniek - u mnie było podobnie jak u Agatte...najbardziej ciągnął mi sie początek, czekanie na ruchy, na brzuszek ciażowy. Właśnie mi też wszyscy mówili, ze końcówka się ciagnie a mi leci jak z bicza strzelił - za dwa tygodnie też pewnie spać nie bedę mogła bo idę juz w niedzielę do szpitala na badania a w poniedziałek przytulimy nasz skarb :)

Beata - policjant jak zobaczył brzuchol szwagierki to się podobno za głowę złapał. Mandat jej wlepił ale powiedział, że to dlatego zeby badziej myślała, i w sumie słusznie ;) Ja jakbym zobaczyła taką scenkę jak u was to chyba też bym padła...jedna biedna wymiotuje a druga z uśmiechem "obiad" zajada :)

Agattee - ja bym nie robiła za dużo. W tym roku Wigilia jest u nas wiec zrobie grzybowa i barszcz, rybę z ziemniaczkami, kapuchę z grochem i bigos, na drugi dzień będziemy jeść :resztki" jak to okreslił maż choć byłam skłonna coś dobrego ugotować, a w drugie swięto jedziemy do teścia na obiad. Nawet nie piekę ciast w tym roku, bo nie chce mi się mielić sera na sernik, makowiec ma zrobić zona teścia i makówki (kutię) też, więc ja kupię gotowy sernik ichrzanic to (ale moje sumienie mnie już gryzie ;)) a pierniki - obejdziemy sie z kupnymi w tym roku. W ogóle to stwierdziłam wczoraj, ze z tymi piernikami to pewnie dltego tej przyprawy tu nie mogę znaleźć bo w Norymberdze jest kilka firm, które robią dobre pierniki i tu wszycy je kupują a nie pieką ;)

beata1313, Muniek, agattee lubią tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie nie wierzę własnym oczom :-) jest śnieg,może w ilościach minimalnych ale jest i mam nadzieję że zostnie chociaż na święta :-) od razu inny nastrój.
    Miłej niedzieli mamuśki :-D

amarranta lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki :)

Muniek a u mnie wieje i wieje :( az nic sie nie chce

Woww juz kilka z Was niebawem utuli malenstwa, ale super :)

Marta kciuki za wizyte :)

Ja tez w tym roku nie poszaleje na swieta, sami w domku bedziemy wiec bardzo skromnie ;)

Milej niedzieli :)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja, nie ma co robic duzo bo kto to zje, tymbardziej jesli jest sie we dwojke. Wazne zeby byl barszcz z uszkami bo u mnie to podstawa hahha :D

My mielismy wybrac sie w koncu na Weihnachtsmarkt (jeszcze nie bylismy, tylko przechodzac obok :P) ale ciagle cos jest do robienia i znowu odlozylismy to 'na jutro' :P
    Rowniez zycze milej niedzieli dziewczyny :)

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku Weihnachtsmarkt odpuszczam...U nas zawsze ludzi co nie miara, pewnie w Berlinie tez. Gluhwein nie mogę, a uwielbiam, poza tym z tym brzuchplem to mi się juz nie chce ;)

U nas śniegu ani widu ani słychu.

Pochwalę się wam moją twórczością, maż dziś zapalił świeczki pierwszy raz:

4smj4p.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 17:59

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja miałam weekend wyjazdowy. Wczoraj wigilia u przyjaciol( łazanki mi wyszły niedobre, a pierniczki zrobiły furorę) i siedzielismy do 3 nad ranem. Wspominaliśmy i śmialiśmy sie jak za starych, dobrych czasów i totalnie oderwałam sie od mojego ciążowego życia- musze powiedzieć, ze na dobre mi to wyszło, taki mały reset.

Wlasnie skończyłam wypiekać pierniczki dla rodziców i teściów i jutro bede pewnie cały dzien dekorowała.

Dzis po raz pierwszy jechałam naszym nowym autkiem i stres był duży, ale frajda większa :)

Kurcze, jak ja przypomnę sobie moje historie z choroba lokomocyjna to była masakra. Cierpiałam na nią tak do 20roku życia. Oby moja Gabrysia tego ńie odziedziczyła.

Muniek, wiem, ze teraz czas ci wolńo leci ale wierz mi, ze zanim sie obejrzysz będziesz pierwsza w kolejce-ja nie moge pojąć tego, ze zleciało juz 32tygodnie-nie wiem nawet kiedy i mimo niektórych dolegliwości bede tęskniła za tym stanem:) A ruchy juz tuż tuż - piękne chwile przed tobą wiec masz na co czekać :)

Marta, powodzenia jutro na wizycie:)

Mnie czeka niestety jutro wizyta w jednej z galerii krakowskich, ale jade rano i do tej na obrzeżach miasta wiec moze nie bedzie tak tragicznie.

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje pierniczki ;)

1febo2.jpg

amarranta, beata1313, MonikaDM lubią tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dawaj mi tu zaraz te pierniczki,ale wyglądają pysznie :-)
    Mi ostatnio strasznie słodkie smakuje,mój mąż się już zaczyna krzywo na mnie patrzeć ile zaczynam pochłaniać (po tych mdłościach apetyt wrócił mi na dobre)
    :-P a wczoraj na obiedzie byliśmy w restauracji(polskie jedzenie to jednak bajka) i tak się najadłam że myślałam że pekne,potem odwiedziny u teściów i znowu jedzonko,wieczorem polska wersja Weihnachtsmarkt i znowu jakieś dobroci. Koniec końców myślałam że UMRĘ!!! Mój biedny brzuch!!!muszę zacząć się ograniczać bo zaraz jak sumo będę wyglądać ;-)

Dziś czeka nas prezentowe szaleństwo,mam nadzieję że uda mi się kupić wszystko,bo wszędzie jest taki natłok ludzi a ja nie lubię się tak przepychac w tłumie :-) ale sama jestem sobie winna,że zawsze na ostatnią chwilę wszystko zostawiam ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - pierniczki faktycznie boskie, aż mi zal dupę ściska, ze ja w tym roku nie zrobię :/ A łazanki - szkoda ze niedobre...Ale pamietam jak mi kiedys też wyszły paskudne i cały garnek wyrzuciłam bo taka ochyda była, bleeee.

Muniek - ja miałam czas jak juz brzuszek był spory ze oprócz śniadania nie mogłam jeść niz więcej bo miałam wrażenie ze mi się nie mieści, ale teraz brzuszek już opada i apetyt mi się zwiększył...aż się boję bo całą ciażę zachcianek nie miałąm to na końcówce mam :D

Marta - czekam na wiesci z wizyty :)

W ogóle chodzę w nocy sikać równo co dwie godziny...myślicie ze to taki trening? hihi :)

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki :)

Ja dzis tez wybieram sie po prezenty dla corek ;) . Wczoraj zrobilam sledzie w zalewie korzennej, jutro ryba po grecku i salatka warzywna, musze jeszcze kupic krokiety i uszka :\ a no wlasnie powiedzcie mi prosze gdzie dostane uszka ??

Milego poniedzialku :)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)

ja juz po wizycie wszystko ok jest szyjka zamknieta, bicie serduszka dziecka i ruchy tez, mialam ctg, niestety nie mialam usg takze nie wiem ile wazy moja malutka. Mialam krew pobierana na Hepatitis.

A ja od 3 dni nie spie prawie w nocy, dzis dopiero po 4 zasnelam mowilam o tym lekarke i ona mowi, ze czasem tak sie rytm zmienia pod koniec ciazy i nic sie nie da zrobic, jedynie zeby spac w ciagu dnia.

Beata widze ze juz potrawy sie robia:) nie wiem gdzie dostaniesz uszka:P ja tam nigdy kupnych nie jadlam, zawsze swoje robione.

Kasia sliczne pierniczki, Monika Twoja tworczosc tez niczego sobie :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 14:37

oar843r8kh12ukn4.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ