Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze Monika szkoda, ze ja takiego stroiku nie potrafię zrobić przydałby mi sie taki, bo w kwiaciarniach średnio mi sie podobają.
Wróciłam wlasnie z zakupów -4 bite godziny łażenia po sklepach, ale kupiłam sobie dwie bluzki na Święta wiec bede wygladała jak człowiek. Co prawda prawie płakałam w przemierzalńiach, bo wiecie jak sie wyglada w 32tygodniu ech:/ Teraz leżę do góry brzuchem, bo padam ze zmęczenia. Musze jeszcze udekorować pierniczki dla rodzinki i potem juz laba totalna, nie robię nic bo padam przez te przygotowania, zakupy i przeprowadzkę. Jutro jedziemy juz do moich rodziców wiec bede sie gościła i wypoczywała.
Dziewczyny, nie wiem czy bede miała tam czas wiec korzystając z chwili wolnego chciałabym życzyć wszystkim brzuchatkom z naszego forum oraz tegoroczynym mamusiom cudownych, spokojnych i spędzonych w miłej atmosferze Swiat Bożego Narodzenia. Niech śnieg nieco popruszy Wam z nieba i otuli wasze domki biała kołderka. Odpoczywajcie, cieszcie sie najbliższymi i uważajcie na żołądki Ściskam mocno :**beata1313 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy któraś z Was miała w ciąży problem z piersiami? wczoraj zauważyłam czerwoną plamę, jak po ugryzieniu na cycku i kawałku brodawki. nie wiem co to może być z takim czymś to do ginekologa? bo chyba będę 'na gwałt' kogoś szukać, bo moja ma już urlop... ehhh! pomocy (mam nadzieję, że tylko panikuję i to nic takiego, ale w necie nie mogę znaleźć żadnych sensownych informacji)
-
nick nieaktualnyAmarranta - kurcze nie mam bladego pojęcia co to może byc...a moze gdzies się uderzyłaś i nie pamietasz. A to boli, powiększa się??
Marta - w sensie ze ruchy i seruszko też ok??
Kasia - chętnie bym zrobiła też dla Ciebie. A tak naprawdę to nic trudnego. Podkład jest z gazet - najpierw rozkładam kilka na podłodze a później zwijam w rulon i zwiazuję dwa końce i już mam okrągłą podstawę. Obwiązuję to satynowym materiałem (mam taki skrawek) a później grubą nitką mocuję do tego gałązki choinki. od spodu na szpilkach poprzyponałam organzę, na wierzch bombki i koraliki, a na świeczki mam takie podstawki kupione tu w realu - mają w środku takie jakby gwóźdź ostry z jednej i drugiej strony i najpierw wbijasz do stroika a później nabijasz świeczki
Dziękuję za zyczenia - ja będę coś wymyślac wieczorem lub jutro.
Beata - ja uszka kupiłam w rosyjskim sklepie bo mam rzut beretem, tak samo jak zakwas na barszcz, albo poszukaj polskiego sklepu w okolicy. Moje uszka niestety są z mięsem bo juz innych nie było. Za rok jak znowu nie bedę robić sama to musze zaoparzyć się wcześniej.beata1313 lubi tę wiadomość
-
Monika, dzięki, że mi odpisałaś :* teraz jest chyba bardziej 'rozlane', ogolnie mam wrażenie, jakby to był gruczoł może? (mam duże cycki) nie boli, skórę mam cieplejszą w tym miejscu. pewnie jakbym nie siedziała w domu cały dzień przez tą pogodę, to bym tego nie zauważyła:/ dziwny wynalazek
-
Monika pewnie masz racje z tym wstawaniem,pewnie masz przygotowanie do tego co Cię czeka już za dwa tygodnie
Kasia ja też dziś parę godzin spędziłam na chodzeniu po sklepach i teraz padam!! A muszę w końcu choinkę ubrać,a nie mam siły.
Dziękuję ślicznie za piękne życzenia Kasia.
Również dziewczyny życzę wam pięknych,radosnych i cieplutkich Świąt.
Świąt pachnących choinką,w miłej atmosferze i z mnóstwem niesamowitych prezentówWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 16:03
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Monika tak wszystko dobrze, ruchy i bicie serduszka tez:)
Amarranta moze sprobuj to posmarowac taka oliwka dla dzieci, moze masz taka do smarowania brzucha to uzyj, ja tez mialam jakies podraznienie wczesniej i to mi pomoglo:) mysle, ze nie ma co panikowac jesli to nie boli itp.
Kasia Tobie tez najlepszosci, spokoju, pieknej choinki, swietnej atmosfery i zebys sie wyluzowala przed porodem. Nastepne swieta juz z naszymi coreczkami spedzimy -
nick nieaktualnyAmarranta - własnie jak byłam w sklepie to tak myślałam o tobie i zebyś właśnie posmarowała oliwką i taki masażyk mały zrobiła, albo skoro piszesz, ze cieplejsze jest w tym miejscu to moze jakiś okład chłodny. Wydaje mi się, ze Martaa ma rację i jak nie boli to nie stresować się, chyba ze by zaczeło boleć albo się powiększać widocznie to maszerowałabym do lekarza, skoro ginek na urlopie to moze do takiego lekarza pierwszego kontaktu. Myślę, ze bedzie ok.
Ja zrobiłam resztę zakupów, mężulowi nie chciało się jechac i chciał w środę rano zrobić resztę, a ja miałam stracha, ze już nie bedzie tego co chcę - co prawda to takie drobne rzeczy ale jednak...no i już np. nie znalazłam sernika (w tym roku idę na łatwiznę i będzie gotowiec jak go dorwe jeszcze). W srodę rano mężul pojedzie po napoje i wody dla nas to jeszcze się rozejrzy za sernikiem albo czyms innym, na razie kupiłam taki niby sernik truskawkowy. Miły być też w netto takie gwiazdki ziemniaczane i oczywiscie też nie było - nie lubie zakupów świątecznych robić na ostatni moment -
Dzięki Dziewczyny za wsparcie pomasuję i posmaruję olejkem, będę obserwować. gdzieś w necie znalazłam, że to mogą być tworzące się rozstępy... trochę zaczęło swędzieć, nie wiem czy to nie alergia będzie.. a w razie czego, Jola, jutro do Twojej Romanowskiej spróbuję pójść albo gdzieś indziej
miłego wieczoru
-
nick nieaktualnyDziewczyny życzę Wam aby te Święta Bożego Narodzenia spędzone w gronie najbliższych, przyniły Wam wiele radości, ciepła i optymizmu...
Jest cicho. Choinka płonie.
Na szczycie cherubin fruwa.
Na oknach pelargonie,
blask świeczek złotem zasnuwa,
a z kąta, z ust brata płynie
kolęda na okarynie:
Lulajże, Jezuniu…
(Konstanty Ildefons Gałczyński)
Muniek lubi tę wiadomość
-
Uff, w końcu trochę mogę odetchnąć bo dziś nie dość że wstałam ok.12 to dzień strasznoe szybko zlecial ale udało mi się zrobić dwie rolady makowe i pierogi Teraz mnie łupie w plecach ale zaraz wskakuję do wanny i jakiś filmik sobie zalaczymy
Dziś mnie kilka razy zakuło w środku (jakby szyjka, kiedyś pisałam o tym uczuciu) ale ogólnie jest dobrze, chociaż w dzień czasem pobolewa kość ogonowa ale jeszcze 9 dni i przytulimy nasz słodki ciężarek
Amaranta, co do cycka to ja mogę powiedzieć (mam małe ) ale na lewem z boku zrobiła mi się nakpierw plamka a później niestety powstał z tego rozstep ale na cyckach niech sobie będą, ważne żena brzuchu nie ma Mimo wszystko zmiany na piersiach (nie rozstępy) warto konsultować z lekarzem tak jak ja ostatnio miałam tę niby cyste w środku. Aaa, właśnie wczoraj dzwonili do mnie z wynikami i okazało się ze ten płyn to jednak miał związek z mlekiem to takie poczakowe, dopiero dojrzewajace no ale czemu powstała z tego cysta to cholera wie, ważne że już jest ok no i niby jak będę karmić po porodzie to mogę do nich na kontrolę przyjechać jeszcze.
Dziewczyny! Życzę wszystkim zdrowych, spokojnych Świąt ! Bez śniegu, za to z deszczem no ale...pewnie jakby sypało to nie jedna osoba by narzekała Jedynym plusem spędzania świąt we dwójkę to to, że nie grozi nam obzarstwo
MonikaDM, beata1313, Muniek lubią tę wiadomość
-
____________________$$$
_____________________$$$$$
___________________$$$$$$
_________________$$$$$$$
_______________$$$$$$$$_$$$$$$$$$$
______________$$$$$$$$$$$$$$$$$$
_____________$$$$$$$$$$$$$$$
____________$$$$$$$$$$$$$
___________$$$$$$$$$$$$
__________$$$$$$$$$$
_________$$$$$$$$$
________$$$$$$$$
_______$$$$$$$
______$$$$$$
______$$$$$
______$$$$
______$$$$
______$$$_____$
$______$$___$$
__$$$$$$$$$$$
___$$$$$$$$$
____$$$$$$$$$
___$$$$$$$$$$$$$
__$$$$$$$$$$$$$$$
__$$$$$$$$$$$____$
$_____$$$$
_______$$$
________$
Małą gwiazdkę przed świętami
Przyjmijcie proszę z życzeniami
Może spełni się marzenie
Białe Boże Narodzenie
Lub, gdy przyjdzie Wam ochota
Niech to będzie gwiazdka złota
Bo, gdy spada taka z nieba
Wtedy zawsze marzyc trzeba
No, a jeśli tak się zdarzy,
Że srebrzysta Wam się marzy
Możecie także taką zdobyć
I choinkę nią ozdobić
Gwiazda, gwiazdce zamrugała
I choinka lśni już cała
Naszych marzeń jest spełnieniem
Bo jest piękna jak marzenie
A pomarzyć czasem trzeba
Każdy pragnie gwiazdki z nieba.
Zdrowych, spokonych Świąt Bożego Narodzenia, zdrowych, silnych dzieciaczków i szybkich bezproblemowych porodów życze Wam kochane z całego serducha !!! :-***Muniek, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jak mineła Wam Wigilia? Nam bardzo szybko Prawei 2 dni gotowania a godzina przy stole, póxniej zalegliśmy na kanapie i goście dość szybko się zebrali bo teść z żoną jeszcze na dziś przygotowywali jedzenie, a szwagierka była umówiona na "Wigilię" ze znajomymi. Zaraz doprowadzę się do "ładu i składu" i dzis my jedziemy do teścia na obiad, będzie kaczka - a oni robią taaaaaką pyszną kaczusię że aż mi ślinka cieknie Choć po wczorajszej wigilii nie bardzo chce mi sie jeść
-
Ja rowniez zycze wam wszystkim wesolych swiat
No i witam nowe kolezanki. Ja ostatnio malo sie udzielam bo trzy tygodnie temu urodzilam synka i powiem szczerze ale malo mam czasu dla siebie. Maluszek moj wymaga wiele czasu a jak nawet on sobie spi czy zajmuje sie nim maz to staram sie zajac starszym synkiem bo on tez mnie potrzebuje. O innych domowych obowiazkach ( sprzatanie, pranie, prasowanie, gotowanie itd) nie wspomne bo wiadomo ze trzeba to robic. Lekko nie jest ale dajemy rade a to najwazniejsze
Monika- Nam wigilia minela bardzo spokojnie. Pomimo ze z dziadkami na skeype to bylo bardzo rodzinnie. Starszy synek byl bardzo przejety choinka, pieknie nakrytym stolem z pysznym jedzeniem no i prezentami. Maluszek wigilie przespal ale bez niego nie byloby tej magicznej atmosfery i tej szczegolnej radosci ze jest juz z nami
Agattee- Oj to nie ciekawe mialas z ta piersia. Dobrze ze ci ten plyn sciagneli i ze wyniki sa w porzadku. Mam nadzieje ze nie bedziesz miala z nia problemow podczas karmienia.(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
Hej kobietki
Mamax gratuluje synka na pewno super sobie radzisz i szybko uda Ci sie wszystko ogarnac i nawet znajdziesz chwile dla siebie
Amaranta zazdraszczam pogody u nas co i rusz deszcz na przemian ze sloncem i nawet nie ma jak na spacer sie wybrac
Monika dla mni moment zalegniecia na sofie tez jest najlepszy
My Swieta spedzamy sami (cory i my) ale szczerze jest supe, cisza spokoj i my wiecej do szczescia nam nie trzeba . Staralam sie nie obrzerac zbytnio i chyba mi sie udalo tylko sporo sie opilam sokow i teraz mam zgage -
Witam
Powiem że czas w święta płynie chyba przyspieszonym tempem,do wigili tyle przygotowań a tu chwila i po wszystkim. Ale było mega miło i przyjemnie
Wczoraj cały dzień się opychałam(oczywiscie w granicach rozsądku) i obijałam. Niestety u nas też pogoda nie za fajna,ale za to dziś pięknie sypie śnieżek
Miłego dnia dziewczyny
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyAhhh, bo to tak z tymi świętami jest...czekamy na nie właściwie cały rok a one tak szybko mijają
Mamax - zrozumiałe dla nas jest ze masz mniej czasu dla nas przy dwójce szkrabów.
Fajnie, ze każda z nas przeżyła fajnie i spokojnie święta - jeszcze dzisiaj. Ale dziś u nas na spokojnie. Będziemy sami i mamy zamiar tylko odpoczywać. Ja wczoraj wracajac do domu przeżyłam stres okropny aż mi łzy naleciały do oczu, bo jechaliśmy autstradą, i wyprzedzaliśmy auto, a on chciał wpuścić inne auto z prawej (byl wjazd na autostradę) i zepchnąlby nas na barierki, na szczęście mąż w porę zareagował i zaczał hamować a tamten się zorientował co robi i odbił w drugą stronę. Ale juz widziałam sie w szpitalu. Nrmanie jakby się zatrzymał na boku ten kierowca to dostałby ode mnie tak po ryju, ze masakra taka byłam wściekła i tyle adrenaliny czulam w sobie. Szybko się uspokoiłam, a jak poczułam małego jak się wierci to juz wszystko było ok, od chyba nie bardzo odczuł mój stresik. Na całe szczęscie. W sumie to dzięki mężowi bo on zachował zimną krew, zapytał czy nic mi nie jest i zaczął gadać ze mna na inny temat, zeby odwrócić moją uwagę.
Zaraz idę odgrzać świąteczne "resztki", chciałam zrobić nowy obiad ale maż stwierdził, ze oszalałam
Dziewczyny jak macie czas, siłę i ochote to wyberzcie sie jutro do C&A, dostałam dzis maila od nich, ze od jutra na wszystko co juz zredukowane cenowo dają jeszcze 25% rabatu. My planujemy się wybrać, może mąż upoluje jakieś spodnie, a dla malego weźmiemy cos większego na później. Ja mam koleżankę, która właśnie na takich wyprzedażach obkupuje swoje dzieciaki zawsze na rok nastepny, więc i ja spróbuje czegoś podobnego w tym roku, choc z racji niedoświadczenia nie będę szalec tak jak ona
Agattee - jak samopoczucie na tydzień przed??
Amarranta - jak tam pierś?? Coś się zmieniło?
Miłego ostatniego dnia świąt dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 12:33