X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika slodziaczka masz w domu, a jak sie kreci jaki sprytny moze sportowiec bedzie hehe:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM superowy szkrab :) i jaki zdolniacha juz!

Mamax, niestety Empiku nie maja, ale jest jakaś księgarnia na Słowackiego 11a, ale nie byłam tam wiec nie wiem jaki maja wybor. A Piotr i Paweł to tez taki market i tam ryby kupujemy, bo jakos zawsze ładnie wyglądają ;) To chyba takie najbliższe miasto polskie od Berlina. Jest jeszcze Kostrzyn nad Odra chyba w podobnej odległości.

Ale moja mała daje dzis czadu w brzuszku. Nie wiem cżemu taka ruchliwa na konćowce sie zrobiła.

Martaa a tobie odszedł czop? Mi nic :/

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, Ma1ta &&&&&&&&&&&&&

Cos mam takie przeczucie ze teraz dzieciaczki beda nam sie tu rodzily parami w zblizonych terminach ;-)

A mnie cos kluje w podbrzuszu i jakies glupie mysli przychodza, bony jak ja juz chce czwartek zeby zobaczyc czy z moim maluszkiem wszystko ok .... . Przepraszam ze tylko o sobie ale mam jakiegos dolka :(

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko, ja na te wizyty miesięczne czekałam tez z dużym zniecierpliwieńiem ale nie martw sie na zapas. Na pewno wszystko jest dobrze. Spokojnie i bez nerwów. A kłuć i ciagnąć to pewnie ćie bedzie co jakiś czas, takie uroki ciazy, bo przecież macica znowu ci sie rozszerza i więzadła rozciągają.

Przespałam ładnie noc, mała jakos teraz mało aktywna. Pewnie jej juz ciasno:/

beata1313 lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata nie martw sie bedzie wszystko dobrze, ja tez czekalam na wizyty z utesknieniem zeby chociaz na chwilke zobaczyc coreczke:) piekne chwile.

Kasia nie odszedl mi czop, tylko brzuch mnie boli tak kluje i ciagnie w dol ale to podobno normalne. No mamy 1 lutego ten miesiac bedzie nasz! najpiekniejszy i wszystko sie zmieni:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wydaje mu sie normalnym to ze kazda z nas sie martwo troche w ciazy. Ale glowa do gory...wlacz pozytywne myslenie, wszystko jest dobrze :)

Ktoras pytala o zgage...ja mialam mega zgagi na koncowce i gdyby nie specyfik : Riopan Magen Gel chyba bym umarla...bylaby to pierwsza smierc na zgage ;)

• Muniek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to mnie męczą zgagi :-( a powiedz gdzie to kupiłaś,tu w niemczech? No i właśnie wieczorami też umieram.

Beata mnie też co jakiś czas coś kuje,ciągnie,to jest chyba normalne. Z wizyty ba wizytę nie mogę się doczekać,a miesiąc to sporo czasu. Na szczęście już w czwartek zobaczę się z moim szkrabem :-) Nic się nie martw,na pewno wszystko będzie dobrze.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane, no ale czasem taki podly nastroj mnie ogarnia, ehh po tych poronieniach to ciagle czlowiek w takim strachu jest :( , dwie pierwsze ciaze byly super bez zmartwien i nerwow bo czlowiek nawet nie byl swiadom ze cos moze byc nie tak, ale obiecuje ze postaram sie mslec pozytywnie ;)

Muniek to wizytujemy razem ;) ja mam na 17.30 a Ty ? ;-)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na 14:30 :-) i to jest badanie połówkowe,mam nadzieję dostać jakiś film z badania na pamiątkę.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek, tak kupiłam właśnie tutaj w DE, w PL tego raczej nie ma bo mojego tatę też męcza zgagi i mama pytała gdzieś w aptece. Dałąm mu kilka do spróbowania i jak mu pomoże to zakupiy całe opakowanie. Na tej easyapotcheke.de jest najtaniej bo jakoś 20kilka Euro za 50 szt. To jest taki płyn w saszetkach, trzeba tylko wstrząsnąć otworzyć saszetkę i wypić...w smaku średnie - mi przypominało tania kokosową bombonierkę, ale są gorsze rzeczy. Ja polecam bo mi naprawdę tylko to pomagało. Ale miałam to szczęście ze dostałam 3 próbki od połoznej dlatego później wzięłam od razu takie duże opakowanie. Tutaj np. 10 szt. kosztuje coś 5,57: http://www.easyapotheke.de/products/de/Arzneimittel/Magen-Darm/Verdauungsstoerungen/pzn-8592922-RIOPAN-Magen-Gel-Stick-Pack.html - ale tak jak piszę, ta apteka jak zamawia się intenetowo jest tania, opłaca się zrobić zakupy za 29e, bo wtedy wysyłka jest gratis.

Czyli w czwarek laski widzicie swoje szkraby :)

• amarranta Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, ja też się martwię zawsze przed wizytą, tak z tydzień wcześniej mi się zaczyna stres (tym razem 5 dni), wtedy też mam większe humorki i biedny mój mąż ;) . mam wizytę w środę rano, też już się nie mogę doczekać :)

Zgagi, odpukać, nie mam, ale tak mi jedzenie do gardła podchodzi, jak chyba Marta pisała;)

Zakupy w Polsce są fajne, też zawsze robię zapas twarogu ;) my teraz wciąż jesteśmy, we wtorek wracamy do Hamburga. muszę sobie pokupować jakieś kasze itp, bo to w Niemczech droższe, a chciałaby, trochę zdrowiej zacząć gotować;)

Monika, z tabelką macie super pomysł! my kiedyś też zapisywaliśmy, ale w zeszycie i zabrakło nam zapału. chciałabym do tego wrócić, ale na kompie. chyba poproszę męża, żeby taką tabelkę zrobił:)

A Jola się nie odzywa, może już na porodówce :)

Macie/ miałyście jakieś zachcianki ciążowe? :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ... nie ma Joli ? he he. Ja zachcianek w ciąży nie miałam tylko przy końcówce na słodkości.

y4g7nea.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 14:23

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wizytę w srode i zobaczymy czy moja mała dalej rośnie jak na drożdżach. W zasadzie to bedzie czwarte usg, ale sam doktorek chciał mi je zrobić wiec ńie bede sie sprzeczala.

Ja miałam zachcianki na jabłka i nektarynki - jadłam je kilogramami a odrzuciło mnie od mięsa. No i w 3 trymestrze przyszła pora ma słodkie :/ A ty Amarranta, coś ci chodzi po główce?

Miałam zapytac, ile płacicie/płaciliście na pampersy 1 ?? Tak orientacyjnie, za to opakowanie 42 sztuki??

zem3zbmhb277dwos.png

• MRC Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    one są chyba po ok 4 E z tego co pamiętam. Ja już pieluch z pampersa nie używam no i my mamy już trójki :)

y4g7nea.png

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia te male 23sztuki chyba kosztuja 3,99€

A ja mam taki bol plecow ze koszmar jakis

Amarranta tez zawsze robie zapasy jak jestemy w PL autem, bo tu nie ma wszystkiego co w Pl albo produkty sa inne. Jem duzo jablek i marchewek. Do 4,5 miesiaca odrzucalo mnie wszystko prawie i wymiotowalam niemal wszystkim, co zjadlam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 14:43

oar843r8kh12ukn4.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba na Jole przyszedl czas :-)

My tez juz na trojkach jestesmy wiec pojcia nie mam ile kosztuja jedynki. Jak kupowalam to w promocji byly za 2,99 euro ;-)

A mnie brzuch boli i zlatuje ze mnie jakis sluz czy cosik takiego. A od 5 tygodni bylo juz czysto :-( Nie mialam jeszcse wizyty poporodowej i martwie sie ze cos tam jest nie tak :-(

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa, ja mam coś takiego ze nie moge juz ani siedzieć ani leżeć, bo bolą mnie plecy i tyłek po prostu i biodra kurde najlepiej mi sie stoi, ależ ile mozna stać ?? Zmęczona jestem strasznie, ale jeszcze troszeczkę i bedzie po wszystkim. Ciagle sobie powtarzam, ze bedzie gorzej wiec nie moge narzekac na stan obecny w sensie ze bedzie gorzej bolało przy porodzie ;) Staram sie jak najmniej myślec o tej chwili, ale czasami wyobrażam siebie na tym fotelu i... no mam dreszcze :)

Mamax, a kiedy masz wizytę u ginekologa zeby sprawdziła ci ten śluz i w ogole zbadała po porodzie? W połowie lutego?

zem3zbmhb277dwos.png

• Muniek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to też będę musiała to kupić,chciałam jakimiś naturalnymi sposobami się ratować żeby ciągle tabletek nie łykać ale nic z tego,nic nie pomaga.
    W ogóle od paru dni nie mogę się wyspać,w nocy właśnie śpię nie najgorzej ale i tak przez dzień oczy same mi się zamykają i muszę uciąć sobie drzemkę :-)

A co do zachcianek to jakiś czas temu jadlabym tylko kwaśne,ogórki kiszone to mogłam tonami jeść. Teraz to niestety smakuje mi wszystko,wcinam jak szalona a dupa rośnie :-P

Jola jak dasz radę to daj znać,bo nas tu skręca :-) powodzenia kochana.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, jestem jestem :)

Byłam z mężem na spacerze, potem oglądaliśmy MŚ w piłce ręcznej- mamy brązowy medal !! Podczas meczu było tyle emocji, że myślałam, ze urodzę z nadmiaru wrażeń ;)

Współczuję bóli pleców, mnie to o dziwo minęło- w ogóle całą ciąże nie bolały mnie plecy...za to zachcianki- ogromne w III trym.- na słodycze wszelakie: czekolada, śliwki w czekoladzie, żelki i w ogóle na cukier (owoce, jogurty)
    Jutro znów idę na kontrolę ale do mojej ginekolog. Powiem Wam, że nie przypuszczałam, że ciąże przenosze- chociaż może z wyliczeniem terminu był błąd..
    W każdym razie, pierdziele, w tym tyg rodzę :) to był chyba ostatni weekend tylko we dwoje!

MonikaDM lubi tę wiadomość

relgi09kfo915nes.png
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jola83 my już tu Ciebie prawie na porodówkę wysłałyśmy :)

y4g7nea.png

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ