Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
MonikaDM superowy szkrab
i jaki zdolniacha juz!
Mamax, niestety Empiku nie maja, ale jest jakaś księgarnia na Słowackiego 11a, ale nie byłam tam wiec nie wiem jaki maja wybor. A Piotr i Paweł to tez taki market i tam ryby kupujemy, bo jakos zawsze ładnie wyglądająTo chyba takie najbliższe miasto polskie od Berlina. Jest jeszcze Kostrzyn nad Odra chyba w podobnej odległości.
Ale moja mała daje dzis czadu w brzuszku. Nie wiem cżemu taka ruchliwa na konćowce sie zrobiła.
Martaa a tobie odszedł czop? Mi nic -
Jola, Ma1ta &&&&&&&&&&&&&
Cos mam takie przeczucie ze teraz dzieciaczki beda nam sie tu rodzily parami w zblizonych terminach
A mnie cos kluje w podbrzuszu i jakies glupie mysli przychodza, bony jak ja juz chce czwartek zeby zobaczyc czy z moim maluszkiem wszystko ok .... . Przepraszam ze tylko o sobie ale mam jakiegos dolka -
Beatko, ja na te wizyty miesięczne czekałam tez z dużym zniecierpliwieńiem ale nie martw sie na zapas. Na pewno wszystko jest dobrze. Spokojnie i bez nerwów. A kłuć i ciagnąć to pewnie ćie bedzie co jakiś czas, takie uroki ciazy, bo przecież macica znowu ci sie rozszerza i więzadła rozciągają.
Przespałam ładnie noc, mała jakos teraz mało aktywna. Pewnie jej juz ciasno:/beata1313 lubi tę wiadomość
-
Beata nie martw sie bedzie wszystko dobrze, ja tez czekalam na wizyty z utesknieniem zeby chociaz na chwilke zobaczyc coreczke:) piekne chwile.
Kasia nie odszedl mi czop, tylko brzuch mnie boli tak kluje i ciagnie w dol ale to podobno normalne. No mamy 1 lutego ten miesiac bedzie nasz! najpiekniejszy i wszystko sie zmieni:)beata1313 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeata wydaje mu sie normalnym to ze kazda z nas sie martwo troche w ciazy. Ale glowa do gory...wlacz pozytywne myslenie, wszystko jest dobrze
Ktoras pytala o zgage...ja mialam mega zgagi na koncowce i gdyby nie specyfik : Riopan Magen Gel chyba bym umarla...bylaby to pierwsza smierc na zgagebeata1313 lubi tę wiadomość
-
Monika to mnie męczą zgagi
a powiedz gdzie to kupiłaś,tu w niemczech? No i właśnie wieczorami też umieram.
Beata mnie też co jakiś czas coś kuje,ciągnie,to jest chyba normalne. Z wizyty ba wizytę nie mogę się doczekać,a miesiąc to sporo czasu. Na szczęście już w czwartek zobaczę się z moim szkrabemNic się nie martw,na pewno wszystko będzie dobrze.
beata1313 lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Dzieki kochane, no ale czasem taki podly nastroj mnie ogarnia, ehh po tych poronieniach to ciagle czlowiek w takim strachu jest
, dwie pierwsze ciaze byly super bez zmartwien i nerwow bo czlowiek nawet nie byl swiadom ze cos moze byc nie tak, ale obiecuje ze postaram sie mslec pozytywnie
Muniek to wizytujemy razemja mam na 17.30 a Ty ?
-
nick nieaktualnyMuniek, tak kupiłam właśnie tutaj w DE, w PL tego raczej nie ma bo mojego tatę też męcza zgagi i mama pytała gdzieś w aptece. Dałąm mu kilka do spróbowania i jak mu pomoże to zakupiy całe opakowanie. Na tej easyapotcheke.de jest najtaniej bo jakoś 20kilka Euro za 50 szt. To jest taki płyn w saszetkach, trzeba tylko wstrząsnąć otworzyć saszetkę i wypić...w smaku średnie - mi przypominało tania kokosową bombonierkę, ale są gorsze rzeczy. Ja polecam bo mi naprawdę tylko to pomagało. Ale miałam to szczęście ze dostałam 3 próbki od połoznej dlatego później wzięłam od razu takie duże opakowanie. Tutaj np. 10 szt. kosztuje coś 5,57: http://www.easyapotheke.de/products/de/Arzneimittel/Magen-Darm/Verdauungsstoerungen/pzn-8592922-RIOPAN-Magen-Gel-Stick-Pack.html - ale tak jak piszę, ta apteka jak zamawia się intenetowo jest tania, opłaca się zrobić zakupy za 29e, bo wtedy wysyłka jest gratis.
Czyli w czwarek laski widzicie swoje szkrabybeata1313 lubi tę wiadomość
-
Beata, ja też się martwię zawsze przed wizytą, tak z tydzień wcześniej mi się zaczyna stres (tym razem 5 dni), wtedy też mam większe humorki i biedny mój mąż
. mam wizytę w środę rano, też już się nie mogę doczekać
Zgagi, odpukać, nie mam, ale tak mi jedzenie do gardła podchodzi, jak chyba Marta pisała;)
Zakupy w Polsce są fajne, też zawsze robię zapas twarogumy teraz wciąż jesteśmy, we wtorek wracamy do Hamburga. muszę sobie pokupować jakieś kasze itp, bo to w Niemczech droższe, a chciałaby, trochę zdrowiej zacząć gotować
Monika, z tabelką macie super pomysł! my kiedyś też zapisywaliśmy, ale w zeszycie i zabrakło nam zapału. chciałabym do tego wrócić, ale na kompie. chyba poproszę męża, żeby taką tabelkę zrobił
A Jola się nie odzywa, może już na porodówce
Macie/ miałyście jakieś zachcianki ciążowe?beata1313 lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam wizytę w srode i zobaczymy czy moja mała dalej rośnie jak na drożdżach. W zasadzie to bedzie czwarte usg, ale sam doktorek chciał mi je zrobić wiec ńie bede sie sprzeczala.
Ja miałam zachcianki na jabłka i nektarynki - jadłam je kilogramami a odrzuciło mnie od mięsa. No i w 3 trymestrze przyszła pora ma słodkieA ty Amarranta, coś ci chodzi po główce?
Miałam zapytac, ile płacicie/płaciliście na pampersy 1 ?? Tak orientacyjnie, za to opakowanie 42 sztuki?? -
Kasia te male 23sztuki chyba kosztuja 3,99€
A ja mam taki bol plecow ze koszmar jakis
Amarranta tez zawsze robie zapasy jak jestemy w PL autem, bo tu nie ma wszystkiego co w Pl albo produkty sa inne. Jem duzo jablek i marchewek. Do 4,5 miesiaca odrzucalo mnie wszystko prawie i wymiotowalam niemal wszystkim, co zjadlam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 14:43
-
Oj chyba na Jole przyszedl czas
My tez juz na trojkach jestesmy wiec pojcia nie mam ile kosztuja jedynki. Jak kupowalam to w promocji byly za 2,99 euro
A mnie brzuch boli i zlatuje ze mnie jakis sluz czy cosik takiego. A od 5 tygodni bylo juz czystoNie mialam jeszcse wizyty poporodowej i martwie sie ze cos tam jest nie tak
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Martaa, ja mam coś takiego ze nie moge juz ani siedzieć ani leżeć, bo bolą mnie plecy i tyłek po prostu i biodra kurde najlepiej mi sie stoi, ależ ile mozna stać ?? Zmęczona jestem strasznie, ale jeszcze troszeczkę i bedzie po wszystkim. Ciagle sobie powtarzam, ze bedzie gorzej wiec nie moge narzekac na stan obecny w sensie ze bedzie gorzej bolało przy porodzie
Staram sie jak najmniej myślec o tej chwili, ale czasami wyobrażam siebie na tym fotelu i... no mam dreszcze
Mamax, a kiedy masz wizytę u ginekologa zeby sprawdziła ci ten śluz i w ogole zbadała po porodzie? W połowie lutego? -
Monia to też będę musiała to kupić,chciałam jakimiś naturalnymi sposobami się ratować żeby ciągle tabletek nie łykać ale nic z tego,nic nie pomaga.
W ogóle od paru dni nie mogę się wyspać,w nocy właśnie śpię nie najgorzej ale i tak przez dzień oczy same mi się zamykają i muszę uciąć sobie drzemkę
A co do zachcianek to jakiś czas temu jadlabym tylko kwaśne,ogórki kiszone to mogłam tonami jeść. Teraz to niestety smakuje mi wszystko,wcinam jak szalona a dupa rośnie
Jola jak dasz radę to daj znać,bo nas tu skręcapowodzenia kochana.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
hejka, jestem jestem
Byłam z mężem na spacerze, potem oglądaliśmy MŚ w piłce ręcznej- mamy brązowy medal !! Podczas meczu było tyle emocji, że myślałam, ze urodzę z nadmiaru wrażeń
Współczuję bóli pleców, mnie to o dziwo minęło- w ogóle całą ciąże nie bolały mnie plecy...za to zachcianki- ogromne w III trym.- na słodycze wszelakie: czekolada, śliwki w czekoladzie, żelki i w ogóle na cukier (owoce, jogurty)
Jutro znów idę na kontrolę ale do mojej ginekolog. Powiem Wam, że nie przypuszczałam, że ciąże przenosze- chociaż może z wyliczeniem terminu był błąd..
W każdym razie, pierdziele, w tym tyg rodzęto był chyba ostatni weekend tylko we dwoje!
MonikaDM lubi tę wiadomość