X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika slodziaczka masz w domu, a jak sie kreci jaki sprytny moze sportowiec bedzie hehe:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM superowy szkrab :) i jaki zdolniacha juz!

Mamax, niestety Empiku nie maja, ale jest jakaś księgarnia na Słowackiego 11a, ale nie byłam tam wiec nie wiem jaki maja wybor. A Piotr i Paweł to tez taki market i tam ryby kupujemy, bo jakos zawsze ładnie wyglądają ;) To chyba takie najbliższe miasto polskie od Berlina. Jest jeszcze Kostrzyn nad Odra chyba w podobnej odległości.

Ale moja mała daje dzis czadu w brzuszku. Nie wiem cżemu taka ruchliwa na konćowce sie zrobiła.

Martaa a tobie odszedł czop? Mi nic :/

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, Ma1ta &&&&&&&&&&&&&

Cos mam takie przeczucie ze teraz dzieciaczki beda nam sie tu rodzily parami w zblizonych terminach ;-)

A mnie cos kluje w podbrzuszu i jakies glupie mysli przychodza, bony jak ja juz chce czwartek zeby zobaczyc czy z moim maluszkiem wszystko ok .... . Przepraszam ze tylko o sobie ale mam jakiegos dolka :(

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko, ja na te wizyty miesięczne czekałam tez z dużym zniecierpliwieńiem ale nie martw sie na zapas. Na pewno wszystko jest dobrze. Spokojnie i bez nerwów. A kłuć i ciagnąć to pewnie ćie bedzie co jakiś czas, takie uroki ciazy, bo przecież macica znowu ci sie rozszerza i więzadła rozciągają.

Przespałam ładnie noc, mała jakos teraz mało aktywna. Pewnie jej juz ciasno:/

beata1313 lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata nie martw sie bedzie wszystko dobrze, ja tez czekalam na wizyty z utesknieniem zeby chociaz na chwilke zobaczyc coreczke:) piekne chwile.

Kasia nie odszedl mi czop, tylko brzuch mnie boli tak kluje i ciagnie w dol ale to podobno normalne. No mamy 1 lutego ten miesiac bedzie nasz! najpiekniejszy i wszystko sie zmieni:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wydaje mu sie normalnym to ze kazda z nas sie martwo troche w ciazy. Ale glowa do gory...wlacz pozytywne myslenie, wszystko jest dobrze :)

Ktoras pytala o zgage...ja mialam mega zgagi na koncowce i gdyby nie specyfik : Riopan Magen Gel chyba bym umarla...bylaby to pierwsza smierc na zgage ;)

• Muniek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to mnie męczą zgagi :-( a powiedz gdzie to kupiłaś,tu w niemczech? No i właśnie wieczorami też umieram.

Beata mnie też co jakiś czas coś kuje,ciągnie,to jest chyba normalne. Z wizyty ba wizytę nie mogę się doczekać,a miesiąc to sporo czasu. Na szczęście już w czwartek zobaczę się z moim szkrabem :-) Nic się nie martw,na pewno wszystko będzie dobrze.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane, no ale czasem taki podly nastroj mnie ogarnia, ehh po tych poronieniach to ciagle czlowiek w takim strachu jest :( , dwie pierwsze ciaze byly super bez zmartwien i nerwow bo czlowiek nawet nie byl swiadom ze cos moze byc nie tak, ale obiecuje ze postaram sie mslec pozytywnie ;)

Muniek to wizytujemy razem ;) ja mam na 17.30 a Ty ? ;-)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na 14:30 :-) i to jest badanie połówkowe,mam nadzieję dostać jakiś film z badania na pamiątkę.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek, tak kupiłam właśnie tutaj w DE, w PL tego raczej nie ma bo mojego tatę też męcza zgagi i mama pytała gdzieś w aptece. Dałąm mu kilka do spróbowania i jak mu pomoże to zakupiy całe opakowanie. Na tej easyapotcheke.de jest najtaniej bo jakoś 20kilka Euro za 50 szt. To jest taki płyn w saszetkach, trzeba tylko wstrząsnąć otworzyć saszetkę i wypić...w smaku średnie - mi przypominało tania kokosową bombonierkę, ale są gorsze rzeczy. Ja polecam bo mi naprawdę tylko to pomagało. Ale miałam to szczęście ze dostałam 3 próbki od połoznej dlatego później wzięłam od razu takie duże opakowanie. Tutaj np. 10 szt. kosztuje coś 5,57: http://www.easyapotheke.de/products/de/Arzneimittel/Magen-Darm/Verdauungsstoerungen/pzn-8592922-RIOPAN-Magen-Gel-Stick-Pack.html - ale tak jak piszę, ta apteka jak zamawia się intenetowo jest tania, opłaca się zrobić zakupy za 29e, bo wtedy wysyłka jest gratis.

Czyli w czwarek laski widzicie swoje szkraby :)

• amarranta Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, ja też się martwię zawsze przed wizytą, tak z tydzień wcześniej mi się zaczyna stres (tym razem 5 dni), wtedy też mam większe humorki i biedny mój mąż ;) . mam wizytę w środę rano, też już się nie mogę doczekać :)

Zgagi, odpukać, nie mam, ale tak mi jedzenie do gardła podchodzi, jak chyba Marta pisała;)

Zakupy w Polsce są fajne, też zawsze robię zapas twarogu ;) my teraz wciąż jesteśmy, we wtorek wracamy do Hamburga. muszę sobie pokupować jakieś kasze itp, bo to w Niemczech droższe, a chciałaby, trochę zdrowiej zacząć gotować;)

Monika, z tabelką macie super pomysł! my kiedyś też zapisywaliśmy, ale w zeszycie i zabrakło nam zapału. chciałabym do tego wrócić, ale na kompie. chyba poproszę męża, żeby taką tabelkę zrobił:)

A Jola się nie odzywa, może już na porodówce :)

Macie/ miałyście jakieś zachcianki ciążowe? :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ... nie ma Joli ? he he. Ja zachcianek w ciąży nie miałam tylko przy końcówce na słodkości.

y4g7nea.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 14:23

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wizytę w srode i zobaczymy czy moja mała dalej rośnie jak na drożdżach. W zasadzie to bedzie czwarte usg, ale sam doktorek chciał mi je zrobić wiec ńie bede sie sprzeczala.

Ja miałam zachcianki na jabłka i nektarynki - jadłam je kilogramami a odrzuciło mnie od mięsa. No i w 3 trymestrze przyszła pora ma słodkie :/ A ty Amarranta, coś ci chodzi po główce?

Miałam zapytac, ile płacicie/płaciliście na pampersy 1 ?? Tak orientacyjnie, za to opakowanie 42 sztuki??

zem3zbmhb277dwos.png

• MRC Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    one są chyba po ok 4 E z tego co pamiętam. Ja już pieluch z pampersa nie używam no i my mamy już trójki :)

y4g7nea.png

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia te male 23sztuki chyba kosztuja 3,99€

A ja mam taki bol plecow ze koszmar jakis

Amarranta tez zawsze robie zapasy jak jestemy w PL autem, bo tu nie ma wszystkiego co w Pl albo produkty sa inne. Jem duzo jablek i marchewek. Do 4,5 miesiaca odrzucalo mnie wszystko prawie i wymiotowalam niemal wszystkim, co zjadlam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 14:43

oar843r8kh12ukn4.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba na Jole przyszedl czas :-)

My tez juz na trojkach jestesmy wiec pojcia nie mam ile kosztuja jedynki. Jak kupowalam to w promocji byly za 2,99 euro ;-)

A mnie brzuch boli i zlatuje ze mnie jakis sluz czy cosik takiego. A od 5 tygodni bylo juz czysto :-( Nie mialam jeszcse wizyty poporodowej i martwie sie ze cos tam jest nie tak :-(

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa, ja mam coś takiego ze nie moge juz ani siedzieć ani leżeć, bo bolą mnie plecy i tyłek po prostu i biodra kurde najlepiej mi sie stoi, ależ ile mozna stać ?? Zmęczona jestem strasznie, ale jeszcze troszeczkę i bedzie po wszystkim. Ciagle sobie powtarzam, ze bedzie gorzej wiec nie moge narzekac na stan obecny w sensie ze bedzie gorzej bolało przy porodzie ;) Staram sie jak najmniej myślec o tej chwili, ale czasami wyobrażam siebie na tym fotelu i... no mam dreszcze :)

Mamax, a kiedy masz wizytę u ginekologa zeby sprawdziła ci ten śluz i w ogole zbadała po porodzie? W połowie lutego?

zem3zbmhb277dwos.png

• Muniek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to też będę musiała to kupić,chciałam jakimiś naturalnymi sposobami się ratować żeby ciągle tabletek nie łykać ale nic z tego,nic nie pomaga.
    W ogóle od paru dni nie mogę się wyspać,w nocy właśnie śpię nie najgorzej ale i tak przez dzień oczy same mi się zamykają i muszę uciąć sobie drzemkę :-)

A co do zachcianek to jakiś czas temu jadlabym tylko kwaśne,ogórki kiszone to mogłam tonami jeść. Teraz to niestety smakuje mi wszystko,wcinam jak szalona a dupa rośnie :-P

Jola jak dasz radę to daj znać,bo nas tu skręca :-) powodzenia kochana.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, jestem jestem :)

Byłam z mężem na spacerze, potem oglądaliśmy MŚ w piłce ręcznej- mamy brązowy medal !! Podczas meczu było tyle emocji, że myślałam, ze urodzę z nadmiaru wrażeń ;)

Współczuję bóli pleców, mnie to o dziwo minęło- w ogóle całą ciąże nie bolały mnie plecy...za to zachcianki- ogromne w III trym.- na słodycze wszelakie: czekolada, śliwki w czekoladzie, żelki i w ogóle na cukier (owoce, jogurty)
    Jutro znów idę na kontrolę ale do mojej ginekolog. Powiem Wam, że nie przypuszczałam, że ciąże przenosze- chociaż może z wyliczeniem terminu był błąd..
    W każdym razie, pierdziele, w tym tyg rodzę :) to był chyba ostatni weekend tylko we dwoje!

MonikaDM lubi tę wiadomość

relgi09kfo915nes.png
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jola83 my już tu Ciebie prawie na porodówkę wysłałyśmy :)

y4g7nea.png

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ