X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola ja tez myslalam ze rodzisz. Tez mam jutro wizyte, wiec zobaczymy czy cos sie dzieje.

Ogladalam ten mecz, piekna walka i mamy zasluzony braz:)

Kasia nic nie poradzimy na ciazowe dolegliwosci, ale jeszcze chwilkaa ;)

oar843r8kh12ukn4.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax juz uzywacie trojek? To ja dziwne ze ciagle uzywam jedynek ale jak rozpakowalam dwojki zeby zobaczyc jakie duze to sa wielkie az ponad pepek u malej i mysle ze jeszcze za duze :P Niby dwojki sa od 3kg, moja ma juz niby 4kg ale dalej jestesmy na jedynkach bo ma taka mala dupcie ze jedynki pasuja a dwojki sa jakies wielkie :P

wff22n0ab6iac00e.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od mięsa na początku też odrzuciło, teraz już mogę jeść, ale nie wiem, czy zrobić też;) a ochote mam na słodkie, zwłaszcza lody;)

Też oglądaliśmy mecz, chociaż ja kątem oka, bo nie jestem fanką sportu ;) ale radość jest :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • Ma1ta Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na poczatku ciazy truskawki wydawaly sie strasznie kwasne a wszystko co kwasnie lubialam przed ciaza. Ale jak zobaczylam ze moj maz je te truskawki to wiedzialam ze to przez ciaze taki dziwny smak mialy. I raz tez wedliny dziwnie mi nie smakowaly. A zachcianki na slodkie to ostatostatnie 2 miesiace mam.bez czekolady w domu ani rusz.

My dopiero co wrocilismy do domu z zakupow z Pl. Nasz twarog i wedliny to my niemca przywozimy tak im smakuja hehe.wedliny chyba nawet taniej wychodza zreszta te ich to wszystkie dla mnie tak samo smakuja.

Jola cos te nasze dzieciaki sie zasiedzialy. dzis mi mija termin z miesiaczki wiec moze ten z usg na 3.02.

Mialyscie moze takie uczuczucie jakby kolki przy chodzeniu? Cos mnie tak z prawego boku cos lekko bolalo musialam sie toczyc tip topami za mezem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 17:56

klz9rl68ev7azsow.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez oglądałam mecz ech uwielbiam takie emocje, ale ja to jestem mega fanka naszych siatkarzy :D

Jola, jak nic rodzisz w tym tygodniu! Koniec tego dobrego;)

Amarranta, lody tez kilka razy w ciazy jadłam a na dodatek znalazłam tu moje ulubione z Haagen Dazs wiec kusiły czesto :)

Dziewczyny, a tych pieluszek idzie na początku tak do 12sztuk na dobę max??

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- też kocham te lody !!! dziewczyny jak będziecie miały okazję kupujcie, szczególnie takie jakby z ciastkami- przepyszne! Jezusie jutro ide do sklepu i je kupuje
    Malta - a wiesz, wczoraj podczas spaceru tez mnie coś kuło/nawet zabolało podobne do kolki po prawej stronie. Jak stanęłam to przechodziło.
    W ogóle powiem Wam, że ostatni tydzień czuję się super, mam więcej energii, nie mam skurczy B-H , które dokuczały mi 2-3 tyg. przed terminem.
    Ale już wiem dlaczego, po prostu mój Tymonek zmieniał wtedy pozycję, cisnął główką w dół, w kanał..aktualnie czuję, że leży inaczej niż 2 tygodnie temu, nóżką zawsze kopał mnie w lewy bok, teraz tylko miedzy piersiami mu sie noga plącze

A pampersów jak policzyłam to mam narazie na... ok. 10 dni hehe a mój mąż twierdzi, że mamy tyle paczek! ale jak mu powiedziałam, że to zaledwie na 10 dni to się chłopak zdziwił :)

relgi09kfo915nes.png
  • Ma1ta Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez jakby ostatnio sie obrocila bo inaczejczuje ruchy. Wczesniej miala plecki z prawej strony i nozki zazwyczaj kopaly po lewej a teraz to i po prawej czuje tak jakby pleckami inaczej lezala.

Ja pampersow mam tylko 2 opakowania bo nie wiem czy podpasuja czy nie bede musiala innej firmy kupic. A do kauflusia mam blisko z okna go widze wiec maz bedzie latac hehe

klz9rl68ev7azsow.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek u mnie bedzie wg OM 19t1d , a wg ovu 18t4d wiec to chyba tez takie polowkowe bedzie ;-)

Tak Moniu, czwartek podgladanko :D , chyba ocipieje do tego czasu :p

Amaranta to czekamy na wiesci , ojjj to chyba mi tez sie stresik przed wizytowy wlaczyl :p . Ja tam czasem mam zachciewajki to na kwasne, to na lody, albo na cos innego, nie za czesto ale sie zdarza :) .

Kasia chodzi Ci o "2" ? Jak tak to kolo mnie sa po okolo 7€ , a "1" po 3,95€ . To mamy podwojne wizyty w nast tyg ;) Ty i Amaranta w srode , a czwartek Muniek i ja ;) . Kciuki za wizyte, moze juz cos sie ruszy :) . 12 szt na dobe :0 kurcze ja myslalam ze moze z 7 :\

Mamax 2,99€ woww to super promo dorwalas :) . Co do boli i sluzu to moze sie jeszcze oczyszczasz :\

Jola no to czekamy na wielki final w tym tygoniu :)

Maarta no to zaczynasz tydzien wizytowy ;) &&&&&&

Ma1ta to dolaczasz w tym tyg do Joli ? ;) &&&&&&&&

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała mi tak nogami pod prawa pierś wchodzi, ze czasami piszcże z bólu. Oj tego nie lubie i te zebra poobijane:/

Ja tez mam 2 paczki pampersow jedynek i jedna duza pampersow 2. Bede kupowała na bieżąco.

Jola, moj ukochany smak to: Pralines & Cream. W srode jak lekarz powie, ze mała wcale duzo nie wazy to sobie jeszcze zafunduje przed porodem:D

A co do energii to ja od dwoch dni totalnie dętka. Nie wiem, ale nie mam po prostu siły a krocze boli straszliwie :/

Beatko, tak strzeliłam z tymi 12, moze idzie mniej.. jeszcze tego nie wiem :) musza dziewczyny sie wypowiedzieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 20:11

zem3zbmhb277dwos.png

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu to dolaczam sie do Twojego pytania co do ilosci pampersow na poczatek ;)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Beatka jesteśmy na podobnym etapie :-)
    Jola ty to też masz upartego tago malucha,oby w tym tygodniu już się udało :-)
    Co do lodów to mi też ostatnio podchodzą,mimo że kiedyś w zimie nie lubiłam. Polecam lody Ben & Jerry's,chyba wszystkie smaki,ja je uwielbiam.

beata1313 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak okolo 8-10 sztuk dziennie idzie, polozna tak mowila.

Ja kupilam 4 paczki pampersow 1, bedziemy tez na biezaco kupowac sklepow mnostwo wiec nie bedzie problemu:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pampersow idzie tak z 8-10 dziennie ale ja nie czekam az pieluchy sa mega pelne. Ogolnie to zluzylam 2 paczki jedynek i 4 paczki dwojek. Teraz zaczelismy trojki. One sa od 4 do 9 kg a moj szkrab przekroczyl 6 kg wiec juz sa dobre.

Kasia- Tak, wizyte nam dopiero 16- tego lutego. Poszlabym chetnie juz teraz ale moja lekarka jest na chorobowym wiec musze czekac...

Beata- Chcialabym sie jeszcze oczyszczac ale to chyba malo prawdopodobne. Przeciez juz od 5 tygodni nie krwawilam ani nic. Ostatnio sie nieco zdzwigalam moze to przez to. A moze to @ sie tak zapowiada. No ńic czekam do srody bo wczesniej nie dam rady sie wtrwac z domu i jak te bole nie przejda to bede szukala jakiegos innego lekarza.

Oj ja w ciazy tez wcinalam lody ;-)

Jola- A ty jeszcze tu jestes??? Marsz na porodowke ;-)

Monika- Zapomnialam napisac wczesniej a wdzialam fotke. Sliczny ten twoj bobasek. Taki maluski i juz taki sprytny. Pamietam moj Maxik tak spal w swom lozeczku ale on mial juz wtedy z pol roku. Nie ma co polozna ma racje bedzie olimpijczyk ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy bralyscie/zamierzacie wziac swoje ubranka dla dziecka do szpitala? Czy korzystalyscie z tych szpitalnych?

oar843r8kh12ukn4.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta- Ja mialam swoje ubranka ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 2 komplety. Na wyjście plus jeden taki zapasowy. A tak bede korzystała ze szpitalnych.

zem3zbmhb277dwos.png

• MRC Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam zabrać ze sobą ciuszki bo te szpitalne są stare i trochę nie wygodnie mi było małego przebierać. Ja oczywiście ze sobą nie zabrałam ale mąż mi dowiózł.

y4g7nea.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 21:56

• annaki Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystałam ze szpitalnych, to malutki szpital, tylko 8 sal na porodowce a ubranka mieli jak nowe, sliczne zadbane i jeszcze jak same pielęgniarki ubierały maluchy po kąpieli to zawsze wyszukaly coś ladnego dla dziewczynek w kolorach różu a dla chłopców w błękicie :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Ma1ta Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje odejscie wod :) narazie spokoj ale u meza widzialam przerazenie w oczach.

Jak mala sie urodzi w poniedzialek to bedzie urodzona 1 dzien pozniej niz ja :)

amarranta, Muniek, Maarta:) lubią tę wiadomość

klz9rl68ev7azsow.png
  • Ma1ta Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram sie powoli do szpitala. Jola mam nadzieje że ciebie tez wezmie

jola83 lubi tę wiadomość

klz9rl68ev7azsow.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ