Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamax juz uzywacie trojek? To ja dziwne ze ciagle uzywam jedynek ale jak rozpakowalam dwojki zeby zobaczyc jakie duze to sa wielkie az ponad pepek u malej i mysle ze jeszcze za duze
Niby dwojki sa od 3kg, moja ma juz niby 4kg ale dalej jestesmy na jedynkach bo ma taka mala dupcie ze jedynki pasuja a dwojki sa jakies wielkie
-
Mi na poczatku ciazy truskawki wydawaly sie strasznie kwasne a wszystko co kwasnie lubialam przed ciaza. Ale jak zobaczylam ze moj maz je te truskawki to wiedzialam ze to przez ciaze taki dziwny smak mialy. I raz tez wedliny dziwnie mi nie smakowaly. A zachcianki na slodkie to ostatostatnie 2 miesiace mam.bez czekolady w domu ani rusz.
My dopiero co wrocilismy do domu z zakupow z Pl. Nasz twarog i wedliny to my niemca przywozimy tak im smakuja hehe.wedliny chyba nawet taniej wychodza zreszta te ich to wszystkie dla mnie tak samo smakuja.
Jola cos te nasze dzieciaki sie zasiedzialy. dzis mi mija termin z miesiaczki wiec moze ten z usg na 3.02.
Mialyscie moze takie uczuczucie jakby kolki przy chodzeniu? Cos mnie tak z prawego boku cos lekko bolalo musialam sie toczyc tip topami za mezemWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 17:56
-
Ja tez oglądałam mecz ech uwielbiam takie emocje, ale ja to jestem mega fanka naszych siatkarzy
Jola, jak nic rodzisz w tym tygodniu! Koniec tego dobrego;)
Amarranta, lody tez kilka razy w ciazy jadłam a na dodatek znalazłam tu moje ulubione z Haagen Dazs wiec kusiły czesto
Dziewczyny, a tych pieluszek idzie na początku tak do 12sztuk na dobę max??
-
Kasia- też kocham te lody !!! dziewczyny jak będziecie miały okazję kupujcie, szczególnie takie jakby z ciastkami- przepyszne! Jezusie jutro ide do sklepu i je kupuje
Malta - a wiesz, wczoraj podczas spaceru tez mnie coś kuło/nawet zabolało podobne do kolki po prawej stronie. Jak stanęłam to przechodziło.
W ogóle powiem Wam, że ostatni tydzień czuję się super, mam więcej energii, nie mam skurczy B-H , które dokuczały mi 2-3 tyg. przed terminem.
Ale już wiem dlaczego, po prostu mój Tymonek zmieniał wtedy pozycję, cisnął główką w dół, w kanał..aktualnie czuję, że leży inaczej niż 2 tygodnie temu, nóżką zawsze kopał mnie w lewy bok, teraz tylko miedzy piersiami mu sie noga plącze
A pampersów jak policzyłam to mam narazie na... ok. 10 dni hehe a mój mąż twierdzi, że mamy tyle paczek! ale jak mu powiedziałam, że to zaledwie na 10 dni to się chłopak zdziwił
-
Moja tez jakby ostatnio sie obrocila bo inaczejczuje ruchy. Wczesniej miala plecki z prawej strony i nozki zazwyczaj kopaly po lewej a teraz to i po prawej czuje tak jakby pleckami inaczej lezala.
Ja pampersow mam tylko 2 opakowania bo nie wiem czy podpasuja czy nie bede musiala innej firmy kupic. A do kauflusia mam blisko z okna go widze wiec maz bedzie latac hehe -
Muniek u mnie bedzie wg OM 19t1d , a wg ovu 18t4d wiec to chyba tez takie polowkowe bedzie
Tak Moniu, czwartek podgladanko, chyba ocipieje do tego czasu :p
Amaranta to czekamy na wiesci , ojjj to chyba mi tez sie stresik przed wizytowy wlaczyl :p . Ja tam czasem mam zachciewajki to na kwasne, to na lody, albo na cos innego, nie za czesto ale sie zdarza.
Kasia chodzi Ci o "2" ? Jak tak to kolo mnie sa po okolo 7€ , a "1" po 3,95€ . To mamy podwojne wizyty w nast tygTy i Amaranta w srode , a czwartek Muniek i ja
. Kciuki za wizyte, moze juz cos sie ruszy
. 12 szt na dobe :0 kurcze ja myslalam ze moze z 7
Mamax 2,99€ woww to super promo dorwalas. Co do boli i sluzu to moze sie jeszcze oczyszczasz
Jola no to czekamy na wielki final w tym tygoniu
Maarta no to zaczynasz tydzien wizytowy&&&&&&
Ma1ta to dolaczasz w tym tyg do Joli ?&&&&&&&&
-
Moja mała mi tak nogami pod prawa pierś wchodzi, ze czasami piszcże z bólu. Oj tego nie lubie i te zebra poobijane:/
Ja tez mam 2 paczki pampersow jedynek i jedna duza pampersow 2. Bede kupowała na bieżąco.
Jola, moj ukochany smak to: Pralines & Cream. W srode jak lekarz powie, ze mała wcale duzo nie wazy to sobie jeszcze zafunduje przed porodem:D
A co do energii to ja od dwoch dni totalnie dętka. Nie wiem, ale nie mam po prostu siły a krocze boli straszliwie
Beatko, tak strzeliłam z tymi 12, moze idzie mniej.. jeszcze tego nie wiemmusza dziewczyny sie wypowiedzieć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 20:11
-
No to Beatka jesteśmy na podobnym etapie
Jola ty to też masz upartego tago malucha,oby w tym tygodniu już się udało
Co do lodów to mi też ostatnio podchodzą,mimo że kiedyś w zimie nie lubiłam. Polecam lody Ben & Jerry's,chyba wszystkie smaki,ja je uwielbiam.beata1313 lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
U mnie pampersow idzie tak z 8-10 dziennie ale ja nie czekam az pieluchy sa mega pelne. Ogolnie to zluzylam 2 paczki jedynek i 4 paczki dwojek. Teraz zaczelismy trojki. One sa od 4 do 9 kg a moj szkrab przekroczyl 6 kg wiec juz sa dobre.
Kasia- Tak, wizyte nam dopiero 16- tego lutego. Poszlabym chetnie juz teraz ale moja lekarka jest na chorobowym wiec musze czekac...
Beata- Chcialabym sie jeszcze oczyszczac ale to chyba malo prawdopodobne. Przeciez juz od 5 tygodni nie krwawilam ani nic. Ostatnio sie nieco zdzwigalam moze to przez to. A moze to @ sie tak zapowiada. No ńic czekam do srody bo wczesniej nie dam rady sie wtrwac z domu i jak te bole nie przejda to bede szukala jakiegos innego lekarza.
Oj ja w ciazy tez wcinalam lody
Jola- A ty jeszcze tu jestes??? Marsz na porodowke
Monika- Zapomnialam napisac wczesniej a wdzialam fotke. Sliczny ten twoj bobasek. Taki maluski i juz taki sprytny. Pamietam moj Maxik tak spal w swom lozeczku ale on mial juz wtedy z pol roku. Nie ma co polozna ma racje bedzie olimpijczykbeata1313 lubi tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Ja biorę 2 komplety. Na wyjście plus jeden taki zapasowy. A tak bede korzystała ze szpitalnych.
-
Ja korzystałam ze szpitalnych, to malutki szpital, tylko 8 sal na porodowce a ubranka mieli jak nowe, sliczne zadbane i jeszcze jak same pielęgniarki ubierały maluchy po kąpieli to zawsze wyszukaly coś ladnego dla dziewczynek w kolorach różu a dla chłopców w błękicie