Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Ma1ta zaciskam mocno kciuki i jestem strasznie ciekawa jak ci idzie. Powodzenia!!
-
Ma1ta!! trzymam kciuki, żeby szybko poszło
powodzenia!!
Kasia, co to za lody Haagen Dazs? chyba nigdy nie słyszałam, a jak obie z Jolą mówicie, że pyszne, to chętnie spróbujęwczoraj byliśmy na zakupach i na koniec kupiłam sobie loda, to byłam taka szczęśliwa, że aż się śmiałam sama do siebie:D co do słodyczy, to jak przyjechałam do mamy, to zjadłam słoik miodu w tydzień (na szczęście ten mniejszy, a nie litrowy), jadłam miód praktycznie do wszystkiego
cieszę się, że nie tylko ja mam zachcianki i że to nie mit
-
Ma1ta wrote:Melduje odejscie wod
narazie spokoj ale u meza widzialam przerazenie w oczach.
Jak mala sie urodzi w poniedzialek to bedzie urodzona 1 dzien pozniej niz ja
Aż mi serce podskoczyło Ma1taale Ci zazdroszcze... 3maj się i szybkiego, zdrowego porodu życzę, jesteśmy z Tobą!
-
Amarranta, to sa amerykańskie lody w pudeleczkach. Troche sa drogie, bo chyba kosztują 6 euro, ale uwielbiam je
Ma1ta pewnie juz po wszystkim.. -
Uhuhu ale się dzieje
A ja jak zwykle zapomniałam co miałam pisać, a Monika szacun za tabelke, ja bym chciała ale zanim nauczymy się z mężem że trzeba wszystko wpisywać to pewnie miną wieki
,no i my zapomniany więc pewnie połowy byśmy nie wpisali. No i Vincent spryciarz, Lena tak jeszcze nie wędruje
-
Kurcze, faktycznie Ma1ta mogła mieć wczoraj urodziny wiec wszystkiego cudownego - spóźnione , ale szczere. Spełnienia marzeń i rozwiązania szybkiego jak Struś Pędziwiatr
-
nick nieaktualnyAgattee - my tez jeszcze na jedynkach jedziemy. Raz założyłam Vincentowi dwójki, mysle ze jak skończymy te jedynki to zaczniemy dwójki uzywac, niby spore ale znowu jedyki wydaja mi sie juz takie maławe. A Ty mówiłas ze próbowałas tez innych pieluch...mozesz cos o nich napisac? Jestes zadowolona? Bo ja mam takie próbne z rossmana i jedna zuzylismu wczoraj i wydaje mi sie praktycznie taka sama jak papers, tylko co moge powiedziec po zuzyciu jednaj...nic.
Ma1ta ja czase miałam taka jakby kolke jak za szybko chodziłam. Zawsze po prawej stronie tak bardzo nisko...ale ja tam cała ciaze cos czułam, lakarka mówiła ze to moze byc z tego ze mały lezy po lewej stronie i tam po prawej bardziej sie musi naciagac.
Kasia, Beata - nie wiem ile mi schodziło pieluch w szpitalu, ale cos ok. 8-9, na poczatku w domu tez tak, a ostatnio 6-7 szt. - mały czesciej spi dłuzej. I sami jestesmy zaskoczeni taka mała iloscia bo nie czekamy do przebrania az Pampers bedzie pełny i w nocy tez zmieniamy.
Marta - mój był w ubrankach szpitalnych. U nas były badzo fajne, nie poplamione ani nic, czasem tylko przyduze trzeba było załozyc, no ale dou tez zdarzaja sie nam cagle przyduze pajaceNo i na wyjscie mial swoje. Ale mój mały nie byl na ginekologii ze mna tylko na dzieciecym i pozniej ja do niego dotarłam na 5 di, wiec moze dlatego tam ubranka byly lepsze i nie znoszone bo tam nie bylo mega duo noworodków.
Ma1ta - trzymamy kciukiNo i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Ciekawe czy już masz kruszynkę w ramionach
Dziewczyny, dzięki za pochwałę za tabelkę. Powiem Wam ze na poczatku zapominaliśmy w kółko coś wpisać, ale ze zawsze w tablece był stan portfela to wieczorami braliśmy portfele i liczyliśmy ile zostało i wtedy było wiadomo ile wydliśmy, z czasem się przyzwyczailiśmy. Na poczatku zapominała brać paragony, jak też nawykłam to było prościej, bo paragon w portfelu i nie musiałąm sie głowić, a naprawdę jak czasem się lata coś załatwić to można zapomnieć czy dzisiaj sie coś wydawało kasy czy to było dwa dni temu.
Mały śpi, ja klikam do was a zapiekanka siedzi w piekarniku. Mąż będzie za 20 minut na obiedzie. Ja wróci do pracy to ogarnę mieszkanie i pranie i moze dziś zaszaleję i pomaluję paznokcie na czerwono...a co - mamie też wolno
-
Dziewczyny koleżanka kupiła swojemu 7 mies synowi chodzik.... Mały jeszcze sam nie siada tylko posadzony trzyma się jako tako, nie raczkuje, ona prowadza go pod paszki bo twierdzi że on chce bo prostuje nóżki itp, probowałam jej przemówić że robi mu krzywdę, po co przyspieszać coś do czego sam dojdzie, jego kręgosłup jest na to nie gotowy, jak grochem o ścianę, jej argument to "no przecież nie prowadzam go tak cały dzień, w chodziku też będzie po kilka minut". Może macie jakieś medyczne argumenty/wytłumaczenie, przykłady że robi źle? Bo nie wiem jak do niej trafić, a szkoda mi małego
-
Annaki, szkoda dziecka. Ja w życiu chodzika nie kupie. Oglądałam któryś odcinek z cyklu Mamo to ja i tam czesto występuje Zawistowski, fizjoterapeuta dziecięcy i zacytuje ci jego wypowiedz o chodnikach:
"Chodzik nie jest dobry ani dla dziecka, które zaczyna stawać i chodzić, ani dla takiego, które jeszcze raczkuje. Gdy dziecko wstaje i stawia pierwsze samodzielne kroki, uczy się obciążać stopy, nóżki, miednicę i całe ciało, a później przenosić ciężar ciała z nogi na nogę, nie tracąc równowagi. Rozwija świadomość własnego ciała, zaczyna oceniać wysokości i odległości, stopniowo uczy się unikać upadków. W ten sposób doskonali swoje ruchy i ich koordynację. Ten proces trwa wiele miesięcy. Chodzik zakłóca jego naturalny przebieg. Dziecko w chodziku inaczej obciąża stopy i miednicę, inaczej ocenia przestrzeń i zagrożenia. W niektórych krajach podnosi się też głośno problem wypadków, jakim ulegają dzieci w trakcie korzystania z chodzika."
Ja wypucowalam mieszkanie na błysk, ale mam jeden problem. Chyba przez te wykładziny, ktore sa w tym mieszkaniu mam nieskończona ilośc kurzu. Musze codziennie ścierać, bo mnie szlag trafia tak sie tyle tego dziadostwa osadza a wierzcie mi duzo mam do ścierania. Odkurzam dwa razy w tygodniu. Nie wiem, moze znacie jakies sposoby na kurz. Mieszkanie wietrze bardzo czesto, ale to nie pomaga. Staram sie na wierzchu ńie trzymac żadnych drobnych bibelotów, wszystko raczej chowam. Moze sa jakie mega super ekstra pochłaniacze do kurzu ??Znajac zycie beda to tylko moje ręce i szmatkajola83 lubi tę wiadomość
-
Ma1ta, powodzenia trzymam kciuki !
Monika taak, uzywalam na poczatku tych z Pampersa a teraz uzywam z DM Babylove 1 i jestem zadowolona. W sumie nie widze roznicy miedzy tymi z Pampersa a tymi z DMNiby jeszcze chwala te z Aldika i i Lidla ale do tych sklepow mam troszke dalej wiec na razie nie sprobuje. Aaa i jeszcze chwala z polskiej Biedronki jakies pampersy DADA, moze tez kupie jak bedziemy w PL a poki co te sa w porzadku, dupka sie nie odparza i nic jej nie jest
A moja cora dzis konczy miesiacBardzo aktywna sie zrobila, macha a wrecz kopie nozkami, czasem az mi ciezko jej skarpetki zalozyc
Jest ciekawa otaczajacego ja swiata, wszystko chce widziec, rozglada sie na boki ze ciezko jej glowke czasem utrzymac no i juz sie bardziej dogadujemy niz na poczatku
Zastanawiam sie kiedy zacznie po swojemu 'gugac' bo jeszcze nie bardzo 'rozmawia', dopiero przedwczoraj cos tam uslyszalam a tak to nic ale moze jeszcze za wczesnie
Oto nasza miesieczna gwiazda
Kasia83, Maarta:), amarranta, annaki, MRC lubią tę wiadomość
-
Wlasnie wyczytałam ze nawilżacz powietrza pochłania 75%kurzu i jak nic kupujemy, bo mała w sypialni bedzie spała a tu kurzu od groma.
Agattee jest cudnaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 13:23
-
Czesc!
Ma1ta ojej no to niezla akcja, mam nadzieje ze juz dzidzia jest z Toba:) a jak nie to trzymam kciuki za szybki przebieg i malo bolu. Spoznione zyczenia! Sto latek i wszystkiego, co najlepsze. Urodzisz sobie piekny prezencik!!
Agattee sliczna gwiazda, jak ten czas leci! A my dalej w dwupakach
Bylam u ginki, ctg ok... ja mowie ze sprzatam cale mieszkanie zeby sie cos ruszylo, a ona na to mowi pani sobie moze sprzatac, a corka wyjdzie kiedy bedzie chciala:)
Mam juz skrocona szyjke, ale zamknieta glowka juz idealnie ustawiona na start jak to okreslila lekarka... ale po tej wizycie czuje ze przenosze ciaze...oj nie spiesza nam sie te dzieciaczki w Niemczech.
Kasia a moze warto byloby wyprac te wykladziny, moze jakies dawno nieprane sa? Tylko Ty sie za to nie bierz teraz!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 13:42
amarranta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgattee - Amelia jest cudowna. Taka słodziuchna
W sam raz na narzeczoną dla mojego Vincenta sie nadaje, hihi
Juz miesiac ma...kurcze a mój dziś 4 tygodnie a w czwartek te ogrąglutki miesiąc
Właśnie też chce spróbować innych pieluch. Te Rossmanowskie ponoć są super, walśnie jedna zuzyliśmy i też większej róznicy nie widziałam, wręcz jedną na plus z Rossmana - bo taka kolorowsza jest
Kurz - niby mam go mało, ale etz meble białe z szarym wiec go poprostu pewnie tak nie widać, ale co ja bym dała żeby go w ogóle nie było.
MRC - moze jakeiś witaminy...ja póki co nadal biorę i na razie włosy mi nie lecą, ale może jak przestanę brac to wtedy coś się podzieje...oby nie
Idę ogarniać mieszkanie, bo przez ostatnie 2 godz. mały marudził, chyba go brzuszek bolał bo się troszkę prężył, ale przyciskanie nózek poogło bo się wypierdział, zrobił mega kupę, a teraz usypia przy Walcu Szostakowicza - ja uwielbiam ten walc i słuchałam go całą ciąże, pewnie dlatego małemu się tak podobaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 13:46