Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika- Ja uzywam tego specjalnego plynu do butelek i czasami tak co 3 dni wszystkie butelki zamaczam w bardzo goracej wodzie z kranu. Tak goracej ze reki do niej nie wsadzisz bo sie parzysz. Zostawiam je w tej wodzie az ostgnie i tyle. Butelki wygotowalam tylko raz gdy byly nowe, teraz sobie obiecuje ze to zrobie ale nie ma na to czasu...
MonikaDM lubi tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyNo właśnie nie chce przesadzic ze sterylnoscia. Annaki i chyba faktycznie juz poruszalysmy temat mycia butelek, bo kojarzę ze pisałam o przypadku pary ktora sterylizowala i eygotowywala dla córki wszystko łącznie z ubrankam i zabawkami a jak gdzies chyba na Mazurach dziecko cos ugryzlo - komar chyba to dziecko w szpitalu wyladowalo.
Dziewczyny dobre te wasze sposoby na mycie. Chyba tez tak zrobię...
Moje dziecko przespalo dzis 8 godzin w nocy...
Ciekawe jak tam Ma1ta i Sophie sie miewają.amarranta, Mamax lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dwa pytania. Jak bede jechac do szpitala zostawić obrączkę, pierścionki w domu czy nie bedzie mi to przeszkadzało?Łańcuszek chyba trzeba zdjąć, bo moze mi sie gdzies zaplatać.
A jak karmicie swoje szkraby, chodzi mi o noc na samym początku, i np. taki noworodek jakimś cudem spałby 5 godzin ciągiem to trzeba go wybudzić np. po 3 godzinach i go nakarmić czy dać mu sie wyspać i poczekać az sam sie obudzi i zgłodnieje? Nie wiem czy takie małe dzieci moga tak długo spać, ale moze przecież sie tak zdarzyć i co wtedy? -
Kasia ja już dawno zdjęłam obrączke i pierścionek, bo mi trochę palce spuchły
A co do karmienia to ja bym chyba nie wybudzała dziecka, pod warunkiem, że wcześniej zjadło i wiedziałabym, że nie jest głodne. Zależy jeszcze która to doba, podobno w 1-szej dobie po urodzeniu dzieci w ogóle nie są głodne. Ale niech się wypowiedzą mamusie, które już rodziły= co ja tam wiem .
Dziś sobie obiecałam, że rodzę i już. W nocy nic sie nie działo, mam wrażenie, że Tymon.. znów zmienił pozycję przez wczorajsze szturchanie i bujanie brzucha przez pielegniarkę
czy to możliwe? -
Jolu bardzo bardzo życzę ci zeby ten dzien należał do Tymona i Ciebie oczywiscie
a co do obrotu to mi sie wydaje ze to juz mało możliwe, ale chyba wszystko moze sie zdarzyć, sama nie wiem, bo on naprawdę ma juz malutko miejsca.
-
MRC tez mysle, ze nie bede miała takiego grzecznego aniołka hehe ale wolne wiedzieć na wszelki wypadek
-
Kasia- Moj Julian w szpitalu to non stop wisial mi na cycach ( Maximilian tez) wiec nie wiem jak to jest przy takim maluszku. Ale jak skonczyl miesiac to byl taki moment ze go budzilam tak po 4-5 godzinach. Ale to chyba byl blad po pozniej wyczytalam ze dzieci ktore maja skonczony miesiac nie trzeba wybudzac...Teraz niestety budzi mi sie dwa razy ( pierwszy raz po 5- ciu godzinach snu) i pewnie tak juz zostanie. Kto wie moze jakbym nie budzila to przesypialby mi teraz nocke.
Ja obraczki i pierscionkow w ciazy nie nosilam na wypadek jakby mi spuchly palce(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyJa bym obrączkę zdjela...tak na wszelki wypadek. Bo gdyby trzeba bylo miec cc to i tak każą zdjąć bo później palce pochna i wygladaja jak serdelki.
A co do wybudzania...Vincentowi pierwszy raz w szpitalu zdarzylo sie przespać prawie 6 godz. wiem ze jakos po 4,5 godz. jak sama sie obudziłam to poszlam do pielęgniarki i zapytałam czy mam go budzic. Powiedziała ze spokojnie czekać do6 godzin.
A dzis spal w nocy od 22 do 6 ciekawe czy tak będzie częściej
Jola wez swojego syna na powazna rozmowę i powiedz ze nie można tylena garnuszkuu u mamy siedziec. Tu laski na niego czekają Lena i Amelka i Sophie i teraz Sarah juz pewnie. Jak sie nie pospieszy to inni sprzątną mu sprzed nosa i zostanie kawaleremWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 12:50
annaki, jola83 lubią tę wiadomość
-
Kasia, maluszek bedzie glodny to sam sie obudzi i zawola o swoje
Moja cora to dopiero chyba przedwczoraj pierwszy raz przespala 5h
A ogolnie wczoraj a raczej dzis poszlismy spac o 4 bo znowu bol brzuszka ale to juz byla kompletna masakra, Amelia tak sie meczyla, tak plakala ze az ja sie poryczalam z bezsilnosci...
Dziewczyny ktore wypelnialy wniosek o Kindergeld ! W punkcie 6 mam wpisac dane Amelii czy tam chodzi o dzieci ktore JUZ OTRZYMUJA Kindergeld?
Bo tam jest taka tabelka i pisze ze podac kto otrzymuje Kindergeld i ktore Familienkasse wyplaca. To zostawic puste czy wpisac Amelie?
Tu link do przetlumaczonego antragu, chodzi mi o tabelke w punkcie 6: https://www.dropbox.com/s/4khwfh5pfac0skj/kindergeld-themoonmom-wypelnione.pdf?dl=0
Zglupialam, dlatego pytamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:22
-
nick nieaktualny
-
Agattee, wg mnie to dotyczy innych dzieci, ktore byś miała - ale niech jakaś dziewczyna to potwierdzi. Ja zostawiłabym to puste.
Padam:/ ostatnio cokolwiek nie zrobie to potem nie moge dojść do siebie taka jestem jakaś bez sił. -
nick nieaktualny
-
Tigana witam
mam nadzieję, ze jak się przeprowadzisz to będziemy w trójkę z Moniką spacerowac i spotykac się na kawie i plotkach
Monika ale Mały akrobata z Vincenta juz jestJa butle myję płynem NUK i wyparzam raz dziennie i mysle, ze to wystarczająco jest;) alez Twój Smyk pięknie spi, az zazdroszczę trochę
Ma1ta co tam u Ciebie????jak tam poród? i jak córeczka?
annaki powiedz kolezance, ze robi krzywde dziecku......niech nie wkłada Go do chodzika, bo będzie krzywic nóżki, zle obciążac stopy (wtedy dziecko staje na paluszkach) a poza tym jakie to obciążenie dla kręgosłupa ;-( to są jak najbardziej medyczne podstawy...
agatte jejku jaka sliczna ta Twoja księzniczka
Kasia u Nas Xavierk spi tylko na pleckach, a główkę sobie obraca to na jedną to na drugą stronędo szpitala lepiej nie brac w ogóle bizuterii, zeby gdzies się nie zaplątała czy nie zginęła i tak jak pisze Monika w razie CC musi byc cała bizuteria sciągnięta....ja nie wybudzałam i nie wybudzam Xaviera. przewaznie sam się budzi w nocy co 2-4 godzin, ale zdazało Mu sie tez spac 6 i nie budziłam Go. Z tego co wiem, jesli Maluszke nie jest wczesniakiem to nie ma potrzeby wybudzania w nocy na jedzenie. inaczej ma się sprawa jesli chodzi o karmienie w dzien, bo wtedy taki Maluszek powinien co 3 max 4 godzny jesc
Mamax dobrze, ze Maluchy "tylko" przeziębione, niech szybko zdrowieją Smyki:-) u Nas Alus cos po niedzielnych urodzinach tez pokaszluje lekko i ma chrypkę, a Xavier ma od wczoraj gile do pasa, ale to takie wodniste, najprawdopodobniej to przez zeby, bo Alusiowi jak szły to tez taki katar miał....wiec ciekawe jaka nocka Nas czeka....
Jola alez uparty Twój Tymonek jest....no ale gdzie Mu bedzie lepiej niz w brzuchu u mamy
My uzywamy peiluch trójek i narazie tylko pampers, bo innych strach, zeby jeszcze tyłek nie był cały odparzony....przy Alusiu po pampersach stosowalismy pieluszki z DM i byłam bardzo zadowolona
A u Nas dlaej marsz po lekarzach...pediatra rozkład juz ręce na skórę Xavierka i w piątek mamy wizytę w poradni dermatologiczno - alergologicznej...bo mozliwe, że AZS nie jest wynikiem skazy tylko jakiego cholersta w srodku organizmu Xaviera....dodatkowo jutro mamy Neurologa i od przyszłego tygodnia pewnie bedziemy Małego rehabilitowac czyli powtórka z rozrywki, bo z Alusiem tez chodzilismy. Przepraszam Dziewczyny, ze tak rzadko zaglądam i Wam się tak żalę, ale dosłownie ręce mi opadaja juz, jak widze, jak Xavierek się męczy....dobrze chodziaz, ze z Alusniem wszystko w porządku póki co....
Tigana lubi tę wiadomość