X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma1ta slicznotka, gratulacje napisz nam co i jak, jak znajdziesz chwile:)

Monika hurtem to pewnie bedziemy sie rozpakowywac, ale po terminach :P na mnie nic nie dziala.

Agattee tez to widzialam - epidemia swinki.

Muniek czasem tak jest po wizytach ze oczekujemy czegos innego, ja tez tak mialam jak chcialam bardzo wiedziec ile wazy i mierzy dziecko a ginka mi nawet usg nie zrobila.. czasem nie mamy wplywu na lekarzy.
    Zeby wszystko dobrze bylo z cukrem tego zycze:) Trzymaj sie i glowa do gory:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 18:49

oar843r8kh12ukn4.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marta,no właśnie nie potrzebnie tak się nastawiam bo potem tak to wygląda. Ale najważniejsze że mały rozwija się prawidłowo. A ciekawe co z tym cukrem wyjdzie,miała któraś z was z tym problem?

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma1ta gratulacje coroni, niestety przez tel nie widze fotki :\

My juz po wizycie wszystko super no i bedziemy mieli trzecia core - Kornelke :) , mala ma ok 19cm i wazy 220g ;)

amarranta, Tigana lubią tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko, gratuluje trzeciej córeczki. Kurcze, ale jazda hehe a jak maz zareagował? Ja tam bym chciała mieć taka pomoc ;)

Kurcze, co to za epidemia świnki? Jak coś takiego słyszę to od razu mam dreszcze brrrr.. :/

Wlasnie byłam na 1.5 godzinnym spacerze i mało ducha nie wyzionelam po drodze. Oj forma tragiczna :/ zaraz wskakuje do wanny na jakaś ciepła kąpiel bo padam.

Martaa, wiesz jaka jestem ciekawa jak to u nas sie potoczy i u Joli, bo w zasadzie teraz we trzy startujrmy choc mysle, ze Joli należy sie pierwszeństwo jak nic :) u mnie tez spokój i zero jakichkolwiek skurczy. Czekam dalej :)

beata1313 lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek na pewno bedzie wszystko ok.

Beata1313 ojej to same babeczki w domu i jeden tata :) fajnie ze juz wiesz.

Kasia tak samo jestem ciekawa jak i Ty, ja mam twardnienie brzucha i takie bole klujace poza tym chce mi sie beczec bez powodu. Czekamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 19:50

oar843r8kh12ukn4.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu lekarz powiedzial ze na 95% dziolcha, no to mezo jeszcze ma nadzieje na te 5% hihi , ale mowi ze wychowal sie z samymi babami (jego tata umarl mlodo) to i umrze wsrod bab :D

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma1ta cudna córeczka. Fajną minkę zrobiła :)Gratuluję ogromnie !

201410034762.png

• Mamax Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie jestem w stanie was nadgonic :-( Przed poludniem wzielam sie za pisanie to mi Julian sie obudzil ( spal cale 10 minut) i tyle z tego bylo...Jedynie cos tam do Moniki skroblam ale nie wszystko bo jeszcze cos chcialam dopisac, ale juz nie pamietam co ;-)

Ma1ta- Gratuluje corci. Niestety nie moge otworzyc tego linka wiec nie wiem jak wyglada ale napewno jest sliczna ;-) Jak sie ogarniesz to napisz nam cos wiecej jak tam przeszlas porod i jak malutka sie chowa...

Betka- Gratuluje trzeciej coreczki :-) Fajnie masz w domu dorastajace panny to ci duzo pomoga...

Kasia, Marta- Wy jeszcze macie nieco czasu ale Jola to juz prawie rozpakowana ;-)

Kasia- Ja tez przed pierwszym porodem najpierw bardzo panikowalam a potem totalnie zobojetnialam. Widac umysl tak sie zachowuje zeby ze stresu nie popasc w nerwice itp ;-)

Z tym nocnym spaniem u maluchow to roznie bywa. Moj Julian tez przez jakis czas przesypial ladnie nocki a teraz budzi mi sie dwa razy i pewnie juz tak nam to na dluzej zostanie ;-)

Ojej swinka mowicie?? A ja mam w domu trzech facetow ktorzy na to nie chorowali..

My dzisiaj mamy szczepionke, chcialam ja przeniesc na inny dzien ale moj m sie nie zgodzil. Wziol specjalnie wolny dzien w pracy zeby nas zawiesc a ze z tym ostatnio u niego ciezko to nie mialam wyjscia musialam odpuscic bo oczywiscie bez klotni sie nie obylo. Nie widzi mi sie jazda autobusami, z przesiadkami z malym dzieckem to jedziemy z tym ze licze ze lekarz malego nie zaszczepi jesli bedzie cos nie tak...Chociaz sama widze duza poprawe wiec pewnie szczepionka nas nie ominie. No ale musimy przez to przejsc. Pocieszam sie ze starszy synek tez z dwa razy byl szczepiony z katarem, tez panikowalam a odbylo sie bezproblemowo. Ja zreszta nawet jak dziecko zdrowe bylo to bardzo panikowalam bo ogolnie nie lubie szczepionek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 01:35

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • annaki Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma1ta gratulacje, córcia śliczna :-)
    Mamax ja tez strasznie boję się szczepionek, zwłaszcza że po ostatniej dawce 6w1 Lena w domu bardzo płakała, zrywała się w nocy z krzykiem jak by coś jej się działo i tak kilka dni było :-( , na szczęście przeszło, teraz powinniśmy mieć mmr po roczku ale na razie z niej zrezygnuję, podam ok 2 lat, tak mi poradziła koleżanka... Trzymam kciuki żeby Julianek przeszedł dobrze szczepienie i żeby wszystko było dobrze

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata - gratuluję córci :) Mąż będzie otoczony samymi pięknymi kobietkami :)

Boszz, ja o tych szczepionkach nie wiem nic, normalnie zielona jestem jak ogórek...Chcę wypytać lekarza w poniedziałek. Wy tu jakieś zaczarowane hasła dla mnie rzucacie: 6w1, mmr...a ja "paczam" na to jak sroka w gnat i nic a nic. Próbowałam cos czytać, ale ten temat jakoś nie wchodzi mi zupełnie, wiem tylko ze na rotavirus na bank szczepienie bedzie, a reszta...no cóż, będziemy robić tak jak lekarz nam podpowie...

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny informacja dla Was:
    Jola83 urodzila dzisiaj o 5:17, 3650g, 54 cm, Tymek

Muniek, beata1313, amarranta, Mamax, annaki, Agitka, Tigana lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wiadomość :-) super,nareszcie.Gratulacje dla Joli!! Ale się cieszę. Kurde tak przeżywam te wasze porody ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka - ale super!! Dziękujemy za informacje.

Gratulacje dla Joli! Czekamy na wieści z porodu i oczywiście zdjecie Tymonka :) Ale radość!

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola gratki wielkie kochana :) mam nadzieje ze szybko poszlo :)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok 23 dostalam informacje ze 3 godziny wczesniej odeszly jej wody, o 5:17 Tymek byl na swiecie, o 8 pisala juz smsy wiec chyba nie bylo tak zle :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Superowo ;D w końcu sie dziewczyna doczekała!

Martaa, jestesmy pierwsze w kolejce, jak sie cieszę:) teraz mozemy rodzic, bo wiesz do tej pory Jola nas blokowała ;)

Endokobietka, orchidea33 lubią tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze fajnie tu u Was chyba zostane :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszle mamusie.
    Jestem tu po raz pierwszy :)
    ale tak w ogole, to na ostatniej prostej.
    Chcialam Wam tylko napisac, ze przechodzilam w Niemczech zmiane ginekologa. Powiedziano mi wowczas, ze mizna go tylko zmienic przy przejsciu na kolejny trymestr. wyjatkiem jest przeprowadzka do innego landu czy miasta. Bardzo sie zdziwilam, ale mysle, ze ma to zwiazek z rozliczaniem w krankenkasse. pozdrawiam mamuski serdecznie

• Muniek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka serdecznie zapraszamy ;-)

Kasia i Marta teraz wasza kolej ;-)

Endokobietka lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Muniek zobaczysz, ze niedługo Ciebie będziemy dopingować.

Wiecie co teraz mam etap, ze juz bym chciała tak bardzo zeby mnie ten brzuch zaczął bolec, ale głucha cisza.. Jestem jakos dziwnie przekonana, ze mała jako córcia tatusia wyjdzie 13 lutego-na jego urodziny ;)

Muniek, Endokobietka lubią tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ