Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
JOLA Sliczne dzieciatko
AGITKA - my mamy suszarke i jestem mega zadowolona i w ogole sobie zycia nie wyobrazam teraz bez niej a jak jeszcze dziecko bedzie to w ogole.
My ja kupilismy wlasnie przez to, ze bardzo wilgotno bylo u nas w mieszkaniu, jak zobaczysz ile z prania wody jest wyciagane przez suszarke to sie przerazisz, ze to wszystko na mieszkanie idzie. My odkrylismy, grzyba na scianie w kuchni za szafka i w duzym pokoju za szafa z ksiazkami. Grzyb to straszny syf, nawet sie zastanawialism czy sie nie wyniesc z tego mieszkania. To jest bardzo bardzo niezdrowe zyc z takim grzybem, zwlaszcza wlasnie jak sie nie wie, ze on gdzies sobie rosnie i nas truje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 12:36
-
My mieliśmy też ogromny problem z wilgocią,pranie musiało być w mieszkaniu,nigdzie indziej nie było miejsca.Kupiliśmy pochłaniacz wilgoci ale nie dawał on zbyt dużych efektów.Dużo pomaga wietrzenie kilka razy dziennie,przy mrozach jest ciężko ale jednak przynosi efekty.
Teraz na nowym mieszkaniu z kolei jest sucho,pranie schnie momentalnie a wilgoć gdzieś się traci.Wręcz rano budzę się z wysuszonym gardłem.Także i tak źle i tak nie dobrze
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
My wietrzymy teraz duzo. W lazience to rano i wieczorem po kapieli, w kuchni zwykle wieczorem i czasem tez rano no i w duzym pokoju wieczore. W sypialnei to zaelzy, jak spimy z otwartym oknem to potem juz nei wietrzymy (a spimy z otwartym w sumei caly czas, chyba ze temperatura juz duzo na minusie jest to zamykamy).
-
Musze sie komus wyzalic, bo doslownie juz brak mi sily ze zawsze musi cos sie nie udac. Niby banalna sprawa ale tak mnie wytracila z rownowagi, ze nie moge przestac plakac.
Przyjaciolka wyslala mi paczke z Polski z prezentem dla meza, ktory kazalam jej kupic i albumem pamiatkowym dla Gabrysi i co?Paczka wraca do Polski, bo kurier z DHL w Niemczech stwierdzil, ze adresat jest nieznany. Nie wiem czemu tak wpisal do systemu, bo paczka na pewno byla dobrze zaadresowana i czytelnie, bo pytalam przyjaciolke. Nawet nie wiem gdzie reklamacje skladac, bo im tego nie odpuszcze. Czy w na poczcie polskiej czy w DHL niemieckim..babka z Niemczech niby powiedziala, ze na poczcie polskiej i wtedy nam zwroca za przesylke, ktora kosztowala 65 zł wiec wcale nie tak malo. Ale zastanawiam sie co poczta polska jest winna skoro to zawalil niemiecki kurier? A najgorsze, ze nie mam prezentu dla meza ;( ech... -
Kasia - ciesz sie, ze w ogole "dotarla"
. Zartuje, ale moja kiedys wyslana paczka niestety nigdy do adresata nie dotarla (a w srodku byly kredki, zabawki, wszystko dla siostrzenicy ktora bardzo na ta paczke czekala
).
Polska pewnei cie do Niemiec odesle bo to kuriera wina! Jakies jaja, niech ci powiedza kto danego dnia paczki roznosil i niech go scigna i sie dowiedza co jest grane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 13:07
-
Mam nadzieje, ze chociaz dotrze spowrotem do adresata w Polsce, bo inaczej chyba ich do sądu podam. Ale jestem wściekła, boziu po prostu rozszarpałabym na strzępy winowajce!!
-
Oj Kasia jaka szkoda,powiem ci że tutaj poczta i kurierzy funkcjonują na jakiś innych zasadach.W polsce nigdy nie miałam problemu zawsze paczki dochodziły,a tu już kilka listów nam przepadło bez śladu. A kurierzy jakby mogli to by paczkę byle komu wcisnęli byle się jej pozbyć i nie musieć znowu przyjeżdżać.
nie martw się na pewno się wyjaśni i prezent dojdzie.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Kasia83 wspołczuję bardzo,wiem jak to jest czekac czekać i sie nie doczekać
Swoja droga to jakiś ten kurier palant i tyle,jak można stwierdzic że nie ma takiego adresata podczas gdy na pewno starannie się takie paczki adresuje?
Mi kiedys list wrócił,który wysyłaliśmy tu na miejscu,nie do polski,bo nie wiedziałam że za troszkę większą koperte wiecej się płaci,mimo że w środku tylko kartka A4 była.Nie chciałam jej zginac kilka razy do zwykłej koperty i dałam większą.ehhhh -
My kiedys zamowilismy w sklepie internetowym cos co bylo dosc spore i mialo przyjsc w kilku paczkach. Nie wiadomo bylo oczywiscie jednak kiedy niby to przyjdzie. Poszlam sobie na zakupy dwa dni pozniej ok 13stej a tu facet do mnie dzwoni, ze stoi pod domem z paczkami i pretensje mial, ze jak zama<wiam to powinnam byc w domu. No soryyy, a przeciez moglam byc w pracy a zreszta co mialam kilka dni w mieszkaniu koczowac? No ale przyjechali jeszcze raz po 16tej.
Ja akurat w Niemeczech wlasnie nie mialam problemow raczej.
Za to do Polski kiedys poleconym wyslalam wazny dokument. Po tygodniu chyba moi rodzice zadzwonili na poczte zeby sie dowiedziec czy nie ma jakiegos listu. Sie okazalo ze niby kurier byl (nawet kurde awizo nie zostawil!) i ze nikogo w domu nei bylo. A to jest nieprawda bo o tej godzinie wszyscy byli.
Za to kiedys wyslalam mala paczuszke do Szkocji i mylslam ze pewnie bedzie szla kilka dnia a ja juz nastepnego dnia dostalam info ze paczka dostarczona -
No my juz po spacerku
Jola- Jeszcze raz gratuluje synka. Sliczny jestFajny mialas porod zycze kazdej z dziewczyn zeby wkasnie tak rodzily. No a PDA to naprawde fajna sprawa. Zazdroszcze tego nagrania, cudna pamiatka na cale zycie...
A u mnie odwrotnie. Bardzo sucho w mieszkaniu ( teraz jest 30%wilgotnosci) mam i nic nie pomaga. Nawilzacz powietrza, pootwierane okna czy mokre reczniki na kaloryfera sa dobrym rozwiazaniem tylko na moment. Dzieciaki nad ranem kaszla a ja juz nie wiem co robic
Kasia- Osz kurcze alez cie kurier zrobil. To ewidentnie jego wina. A na ktorym pietrze mieszkacie, moze sie leniowi nie chcialo po schodach wchodzic...Moj kolega opowiadal nam ostatnio jak gonil takiego Kuriera bo ten zostawil mu w skrzynce awizo pomimo ze zona jego w domu byla a ten moj kolega przed blokiem auto czyscil i widzial tego kuriera z paczka jak wchodzil do klatki...Jak sie zorientowal ze tej paczki nie zostawil tylko awizo ze niby nikogo nie bylo w domu to sie tak wkurzyl ze pojechal za nim, paczke zabral a go porzadnie opierdzielil. No ale co to dalo...(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Ja kiedys zamowilam przez internet spodnie dla synka. No i niestety przesylka nie przyszla ale ze platne mialo byc przy odbiorze to stwierdzilam ze trudno i sobie tym glowy nie zawracalam. Po kilku tygodniach dostalam list z tego sklepu ze mam zaplacic za przesylke w ciagu 7 dni bo inaczej sprawe sadowa bede miala. Maz zadzwonil co jest grane i sie okazalo ze przesylka do nich wrocila co przeoczyli i stad ten list od nich. Paczka do nich wrocila bo nas nie bylo w domu ale awizo tez nie bylo...(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Kamka- Jezeli nie bedziecie wracac do polski to dla coreczki bedzie chyba lepsze nazwisko z koncowka ski
A ty jaka masz koncowke przy nazwisku?? Bo ja niestety -ska i teraz bardzo zaluje bo maz i chlopcy maja -ski wiec dla niemca ja mam od nich inne nazwisko
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Hm ale to tez zalezy na jakiego kuriera sie trafi bo ja na swojego pana z DHL zlego slowa powiedziec nie moge. Mily, uczynny ( kiedys jak mial dla nas przesylke to nam ja na plac zabaw przyniosl bo widzial ze tam z mezem i synkem siedzimy) i ogolnie bardzo fajny gosciu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 13:46
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Jola ale slodziaszek z Tymona
Co do wietrzenia to u mnie okna sa pootwierane nawet kilka godzin i to codziennie, troche to pomaga ale nie do konca
Kasiu kucze co za durny kurier, moze czytac nie umie :p , ale na chlopski rozum to wina dhl a nie poczty -
nick nieaktualny
-
Kasia83 współczuję sytuacji z paczką. Też bym się nieźle wkurzyła na tego kuriera. Ale teraz nerwy nie są Ci potrzebne, więc weź głęboki oddech i się już nie denerwuj :* Mąż się na pewno nie obrazi, że nie dostanie prezentu a czas
Mamax moje nazwisko kończy się właśnie na -ska i często nie wiem jak tu się podpisać, bo tak jak piszesz - dla Niemców to dwa różne nazwiska. -
Endokobietka mi tam nie zalezy na tym, koncowka jest meczaca i chce jak najszybciej sie rozpakowac
zrozum zdesperowana ciezarna hehe
Kamka nie mozesz podpisywac sie inna koncowka tylko taka jak masz w dowodzie, moja corcia bedzie ska miec na koncu a ojciec ski, babka w urzedzie mowila ze to normalne i nie ma z tym klopotu