X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee ja i Kasia mamy jutro termin:) Mam nadzieje ze ta nasza polozna nie bedzie u mnie robic numerow, bo inaczej jej podziekuje za wspolprace.

Bardzo sie wystraszylam bo dziecko duzo i inaczej sie ruszalo, pojechalismy do lekarki mialam ktg i wszystko jest dobrze, nic nie przytylam od ostatniej wizyty, bilans +9kg

zostalo mi 10%szyjki, pytala czy dziecko bardzo naciska ze az spac nie moge... ja mowie ze dokladnie tak - lekarka na to ze to wlasnie skracanie szyjki czym mocniej naciska i szaleje tym blizej porodu, mowi ze na pewno przez weekend urodze.. jesli ewentualnie nie w sobote do szpitala na badania. Jutro mam termin moze corcia sie jednak jutro zdecyduje :) Jestem szczesliwa i spokojna, ze wszystko jest dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 19:39

Tigana, Lenka87, amarranta lubią tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu jak ni oprozni calej- tak si zdaza to nic... Ogolni zasada jest taka ze kolejne karmienie zaczynam od piersi ktora konczylam poprzednie kaarmienie

relgi09kfo915nes.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana mój maly to Vincent. Xavierek jest u Agitki ;) ale nic sie nie stalo bo pewnie jeszcze niejednokrotnie będziemy sie mylily ;)
    My chrzciny robimy akurat tak szybko bo "chcieliśmy miec z głowy" i myślimy ze maly będzie spokojniejszy niż jakby byl starszy i ciekawszy wszystkiego wiec to raczej tez tak z wygody bo mnie sue strasznie podobają takie roczniaczki w takich odświętnych strojach :)

A psiak to taki mieszaniec. Nie wysoki bo taki do kolan w czekoladowym kolorze, sporo ma z labradorka. Jest psem schroniskowym, wzięliśmy go jak miał 8-9 miesięcy. Teraz ma 3,5 roku. Kochamy go przeokropnie tylko mamy z nim taki problem ze jest bardzo strachliwy...tak mocno ze czasem zastanawiamy sie na serio nad psim psychologiem. Ale kochany jest :)

Endokobietka nic sie nie przyznalas do urodzin...wszystkiego najlepszego i spelnienia marzeń i niech Jas fajnie sie przyzwyczai do żłobka ;)

Ja dzis byłam z rodzicami w sklepie, gotowałam leczo, zrobiłam aż 3 prania...no dobra, pralka zrobila i ogarnelam mieszkanie jak rodzice wybyli na jakiś czas...padam na pyzior a jeszcze idę z psem i musimy umyć małego i musze ściągnąć mleko...z tym ostatnim mam problem bo jak sa rodzice to nie mam czasu i juz kilka razy poprostu zapomniałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 20:30

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM i Endokobietko gdyby. cudem wyładowała na porodówce przed sobota :) to życzę udanej uroczystości.

Agattee, dobrze zrobiłaś ze poszłaś na spacer-baba dziwna przecież żyjemy w erze telefonów..a poza tym zwykła ludzka kultura tego wymaga :/

I tak, jutro mam termin, razem z Marta:) ale nasże córy no jakos sie zmówiły i nie chcą wyjsc :) ale moze beda tak miłe i jutro sie zdecydują :)

Maarta, super wieści :) czyli wszystko jest na dobrej drodze i musimy w tym tygodniu urodzić:)

Ja juz po spacerku, schodach i kąpieli a teraz wcinam chipsy hehe

Endokobietka, MonikaDM lubią tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia oby oby, tez korzystam i spelniam jedzeniowe zachcianki ciazowe :)

Monika swietnie sobie dajesz rade, mam nadzieje ze jak rodzice pojada troche jednak odpoczniesz :)

oar843r8kh12ukn4.png
  • Kamka87 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia i Maarta w razie gdyby Was chwyciło tej nocy lub jutro rano to życzę Wam szybkiego i bezbolesnego porodu :* Ja jestem zaraz po Was w kolejce ;)

km5szbmh5uegbn1h.png
    relganli82zweppv.png

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kamka! Tez sie powoli szykuj, zaraz bedziesz miec ciaze donoszona a wtedy to juz moze byc szybko:) Chociaz mamy tutaj tendencje raczej spoznialskich dzieciaczkow.

oar843r8kh12ukn4.png
  • Kamka87 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek przyszedł na świat 4 dni po terminie, ale teraz mam nadzieję na wcześniejszy poród, bo nie leżę plackiem jak w pierwszej ciąży tylko normalnie funkcjonuję. Sprzątam, piorę, gotuję no i zajmuję się moim szkrabem, który nie daje mamie żadnych luzów ;) A to moje szczęście waży prawie 12 kg, więc jest co dźwigać ;)

km5szbmh5uegbn1h.png
    relganli82zweppv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dziękuję. Może jednak wasze córy sie zdecydują na Walentynkowy weekend ;)

Agattee - Kasia ma racje...ta polozna to jakas niewychowana...a takie wkladanie wizytówki za drzwi to juz bezczelność, inaczej by to wyglądało jakby jakakolwiek wiadomość na kartce napisala...

Kamka a synek ile juz ma? Mm może pisalas a nie przyswoilam wiadomości...przepraszam.

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Maarta zaciskamy z Nela kciukasy :)

Smacznego tlustego czwartku dla wszystkich :D

Endokobietka lubi tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana mozna zmienic dlugosc Elternzeit ale tylko ze zgoda pracodawcy. Kosciola polskiego nie szukalismy, modlic po niemiecku tez nie umie, ale nasz kosciol niemiecki jest dosc blisko i ma duzo propozycji potem dla rodzicow z dziecmi, wiec wolelismy w naszej parafii, zeby sie jakos do niej wkrecic :)

Kasia dzieki!

Kurcze Jola zazdroszcze ze mozesz pisac, ja przez pierwsze 2 meisiace mialam tego Babla mojego przywiazanego do brzucha non stop :) Nawet ziemniaki z nim na reku obieralam, albo sprawy w WC zalatwialam. Ehhh ciezko bylo, ale pieknie.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co nam dzisiejszy dzien przyniesie, moze jakies bociany przleca albo znajdziemy w paczkach 2 dziewczynki :)

amarranta, MonikaDM, Tigana, annaki lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, Kasia, też trzymam za Was kciuki :)

Endokobietko, spóźnione najlepsze życzenia urdzinowe!

Agattee, ta Twoja położna naprawdę przegina! ona jest niepoważna!

hmmm.. tłusty czwartek :) kusi mnie coś drożdżowego upiec, faworki z resztą też ;) zobaczymy co z tego wyjdzie..

miłego dnia, dziewczyny!

o1489vvjal2gnmht.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, nie wypadalo sie chwalic, 6.2 to byl moj pierwszy dzien tutaj.
    Ehh ta Jola to wszystko wypapla, 0 wiadomosci o ochronie danych :) chyba sie msci ze donioslam ze Tymek juz na swiecie :)

amarranta, MonikaDM, Tigana, annaki lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze moja wizyta u położnej dzisiaj nie dojdzie do skutku. Maz sie nie wyrwie z pracy wiec podjedziemy do niej jutro. A noz widelec urodzę ;)

Dzieki za kciuki,oby to sie juz zaczęło, bo obie z Maarta jestesmy juz zmęczone czekaniem i myśleniem. No, ale co sie odwlecze to nie uciecze :)

Ok, to zabieram sie za paczki, bo wczoraj wszystkie wywalilam-takie zakalcetowate mi wyszły, ze wstyd! Ale to przez drożdże-juz wiem jakiej polskiej firmy nie kupować. drugi raz mi zepsuły wypiek:/

zem3zbmhb277dwos.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko...dobrze ze Jola "doniosla" ;)

Kasia to przekaz te magiczna wiedze...ktorych drożdży nie kupować? Używasz tylko świeżych czy suszonych tez? Ja jak nie zuzyje calej paczki swiezych to reszta mi sie psuje bo nie wiem co z nimi zrobić. A z kolei suszone niby wybawienie ale czy faktycznie jest różnica jak pisze na opakowaniu ze one są "instant" czy nie...niby instant sa "mocniejsze"...dlatego piekę malo drozdzowych ciast...

To teraz Kasia i Marta czekają czy jeszcze któraś? Bo na Tel.nie widzę tabelki...

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko my czekamy Moniko:)

Drożdże suszone dr oetkera sa super-zawsze mi wychodziło z nich wszystko, ale firmy Emix (chyba jakaś nowość) nie polecam!
    Teraz robię drugie podejście ze świeżych i zobaczymy czy wyjdą:D

zem3zbmhb277dwos.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to powodzenia, a tak swoja droga, ze Tobie sie jeszcze chce cokolwiek robic :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko, bo ja łasuch jestem ;) i mąż tez ;)

zem3zbmhb277dwos.png

• Tigana Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM, ale wtopa, przepraszam... Wyjątkowo głupio się na tym forum odpisuje na posty i łatwo się pomylić. Chrzciny i maluszka i większego dzieciaczka mają swoje wady i zalety, Mały teraz pewnie większość prześpi, a tak jak mówisz będziecie mieli już z głowy :) . Strasznie zazdroszczę pieska, musi być świetny. Tez bym bardzo chciała ale póki co nie mamy warunków na to. Mamy za to dwa króliki :).

Trzymam kciuki dziewczyny za szybkie i bezbolesne porody, moze akurat któraś córeczka chce zostać Walentynką ;).

Endokobietka dzięki za info, zobaczymy jak to u nas wyjdzie w końcu. Fajnie że organizują w tym kościele różne zajęcia dla dzieci, mi się wydaje, że dla dziecko to ważne aby mieć kontakt z rówieśnikami a nie tylko z rodzicami. A Jasia na poczatku w chuście non stop nosiłaś? Szczerze podziwiam, że sobie tak poradziłaś!

Ja póki co zawsze tylko świeżych drożdży używałam, ale jak piszecie że suszone też fajne to może ise skusze i spróbuję.

MonikaDM lubi tę wiadomość

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ