X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agitka chyli ten pochlaniacz to pic na wode :\ , trzeba wymyslec cos innego. A takie guganie jest bombastik pamietam jak moje corcie zaczynaly :) az usmiech sam sie nasowa :D

Martus kciuki za Ciebie, Jole i Wasze ksiezniczki trzymamy razem z Nelka. A faktycznie nawet nie wiem kiedy zlecialo te 20tyg :0

Wendy taka polozna to czasami spora pomoc, wiem ze duzo tez pomagaja przed porodem, dzkoda ze nie masz w okolicy Polki, ja wlasnie znalazlam Polke i jest spoko ;)

Monia milych chwil z rodzicami, a Vincent na pewno gozej sypia przez emocje, ze sa dziadkowie ;)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy wrote:
    Jola83 leczenie krocza twarogiem z lidla???to w szpitalu stosowano,zalecano?hmmm a jaki tu mamy twaróg w lidlu??tego mi w niemczech bardzo brakuje....przydałby się na sernik;)

hehe Oni nazywają go quark więc :) on powoduje obkurczanie rany, sciąganie jej i łagodzi ból i chyba pomaga, bo mało już ją czuję

Wendy, Tigana lubią tę wiadomość

relgi09kfo915nes.png
  • Agitka Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata masz rację, to guganie jest super :-) wydaje się, jakby Maluchy jakies bardzo madre rzeczy mówiły :-D a powiedz ile lat mają Twoje starsze córeczki? i rodziłas jej juz w DE? U Nas na ta wilgoc troche pomogły dziurki w futrynach (bo okna niby plastikowe, ale bez tych dziurek do wentylacji). Emek zrobił na górze wiertarką małe dziurki i trochę mniej sie pocą okna.

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A stosuje się go nakładając na podpaskę - rozsmarowując taki mały kwadrat i na to kladziesz jałową gazę czyli krocze nie jest brudne od serka ;)

relgi09kfo915nes.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki nie czytam na bieżąco i nie nadrobiłam bo czas kurde goni a tyle jest do zrobienia w tzw."międzyczasie"

Agata - o widzisz niedługo wielkie święto Jasia :)och szkoda, bo bym chętnie do kościoła poszła ale no kurcze nie dam rady ;)

Endokobietka lubi tę wiadomość

relgi09kfo915nes.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Jola moze i sposób domowy, ale jak działa i ci pomaga to korzystaj. Ja jak cos moze tez spróbuje jesli bede miała z tym problemy ;)

Tak samo slyszalam, ze na poranione sutki pomaga torebka z zaparzonej, czarnej herbaty-oczywiscie ostudzoną ;)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka strasznie mi przykro,trzymaj się dzielnie.

Byłam dziś na tym badaniu cukru i faktycznie nie taki diabeł straszny :-) smakowała tą glukoza jak słodki sok wiśniowy. Przez tą słodycz nawet głodu nie czułam. Mały tylko strasznie wariował po tym :-P czułam się cały czas dobrze i nawet szybko zleciły te dwie godziny. Jutro będą wyniki.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Jola wiem, no szkoda, ale przeciez naturalne ze nie dacie rady przyjsc. Dlatego tez zdecydowalismy sie nie zapraszac nikogo i w zamian za to bede mogla wyglosic kazanie, tylko pytanie do kogo :) chyba sama do siebie:) Michal moze przeczytac Ewangelie. Modlitwy i piesni wydrukowane. Nawet na Ojcze Nasz polamie sobie jezyk :)

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka strasznie mi przykro :-( , trzymaj się, wiem że żadne słowa Cie teraz nie pociesza ale będzie dobrze
    Endokobietka fajnie z tym chrztem i akurat w roczek :-)
    Wendy ponoć można nie wybierać położnej, koleżanka która mieszka na północy Niemiec nie chciała położnej i tak zgłosiła w szpitalu, musiała po prostu sama co kilka dni pojawić się w szpitalu na wazeniu itp
    Moja była tak beznadziejna i taka młoda siksa że gdybym wiedziała że pofatyguje się 3 razy i mnie oleje to też bym wcale nie chciała położnej, mam blisko szputal to bym wolała jeździć
    Mamax i jak tam?
    Właśnie dzisiaj tez znajoma z grupy na fb pisała ze jej synek 5 dni miał gorączkę, prawie 39, niby zbijala ale ciągle to wracało, była u lekarza to kazali tylko zbijac, żadnych badan, a teraz okazało się ze Malý ma zapalenie płuc :-( , i to tutaj w Niemczech ma takiego beznadziejnego pediatrę, a mały biedulek ma 7 mies, stracvil na wadze bo nie chciał jeść a oni jej mówili ze to taki przejściowy wirus

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka- Bardzo mi przykro :-( Wiem co czujesz bo tez przez to przeszlam a teraz zobacz jestem mama dwoch smkow ;-)

Kasia- Mozesz mi pdrzucic przepis na paczki. Tez chce zrobic ( jak dzieci dadza) a gdzies posialam swoj juz spawdzony a boje sie robic z przepisow internetowych..

Endokbietka- Super data na chrzest ;-)

Muniejk- A widzisz nie taki diabel straszny ;-) I bylo tak jak ci pisalam ze glukoza smakuje jak kompocik ;-)

My u Maxika tez mamy chrzestnego rozwodnika. U Juliana tez bedźie chrzestny rozwodnik. W polsce pytalam o to i nam ksiadz odmowil a tutaj nie bylo z tym problemow ;-)

Uf udalo mi sie zbic goraczke ale malutki jakis taki spacy jest i jakby slaby. Jak go nosze to mi taki lejacy jest... A lekarz dzisiaj nie przyjmuje wiec dopiero jutro mozemy jechac.... Dobrze chociaz ze nie ma juz tej goraczki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 13:38

Endokobietka, amarranta, Tigana lubią tę wiadomość

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola ja tez slyszalam ze oklady z fusow po kawie na takiej samej zasadzie wplywaja dobrze na gojenie sie krocza :)

Muniek widzisz mowilysmy ze nie bedzie zle ;)

oar843r8kh12ukn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka - my chcielimy w sobote, ale możliwe było tylko o godz. 11:00, a niestety teść jest w pracy akurat o tej godzinie jest w pracy więc nie dało rady, stad niedziela. My też robimy malutkie przyjecie...a nawet nie przyjęcie, bo pójdziemy do kościoła, później na obiad do pobliskiej knajpki a później do domu na jakieś ciacho, będą moi rodzice, reść z żona i jedna siostra męża - ta która będzie chrzestną.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chcialam isc gdzies, ale my mamy we wtorek szczepienie, a Jas mial w sobote niedziele lekki katar i boje sie ze gdzies wsrod ludzi sie zarazi czyms, wiec moze po szczepionce gdzies pojdziemy, a tak to po kosciele do domu na torcik urodzinowy i lampke szampana.

Wlasnie mozna szczepic lekko przeziebione dziecko, nie mial temperatury.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 14:16

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata ja nie watpię,że położna to pomocna jest.Owszem czytałam,że całkiem przyjemne są tu te ich wizyty,jedynie o język mi chodzi.Bo co mi z tego że ona będzie mi tu przychodzic jak kiepsko się dogadamy--o pogodzie to mogę sobie pogadać;)ale juz takich słówek co do pielęgnacji itp maleństwa nie kumam.Jakbym dorwała Polkę to z pocałowaniem ręki bym już brała:) ehhh zobaczymy,czas pokaże co z tego wyjdzie.Nie boję się sama zostać na placu boju-bez położnej bowiem doświadczenie przy dzieciaczkach juz na szczęście mam:) Jedynie przyda mi się "odświeżenie tematu" ;) Z pewnością jednak jakąś wybiorę jak nie niemkę to może rosjankę

Jola83 dzięki za odpowiedz i instrukcję stosowania,może akurat będę się tym serkiem wspomagała.
    Annaki oj takiej połoznej to tez bym nie chciała,ale juz którąś wybiorę bo do szpitala będę miała za daleko,jeśli do tego czasu oczywiście sie przeprowadzimy.Teraz mam bliziutko.

pmzt5tj.png

• Lenka87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie. Jeśli kiedyś jeszcze mi się uda, to na pewno tu wrócę. Trzymajcie się cieplutko :*

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agitka nasze okna sa tak szczelne ze slychqc jak wiatr gwizdze hihi . A moje cory maja 14 i 11 lat, rodzone w Pl , a w De jestesmy od lipca ;) .

Mamax dobrze ze goraczka spadla :)

Muniek no to teraz czekamy na wyniki, kciukam zeby byly w normie :)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja rada Agata - lepiej nie szczepić lekko przeziębionego jak masz możliwosc przełożenia chociaż o kilka dni tego szczepienia to tak zrób

A wiecie, że ja urodziłam w urodziny Endokobietki- mojej nowej koleżanki w DE :) Odkrylismy z męzem blisko nam market włoski z warzywami, które PACHNĄ :) !!! Market wygląda trochę jak polskie Macro, dużo produktów z włoch i podobno restauracje włoskie zaopatrują się w tym sklepie. Słyszałaś coś o nim? JEst ich więcej w HH?

Mąż własnie usypia Tymona, ja jem owsianke, mam taki wilczy apetyt, że szok :) pseudo krupnik sie gotuje, potem kasza jaglana z warzywami... coś mi się obiło o oczy że któraś prowadzi bloga o gotowaniu? Która to ? przyznać się ;)

Póki co karmienie piersią jeszcze nie sprawia mi tak dużej przyjemności , tzn. pierwsze 2 minuty są trudne, bolą sutki i drenaż piersi też :/ ale potem jest o wiele lepiej. Jem póki co wszystko, co podczas ciązy jadłam. Unikam tylko cebuli i wzdymających rzeczy...

Endokobietka, amarranta, MonikaDM lubią tę wiadomość

relgi09kfo915nes.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka87 mozesz u nas zostac! Nie musisz byc w ciazy ani posiadac dziecka zeby byc w naszej grupie, jesli chcesz to zapraszamy!

Lenka87, amarranta lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola nie znam takiego sklepu! Smacznego!

Jak dlugo R. zostaje w domu?

Na PL i DE stronach napisali ze przeziebienie nie jest powodem do przekladania szczepien, poczekam do soboty, pojde najwyzej do lekarza i niech on decyduje, bo mam juz na wtorek i tak i tak urop wziety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 15:13

17u93e5exqfllrog.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola jedz musisz jesc i sie wysypiac by mleczka bylo sporo:) Bol sutkow tez z czasem minie. Mama mi opowiadala ze tez tak miala ale potem sie poprawilo i mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie.

Kasia prowadzi bloga:)

oar843r8kh12ukn4.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ