X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Ania25 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MRC, chłopak :) jestem bardzo szcześliwa ale już wiecej bym nie chciała :)

LaSavia mogła byś mi podać link na wózki z allegro co wysłają do niemiec?

MRC lubi tę wiadomość

Ania
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko, jakby do mnie należała decyzja to bym brała hodę;) bardzo ważne, żeby wózek się mieścił

dziewczyny z Hamburga i okolic - my dosyć często jeżdzimy do Szczecina, to czasem byśmy mogli coś przywieźć komuś, auto mamy z paką, więc miejsce to nie problem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 12:27

Endokobietka lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta nie mow glosno bo bede pamietac, a chcialabym pare rzeczy :)

A tak wogole to kiedy sie spotykamy dziewczyny?

amarranta, LaSavia lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania25 witaj,widzęże Hamburg zaczyna rządzić na forum;)

Kasia ja też sie poryczałam przy Twoim opisie eh a bo ja taka beksa jestem jak ktos o takich rzeczach pisze.Ile tych szwów Ci założyli?A Malutka śliczna,gratuluję

Annaki to Ty miałaś tą pozytywkę-bo już mi się miesza w głowie od tej ciąży;)
    jeśli tak to bym była chętna,napisz mi na priv swoje dane i nr konta-no to co trzeba do przelewu to poproszę znajoma aby Ci kaskę przelała bo ja to się jeszcze nie znam na tych rzeczach tutaj niestety.No i ile wyjdzie przesyłka?

Dzis w nocy chyba w końcu ciąza dała mi się we znaki,jakieś kolki miałam,chciałam się przekręcić to z kazdej strony ból!

Endokobietka nie ma się co zamartwiac na zapas!na pewno Jas je tyle ile mu trzeba a dzieci to nie komputery,że jak już zaczynają spać dłużej to zawsze tak będzie,to się niestety ciągle zmienia
    Takie maluszki rozwijają się tak intensywnie jak juz nigdy potem w całym życiu.

Co do zumby to jak macie x boxa lub play station--no przy starszych dzieciach się nabywa takie urządzenia;)--to polecam kupic sobie taką płytę do tych urządzeń-świetna sprawa,uczy kroków,postawy i potem ocenia twój taniec czy dobrze wykonany itp.Ja miałam fajne porównanie bo i trochę tego co się nauczyłam na zajęciach w realu to mogłam wykorzystać już skacząc przed tv;)

Jakie są popularne wózki w DE?w miarę tanie i praktyczne?chyba będę w PL szukać używanego bo tu to nie mogę nic znalezc-ale zbytnio tez jeszcze nie szukałam he he

Dziewczyny a kupowałyście tu podkłady poporodowe czy jak wyszłyście ze szpitala to już tylko na większych podpaskach jechałyście?tak oglądałam wczoraj w kauflandzie,ale nie wiedziałam jak poo niemiecku zwą się podkłady..

Mam jeszcze pytanie co do basenu.Z tego co mi sie zdaje to pod koniec ciazy nie jest juz tak bezpiecznie chodzic ze wzgledu na infekcje,ale czytałam gdzieś że kobiety w ciąży mają za free basen.Prawda to?Czy mogę mojej gin się zapytać o jakieś skierowanie czy coś na basen i kasa chorych będzie za to płacić?Jestem na zwykłym AOK,podpieta do męzowego ubezpieczenia.

Aaaaa co do tych pieczonek to dzięki ammaranta,że zapytałaś bo tez juz miałam na końcu języka co to jest.Też nie miałam pojęcia,ziemniaki i kiełbaska z cebulką ok-ale jeszcze buraczki do tego i inne warzywa hmmm ciekawe jak smakuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 12:41

Ania25, amarranta lubią tę wiadomość

pmzt5tj.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy ja uzywam do dzis abc design turbo 6s 3 w 1, u nas sie super sprawdzil i jestesmy z niego bardzo zadowoleni, fajnie mi sie go prowadzi i potrafi zmiescic duzo zakupow, np zgrzewke wody i jeszcze jakies duperelki.
    Pamietaj ceny wszystkeigo sprawdzaj na:
    www.idealo.de

Ja tam wszyskto sprawdzam przed kumpem.

Wandy te wkladki poporodowe to np. Pelzy. Ja bylam po cesarce wiec uzywalam tylko normalnych podpasek, w szpitalu te peirwsze 2 dni tych wielkich, ale to bylo w szpitalu za darmo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 12:44

Wendy lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endo, naprawdę nie ma problemu, polecam się :)

Wendy, a patrzyłaś na kleineanzeigen na ogłoszenia? http://kleinanzeigen.ebay.de/ tam wpisujesz swoje miasto lub kod i szukasz w kategoriach, tak jak na allegro ;) czasem fajne rzeczy można trafić:)

nie słyszałam nigdy tej informacji o basenie, ale też chciałabym wiedzieć :)
    współczuję nocnych bóli:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 12:50

o1489vvjal2gnmht.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta ja tez chce honde ale jaka, jaki autmatik, a moze hybryde... ciezki orzech do zgryzienia.

A kiedy jedziecie teraz do PL?

A tak wogole to ponawiam moje pytanie kiedy sie laski z HH spotykamy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 12:52

17u93e5exqfllrog.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jadę w niedzielę a mój mąż chyba w przyszły weekend po mnie przyjdzie, bo musi dowód odebrać:) a jak to jakieś drobiazgi do przywiezienia, to mogę sama przywieźć, nawet jak nie będę autem.

ja się narazie nie rozglądam za autem, tylko z tych, co podałaś wybrałabym hondę + słyszałam, że są niezawodne;)

co do spotkania - ja się dostosuję, a jeśli to miałby być weekend, to mogę nawet w najbliższą sobotę, kolejny u mnie odpada, później dopiero w połowie marca

o1489vvjal2gnmht.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie sobota bylaby ok, ale w czwartek mamy szczepienie wiec nie moge na 100% powiedziec, ale do soboty powinno byc ok. Narazie mamy w planie tylko basen od 12 do 13 :)

amarranta lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapomnialam Wam napisac.
    mialam dzis tragiczny sen.
    Snil mi sie pierwzs dzien Jasia w zlobku. Snilo mi sie ze przyszlam go odebrac, i widze jak moje dziecko lezy na pleckach w jakims lozeczku i patrzy w jednen punkt na suficie, jest a maxa wychudzony, zasikany, caly jakis brudny i sie nie rusza, tylko lezy i patrzy. Boze co za sen, masakra jakas, zbudzilam sie zlana potem. Zlobek zaczynamy za 2,5 tygodnia.

17u93e5exqfllrog.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu przesle Ci jak tylko allegro naprawi swoje serwery bo nie moge narazie nic zrobic.
    Ja na kleineanziege sprawdzalam ale na allegro sa tansze np lozeczko nowe z posciela za ok 60€ to niezla cena;) Wendy polecam nowe na allegro ok100€ juz jest fajny;)

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... ja tak na szybko dzisiaj... moze pozniej sie jeszcze odezwe.
    Raczej na 98 % jutro laduje w szpitalu. A w piatek zobacze moj skarbus. Niestety, mohe cisnienie szaleje i gin. sie boi, ze cos nam.sie stanie. na ctg skurcze juz sa. wg. usg dzidzia ma ok. 3 kg i usg pokazuje 10.03 jako termin (wczesniej byl 19). wiec chyba nie beda czekac.
    trzymajcie kciuki

Aniu witam Cie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 13:57

Endokobietka lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melka trzymamy mocno!

Melka lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melka trzymamy mocno kciuki;*

Przesylam link do lozeczka ktore dla mnie w sumie jest spoko: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5115736325
    I wózek mnie sie podoba taki ale to taki pierwszy wyszukany: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4999105794

Melka lubi tę wiadomość

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaSavia ja kiedys ogladalam takie lozeczko u kolezanki, bylo sliczne, ale jakos wykoniania i jakosc materialow tragedia, materacyk tez do wymiany, uwazalabym przy kupowaniu tego typu rzeczy przez Internet. Jak kupilam moje lozeczko i materacyk w Ikeii i naprawde jestem zadowolona, z oslonka w 100 euro sie zmiescilam.

Wozek bardzo fajny, fajne duze kola :) naprawde sliczny i tyle dodatkow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 14:28

17u93e5exqfllrog.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endo dzieki za info;) za 540 jest taki sam tylko jeszcze z fotelikiem malym. Mysle ze chyba lepszego nie znajde a ten ma duzy wybor kolorystyczny. Do ikei troche mi problembteraz jechac bez auta widzialam na ich stronie to z materacem mozna sie zmiescic do 100;) jeszcze pomysle mam jeszcze duuuzo czasu;)

A co myslisz na temat tego: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5113968053
    Moja kuzynka takie miala podobne i nie narzekala;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 14:45

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tez ladne :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melka powodzenia!!!

La Savia myślę,że to łóżeczko to całkiem dobra cena,tylko może materacyk bym wymieniła bo to zwykła pianka,chociaż dziewczyny.....nasze matki na kokosowo-gryczanych materacach nas usypiały???he he nie ma się co nakręcać z drugiej strony;)

wózek za tą cenę tez niezły,ale osobiście wolałabym trochę inny model.

Endo dzięki za polecenie stron,nie wiedziałam właśnie gdzie tu porównywać,moim miernikiem jest na razie allegro i ciągle przeliczam wszystko na to co bym miała za tą kasę w PL,wiem że to głupie mój mąż ciągle się ze mnie śmieje z tego powodu,ale taka już jestem,no!

pmzt5tj.png

• LaSavia Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w sumie cenowo calkiem ok;) ale nie ma nic o wysylce za granice;) z wysylka lozeczek jest troszke gozej;)

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy ja tez z tych co kazde € 10 razy obroci zanim wyda :)

Wendy, MRC lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ