Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi tez polozna kazala czesto odbijac, nawet w trakcie jedzenia. I tez czasem Tymek nie odbija, a w ogole ulewanie, problemy z brzuszkiem,m gazy, bekanie, placz to wszystko dlatego, ze uklad pokarmowy takich naszych maluszkow dopiero sie rozwija, uczy prawidkowo funkcjonować,.. Do tej pory tzn w lonie matki uklad pokarmowy nie byl aktywny - podobno do 3 miesiaca tak bedzie. Potem jest lepiej.
A pytanko czy wasze malkuszki tez tak czasen" trzesa nozkami"? Nie z zimna tylko np podczas zmiany pozycji? Polozna mi mowi, ze to stres... Biedny Tymuś czesto mi sie tak stresujetylkko czym?
Kasia. Tez zestresowana jestem byciem matka .. Zycie sie nam wszystkim zmieniloo, trzeba przejsc przez te trudne pooczatkiamarranta, Endokobietka lubią tę wiadomość
-
Kasiu a moze malutka czuje Twoje napiecie i stres i tak tez reaguje
Witam nowe kolezanki
Jolu, Kasiu dacie rade kochane, czas szybko leci i za chwile zapomnicie o ciezkich poczatkach
A my po wizycie i u Kornelki wszystko ok, nie chciala zapozowac do fotki, taki maly wstydzioszek mi rosnie. Maz jeszcze do wczoraj mial nadzieje ze jednak syn no ale lekarz stwierdzil ze nie tym razem
no i dalej bedzie rodzynek wsrod czterech babeczek hihi.
Milego dnia :*** -
Koalka https://www.formulare-bfinv.de/ i te pierwsze po prawej.
Lenamagda,Patriza- Witajcie
Jas ma rok i ja juz naprawde nie pamietam tego stresu jak byl calkiem maly, a przeciez mielismy ciezko, bo my go non stop 24 godziny na dobe nosilismy przez 2 meisiace Jak go odladalam to tez sie wlasnie napinal, wyginal, kryzwil, lekarz mowil ze potrzebuje bliskosci i ze to wlasnie niedojrzalosc ukladu nerwowego, u niego jeszcze dodatkowo bylo napiecie miesniowe - przeszlo samo, wyrosl z tego.
To wszystko jest normalne dziewczyny, kiedys gdzies czytalam ze dzieci sa dojrzale do zycia na zewntatrz dopiero ok 3 miesiaca zycia, ale wtedy bylyby za duze zeby sie urodzic, wiec rodza sie wczesniej ale w sumie bylo ze ciaza powinna trwac u ludzi 12 miesiecy zeby wszyskto bylo tak jak nalezy. Dajcie maluchom czas i sie nie stresujcie.
Ja mialam szczescie ze Jas nie ulewal i jemu wystarczylo 1 odbicie po jedzeniu, czasem wogole mu sie nie odbijalo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 07:11
jola83, Mamax lubią tę wiadomość
-
Ok jeśli mogę to mam do was pytanko
wiec mój mału łobuz miał ciemieniuche lekarz przepisal maść a po maści cała skóra jest sucha stosowałam rożne kremy oliwki to zawsze kończyło ske uczuleniem i plamkami na buzi macie moze jakieś sprawdzony kremik na buźkę dla alergikow albo bardzo delikatny co ładnie nawilża ?
-
LenaMagda- O widze ze twoj synio tez jak moj jest Listopadowy
Moze napisz o sobie cos wiecej? Jak przebiegala ciaza z Colinkiem? Jak wspomnasz porod? Ile maly wazyl przy porodzie ? Ike wazy teraz itp
Moj maluch tez ńiestety ma ciemieniuche. Cala glowke udalo mi sie wyczesac i pozbyc paskudztwa ale niestety na przodzie glowki porobily sie ropne strupy wiec wnioskuje ze wdal sie stan zapalny
we wtorek czeka nas druga dawka szczepienia to poprosze lekarza o jakas masc bo pamietam ze starszy synek tez mial takie ropne zmiany i dostal wtedy masc na antybiotyku tylko nie pamietam juz nazwy.
Endokobieta- Tez gdzies czytalam ze ciaza powinna trwac 12 miesiecyNie na darmo sie mowi ze najtrudniejsze sa pierwsze trzy miesiace
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Endokobietka dziękuje
Mamax
A wiec mieszkam w okolicach Bonn . Ciąża przebiegała idealnie termin miałam na 02.12 a Colin postanowił wyjsć do nas 27.11. Poród szczerze to masakra dla mnie . 26.11 od 6 rano miałam skurcze w szpitalu byliśmy o 12 o 22 dopiero było rozwarcie na 5 cm a bóle juz miałam ze chodziłam po ścianach wiec od razu PDA mogli podać o 24 juz było 10 cm ale malutki zaklinował się ramionami wiec cislam i cislam i wycia nie mogłam o 2 w nocy przyszedł lekarz i jak by to opisać skakał mi po brzuchu zeby colina wypchnąć bo dłużej juz nie mógł tak być glowka Zaczęła robic się w jajko . Ból okropny ale po wszystkim dziękowałam mu 10 razy ze wkoncu się skończyłopo pierwszej dobie wyszliśmy nie nawidze szpitali a położna była z nami od pocZatku . Colin ważył 51 cm i 3590 . Teraz mój klusek ma 64 cm i 7 kg
i jest chyba najgrzeczniejszych dzieckiem na świecie wynagrodZa mi poród
a u ciebie jak ? My szczepionkę i u4 mamy dopiero 25 marca . A na ciemieniuche mamy advantan milch
A co do ciąży która trwa 12 msc czytałam słyszałam i chyba tak by się zgadzało -
Wreszcie choc w czesci ogarnelam o czym pisalyscie. zgadzam sie z Wami - ciaza powinna trwac 12 miesiecy. hihi
jestem w domu od trzech dni i niczego nie moge ogarnac. jeszcze dzis chyba do pediatry podjade, bo mija polozna szaleje i mowi ze mam wziac na recepte elektr. odciagacz. jeden dzien mowi ze mam full mleka a na drugi ze za malo. zwariuje z nia. ale na szczescie mam w Pl przyjaciolke polozna...ufffEndokobietka lubi tę wiadomość
-
Melka jak mogę coś doradzić jak będziesz miała receptę zadZwon po aptekach i zapytaj się jakie odciągacze maja najlepiej medela symphony najnowszy model super odciąga ja pierwsza jaka dostałam to jakaś stara z przed 50 lat i wogole nie ciągła . I zapytaj lekarza zeby dał ci tez receptę na butelki do tego zestawu a w aptece zapytaj i zobacz czy dają 1 czy dwie ja dostałam 2 tak było w kartonie a po 2 msc zadzwonili do nas i powiedzieli ze za jedna buyelke płaci kasa a za druga musimy 120€ ha ha wysmialismy i powiedzieliśmy ze nie zapłacimy bo nikt nam nie powiedział na pocZatku na co oni ze za dwie płaca jak sa bliźniaki ok halo ale to babka w aptece powinna powiedzieć na samum początku jak dają .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 12:33
Melka lubi tę wiadomość
-
o to widzisz nie wiedzialam ze to mozna na recepte dostac, kupilam w necie 3 st, za 9 euro. Drugi zestaw dokupilam w necie uzywany i wysterelizowalam za 2 Euro, na kase byl faktycznie tylko na 1 piers.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 13:00
-
Lenamagda- U mnie pord rewelacja. Pod poczatku do konca trwal 3,5 godziny. A na porodowce nie cale 20 minut. Tak ze prawie w aucie urodzilam
Szczegoly opisalam w moim pamietniku wiec jak jestes ciekawa to mozesz poczytac
Moj wazyl 3890 i mial 57 cm. Na U2 sie dowiedzielismy ze mial pekniety obojczyk ( to sie stalo przy porodzie) ale naszczescie ladnie sie zagoil. Pozniej jak Julianek mial ok tygodnia musialam z nim isc do szpitala bo w jego organizm wdala sie bakteria. Lekko nie bylo i moje malenstwo sie wycierpialo ale antybiotyki pomogly i po 5 dniach wyslismy do domu. Od tamtej pory wszystko dobrze sie nam uklada. Malutki tez jest bardzo grzecznym bobaskiem tak ze oby tak dalej
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Mamax
Super zazdroszczę takich szybkich porodów narazie mam traumę i odechciało mi się 2 dziecka a jak się zdecyduje to tylko cc . Troszkę się jesCze tu nie łapie co gdzie i jak wiec zajmie mi szukanie twojego pamiętnika . A ile teraz twój skarb wazy ? Karmisz piersią ? Najważniejsze ze teraz jest juz wszystko dobrze z malutkim a tylko mogę sobie wyobrazic przez co przechodziłas
Endokobietka
My u lekarza dostaliśmy tylko wlasnie pierw receptę na pompę w aptece dali mężowi butelki i powiedzieli ze jeszcze raz do lekarza i receptę na butelki . Tym sposobem miałam dwie ale i tak tylko z jednej korzystałam i to 2 tyg -
Ok Mamax juz rozumiem
Dziewczyny jak jest po niemiecku podkład taki na lozeczko? Czy taki jak bierze sie do szpitala. Maz nie mogl w DM znaleźć ale nie wierze ze tam nie ma.
Wczoraj w nocy był bol brzucha u małej ojoj śle sie wiła i nie mogła kupki zrobic. Cos zjadłam tylko teraz pytanie, co? Masakra-mowię wam niedługo zniknę z oczu bo tak sie boje cokolwiek teraz jesc. Musiałam podać jej kropelki sab simplex i chyba pomogło bo dzis juz jakos funkcjonuje.