Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatee trzymam kciuki na jutrzejsze U4, oby wszystko poszlo gladko i sprawnie.
Mamax, czy twoi chlopcy od razu polubili smoki?Moja Gabrysia wypluwa a wiem, ze to by ulatwilo jej usypianie i nam by to krocej zajmowalo. Czasami chwyci ale rzadko.
Ja musze zaczac wiecej jesc, bo mimo ze pokarm mam to czuje sie strasznie slaba i bez sil jakby mała ze mnie wszystko wyciągała.
Lista wyprawkowa..postaram sie jak znajde chwile cos wam napisać. -
Ja tez pistaram sie napisac liste wyprawkowa jak bede miala wiecej czasu bo troche ego jest
Kasia- Moi chlopcy sa wchowywani bez smoczkowMaximilian nie mial wcale a przy Julianie na poczatku ( przez jakis tydzien) mu dawalam bo tez myslalam ze bedzie latwiej zasypial a przy tym ciszej zachowywal dzieki czemu nie bedzie budzil starszego brata. Ale bylo odwrotnie bo co wyplul smoczek to zaraz sie rozbudzal i plakal wiec doszlam do wniosku ze to jeszcze gorzej bo non stop musialam wstawac zeby mu go dawac wiec ostatecznie z niego zrezygnowalam...Tez taka slaba sie czulam przez pierwszy miesiac potem przestalam karmic cycem i nabralam sil
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 19:32
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Kasia a jak Twoje karmienie? Jak wygladaja nocki? Wiesz ile mniej wiecej Ci wypija maly za jednym eazem? Ksiazkowo? a moze mniej lub wiecej? Jak przybral Ci na wadze?
Dziewczyny a ksiazeczke szczepien dostane przy pierwszej wizycie u pediatry?
Agatte powodsenia jutro na szczepieniu -
Melka- Kasia ma corecke Gabrysie
Tak ksiazeczke dostaniesz u pediatry.
Kurcze u sasiadow arabow awantura. Kobieta uciekla z domu a facet teraz rzuca wszystkim czym popadnie...(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyagattee wrote:Maarta jeszcze musze dodac, ze mimo iz unikam tych 'zakazanych' produktow, to mimo tego cora i tak ma problemy z brzuszkiem. Raz byla przerwa, chyba z 2 tygodnie bez placzu a tu nagle znowu wrocilo a moja dieta sie nie zmienila przez ten czas. Zobaczymy czy prawda jest ze takie akcje utrzymuja sie do 3 miesiaca, bo jesli bedzie to trwalo dluzej to chyba w koncu padne
No i teraz jeszcze doszedl ten fakt ze zaczela targac sie za uszy, nie wiem z czym to ma zwiazek.
Zapytalabym lekarza na jutrzejszej wizycie ale no coz, nie chcieli zrobic terminu na badanie tylko szczepienie, pfff...
Probowalas SabSimplex? Do kupienia w aptece. Pomaga na kolki i bole brzuszka. -
Hej dziewczyny,
A więc jestem po wypiciu glukozy i muszę powiedzieć że smakuje jak cukier puder rozpuszczonym.aż takie złe nie było.ja tam lubię słodkie
Mogłam jednak zjeść śniadanie Ale ja oczywiście nie byłam także na gloda poszłam.
Najgorsze co było to pobieranie krwi,nienawidzę igieł sztywnieje jak kłoda na sam widok
A więc mam zwolnienie ,mam leżeć i odpoczywać i brać magnez na stwardnieje brzucha.
Badała mi szyjke i jest na granicy. I robiąc usg dopochwowo pokazała się główką mojego dzieckai jeszcze raczka pomachal Ehhh nisko leży i wszystko ma do gory nogami
Zadzwoniłam do szefowej ze mam leżeć a ona ze wszystko ok i nawet spytała się czy mam w domu coś do jedzenia albo zakupy zrobione skoro mam leżeć,bo jak coś to mam dac znać.milo z ich strony.
Mamax współczuję awantury u sasiadow,ale ta zona dobrze zrobila ze odeszla bo ja bym minuty nie wytrzymala z arabem .dobrze że ja mam spoko sasiadow.. -
Mleka, w nocy karmie tak co dwie - trzy godziny bo tak Gabi sie budzi. I powiem ci ze jak juz mi wypluwa pierś to jej nie mecze, nawet jesli trwa to 5minut, ale zazwyczaj tak do 10. Potem staram sie ja przebrać ale to zalezy w jakim jest humorze i czy ma kupkę
bo jak mi twardo zaśnie przy piersi to wkładam do łóżeczka. Ale ogolnie długo ja usypiam, bo ona ma bardzo lekki sen i czesto sie budzi co nas dobija:( na pewno przybiera na wadze bo to widać, ale położnej nie było u nas juz prawie 1.5tyg wiec nie wiem ile wazy.
Aggattee sorki-myślałam ze to U4. Powodzenia zatem na szczepieniu i bądź silna i nie płacz tylko z małą. -
Mamax, ja tez mam takiego sasiada pod soba aż mi nie dobrze sie robi i jeszcze ma tak nie równo pod sufitem ze szkoda gadac. ja tez twierdze ze ta kobieta mondra była.
orchidea, witaj w klubieja tez nie znosze pobierania krwi aż mi sie słabo robi i czesto odlatuje.
Mam pytanie w którym dokładnie tygodnu ciąży jesteś bo sie zdziwiłam ze lekarz ci USg dopochwowe zrobil?
Ania -
Moja mala tez wypluwala smoka ale okazal sie za twardy dla niej. Pozniej dalam z innego materiału miekkiego i bylo lepiej.possa i za jakis czas jej wypada i wtedy placz lub marudzi wiec rzadko jej daje bo ciagle trzeba siedziec patrzeć czy nie wypada. Ale musze powiedzie ze uspokaja sie i nawet zasypia przy nim.
-
Dziewczyny co moge kupic to w Niemczch na odparzenia na pupcie? Bardzo mała ma zaczerwieniona. Sudocrem z Polski srednio pomaga:/
-
orchidea, wiesz byłam już wcześniej 2 razy w ciąży i nigdy w takim tygodniu nie miałam usg dopochwowego teraz jestem trzeci raz ale ostatnie usg dopochwowe miałam 16 tygodniu jakoś a potem to już tylko normalne dlatego się zdziwiłam. Ja chodzę do niemieckiego ginekologa bo dwie znajome mi poleciły bardzo i ja tez puki co jestem zadowolona bo jest bardzo dobry . Miałam w pierwszym trymestrze ciąży krwotok bardzo silny to zajmował sie mną jak z jajkiem potem jeszcze do 6 miesiąca miałam bardzo wysokie ciśnienie i też z żadnymi badaniami nie było problemu. Fakt że trochę dokucza mi to że na nie wszystkie pytania potrafię mu odpowiedzieć bo dużo rozumiem po niemiecku ale mało mowie ale od tego mam osobistego tłumacza pod postacią męża wiec jest ok.Ania
-
Ania ja od początku na każdej wizycie mam usg dopochwowe i zwykłe,przyzwyczaiłam się i mi to nie przeszkadza.Robi mi też wymazy,zagląda do środka,chociaż właśnie ostatnio nie jest to przyjemne,mam wrażenie jakbym zrobiła się ciaśniejsza
i czuje lekki dyskomfort. Ale lekarka jest bardzo delikatna na szczęście.Z dogadaniem mam to samo,ja ją nawet rozumiem ale powiedzieć coś mam już problem,dzięki bogu mąż też mi pomaga bo zawsze jest ze mną.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek