X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • agattee Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, juz wyrobiliscie malej paszport? A jak wam sie udalo na zdjeciach? :D
    Ej i jakim cudem paszport tymczasowy na 4 miesiace skoro mowia wszedzie ze tymczasowy jest na pol roku? Nie czaje teraz...

A z tym mlekiem i psychika to u mnie sie nie sprawdza bo ja bym nawet nie chciala miec a mam tego ze az tryska jak ze strzykawki, takie cisnienie... az mala podczas picia czasem zaczyna sie wkurzac i plakac no ale nie dziwie jej sie... Jeszcze od 2 dni w lewym cycku jakby mi nawal wrocil, to juz w ogole nie wiem czemu, a laktatora nie mam wiec musze to robic reka co nie jest przyjemne ale daje rade.

Endokobietka a Ty sama przestalas karmic piersia czy samo Ci sie mleczko skonczylo? Bo w sumie interesue sie tym jak to jest jesli samemu chce sie zaprzestac karmienia (jeszcze majac mleko).

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 12:57

amarranta, Melka lubią tę wiadomość

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślałam Agattee ze ten paszport na dluzej:/ ale co zrobic. Odbiór paszportu za tydzien. A co do zdjęcia moj maz zrobił sam. Położyliśmy ja na jasnej kołderce i udało sie uchwycić dobry moment.

LaSavia lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee mój synek ma paszport tymczasowy na rok :)

ex2b15nm4qvv9f8c.png

agattee lubi tę wiadomość

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee no to Ci zazdroszcze ja juz nie wiem jak sobie pomoc z ta laktacja, a co jesz? czego unikasz? pijesz te herbatki na laktacje?

Ja paszport w Polsce zalatwiam, mama mi zalatwi umiejscowienie aktu a potem w Szczecinie w biurze paszportowym wyrobimy paszport jak juz PESEL bedzie.

oar843r8kh12ukn4.png
  • Ma1ta Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Kasia, juz wyrobiliscie malej paszport? A jak wam sie udalo na zdjeciach? :D
    Ej i jakim cudem paszport tymczasowy na 4 miesiace skoro mowia wszedzie ze tymczasowy jest na pol roku? Nie czaje teraz...

paszport tymczasowy jest wazny 1rok. wyrabiałam w tamtym tygodniu w berlinie i mam wazny do 6 marca 2016 lub do czasu odbioru normalnego

klz9rl68ev7azsow.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy wczoraj i pan z okienka powiedział nam ze tylko na 4 miesiące :/ wiec nie wiem czemu takie rozbieżności :/ jak maz pojedzie po odbiór to dopyta jeszcze raz.

zem3zbmhb277dwos.png

• Wendy Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a zdjecie to samemu mozna dziecku do paszportu zrobic???jak to?to nie musi fotograf specjalnie robić?

Cos tu tak ucichło ostatnio.....widzę,że wszystkie chyba postanowiły przystopować z "udzielaniem sie' ;)

pmzt5tj.png

• Ma1ta Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a zobacz w srodku tam jest data wydania i data waznosci.

klz9rl68ev7azsow.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem, podczytuje ale nie wypowiadam sie bo paszporty to nie moj temat ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie moge sie w tym temacie wypowiedziec bo razem z mezem mamy Nimieckie obywatelstwo i wszystko dziala na innych zasadach.

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam o wymogach zdjęcia i maz stwierdził ze sam zrobi i przyjęli nam bez problemu.

Ma1ta sprawdzę jak nam wydadzą, bo kazali za tydzien po odbiór przyjechać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 18:38

zem3zbmhb277dwos.png

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Was podczytuje, ale nie pomoge w kwestii paszportowej, bo to jeszcze sporo przed nami ;) , pozdrowionka serdeczne dla Wszystkich :***

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze maluszki lubia sie kapać? Moja wczoraj tak zaczela piszczeć jak zamoczylismy jej nóżki ze nie było szans włożyć jej całej :( i dzis sie stresuje jak zareaguje. Macie jakies sprawdzone sposoby zeby przekonać maluszka do kąpieli?

zem3zbmhb277dwos.png

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Mnie sie juz wiosna marzy :-)
    Jutro mam wizyte i zdecydowalam sie isc na zwolnienie bo nie daje rady w pracy.coraz bardziej mi ciezko a wszyscy mysla ze ciaza to nie choroba,nie choroba Ale jednak inny stan..

A wlasnie jutro ide na badanie chory.möge snadanie zjesc czy na czczo to badanie?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialo byc Na badanie cukru sorki

amarranta lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Moj uwielbia sie kapac wiec znowu nie doradze :-(

Bylsmy dzisiaj na u4. Maly dostal tez kolejna dawke szczepionki 6w1. Julian wazy juz 7050, mierzy 63,5 a jego glowka ma 40 cm obwodu :-) Teraz babelek juz spi bo szczepinki tak zawsze sennie dzialaja a ja mam nadzieje ze nie bedzie mi goraczkowal...

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia moja corka nie wydziera sie, tylko jak dotknie wody cos pomruczy a potem spokojnie i uwielbia byc ubierana i zmiane pampersa. Ja nie kapie codziennie, na razie nie ma potrzeby wiec kapiemy co drugi dzien.
    Masz termin na U3?

Mamax widze ze syn juz taki duzy, oby dobrze zniosl te szczepionki i bez goraczki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:30

oar843r8kh12ukn4.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea- Ja to badanie robilam po posilku ;-)

• annaki Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia owiń małą w pieluszkę i tak wloz do wody a w wodzie odwiń

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ