X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 12:57

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja w 8 tyg dowiedzialam sie ze jestem w ciazy ,robilam w pracy Co chcieli inni ,dopiero w styczniu powiedzialam ze w ciazy jestem.patrzyli z boku i powiedzmy ze "oszczedzali" mnie Ale teraz jak jedna jest na urlopie druga udaje ze chora i w pracy mowia zrob to tamto i jeszcze ciezkie rzeczy nosic karza i mowie ze mam calkowity Zakaz podnoszenia ciezkich rzeczy a oni oczy robila i slysze tak tak my tez bylismy w ciazy (??) no i ? A to ze Kazdy prganizm jest inny o kazda kobiet a inaczej to przechodzi wiec jak to sie mowi jak sie sama nie poszanujesz to inni tez tego nie zrobia. Ale musze wam powiedziec ze faceci z pracy o wiele milej zareagowli na moja ciaze niz kobiety.
    A uwierzcie mi ja Po 5 godz ledwo nogami przewracalam i Do domu z placzem przychodzilam i z lozka nie mogl am sie podniesc bo tak mnie strasznie krzyz bolal.

A wiecie Co Dzis to wogole jakis zakrecony dzien. Chcialam kupic komode uzywana i umowilam sie z dziewczyna na sobote.Dzis dostaje moj Boy ze mozna ta komode odebrac.z wielkim fochem pojechal ze mną zeby odebrac ta komode.jeszcze tlumacze jak krowie na granicy ze nie chce wydawac kasy duzo i ze ona jest duza i ladna.jeszcze dziwilam sie ze jedziemy w calkiem innym kierunku Co powinnosmy.my wchodzimy Do te j pani ja patrze a Tu calkiem inna komodka malo tego on sie nie skapnal zaplacil jej zalicze ze odboerzemy w inny dzien i dokupil inne meble Do te j serii(??) No myslalam ze wyjde z siebie .dopiero w aucie zajarzyl ze miała byc inn a komoda..i byc Tu madra..faceci..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax no to juz spory chlopaczek z Twojego Julianka :-)

Orchidea ja tez mam miec na nast wizycie glukoze i pytalam sie o to gina to powiedzial mi, ze przy 50g nie trzeba byc naczczo, dopiero jak to wyjdzie nie dobrze to masz glukoze 75g i wtedy musisz byc naczczo

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :-)
    Orchidea podziwiam że tak długo wytrzymalas w pracy,ja od samego początku jestem na zwolnieniu. Miałam ciężką pracę,a właśnie dźwigać nie wolno,no i miałam straszne mdłości na początku,po prostu umierałam. Dlatego lekarka bez zastanowienia powiedziała że koniec z pracą,no i na szczęście mój pracodawca nie robił problemu tylko też od razu zamiast szukać lzejszego zajecia wystawił mi zakaz pracy.

Tak patrze na tą naszą liste i widzę że Kamka teraz miała termin na 7.03. :-) ciekawe co u niej :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta, mam juz termin na U3 na 26marca. To masz aniołka a ja wrażliwca. Moja jest wyczulona na kazda zmianę. Troche to uciążliwe, bo te humorki nas czasami wykańczają.

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa bym zapomniala. Moja kolezanka zakupila to:
    http://www.mlekomamyrzadzi.pl/jak-dziala-femaltiker.html

i bardzo jej to pomoglo z laktacja i karmi juz tylko piersia. Moze i tobie by pomoglo.

zem3zbmhb277dwos.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niemczech przed badaniem glukozy zalecaja lekkie sniadanie i wowczas sa inne normy.
    Jak dlugo tutaj mieszkam nie mialam jeszcze zadnych badan naczczo.
    W Polsce dla odmiany nawet niemowlak musial byc naczczo czego nienawidzilam.

Milego dnia

• amarranta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! ostatnio się nie odzywałam, ale czytałam Was cały czas;)

orchidea, bardzo dobrze, że jesteś w końcu na zwolnieniu. ja jestem od 13tc i naprawdę podziwiam Cię, że pracowałaś az tyle. też mi było głupio w stosunku do pracodawcy... ale dziewczyny na forum, znajomi, rodzina - wszyscy - podkreślali, że 'ty się będziesz w ciąży poświęcać, a później i tak nikt tego nie będzie pamiętał, no i zdrowie dziecka najważniejsze'. to gadanie, że ciąża to nie choroba, doprowadza do szału. do mnie tak ostatnio powiedziały dwie panie, z którymi mam ćwiczenia (obie matki), ehh szkoda gadać!
    teraz dbaj o siebie i odpoczywaj.

też mam niedługo badanie glukozy, chyba za 2 tygodnie. naprawdę nie trzeba być na czczo? bo zapomniałam się zapytać.

dzisiaj przychodzi do mnie położna. muszę jeszcze troszkę ogarnąć;) są jakieś ważne tematy, o które powinnam ją zapytać?

miłego dnia dziewczyny :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli lekarz nic nie mowil to mozna przed badaniem jesc. Fakt pierwsze badanie z glukoza nie wymaga bycia na czczo. Drugie juz tak. U mnie tak bylo. Drugi termin dostalam wiec od rana zeby sie nie meczyc.

Dziewczyny a jak Wam idzie karmienie. Bo mi strasznie. Mala caly czas zasypia. W nocy ja zasypiam z nia. Jestem wykonczona. Ale walczymy dalej. Jutro ma przyjsc moja natchniona polozna i znowu bedzie wymyslac ze mala malo wagi nabiera itd.

• Ania25 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny byłam w czoraj u lekarza na kontroli naszcescie wszystko jest dobrze. Nie mogę uwieżyc ze już 34 tydzien jest :) lekarz mówi zę mały już jest dość nisko i bardzo napiera wiec nic dziwnego że już przy wiekszym wysiłku podbrzusze mnie boli. Ja tak czuje że jeszcze ze 3 tygodnie i juz bedzie z nami zobaczymy czy się sprawdzi :) Do meża sie śmieje że na same świeta jeszcze wiec prezent wielkanocny bedzie :)
    Jak tak was czytam to aż sama jestem ciekawa jak z tym paszportem bedzie tym bardziej ze w drugiej połowie maja chcemy jechac do Polski. Koleżanka mowiła mi że przez pierwsze pół roku na akcie urodzenia może jezdzic bo ona tak 2 razy w Polsce była zresztą ktoś tu tez pisał e tak można. Coraz wiekszy stresik sie włacza ;>

Melka lubi tę wiadomość

Ania
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na badanie glukozy musiałam być na czczo,ale po wypiciu tego czułam się jakbym się najadła do syta,bo to takie słodkie było :-)

Ania ja mam trochę więcej czasu od ciebie a powiem ci też czasem stres mnie dopada,tym bardziej że tydzień za tygodniem tak szybko ucieka że czasem sobie myślę że nie zdążę wszystkiego ogarnąć. Któraś pisała że chciałaby listę wyprawki,to i ja też poproszę jak któraś mamusia ma. Głównie chodzi mi o kosmetyki,pielęgnacyjne rzeczy idp. Może jakieś sprawdzone macie. Część kupiłam w polsce ale nie wyszystko. Co np.tutaj w De można kupić do pielegnacji pępuszka?
    Już mam taki mętlik w głowie,że im więcej czytam to mniej wiem :-\

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek... wszystko moze Ci powiedziec polozna. ja akurat mam sol fizjologiczna do pepuszka kupiona w DE (Na Cl 0.9). Oprocz tego polozna kazala mi tylko kupic krem do twarzy i pupy firmy Weleda. Kapanie odbywa sie w wodzie z oliwa spozywcza. I na razie to wszystko. Mam jeszcze najzwyklejszy puder do pupy. Nie szaleje z zakupami bo za marka czasem.nie idzie jakosc. Nakup duzo pieluszek zebys nie musiala sie stresowac ze ci zabraknie. Aaaa i platki kosmetyczne- te wieksze do przemywania twarzy czy pupci.

Anua trzymam kciuki, co by wyklulo sie na wielkanoc.

• Muniek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melka dzięki,faktycznie nie pomyślałam o tym że pewnie położna mi powie co i jak. Soli fizjologicznej przywiozłam trochę z polski,ale jak braknie to trzeba będzie tutaj kupić. Też nie mam zamiaru szaleć,ale takie podstawowe bym chciała,tylko właśnie zawsze jest problem jaką markę wybrać. Bo nigdy się nie przewidzi jak skóra dziecka zareaguje.

Melka lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek ja tez bylam przerazona. Wchodzilam do DM a tam od koloru do wyboru. I ktore wybrac? Opinie na forach rozne,bo tak jak piszesz skora dziecka moze roznie zareagowac. Mam oczywiscie tez swoje, co kupilam wczesniej ale to.totalnie bezsensu. Bo kremu do pupy nie uzylam ani razu a mala ma juz 12 dni. ladnie wszystko wyglada... troche pudru aby na zgieciach, ale to chudziutkie jest wiec nie potrzebuje za wiele ;)
    Jak tak czytam z jakimi problemami i pytaniami zmaga sie przyszla mama to dochodze do wniosku ze wszystkie mamy maja tak samo ;)

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis moja mama pierwszy raz zobaczyła wnuczkę (na Skypie) a ta mała cwaniara była taka grzeczna, smoka wzięła bez mrugnięcia i na dodatek zasnęła podczas naszej rozmowy. Az nie mogłam wyjsc z podziwu. W ogole chyba Gabi traktuje moje piersi jak smoczki i musze ja tego oduczyć, bo na każde jej kwilenie dawałam jej pierś i sie uspokajala a mama mówi ze to nie jest płacz i ze niech czasami sobie tak pomruczy i ze nie oznacza to zawsze ze jest głodna.

Melka, amarranta lubią tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

• agattee Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta, wlasnie na laktacje nic nie biore, wczesniej pilam tylko te herbatke z Rossmanna na laktacje Babydream Stilltee Kräuter ale juz dawno jej nie pije i mysle ze g*wno pomagala :P Pije wode mineralna, raz dziennie kawe zbozowa, czasem zwykla herbate albo mietowa. Nie jem tych zakazanych (cebuli, kalafiora, brokula, fasoli, grochu, czosnku), nic smazonego... No i raz dziennie jem owoce, tzn mieszam sobie jablko, banan, ostatnio kupilam takie slodkie sliwki, suszone morele, zurawina, to wszystko zalewam sobie jogurtem naturalnym, czasem tez dodaje do tego granole, siemie lniane itd.
    Owsianke tez sobie czasem zrobie na sniadanie. Z obiadami juz ciezej, glownie jem pieczona piers z kurczaka, ryz, kasze, makarony.

Czyli raczej nic konkretnego na laktacje a czasem tego mleka tyle ze mam dosyc... Wolalabym miec mniej albo wcale bo naprawde mam dosyc spania ponad 2 miesiace w staniku z wkladkami,zwracania uwagi na to co jem, odmawiania sobie czegos co lubie itd, ale wiem ze robie to dla Niej. Moze jeszcze z dwa miesiace pokarmie cycem a pozniej bede starala sie wprowadzic MM, ale zobaczymy czy nam sie to uda :)

Jutro idziemy na szczepienie i troche sie boje. Boje sie ze tez sie porycze albo ze Amelia zle to zniesie i bedzie marudzic jeszcze bardziej niz zwykle albo dopadnie nas goraczka ehhh... Trzymajcie kciuki ! Aaa, no i oczywiscie jutro spytamy czy zrobia nam termin na U4 bo ostatnio nie chcieli zrobic tak wiec poki co nasza cora nie ma lekarza. Z tymi terminami to tez juz mnie wku*wia wszystko, niby Berlin a przyjmowac nie chca, smieszne to... A jak mi dziecko zachoruje to gdzie mam isc? Smiech na sali i tyle.

wff22n0ab6iac00e.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta jeszcze musze dodac, ze mimo iz unikam tych 'zakazanych' produktow, to mimo tego cora i tak ma problemy z brzuszkiem. Raz byla przerwa, chyba z 2 tygodnie bez placzu a tu nagle znowu wrocilo a moja dieta sie nie zmienila przez ten czas. Zobaczymy czy prawda jest ze takie akcje utrzymuja sie do 3 miesiaca, bo jesli bedzie to trwalo dluzej to chyba w koncu padne :P
    No i teraz jeszcze doszedl ten fakt ze zaczela targac sie za uszy, nie wiem z czym to ma zwiazek.
    Zapytalabym lekarza na jutrzejszej wizycie ale no coz, nie chcieli zrobic terminu na badanie tylko szczepienie, pfff...

wff22n0ab6iac00e.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek, też zaczynam być przerażona, zwłaszcza, że nie wiem od czego zacząć z kupowaniem, przygotowaniami. dołączam się do prośby o listę wyprawkową :)

Agattee, trzymam kciuki, by Amelka dobrze szczepienie zniosła:)

o1489vvjal2gnmht.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaolka,beata- Hm z tego co wiem to dziecko trzymiesieczne powinno podwioc swoja wage urodzeniowa a wiec to 7 kg u Julianka to jest norma ;-)

Agattee- Trzymam kciuki zeby Amelka dobrze zniosla szczepienie ;-)

Kasia- A wiesz ze to u dzieci czesto tak jest. W domu kaprysne a przy kims czy gdzies grzeczne ze sie swojego dziecka nie poznaje ;-)

Uff u nas po szczepiace naazie wszystko dobrze. Julianek ladnie spi, je, bawi sie i nie ma goraczki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:09

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarantaa napisz mi na priv jak polozna :-)

U mnie tez dzis byla :-)

amarranta lubi tę wiadomość

relgi09kfo915nes.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ