X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanddorn saft

17u93e5exqfllrog.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiedziałam, że jest coś takiego;)

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:04

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammaranta tutaj nad morzem jest bardzo popularny i naprawde mega zdrowy ten Sanddorn. Jest tez masa nalewek, likerow i wodek z rokietnikiem - poprostu pycha :) Warto sprobowac.

17u93e5exqfllrog.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka, to to samo chyba, są duże i małe te poduszki, mi chodzi o taką dużą http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2 a są jeszcze dłuższe

Endokobietko, może kiedyś się skuszę ;)

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam sie pożalić do Was...Vincent ma AZS :( dostaliśmy pierwsza maść na wypróbowanie i cos do kąpieli. A poza tym dziś mielismy drugie szczepienie i U4. Maly ma 60 cm wzrostu i waży 5790g.
    Ehhh...teraz musze więcej poczytać o tym AZS bo niewiele wiem...z drugiej strony teraz staram sie choc troche optymistycznie nastawić i mowie sobie ze chyba lepiej ze to nie żadna alergia pokarmowa, będziemy sie smarować a nie caly czas uważa na dietę.

A o imię Kacper pytalam męża, kiedys podobno dość często tak nazywano tu dzieci, nie znaczy nic brzydkiego tylko "blazen" nie wiem czy to jest tłumaczenie slownikowe ale mąż mówi ze później przyjelo sie ze Kacper to blazen i odeszli sue od nazywania tak dzieci. Swoja droga moje zdanie jest takie za maly Kacper jest słodki, ale jakos nie umiem sobie wyobrazić 30-sto letniego Kacpra...

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej monika przykro mi spowodu AZS. Mam nadzieje ze to tylko taka niemowleca forma i mu przejdzie. Swoja droga co chiwle slysze ze jakies dziecko to ma. Ale on juz jest duzy, WOW, super.

17u93e5exqfllrog.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja tez bym bardzo chciala piersia karmic chociaz przez 2 miesiace ,bo pozniej Papa dostaje z dzieckiem takze musi na buteleczke sie przezucic ,to taki Plan Ale nie wiem czy Do zrealizowania bo u mnie w rodzinie zadnka kobietka nie karmila piersia bo pokaemu bylo bral a jak wczesniej wydawalo mi sie ze mam cyce jak mleczarnie to teraz malenkie i miekkie,takze chyb Nic z tego.
    A to wlasciwie AZS skad sie bierze i da sie wyleczyc cio?

ja mam taka wielka poduche Do spania jest bardzo wygodna i taka przytulanka fajowa.pewnie i Do karmienia tez mozna ja wykorzystac.

Musze Dzis posprzatac przed swietami bo goscie niedlugo przyjada-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:04

• Melka Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok. wszelkie choroby sa straszne... trzymaj sie dzielnie.

Co do karmienia piersia. Ponoc wszystko siedzi w glowie. Mi polozna opowiadala ze miala taka mame, ktora nie miala pokarmu. 15 tygodni przystawiala dziecko az w koncu sie udalo. Karmila przeszlo rok. Z tego co wiem to jak jest malo mleka to po odstawieniu dzidziusia reszte trzeba odciagnac. W ten sposob pobudza sie laktacje i nie ma zastojow.
    Ja bym na pewno takie mleko mrozila. Nigdy nie wiadomo kiedy trzeba bedzie wyjsc i zostawic malenstwo na dluzej z tata czy babcia. A po co od razu karmic mm.

Jesli chodzi o poduchy. Ja mam z kulkami styropianowymi i sa bardzo chwale. Duzo mi pomogla w ciazy w spaniu i do karmienia rewelacja.
    Dziekuje temu kto to wymyslil ;)

amarranta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Diagnoza mnie rozwaliła i musiałąm się pożalić. Teraz zglębiam wiedzę tajemną na temat AZS...Pocieszenie od lekarza jest takie, ze do roczku powinno mu się wszystko unormowac i wyciszyć. choć ja często słyszałam ze do trzeciego roku życia. U nas moja siostra to ma i siostra męża też, więc jednak rodzinne.

Orchidea - AZS to Atopowe Zapalenie Skóry. Najprościej mi to wytłumaczyć tak, ze skóra jest jakby "uszkodzona" czy nie ukształtowana i nie potrafi trzymać wody stąd szybko sie wysusza. Nie jest to zaraźliwe ale poprostu nieestetyczne i skóra swędzi. Choć u małego jeszcze chyba nie jest to w jakimś strasznym stadium, bo póki co nie drapie sie jak oszalały i jest spokojny. Mimo, ze lekarz mówił o wyciszeniu się choroby po roku, to czesto zdarzają się "nawroty" w dorosłym życiu. Mamax wie znacznie wiecej ode mnie, więc ona może cos więcej napisze.

Mamax - pisałaś kiedyś Agitce o jakiejś maści na AZS...ja jestem na początku drogi z tym badziewiem, i póki co nie chcę eksperymentować sama bo zwyczajnie się boję ale mogłabyś mi napisać nazwę tej masci raz jeszcze? Póki co dostaliśmy Remederm Creme z firmy Widmer, mamy stostować 2 razy dziennie na cała skórę a na buźkę częściej i za 2 tygodnie zgłosić się do kontroli chyba ze działo by się coś gorszego. No i emulsję do kapieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 15:25

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki: wiecie moze czy mozna juz sie zglaszac sie do spisu wyborcow po za granicami PL?

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie ma co uczyc butelki,jak bedzie trzeba to się nauczy od razu;) amrozic mleko dobry pomysł,czy to do kaszki potem dodac czy tez jak będzie potrzeba mleka a ciebie nie bedzie w pobliżu.Po zakonczeniu karmienia warto tez miec jakis zapas na potem.
    Endo ma rację nawet latem nie trzeba dziecku żadnej wody w butelce podawać,wystarczy pierś.Ja urodziłam w maju i uwierzcie mi do 7 mies życia nie podałam dziecku nic innego jak tylko moja pierś,nawet w upały.

amarraanta ja mam zwykła poduche do karmienia z wypelnieniem styropianowym i nie polecam bo strasznie szeleści ten styropian,czasem sobie do lezenia podkładam tą poduche ,ale przeszkadzają mi te kulki.I chyba sie juz troche ten styropian poniszczył w tej poduszcze bo juz bardziej spłaszczona sie zrobiła.
    Za to kupiłam sobie ostatnio w Kauflandzie jeszcze były taki rogal do karmienia za 10e,ma jakies inne wypełnienie i myslę że on sie lepiej sprawdzi.

ehhh no i dalej nie wiem co ta ginka mi za papiery dała.Dziewczyny ten różowy formularz z tą"diagnozą"co pisałam to raczej nie jest skierowanie do szpitala,takie już wczesniej dostałam co mówiłyscie ze trzeba sie tam umówic na termin.
    Z kolei ten żółty papier co chyba do AOK musze zaniesc to nie wiem po co niby mi dawała jak piszecie że to AOK bedzie płaciło ten niby macierzynski przed i po porodzie skoro ja nie pracowałam tu nigdy i nie jestem tu zarejestrowana jako bezrobotna(tylko w Polsce jeszcze) hmmm no i mam problem do rozwiązania...

Aaa Monika współczuję tej choroby u Vincenta,ale trzymam kciuki aby przy odpowiedniej pielegnacji skóry nie było to takie uciążliwe

pmzt5tj.png

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta, myślałam ze ponumerowana :/ sorki. A co do poduchy nie kupuj z puchu. Lepiej z tych kulek. Ja mam z puchu czy czegoś tam i w niektórych miejscach nie jest juz taka fajna a w szpitalu miałam z kulek styropianowych i była superowa. A poza tym jak mam ta długa poduchę, takie wielkie C i spałam w niej w ciazy (pomocna) a teraz karmie na niej mała, bo sie owijam nia i ona wtedy jest na podwyższeniu albo kołysze ja w niej albo maz spi na niej wiec nie żałuje ze ja kupiłam.

Maarta, strasznie mi przykro, ze tak wyszło u ciebie z ta laktacja bo uwazam, ze kazda kobieta jesli tylko chce to powinna mieć taka szanse a tu dupa, jak zawsze natura potrafi z nas zakpić. Ja naprawde cieszę sie, ze u mnie to tak wyszło, ale nie mam chyba az tak duzo pokarmu zeby ściągać i mrozić tzn. mała na jednym karmieniu zjada mi jedna piers a druga jest na następne karmienie. Mogłabym z tej drugiej czekającej ściągać do butelki hmm..no nic na razie zostanę przy tym jak jest. Szkoda tylko,ze nie wiem ile ona zjada i czy sie najada czy powinnam dluzej ja karmić.

MońikaDM przykro mi z powodu Vincenta. Kurcze zawsze musi sie cos przypaletac :/

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na szybko bo jutro z rana wyjezdzamy do pl i jeszcze sie pakujemy. Auto juz prawie zaladowane po brzegi pomimo ze mamy kombi i wypozyczylismy sobie bagaznik na dach. Oczywiscie mamy jescze sporo do zalaadowania i malo mejsca. Ech ciezko bedzie...

Mnika- Bardzo mi przykro ze Vincent ma AZS :-( Mam nadzieje ze to cholerstwo zaniknie po roczku bo czasami tak sie dzieje. A jakie konkretnie ojawy ma Vincent ze zdiagnolizowano AZS? Moj synek na poczatku mial bardzo brzydka skore na buzi, ot takie krosty jakby potowki na calym czolku i mocno czerwone policzki. Pozniej jak mial ok 6 miesiecy to z buzi wszystko ladnie poschodzilo ale na pleckach, brzuszku, raczkach i nozkach zaczely robic sie takie brzydkie czerwone suche place. Dzieki masci na kortyzonie one schodzily ale nie calkowicie. Teraz tych placow juz nie mamy duzo ale za to jakis czas temu skora malego zaczela bardzo swedziec. Do tego stopnia ze maly drapie mi sie ( wczesniej tego nie robil) a przez to ma na calym ciele brzydkie zadrapane rany :-( My uzywamy masci na kortyznie o nazwie Neuroderm akut ( nim smaruje tylko chora skore) i do tego cale cialo natluszczam tlustym kremem robionym w aptece.

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax - Vincent ma właśnie takie suche, czerwone policzki, cuemieniucha dość dlugo mu sid tez trzyma i kilo dni temu zeszlo mu na klatkę piersiowa i brzuszek ale tu ma tylko takie jakby potówki. Jak małemu jest gorąco to te suche placki na buzi robia sie bardzo czerwone. My na razie nie dostaliśmy takiej maści z kortyzonem bo lekarz powiedzial ze wypróbujemy cis "lżejszego", za dwa tygodnie mamy kontrole. Znam ta maść o której piszesz bo ona pomagala tez mojej siostrze. Nie wiem czy dokupić cos oprócz tej maści od lekarza czy na razie zostać przy tej tylko. No i lekarz nie kazał nam zmieniać mleka na HA ale zastanawiam się nad tym. W ogóle to wracamy do Humany, bo próbowaliśmy Aptamil ale byl bol brzuszka, później Milumil Milupy i kupki jak spiki. Najlepiej bylo Vincentowi na Humanie tylko mam zgryz czy nie kupic HA...oj pewnie panikuje ale chce pomoc mojemu dziecku jak tylko się da.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten krem robiony w aptece to tez taki dobrany przez lekarza i na receptę?

• Mamax Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my z ciemieniucha tez sie wtedy bardzo meczylismy. Zreszta Julian tez ja ma i czerwone policzki ale poki nic wiecej to mam nadzieje ze to nie AZS... My na poczatku tez dostawalismy rozne kremy i masci nie na kortyzonie ale nic ńie pomagalo a malutki wygladal coraz gorzej wiec poslismy do tej specjalnej klniki o ktorej pisalam Agitce i tam nam przepisali ten Neuroderm akut i ten tlusty krem robiony w aptece. On tez jest na recepte. Nam lekarz tez mowil zeby nie przechodzic na mleko HA wiec tego nie zrobilam. Kurcze jestesmy w drodze do pl i wlasnie sobie przypomnialam ze zapomnialam zapakowac Maximilianka masc i kremy :-(

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Powiedzcie mi jak to było u was z powrotem do pracy? O ile pracowałyście i wróciłyście. U mnie jest ten problem, że jak już skończę macierzyńskie to muszę wrócić do pracy na min 8 godzin. A z tego co słyszałam od tutejszych mam, dziecko w żłobku czy przedszkolu mogę zostawić na 5 godzin. Jesteśmy sami z mężem, nie mamy nikogo kto odbierze dziecko. Wynajęcie niani kosztuje tyle co moja wypłata.

Jak to było u was?

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa moj Jas ma 13.5 mca i od 14.4 befzie w zlobku 9 godzin dziennie. Dostalismy z miasta przydzial na 12 bo oboje pracujemy po 9 godz.dziennie (8+przerwa di tego 45 min w 1 strone dojazd). Wychiwawczy podzielilismy na pol 7 mcy bylam ha w domu teraz jest maz

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ