X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka - podklady do Ciebie przy mocnym krwawieniu. Ja uzywam tez na przewijaku... bo od czasu do czasu zdarzaja niespodzianki ;)

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Po cc mozna miec pomalowane paznokcie u rak i nog?
    Dostaje sie Jakies takie specjalne ponczochy Do cesarki?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:16

• Melka Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez pierwsze dni jest dosc konkretnie. zalezy kiedy wyjdziesz ze szpitala. a podklady sa chyba w rosmanie. ja akurat bylam 6 dni w szpitalu i nie potrzebowalam.

co do cc. ja nie malowalam paznokci. wiem ze w Pl czasem marudzili jak ktoras miala. i faktycznie dostajesz takie biale kolanowki. pielegniarki pomagaja je zakladac

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam podklady na lozko. W Polsce w szpitalu byly wymagane tutaj nie. Ale wiem ze beda niezastapione na przewijaku.

A podklady te wielkie podpaski uzylam przy kazdym dziecku po jeden paczce. Potem wystarczaly juz zwykle podpaski.
    Najgorsze krwawienie bylo przez 48godz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paznokcie maluje caly czas albo bezbarwnym albo babypink. Przed porodem obetne i malowala nie bede.

• amarranta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidłowa, miałam glukozę chyba o 9.30 i mogłam przed nią jeść, ale zjadłam tylko łyżkę otrębów

Orchidea, słyszałam, że u nóg możesz mieć normalnie na kolor pomalowane paznokcie do porodu, ale u rąk nie, ze względu na to, że jakby zsiniały to nie widzieliby tego. ale czy to dotyczy sn i cc, nie mam pojęcia.

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Odnosnie paznokci to dotyczy to obu porodow.

Ja sie chyba rozloze przez ten bol spojenia... od 22tc non stop bol... juz mi nawet pas ortopedyczny nie pomaga... :(

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tez cos mi sie obilo o uszy ze u sop mozna a u rak nie :\ , ja tez tak zamierzam miec ;)

Cassie oj nie zazdroszcze bolu :( mnie na szczescie ta "przyjemnosc" ominela

Milego dnia kobietki :)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie lakierow do paznkokci to czytalam kiedysze w ciazy nie wolno wogole malowac paznokci, bo te lakiery sa bardzo szkodliwe dla plodu. Ale w umiarze pweni ejest ok.

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja akurat przy porodzie miałam pomalowane paznokcie u rak i nikt nic nie mowił ;)

Dziewczyny muszę dziś wysłać pilny list do Polski,najlepiej jakiś priorytet,powuedzcie za ile mam kupić znaczek na zwykły list?tak zeby najszybciej doszedł to kupię w tym automacie na znaczki czy muszę iść do okienka??

pmzt5tj.png

• Wendy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powidlowa ja glukoze mialam gdzies o 18stej i nic wczesniej nie wiedzialam,ze bede miec,a zjadlam tuz przed porzadny obiad i wtrąbiłam chyba z pół czekolady :) wynik był ok.Nie martw sie to tylko 50g glukozy-jesli cos by zle wyszlo to wtedy bedziesz musiala zrobic rano na czczo i 75g glukozy

podkłady nie sa konieczne-w szpitalu dają jak cos a w domu nie było juz potrzeby.I tyłek się pod nimi parzy trochę bo w koncu to z ceratką jest.

powidlowa lubi tę wiadomość

pmzt5tj.png

• amarranta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy za 80 centów jest zwykły znaczek do Polski - możesz w automacie lub w okienku, polecony (einschreiben) za 2,95 raczej tylko w okienku

tu sobie możesz sprawdzić cenę http://www.portokalkulator.de/portokalkulator/std

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 14:43

Wendy lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy, dzięki za informację.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) My już od 2 tygodni w Niemczech :) Dopiero się urządzamy i nie mam na nic czasu. Na dodatek mam straszną alergię na jakieś pyłki. Co u Was słychać?

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co od razu mi sie przypomnilo jak 2dni po przyjedzie do DE musialam wyslac list do Polski. Uwaga zaplacilam 7,5e ale nastepnego dnia juz byl ;)
    Nie pytajcie co to byl za rodzaj znaczka bo do dzisiaj nie mam pojecia.

powidlowa - per einschreiben
    Ja wszystkie listy wysylam z poczty, u Nas nie ma automatu.
    A paczki najlepiej Hermesem, najtaniej i szybko.

Wendy lubi tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, mi ostatnio babka na poczcie proponowała jakiś expres za 10 euro do niemiec;) nie skorzystałam;)

Lenka współczuję alergii. przypomnij gdzie mieszkacie:)

o1489vvjal2gnmht.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi podkłady też nie były potrzebne,w szpitalu wszystko mieli a w domu już krwawienie na tyle było mniejsze że wystarczyły tylko podpaski.
    Paznokcie u rąk miałam pomalowane i nic nikt nie mówił.
    Pozdrawiam :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta wrote:
    Cassie, mi ostatnio babka na poczcie proponowała jakiś expres za 10 euro do niemiec;) nie skorzystałam;)

Lenka współczuję alergii. przypomnij gdzie mieszkacie:)
    W Overath

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka a jak się udał pobyt, yyy w PL? Nie pamiętam czy jakiś urlop robiliście "gdzieś" czy byliście w PL? Alergia paskuda, mam nadzieję ze szybko minie.

‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ