Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
przez pierwsze dni jest dosc konkretnie. zalezy kiedy wyjdziesz ze szpitala. a podklady sa chyba w rosmanie. ja akurat bylam 6 dni w szpitalu i nie potrzebowalam.
co do cc. ja nie malowalam paznokci. wiem ze w Pl czasem marudzili jak ktoras miala. i faktycznie dostajesz takie biale kolanowki. pielegniarki pomagaja je zakladac -
nick nieaktualnyJa kupilam podklady na lozko. W Polsce w szpitalu byly wymagane tutaj nie. Ale wiem ze beda niezastapione na przewijaku.
A podklady te wielkie podpaski uzylam przy kazdym dziecku po jeden paczce. Potem wystarczaly juz zwykle podpaski.
Najgorsze krwawienie bylo przez 48godz. -
nick nieaktualny
-
Powidłowa, miałam glukozę chyba o 9.30 i mogłam przed nią jeść, ale zjadłam tylko łyżkę otrębów
Orchidea, słyszałam, że u nóg możesz mieć normalnie na kolor pomalowane paznokcie do porodu, ale u rąk nie, ze względu na to, że jakby zsiniały to nie widzieliby tego. ale czy to dotyczy sn i cc, nie mam pojęcia. -
nick nieaktualny
-
ja akurat przy porodzie miałam pomalowane paznokcie u rak i nikt nic nie mowił
Dziewczyny muszę dziś wysłać pilny list do Polski,najlepiej jakiś priorytet,powuedzcie za ile mam kupić znaczek na zwykły list?tak zeby najszybciej doszedł to kupię w tym automacie na znaczki czy muszę iść do okienka?? -
powidlowa ja glukoze mialam gdzies o 18stej i nic wczesniej nie wiedzialam,ze bede miec,a zjadlam tuz przed porzadny obiad i wtrąbiłam chyba z pół czekolady
wynik był ok.Nie martw sie to tylko 50g glukozy-jesli cos by zle wyszlo to wtedy bedziesz musiala zrobic rano na czczo i 75g glukozy
podkłady nie sa konieczne-w szpitalu dają jak cos a w domu nie było juz potrzeby.I tyłek się pod nimi parzy trochę bo w koncu to z ceratką jest.powidlowa lubi tę wiadomość
-
Wendy za 80 centów jest zwykły znaczek do Polski - możesz w automacie lub w okienku, polecony (einschreiben) za 2,95 raczej tylko w okienku
tu sobie możesz sprawdzić cenę http://www.portokalkulator.de/portokalkulator/stdWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 14:43
Wendy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co od razu mi sie przypomnilo jak 2dni po przyjedzie do DE musialam wyslac list do Polski. Uwaga zaplacilam 7,5e ale nastepnego dnia juz byl
Nie pytajcie co to byl za rodzaj znaczka bo do dzisiaj nie mam pojecia.
powidlowa - per einschreiben
Ja wszystkie listy wysylam z poczty, u Nas nie ma automatu.
A paczki najlepiej Hermesem, najtaniej i szybko.Wendy lubi tę wiadomość
-
amarranta wrote:Cassie, mi ostatnio babka na poczcie proponowała jakiś expres za 10 euro do niemiec;) nie skorzystałam;)
Lenka współczuję alergii. przypomnij gdzie mieszkacie:) -
nick nieaktualny