X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka - podklady do Ciebie przy mocnym krwawieniu. Ja uzywam tez na przewijaku... bo od czasu do czasu zdarzaja niespodzianki ;)

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Po cc mozna miec pomalowane paznokcie u rak i nog?
    Dostaje sie Jakies takie specjalne ponczochy Do cesarki?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:16

• Melka Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez pierwsze dni jest dosc konkretnie. zalezy kiedy wyjdziesz ze szpitala. a podklady sa chyba w rosmanie. ja akurat bylam 6 dni w szpitalu i nie potrzebowalam.

co do cc. ja nie malowalam paznokci. wiem ze w Pl czasem marudzili jak ktoras miala. i faktycznie dostajesz takie biale kolanowki. pielegniarki pomagaja je zakladac

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam podklady na lozko. W Polsce w szpitalu byly wymagane tutaj nie. Ale wiem ze beda niezastapione na przewijaku.

A podklady te wielkie podpaski uzylam przy kazdym dziecku po jeden paczce. Potem wystarczaly juz zwykle podpaski.
    Najgorsze krwawienie bylo przez 48godz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paznokcie maluje caly czas albo bezbarwnym albo babypink. Przed porodem obetne i malowala nie bede.

• amarranta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidłowa, miałam glukozę chyba o 9.30 i mogłam przed nią jeść, ale zjadłam tylko łyżkę otrębów

Orchidea, słyszałam, że u nóg możesz mieć normalnie na kolor pomalowane paznokcie do porodu, ale u rąk nie, ze względu na to, że jakby zsiniały to nie widzieliby tego. ale czy to dotyczy sn i cc, nie mam pojęcia.

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Odnosnie paznokci to dotyczy to obu porodow.

Ja sie chyba rozloze przez ten bol spojenia... od 22tc non stop bol... juz mi nawet pas ortopedyczny nie pomaga... :(

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tez cos mi sie obilo o uszy ze u sop mozna a u rak nie :\ , ja tez tak zamierzam miec ;)

Cassie oj nie zazdroszcze bolu :( mnie na szczescie ta "przyjemnosc" ominela

Milego dnia kobietki :)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie lakierow do paznkokci to czytalam kiedysze w ciazy nie wolno wogole malowac paznokci, bo te lakiery sa bardzo szkodliwe dla plodu. Ale w umiarze pweni ejest ok.

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja akurat przy porodzie miałam pomalowane paznokcie u rak i nikt nic nie mowił ;)

Dziewczyny muszę dziś wysłać pilny list do Polski,najlepiej jakiś priorytet,powuedzcie za ile mam kupić znaczek na zwykły list?tak zeby najszybciej doszedł to kupię w tym automacie na znaczki czy muszę iść do okienka??

pmzt5tj.png

• Wendy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powidlowa ja glukoze mialam gdzies o 18stej i nic wczesniej nie wiedzialam,ze bede miec,a zjadlam tuz przed porzadny obiad i wtrąbiłam chyba z pół czekolady :) wynik był ok.Nie martw sie to tylko 50g glukozy-jesli cos by zle wyszlo to wtedy bedziesz musiala zrobic rano na czczo i 75g glukozy

podkłady nie sa konieczne-w szpitalu dają jak cos a w domu nie było juz potrzeby.I tyłek się pod nimi parzy trochę bo w koncu to z ceratką jest.

powidlowa lubi tę wiadomość

pmzt5tj.png

• amarranta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy za 80 centów jest zwykły znaczek do Polski - możesz w automacie lub w okienku, polecony (einschreiben) za 2,95 raczej tylko w okienku

tu sobie możesz sprawdzić cenę http://www.portokalkulator.de/portokalkulator/std

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 14:43

Wendy lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy, dzięki za informację.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) My już od 2 tygodni w Niemczech :) Dopiero się urządzamy i nie mam na nic czasu. Na dodatek mam straszną alergię na jakieś pyłki. Co u Was słychać?

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co od razu mi sie przypomnilo jak 2dni po przyjedzie do DE musialam wyslac list do Polski. Uwaga zaplacilam 7,5e ale nastepnego dnia juz byl ;)
    Nie pytajcie co to byl za rodzaj znaczka bo do dzisiaj nie mam pojecia.

powidlowa - per einschreiben
    Ja wszystkie listy wysylam z poczty, u Nas nie ma automatu.
    A paczki najlepiej Hermesem, najtaniej i szybko.

Wendy lubi tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, mi ostatnio babka na poczcie proponowała jakiś expres za 10 euro do niemiec;) nie skorzystałam;)

Lenka współczuję alergii. przypomnij gdzie mieszkacie:)

o1489vvjal2gnmht.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi podkłady też nie były potrzebne,w szpitalu wszystko mieli a w domu już krwawienie na tyle było mniejsze że wystarczyły tylko podpaski.
    Paznokcie u rąk miałam pomalowane i nic nikt nie mówił.
    Pozdrawiam :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta wrote:
    Cassie, mi ostatnio babka na poczcie proponowała jakiś expres za 10 euro do niemiec;) nie skorzystałam;)

Lenka współczuję alergii. przypomnij gdzie mieszkacie:)
    W Overath

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka a jak się udał pobyt, yyy w PL? Nie pamiętam czy jakiś urlop robiliście "gdzieś" czy byliście w PL? Alergia paskuda, mam nadzieję ze szybko minie.

‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ