X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta wrote:
    Cassie, mi ostatnio babka na poczcie proponowała jakiś expres za 10 euro do niemiec;) nie skorzystałam;)

Lenka współczuję alergii. przypomnij gdzie mieszkacie:)

Cholera wie co mi ta babka proponowala, wtedy bylam 2gi dzien w DE i po niemiecku ani me ani be ani kukuryku wiec tylko ja ja i list polecial ;)

• Lenka87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Lenka a jak się udał pobyt, yyy w PL? Nie pamiętam czy jakiś urlop robiliście "gdzieś" czy byliście w PL? Alergia paskuda, mam nadzieję ze szybko minie.
    Byliśmy w PL do czasu aż mąż znajdzie normalne mieszkanie :) Mieszkanie się znalazło i wróciliśmy :)

amarranta lubi tę wiadomość

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka to Super ze mieszkanie macie i mozecoe byc teraz razem.

Dziewczyny jak karmicie swoje dzieciaki butelka to kupujecie specjalna wode?
    A jak piersia to tez kupujecie dla siebie jakas specjalny?

I Moze to glupie pytaniee o ktorej tak kapiecie swoje maluchy?ja zaczynam panikowac bo ja nic a nic nie wiem....

Lenka87 lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do mleka z proszku używałam zwykłej przegotowanej wody :) A co do kąpania, to ciężko opisać :P

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie piersia, ale herbatke robilam z wody z Brity. Sama tez taka pije.

Co do kapieli to mi polozna powiedziala ze do 3 miesiaca dziecka nie idzie nauczyc systematycznosci. Otoz nieprawda! Moja Roza przed 19 chodzi spac od 2.5 miesiaca (ma przeszlo 3 miesiace). I dzis spala do 5.50 bez przerwy. Nie kapie jej codziennie a co 2-3 dni. Tak ja myje. Rytual jest caly czas ten sam i ona juz sama od 18 marudna jest... :)

Tigana, amarranta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchidea bedziesz widziala kiedy maluch bedzie zmeczony i przed wieczornym spanie kapanie. Ja tez nie kapalam dziecka codziennie ale 2-3x w tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea Ty masz dzisiaj cc??? Powodzenia!

• annaki Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kapalam i kąpie codziennie ok 19.30
    Wodedo picia dla małej to kupuje z hipp, babydream a do mleka ton tez przegotowaną kranówę lub z brity

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, chyba jutro:)

Orchidea wszystko gotowe? dzisiaj idziesz do szpitala czy kiedy? tutaj mówią, żeby nie kąpać codziennie.

mam milion pytań;)
    dziewczyny, co należy kupić do oczyszczania noska? taką gruszkę czy to już 'przestarzałe'? kiedy zacząć pić herbatkę na laktację? jaki krem z filtrem dla takiego maluszka? czym obcinacinacie paznokcie niemowlęciu? szczotka do włosów jakaś konkteretna czy obojętnie? :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta wrote:
    Cassie, chyba jutro:)

Orchidea wszystko gotowe? dzisiaj idziesz do szpitala czy kiedy? tutaj mówią, żeby nie kąpać codziennie.

mam milion pytań;)
    dziewczyny, co należy kupić do oczyszczania noska? taką gruszkę czy to już 'przestarzałe'? kiedy zacząć pić herbatkę na laktację? jaki krem z filtrem dla takiego maluszka? czym obcinacinacie paznokcie niemowlęciu? szczotka do włosów jakaś konkteretna czy obojętnie? :)

Bylam pewna ze dzis ;)

Do noska polecam Fride, gruszka to dla mnie byl koszmar.
    Nigdy nie pilam herbatki na laktacje, karmilam poltora roku.
    Kremow z filtrem nie stosowalam. Wozek wysarczy dobrze oslonic ew parasolka. Dzieci ktore juz chodzily smarowalam 50.
    Tak, obcinalam paznokcie. Pierwsze obciely mi polozne w szpitalu.
    Szczotki nie uzywalam.

• annaki Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mądra położna tez nie kazala kąpać codziennie ale ciekawe czy sama się kąpie 2 razy w tyug ;-) , nie zamierzalam jej słuchać w tym.
    Krem z filtrem używamy, pamiętajcie że promienie UV przenikają przez ubrania, wózek, w mniejszym stopniu, ale jednak,nie trzeba się opalac aby je łapać wiec ja smaruję, teraz mam krem babydream z filtrem 50.
    Do nosa aspirator i woda morska a szczoteczkę do włosów mam taką miękką, na poczatku pomagałattrochę na ciemieniuchę, teraz układa te kilka włosów ;-)
    Paznokcie od poczatku obcinam sama
    A na laktację pilam chyba wszystkio co możliwe łącznie z piwem ciemnym i niestety mleka nie miałam, a może za krótko walczyłam, nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 11:20

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki ja mam to samo,próbuje wszystkiego a mleka jak na lekarstwo :-( walcze już 3 tygodnie z pompą i bez zmian.
    Ja do noska kupiłam katarek,podłączany do odkurzacza. Powiem że to super sprawa,trochę się bałam na początku ale ostatnio testowaliśmy i jest 100%bezpieczny.
    Szczotke(z miękkiego włosia) używam bo mały ma takie długie włosy że zawsze od spania stają mu dęba :-)
    A co do paznokci to muszę dziś coś z tym zrobić bo cały dekold mam w strupach,tak mój mały drapie. Przychodzi położna więc może pomoże :-) :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek ja obcinalam paznokcie na spiocha.

Na rozkrecenie laktacji podziala tylko jedno: najczestsze jak tylko mozliwe przystawianie dziecka do piersi.

• Melka Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki na poczatku raczej nie powinno kapac dziecka codziennie. Powod - szybko zmywasz te naturalna ochrone dziecka. Takie malenstwo raczej nie brudzi sie tak samo jak dorosly i nie poci sie. - stad tez takie wskazania. A jesli jednego dnia nie kapoesz to maluszka obmywasz. Slyszalam ze taka procedure stosowac mozna nawet do roku czasu :)

co do mleka...Cassie ma racje. do tego dolozyc trzeba psychike mamusi...

Ja paznokcie obcinalam najpierw na spiku ale teraz jade juz normalnie. Troche walczymy ale daje rade ;)

Orchidea... trzymam kciuki+!!! daj nam znac!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 13:58

Cassie lubi tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za podpowiedzi

Muniek trzymam kciuki, żeby mleczko Ci się rozkręciło!

Cassie, faktycznie teraz mi się przypomniało, moja mama opowiadała, że na początku wisiałam na cycu po 20h dziennie, bo miała mało mleka. później się rozkręciło.

paznokcie to i tak raczej mąż będzie obcinał, nie wiem, czy się odważę u takiego maleństwa ;)

Cassie lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam Wam ostatnio że Lena nie wie jak pic z bidonu z rurką i nim tłucze o podłogę otóż dzisiaj po kilku dniach przerwy dalam jej ten bidon z wodą, żeby znowu się z nim zapoznała :-) , spodziewałam się że będzie go obgryzac lub nim rzucać a ona wzięła go i się napila :-) , tak po prostu, jak by to robiła od zawsze :-) , później cały dzień z niego piła :-)

amarranta, Melka, MonikaDM, Cassie, agattee lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co można kupić w Niemczech na zgagę? bo juz nie daje radę ;/

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti ode mnie to juz chyba będzie brzmiało jak reklama ;) Ja dostałam od poloznej Riopan Magen Gel i to byla rewelacja dla mnie. Bo na końcówce ciąży ze zgagi to myślałam ze wyzione ducha.

U nas tez wieczorne rytual sie sprawdził. Na samym poczatku bylo troche chaosu bo sama musiała sie ogarnac i mnie wiedziałam co i jak. Ale jak wprowadzilam wieczorny rytm to bylo super. U nas maly jest już marudny zazwyczaj po 18. Wie 18:15 zaczynam szykować kąpiel (2 razy w tygodniu póki co) a resztę dni mam wode w miseczce i te myjki jednorazowe. Ale co wieczór zawsze zaczynamy o tej samej godz. Pozniej balsamy i kremy na azs i kolacja i zazwyczaj o 19 maly albo leży gotowy do spania w swoim lozeczku albo przy ostatniej lyzeczce kaszki usypia mi na rękach. Klade do łóżeczka i spi do rana. Oczywiście cos pomarudzi w nocy raz czy dwa ale przychodzę daje ta zabawkę szmatkę i smoka i śpi dalej, czasem znajduje go w dziwnych pozycjach ;)

Jutro przyjeżdżają moi rodzice i tata jednak jutro juz jedzie na spotkanie z potencjalnym szefem :) Ciekawe jak będzie. Tata jeszcze nie wie ze juz jutro ma to spotkanie bo miało byc w piatek. Vincent teraz usnal (dziwne bo o tej porze nie robi drzemek...) a ja idę ogarniać mieszkanie. Mąż dzus załatwia ubezpieczenie dla siostry.

kiti, Tigana, amarranta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja dzisiaj w locie. Od jutra weekend a na weekend TraubenBlütenfest czyli miasteczkowe party od piatku do niedzieli rana. Jak co roku zapowiedziala sie u nas masa gosci. No bo gdzie sie lepiej spi jak nie w miejscu gdzie na rynek jest minutka piechota ;)

Orchidea powodzenia :)

Moj synus dzisiaj daje czadu, brzuch to mi skacze jak pilka :)

Milego popoludnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam dzisiaj zaplon ;)

Orchidea gratulacje!!! Dopiero teraz weszlam na czerwcowki :)
    Piekne imiona wybraliscie :)

‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ