Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
annaki wrote:Nam lekarz kazał podawać po trochę chleba juz od 4 mies, ale ja zamiast tego dawałam po troszkę kaszki do mleka
-
nick nieaktualnyWłaśnie jak ja się zaczytałam o glutenie ti faktycznie...wazna jest ekspizycja na niewielkie ilości na poczatku i lepiej nie przed skończonym 4 miesiącem podobno. Ja juz podaje troche kaszy manny u zaczelam ponad tydzień temu, znosi dobrze.
Magdalena i Agattee chrupki kupuję w rosyjskim sklepie, nazywają się Gusto, one są właśnie takie ze rozpuszczają sue pod wpływem śliny. Vincent zjada aż mu się uszy trzęsą. Daje mu tak po 5-8 dziennie i zawsze domaga się więcej. Nie boję się nawet jak dziaselkami odgryzie kawałek chrupka.
Orchidea Xavierej ma juz tydzień...widzisz jak czas leciA juz w domu jesteście? Jak się ogarniacie?
-
nick nieaktualnyUbolewam bardzo bo Vincentowi nie smakują brokuly, szpinak u kalafior. Będziemy jeszcze czasem próbować bo my te warzywa uwielbiamy. Czytałam gdzies ze czasem trzeba dziecku podawac coś 15 razy zeby się przekonalo. Dziś początek ze szpinakiem byl niezły a po kilku lyzeczkach odruch wymiotny i koniec jedzenia. Za kilka dni ugotuje mu sama szpinak ze słodkim ziemniakiem. Z brokulem i kalafiorem tez tak sprobuje tylko z mrożonek.
Annaki jak tylko będziemy się wybierać to dam znać. A kiedy Twój maz ma ta operacje? I przypomnij co mu bylo bo kojarzę ale nie wiem czy dobrze wiec nie chce strzelić gafy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 13:52
-
Monika miał wypadek w pracy 2 lata temu i miał kości w dwóch palcach łączone blachami, potem okazało się że został zarażony gronkowcem który dostał się ze skory w kość i musiał mieć usunięta tą część zarazoną, przez tego gronkowca wszystko się ciaglo, przeszedł 8 operacji i bardzo długie leczenie antybiotykami, w końcu się udało ale teraz niestety musi mieć usunięte blachy bo one mogły być tylko rok a juz i tak przetrzymali do dwóch. Właśnie dzisiaj był na konsultacji i w piątek ma operację
. po tym będzie co najmniej 6 tyg na zwolnieniu bo wszystko musi się dobrze zrosnąć. Z jednej strony mamy stresa przed tą operacją, żeby znowu go nie zarazili a z drugiej cieszę się że posiedzi z nami w domu bo samej idzie oszalec
-
Dziękuję za kciuki, tez mam nadzieję że to juz ostatnia i wreszcie będzie spokój
Poradzcie mi mamy starszaków co na toczek dla dziecka? W sensie jakie zabawki itp, bo wszyscy się mnie pytają co kupić Lenie a ja nie wiem co będzie takie przydatne, czym się zabawi lub co posłuży nam na dłużej -
nick nieaktualnyKurcze Annaki nie kojarzyłam tego tak powaznie. Trzymam kciuki za piątkową operacje i wcale sie Wam nie dziwię ze macie obawy. Ja mam podejrzenie ze małego zarazili czymś w szpitalu może też gronkowcem, bo te jego AZS jest z bakterią (tak to nazywa nasz lekarz). Żadne z nas gronkowca nie ma a paciorkowca (to jest ten gbs?) robili mi w szpitalu i nie mam tego. W każdym razie super ze jakis pozytyw w tym widzisz bo spędzicie troche czasu razem i wszystko będzie ok.
Orchidea podobno właśnie przegotowana letnia woda dobrze działa na kupy. -
He he Annaki na roczek to najlepiej papier pakunowy, pare sznurkow, i kartony, do tego pare garnkow i innych cud z kuchni, u nas ostatnio Jas jezdzi po domu z zelazkiem, nie pogardzi tez odkurzaczem czy miotla
Mylse ze dla dziewczynki bylyby dobre zabawki udajace sprzet domowy, bezdiecie mogly razem sprzatac lub gotowac, moze juz jakies zestawy DUPLO, bo na teraz pewnie ma mase zabawek.annaki, powidlowa lubią tę wiadomość
-
Endokobietka no teraz ma właśnie takie "pierdoły" niemowlęce, grzechotki misie itp
, a tymi droższymi typu szczeniaczek uczniaczek lub furby to nie chce się bawić, ale faktycznie najlepsze teraz są pokrywki ze słoików i kubeczki po jogurtach
, muszę powiedzieć babciom żeby szukały jakiś zelazek, garnków i innych sprzętów domowych do zabawy
, o duplo tez myślałam, dzięki za porady
A zv tą wodą to nawet nie wiedziałam a u mnie jest masakryczna, chociaż od jakiegoś czasu mamy britę i jest dużo lepsza, przynajmniej herbata smakuje herbatą a kawa kawąEndokobietka lubi tę wiadomość
-
annaki biedny twoj maz.Zycze szybkiego powrotu Do zdrowia.
Monika DM od piatku jesteAmy juz w domu.boli mnie jeszcze ta rana Po cesarce.
Jest u nas teraz przyszla niedoszła tesciowa;-)i pomaga mi.
Gotuje ,ogarnia Dom i przy malym troche pomoze.
Ale Xavi Maxi nauczyl sie spac na mnie i w lozeczku nie chce takze malo spie tylko czuwam .
A tak to jak narazie oprocz tej Kupy niedobrej Jakos radzimy sobie.
Polozna zgodzila sie przyjezdzac Do mnie takze jestem ciut spokojniejsza.
Ja kupuje babywasser bo u mnie widze ze w czajniku kalk jest.
Muniek jak ci idzie laktacja? Ja nie jestem wstanie Co 3 godz oddciagac a czasem to Poprostu dostawiam go Do cycka mam nadzieje ze dobrze robie i nie zakluce laktacji.
Najgorsze z jedzeniem bo duzo nie wolno jesc a ja wiecznie glodna -
Monikadm colin tez nie lubi pojedynczych warzyw jedynie marchewka szpinakiem to mi pluł po całym pokoju i prawie wymiotował . Pomieszkaj moze pare warzyw i mięsko wtedy zasmakuje . A czy te chrupki to takie cos podobne jak w Polsce były flipsy ? Pamiętasz ?
Dziewczyny chyba sie złe wyraziłam . Colin jak widzi ze my cos jemy to jest płacz i az sie trzęsie wiec jak nie jest pora na owoce ani obiadek dostaje np troche skorki z chleba nie do jedzenia do mietolenia zeby tez cos miał w buzi wtedy jest spokoj.
Mamy od kiedy mozna podawać soczek np kubus ? I jakies jogurty dziecku ?
A co do kupki u nas tez było ciezko wiec jak wypił z 60 ml wody za pol godziny była kupa na całe plecy ewentualnie jak nie dało sie w niego wlać nie miał ochoty to pomagaliśmy termometrem .
Orchidea33 pytam z ciekawość twój syn ma na pierwsze Xavier a na drugie Maksymilian czy to wszystko w jednym i każdy bedzie sie do niego zwracał po dwóch imionach ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 17:23
-
Magdalena2202 Siczek Kubuś to raczej nie bo to gęste takie i tylko niepotrzebnie zamula, lepiej kup np sok jabłkowy z hipp, lub inne takie dla dzieci bebivita, babydream, te takie owocowe, nie te gęste i rozcieńcz trochę z wodą, te soczki są po 4 mies już, są tez takie juz rozcieńczonez wodą mineralną, właśnie bebivita ma taki jabłkowy
-
A bo ja myślałam że jeszcze żadnego nie dawalas
Te zwykle Kubusie są niepotrzebnie dosładzane oraz mają dodawany kwasek cytrynowy, w Polsce dla takich maluchow jest Kubuś baby, który ma tylko przecier z owoców i warzyw bez dodatkówWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 17:56