Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Migotka85 wrote:Muniek nie przejmuj się brakiem laktacji, moja szwagierka urodziła piątkę dzieci, zadnego z nich nie karmiła piersią z powodu wypadku w dzieciństwie (poparzenia) a czterej chlopaki jak dęby zdrowe, ostatnia córa również
Annaki przykre to, że w takim momencie odczuwacie niepokoj zwiazany z pracą
Tigana ja mam taką gąbkę wkładkę do wanienki dostalam po dziecku kuzynki męża, ale czytalam, ze sie nie sprawdza bo szybko robi sie zimna w wanience i powoduje dyskomfort dla dzieciaczka.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Rozumiem, że to musi być trudne, sama chciała bym karmić piersią, ale nie nastawiam się jakoś specjalnie, moja siostra nie karmiła piersią mały szybko się niecierpliwił i mleko szybciej się skończyło niż na dobre zaczęło, u mnie raczej też do tej pory sucho. Muniek piszesz, że jesteście przed U3 a U2 synuś miał jeszcze przed wyjsciem ze szpitala?Migotka85
-
Samuel przez to że wcześniak był dłużej w szpitalu,prawie dwa tygodnie więc właśnie U2 lekarz stwierdził że zrobi mu na miejscu.
Wybacz,bo nie wiem czy pisałaś czy to moja skleroza,w którym miesiącu jesteś?mi właśnie podczas ciąży też ani kropelka ani siary ani mleka nie popłyneła.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyDziewczyny nie zalamujcie się tak brakiem czy ewentualnym brakiem laktacji. MM tez da rade. Ja się stresowalam jak maly nie chcial sue przyssac a um bardziej sue stresowalam tym górze bylo. W końcu stwierdziłam ze zażynać sue nie będę i ściągałam a i tak mleka bylo za Malo i dostawa dodatkowo przybajmniej jedna butle mm na dzień. Z czasem mleka byli coraz mniej a jak zaczelam ściągać po 15 ml to sama stwierdziłam ze tracę czas wiszą na laktatorze. Maly więc id samiuśkiego początku dostaje mm i zdrowy jak ryba (no, poza azs ale to raczej dziedziczne).
Mam pytanie do Was...czy Wasze dzieci śpią na brzuchu? My kupiliśmy Vincentowi takie waleczki stsbilizacyjne bo nie umiał spać na bokach i po kilku drzemkach w nich zalapal o co chodzi i juz spi fajnie na bokach, ale ostatnio zalapal spanie na brzuchu z główką na boku i często tak spi w nocy (do tego najczesciej pupa w górze). Jak to zauważę to od razu go przekladam ale często jeszcze nie wyjdę z pokoju a on myk i znowu na brzuchu (albo tak częściowo na brzuchu z podkurczoną jedna nóżką), i ja go znów przekladam ale on sie wtedy wybudza. Moze mogę go zostawić i niech tak śpi jak mu wygodnie???? -
nick nieaktualnyMamax czyli u Ciebie obydwa szkraby maja AZS? Ja zyje mysla ze do roczku mu przejdzie! Obecnie kończymy kuracje sterydem i maści antybakteryjna. Do tego mam serie Latopic z PL i mogę polecić z czystym sumieniem (krem do twarzy, balsam i emulsja do kąpieli) a tu z niemieckich Remederm firmy Widmer due nam sprawdza i Neuroderm Mandelölbad jest super, ale chyba Ty mi kiedys o nim pisałaś....
-
Mnika- No niestety
My narazie nie musimy uzywac sterydu. Mamy kremowac Julianka tylko tlustym kremem robionym na recepte. A Maximilian w tej chwili nie ma zadnych plam. Wszystko jak co roku na lato ladnie sie zagoilo. Pewnie do jesieni tak ladna skore bedzie mial. Oczywiscie po cichu marze zeby choroba juz go opuscila na dobre
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Monikadm
Jesli malutkiemu jest tak wygodnie zostaw gou nas od 2 tygodniu Colin przy zasypianiu o 20 przekręca sie na brzuch i spi tak calutką noc słodko to wyglada czasem ttlko zmienia stronę główki. Pierwsza noc bardzo sie bałam i ok 1 przekręciłam go na plecy to był wielki płacz . Tak chce to niech tak spi . Nawet drzemki w ciagu dnia robi na brzuszku . Nie martw sie nic mu nie bedzie
-
Koalka u nas położna cos wspominała ale nie pamietam dokładnie . Wiem ze jest to większa suma ale mozna ja rozłożyć na malutkie raty miesięczne jutro poszukam w ulotkach i moze znajdę . Możesz tez przy porodzie wziasc sobie łożysko i z tego Zrobix obiad gulasz lasagne albo zupę . Straszne ale prawdziwe .
-
nick nieaktualnyMamax to chociaż tyle ze na lato się wycisza, bo ja pamiętam ze moja siostra latem miała najgorzej, bo gorąco i pot robiły swoje. Wchodziła po 3-4 razy dziennie pod prysznic zeby miała troche ulgi. Maly tez jest bardziej niespokojny i jakby bardziej się drapie jak mu gorąco dlatego w ostatnie upały kapalam go codziennie. No...kąpanie to za dużo powiedziane, ale choc na chwilkę moczyłam go w wanience z wodą i widac bylo ze przynosi mu to ulgę. Ja tak jak pisalam- żyje tym ze większość tego badziewia zanika po roczku lub dwóch latach i mam nadzieję ze tak będzie. Ale z tylu głowy chodzi mi myśl ze będzie to miał dlugo bo moja i męża siostra to maja. Kurczę a pamiętam jak w ciąży bylam i pisalysmy o azs i napisałam właśnie ze siostry maja to nabyte bo nikt wczesniej w rodzinie tego nie miał i ze mam nadzieje ze Vincent tego miec nie będzie.
Magdalena uspokoilas mnie. Dzieki. Dziś w nocy odpuściłam troche i chyba obojgu nam się lepiej spaloMalemu nic nie jest wiec chyba juz nie będę sue tak spinać.
A zupa z lozyska...ja podziękuję. Podobno można oddać to wszystko na jakies tam cele w sensie ze dla innych ale ja zapomniałam o to zapytać i nawet nie wi wiem co sue z moim łożyskiem stało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 07:56
-
Annaki dokładnie mój syn tez spi duzo spokojniej . Na plecach zawsze sie budził kręcił chciał smoczka co chwile a na brzuchu spi do 4 nad ranem mleko o dalej bez przerw do 7-8 zero kręcenia zero marudzenia
Co chodzi o te łożysko to tez sa kremy w których jesg wykorzystane
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny. Wyczytalam ze dzieci czuja się jakby bezpieczniej na brzuchu i dlatego miga spać tak spokojniej. Ze niby jest taj ze jak śpią na brzuchu no i pod sobą maja materacyk to czuja to podobnie jakby leżały np. na mamie czy tacie i jakby sie przytulają do tego materacyka, i jak maja np. ten odruch moro czy chca się w nocy czegos złapać to maja ten materacyk...nie wiem jak to wytłumaczyć. Vincent spal dzis do 7:00 troszkę dluzej niż ostatnio wiec chyba mu pasuje.
-
nick nieaktualny