X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:17

• Muniek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka85 wrote:
    Muniek nie przejmuj się brakiem laktacji, moja szwagierka urodziła piątkę dzieci, zadnego z nich nie karmiła piersią z powodu wypadku w dzieciństwie (poparzenia) a czterej chlopaki jak dęby zdrowe, ostatnia córa również :)
    Annaki przykre to, że w takim momencie odczuwacie niepokoj zwiazany z pracą
    Tigana ja mam taką gąbkę wkładkę do wanienki dostalam po dziecku kuzynki męża, ale czytalam, ze sie nie sprawdza bo szybko robi sie zimna w wanience i powoduje dyskomfort dla dzieciaczka.
    Ciężko się nie przejmować,ale jednak stwierdziłam że to nie na moje nerwy. Tym bardziej że po takim czasie było bez zmian. W przyszłym tygodniu mamy U3 więc dowiemy się ile synuś przybrał na tym mm. Ale myślę że nie mało bo buzię już ma dużo bardziej pucułowatą :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, że to musi być trudne, sama chciała bym karmić piersią, ale nie nastawiam się jakoś specjalnie, moja siostra nie karmiła piersią mały szybko się niecierpliwił i mleko szybciej się skończyło niż na dobre zaczęło, u mnie raczej też do tej pory sucho. Muniek piszesz, że jesteście przed U3 a U2 synuś miał jeszcze przed wyjsciem ze szpitala?

Migotka85
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samuel przez to że wcześniak był dłużej w szpitalu,prawie dwa tygodnie więc właśnie U2 lekarz stwierdził że zrobi mu na miejscu.
    Wybacz,bo nie wiem czy pisałaś czy to moja skleroza,w którym miesiącu jesteś?mi właśnie podczas ciąży też ani kropelka ani siary ani mleka nie popłyneła.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie zalamujcie się tak brakiem czy ewentualnym brakiem laktacji. MM tez da rade. Ja się stresowalam jak maly nie chcial sue przyssac a um bardziej sue stresowalam tym górze bylo. W końcu stwierdziłam ze zażynać sue nie będę i ściągałam a i tak mleka bylo za Malo i dostawa dodatkowo przybajmniej jedna butle mm na dzień. Z czasem mleka byli coraz mniej a jak zaczelam ściągać po 15 ml to sama stwierdziłam ze tracę czas wiszą na laktatorze. Maly więc id samiuśkiego początku dostaje mm i zdrowy jak ryba (no, poza azs ale to raczej dziedziczne).

Mam pytanie do Was...czy Wasze dzieci śpią na brzuchu? My kupiliśmy Vincentowi takie waleczki stsbilizacyjne bo nie umiał spać na bokach i po kilku drzemkach w nich zalapal o co chodzi i juz spi fajnie na bokach, ale ostatnio zalapal spanie na brzuchu z główką na boku i często tak spi w nocy (do tego najczesciej pupa w górze). Jak to zauważę to od razu go przekladam ale często jeszcze nie wyjdę z pokoju a on myk i znowu na brzuchu (albo tak częściowo na brzuchu z podkurczoną jedna nóżką), i ja go znów przekladam ale on sie wtedy wybudza. Moze mogę go zostawić i niech tak śpi jak mu wygodnie????

• Mamax Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julian ma AZS . Nosz kurde jeszcze to nam potrzenbe :-(

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax czyli u Ciebie obydwa szkraby maja AZS? Ja zyje mysla ze do roczku mu przejdzie! Obecnie kończymy kuracje sterydem i maści antybakteryjna. Do tego mam serie Latopic z PL i mogę polecić z czystym sumieniem (krem do twarzy, balsam i emulsja do kąpieli) a tu z niemieckich Remederm firmy Widmer due nam sprawdza i Neuroderm Mandelölbad jest super, ale chyba Ty mi kiedys o nim pisałaś....

• Mamax Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnika- No niestety :-( My narazie nie musimy uzywac sterydu. Mamy kremowac Julianka tylko tlustym kremem robionym na recepte. A Maximilian w tej chwili nie ma zadnych plam. Wszystko jak co roku na lato ladnie sie zagoilo. Pewnie do jesieni tak ladna skore bedzie mial. Oczywiscie po cichu marze zeby choroba juz go opuscila na dobre ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikadm
    Jesli malutkiemu jest tak wygodnie zostaw go :) u nas od 2 tygodniu Colin przy zasypianiu o 20 przekręca sie na brzuch i spi tak calutką noc słodko to wyglada czasem ttlko zmienia stronę główki. Pierwsza noc bardzo sie bałam i ok 1 przekręciłam go na plecy to był wielki płacz . Tak chce to niech tak spi . Nawet drzemki w ciagu dnia robi na brzuszku . Nie martw sie nic mu nie bedzie :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka u nas położna cos wspominała ale nie pamietam dokładnie . Wiem ze jest to większa suma ale mozna ja rozłożyć na malutkie raty miesięczne jutro poszukam w ulotkach i moze znajdę . Możesz tez przy porodzie wziasc sobie łożysko i z tego Zrobix obiad gulasz lasagne albo zupę . Straszne ale prawdziwe .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek ja mam termin na za 2 tyg. Czyli 26.06.
    Magdalena2202 az mnie zemdlilo po przeczytaniu o zjadaniu łożyska fujj ale kto co lubi :)

Migotka85
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax to chociaż tyle ze na lato się wycisza, bo ja pamiętam ze moja siostra latem miała najgorzej, bo gorąco i pot robiły swoje. Wchodziła po 3-4 razy dziennie pod prysznic zeby miała troche ulgi. Maly tez jest bardziej niespokojny i jakby bardziej się drapie jak mu gorąco dlatego w ostatnie upały kapalam go codziennie. No...kąpanie to za dużo powiedziane, ale choc na chwilkę moczyłam go w wanience z wodą i widac bylo ze przynosi mu to ulgę. Ja tak jak pisalam- żyje tym ze większość tego badziewia zanika po roczku lub dwóch latach i mam nadzieję ze tak będzie. Ale z tylu głowy chodzi mi myśl ze będzie to miał dlugo bo moja i męża siostra to maja. Kurczę a pamiętam jak w ciąży bylam i pisalysmy o azs i napisałam właśnie ze siostry maja to nabyte bo nikt wczesniej w rodzinie tego nie miał i ze mam nadzieje ze Vincent tego miec nie będzie.

Magdalena uspokoilas mnie. Dzieki. Dziś w nocy odpuściłam troche i chyba obojgu nam się lepiej spalo ;) Malemu nic nie jest wiec chyba juz nie będę sue tak spinać.
    A zupa z lozyska...ja podziękuję. Podobno można oddać to wszystko na jakies tam cele w sensie ze dla innych ale ja zapomniałam o to zapytać i nawet nie wi wiem co sue z moim łożyskiem stało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 07:56

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mi na laktacje pomogla tylko i wylacznie herbatka http://www.medpex.de/humana-still-tee-p3079692 zamowilam sobie w aptece.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Lena tez czasem śpi na brzuchu ale robi to może odb2 mies, zauważyłam że na brzuchu śpi dłużej i lepiej :-) , bardziej spokojnie, chciałabym żeby częściej tak się obkrecala no ale nie da się :-P

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika moj Jas spi tylko i wylacznie na brzuchu juz od prawie roku (teraz ma 16 miesiecy).

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki dokładnie mój syn tez spi duzo spokojniej . Na plecach zawsze sie budził kręcił chciał smoczka co chwile a na brzuchu spi do 4 nad ranem mleko o dalej bez przerw do 7-8 zero kręcenia zero marudzenia :)

Co chodzi o te łożysko to tez sa kremy w których jesg wykorzystane

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Wyczytalam ze dzieci czuja się jakby bezpieczniej na brzuchu i dlatego miga spać tak spokojniej. Ze niby jest taj ze jak śpią na brzuchu no i pod sobą maja materacyk to czuja to podobnie jakby leżały np. na mamie czy tacie i jakby sie przytulają do tego materacyka, i jak maja np. ten odruch moro czy chca się w nocy czegos złapać to maja ten materacyk...nie wiem jak to wytłumaczyć. Vincent spal dzis do 7:00 troszkę dluzej niż ostatnio wiec chyba mu pasuje.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Jas czasem jesczze spi na czworaka, z tylkiem w gorze :)

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z łożyska to u mnie w szpitalu dawali ulotki że w aptece robią takie granulki dobre na wszystko, bol głowy, mięśni itp i nawet podaje się to dzieciom

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka to Vincenta tez juz znalazłam z pupa w górze, slodki widok. A właśnie jak tak sytuacja strajkowa u Was? Juz się skończył ten strajk w ogole?

‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ