X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takiego niestety nie było. Ok to lepiej nie daje . A powiedz mi kiedyś zaczęłaś dawać jakies serki jogurty ?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja chcialam Xavier moj chciał Maximilian wiec sie uparl ze chce zeby to bylo jedno imie.
    Wiec tak zostalo ;-)

Kupka poszla.Moze i Po wodzie.dzieki dziewczyny :-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena2202 serki i jogurty to najpierw dawałam te z hipp, one chyba są po 6 mies. Takie zwykle dorosłe jogurty to jakoś miesiąc temu dopiero, do tej pory to tylko te gotowe były hipp, babydream

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena one są dokladnie jak Flipsy. Tak super sie rozpuszczają i maly ćwiczy wkladanie jedzenia do buziola.
    A z tym szpinakiem to je właśnie taki gotowy z ziemniakiem, tak samo kalafior i brokuł z ziemniakiem. Ale właśnie taki mam plan, ze będę próbować pozniej z mięsem mieszać. Jak ma smaki po tatusiu to mięsko musi być.

• annaki Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy jak mój mąż będzie na chorobowym to pracodawca może go zwolnić? Bo jakiś kolega mu powiedział ze tu jest inaczej jak w Polsce i nie jest chroniony, a chodzi o to że dzisiaj był u siebie w pracy zgłosić ze w piątek ma operacje i potem będzie na zwolnieniu i jego kierownik ( nie cały szef firmy tylko jego pracownik) miał pretensje że dlaczego teraz ma operacje jak jest dużo pracy, że mógł przełożyć na zimę, że to nie jest operacja ratujaca życie.... Nie dał sobie wytłumaczyć że to lekarze zdecydowali nie on i że nie może przełożyć, no i że raczej długo go nie będzie bo palce muszą się dobrze zrosnąć i zagoic ( bo on pracuje fizycznie i dźwiga ciężkie belki) , na koniec ten facet powiedział coś w rodzaju że nie wie co z nim ( moim mężem) teraz zrobi.... Tak jakby się zastanawial czy go nie zwolnić... Chociaż to cały właściciel firmy decyduje... No ale tak się teraz zastanawiamy czy mogą tak zrobić?

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea u mnie mleka brak,dlatego skończyłam przygodę z laktatorem. Mój synek będzie musiał mi to wybaczyć.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki niestety to prawda chorobowe nie chroni przed zwolnieniem. I Moze zwolnic twojego meza Jesli jest na chorobowym.w polsce chorobowe chroni Tutaj nie . Jedynie schwangerschaft chroni przed zwolnieniem.

Muniek nie wiedzialam ze juz nie karmiasz ,ja dalej pokarm sciagamm nadzieje ze uda mi sie przez Jakos czas jeszcze tak karmic choc duzo nie mam.
    Najgorsza ta dieta bo ciagle czuje sie niedojedzona najlepiej bym truskawek,snikersy,lody itd jadla bo wreszcie Mo smak wrocil Po ciazy a nie möge.. :-/

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki, trzymam kciuki za męża operację i wyjaśnienie sytuacji w pracy! fajnie, że spędzicie razem więcej czasu :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki tez czytałam ze można tu zwolnic pracownik na
    Zwolnieniu lekarskim. Mam nadzieje ze to tylko takie głupie gadanie zakompleksionego kierowniczyny. Może niech maz pójdzie jeszcze do szefa i z nim pogada.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki niestety dziewczyny Maja racje. Moj maz zostal zwolniony tydzien po swojej operacji, bylo to pare lat temu. Dostal do domu zwolnienie poleconym.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trochę mnie zmartwiłyście :-( , ehhhh ale w sumie pocieszam się tym że ten facecik to raczej za wiele nie może. Wiecie w sumie mój mąż i tak chce zmienić pracę, ta była jako pierwsza znaleziona w de, dostał w niej umowę na stałe no i zdarzył się ten wypadek ake jest to bardzo ciezka praca fizyczna, a jeszcze z ta niesprawną ręką nie daje rady. Na razie musi tylko zakończyć leczeniei ddojść do pełnej sprawności zebyy do innej pracy pójść ze sprawną ręką. Co lepiej to żona szefa nie robi z niczym problemu, bo przecież wypadek był z winy innego pracownika, wie że musi jezdzic do lekarzy, na rehabilitację, a ten typek.....no jakiś faktycznie zakompleksiony, lub obrósł w piórka bo ponoć przed awansem taki nie był. Nawet ostatnio miał pretensje że mąż wziął wolne żeby siedzieć z nami w szpitalu. No ale będzie co ma być.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki współczuję sytuacji, nieładnie w obliczu problemów zdrowotnych grozić zwolnieniem... Trzymam kciuki żeby Twój mąż znalazł coś lepszego i w przyjaznej atmosferze :).

Dziewczyny kupowałayście taką gąbkę - wkłądkę do wanienki żeby sobie pomóc przy kąpaniu? W Pl tego mnóstwo jest a tutaj znalazłam tylko takie plastikowe leżaczki do włożenia do wanny, nie wiem czy to warto kupić? Wanienkę kupiliśmy zwykłą z Ikei.

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki z prezentow na roczek to moze Jakis fajny nocnik, bo to sie tez predzej czy pozniej rpzyda :)

Tigana ja tam nic nie kupowalam, zwykla wanienka bez zadnych dupereli :)

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana ja miałam ten lezaczek ale korzystalam z niego w dużej wannie bo do wanienki był nie poręczny, i byłam bardzo zadowolona bo jednak obie ręce były wolne :-) gąbka ponoć siedlisko bakterii no i chyba nigdy nie wyschnie dobrze i to chyba w tym problem, chociaż sama na poczatku takiej szukalam no ale trafił się ten lezaczek.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nocnik no tak tez by się przydał :-) , a kiedy juz można uczyć dziecko siadania na nocnik? Kiedy takie maluchy są gotowe?

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki ja jjz umialam jak mialam 8 mcy, ale po Jasiu jakos tego sie nie spodziewam narazie, a ma prawie 16 :)

Podobno to sprawa polaczen mozgowych i kazde dziecko w tej kwestii jest inne :)

Tu masz ciekawy artykul :

http://babyonline.pl/nocnik-czy-juz-na-niego-pora-sprawdz,nocnikowanie-artykul,14559,r1.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:41

annaki lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki moze poproście o kase pojedziecie do jakiegoś baby Marktu i napewno cos wybierzecie

Tigana wanienka z ikea to najgorszy wybór . My tez mieliśmy , do 3,4 msc byla ok ale potem Colin zaczal szaleć w wanience i ciagle odpychał wie stopkami i walił głowa o druga stronę nie dało sie go utrzymać . Chodzi o ten kształt . Teraz mamy zwykła wanienkę kupiona w toys r us za 10 € ewentualnie były takie chyba za 15-20€ z ta wkładka na stałe gdzie dziecko moze sobie leżeć i jestem mega zadowolona Colin teraz szaleje i nawet jak sie odpycha i robi co chce to sie nie walnie główka.

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do nocnika to moja ciocia radziła ze jak dziecko zacznie juz samo siedziec to pary razy na dzien sadzać maluszka na nocnik moze akurat sie cos uda mu zrobic jak tak to bić brawo chodzi o to zeby przyzwyczajać

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek nie przejmuj się brakiem laktacji, moja szwagierka urodziła piątkę dzieci, zadnego z nich nie karmiła piersią z powodu wypadku w dzieciństwie (poparzenia) a czterej chlopaki jak dęby zdrowe, ostatnia córa również :)
    Annaki przykre to, że w takim momencie odczuwacie niepokoj zwiazany z pracą
    Tigana ja mam taką gąbkę wkładkę do wanienki dostalam po dziecku kuzynki męża, ale czytalam, ze sie nie sprawdza bo szybko robi sie zimna w wanience i powoduje dyskomfort dla dzieciaczka.

Migotka85
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, widzę że gąbka to kolejny niepotrzebny gadżet, dobrze wiedzieć ;).

Magdalena2202, ja w sumie nie planuję długo używać wanienki, jak Mała już będzie miała parę miesięcy to będę ją raczej w wannie albo brodziku kąpać, dlatego nie miałam szczególnych wymagań, a w tej z Ikei podoba mi się że ma antypoślizgowe uchwyty na dole i w środku też, dużo dziewczyn pisało że to im pasuje.

Umówiłam się na wizyte do lekarza który najprawdopodobniej będzie odbierał mój poród, uff wciąż nie mogę uwierzyć że to już ten etap... Tak duszno u nas że nie ma czym oddychać, mogłoby już popadać po prostu :/.

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ