Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagdalena one są dokladnie jak Flipsy. Tak super sie rozpuszczają i maly ćwiczy wkladanie jedzenia do buziola.
A z tym szpinakiem to je właśnie taki gotowy z ziemniakiem, tak samo kalafior i brokuł z ziemniakiem. Ale właśnie taki mam plan, ze będę próbować pozniej z mięsem mieszać. Jak ma smaki po tatusiu to mięsko musi być. -
Dziewczyny mam pytanie czy jak mój mąż będzie na chorobowym to pracodawca może go zwolnić? Bo jakiś kolega mu powiedział ze tu jest inaczej jak w Polsce i nie jest chroniony, a chodzi o to że dzisiaj był u siebie w pracy zgłosić ze w piątek ma operacje i potem będzie na zwolnieniu i jego kierownik ( nie cały szef firmy tylko jego pracownik) miał pretensje że dlaczego teraz ma operacje jak jest dużo pracy, że mógł przełożyć na zimę, że to nie jest operacja ratujaca życie.... Nie dał sobie wytłumaczyć że to lekarze zdecydowali nie on i że nie może przełożyć, no i że raczej długo go nie będzie bo palce muszą się dobrze zrosnąć i zagoic ( bo on pracuje fizycznie i dźwiga ciężkie belki) , na koniec ten facet powiedział coś w rodzaju że nie wie co z nim ( moim mężem) teraz zrobi.... Tak jakby się zastanawial czy go nie zwolnić... Chociaż to cały właściciel firmy decyduje... No ale tak się teraz zastanawiamy czy mogą tak zrobić?
-
Annaki niestety to prawda chorobowe nie chroni przed zwolnieniem. I Moze zwolnic twojego meza Jesli jest na chorobowym.w polsce chorobowe chroni Tutaj nie . Jedynie schwangerschaft chroni przed zwolnieniem.
Muniek nie wiedzialam ze juz nie karmiasz ,ja dalej pokarm sciagamm nadzieje ze uda mi sie przez Jakos czas jeszcze tak karmic choc duzo nie mam.
Najgorsza ta dieta bo ciagle czuje sie niedojedzona najlepiej bym truskawek,snikersy,lody itd jadla bo wreszcie Mo smak wrocil Po ciazy a nie möge.. -
nick nieaktualny
-
To trochę mnie zmartwiłyście
, ehhhh ale w sumie pocieszam się tym że ten facecik to raczej za wiele nie może. Wiecie w sumie mój mąż i tak chce zmienić pracę, ta była jako pierwsza znaleziona w de, dostał w niej umowę na stałe no i zdarzył się ten wypadek ake jest to bardzo ciezka praca fizyczna, a jeszcze z ta niesprawną ręką nie daje rady. Na razie musi tylko zakończyć leczeniei ddojść do pełnej sprawności zebyy do innej pracy pójść ze sprawną ręką. Co lepiej to żona szefa nie robi z niczym problemu, bo przecież wypadek był z winy innego pracownika, wie że musi jezdzic do lekarzy, na rehabilitację, a ten typek.....no jakiś faktycznie zakompleksiony, lub obrósł w piórka bo ponoć przed awansem taki nie był. Nawet ostatnio miał pretensje że mąż wziął wolne żeby siedzieć z nami w szpitalu. No ale będzie co ma być.
-
annaki współczuję sytuacji, nieładnie w obliczu problemów zdrowotnych grozić zwolnieniem... Trzymam kciuki żeby Twój mąż znalazł coś lepszego i w przyjaznej atmosferze
.
Dziewczyny kupowałayście taką gąbkę - wkłądkę do wanienki żeby sobie pomóc przy kąpaniu? W Pl tego mnóstwo jest a tutaj znalazłam tylko takie plastikowe leżaczki do włożenia do wanny, nie wiem czy to warto kupić? Wanienkę kupiliśmy zwykłą z Ikei. -
Tigana ja miałam ten lezaczek ale korzystalam z niego w dużej wannie bo do wanienki był nie poręczny, i byłam bardzo zadowolona bo jednak obie ręce były wolne
gąbka ponoć siedlisko bakterii no i chyba nigdy nie wyschnie dobrze i to chyba w tym problem, chociaż sama na poczatku takiej szukalam no ale trafił się ten lezaczek.
-
Annaki ja jjz umialam jak mialam 8 mcy, ale po Jasiu jakos tego sie nie spodziewam narazie, a ma prawie 16
Podobno to sprawa polaczen mozgowych i kazde dziecko w tej kwestii jest inne
Tu masz ciekawy artykul :
http://babyonline.pl/nocnik-czy-juz-na-niego-pora-sprawdz,nocnikowanie-artykul,14559,r1.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:41
annaki lubi tę wiadomość
-
Annaki moze poproście o kase pojedziecie do jakiegoś baby Marktu i napewno cos wybierzecie
Tigana wanienka z ikea to najgorszy wybór . My tez mieliśmy , do 3,4 msc byla ok ale potem Colin zaczal szaleć w wanience i ciagle odpychał wie stopkami i walił głowa o druga stronę nie dało sie go utrzymać . Chodzi o ten kształt . Teraz mamy zwykła wanienkę kupiona w toys r us za 10 € ewentualnie były takie chyba za 15-20€ z ta wkładka na stałe gdzie dziecko moze sobie leżeć i jestem mega zadowolona Colin teraz szaleje i nawet jak sie odpycha i robi co chce to sie nie walnie główka.
-
Muniek nie przejmuj się brakiem laktacji, moja szwagierka urodziła piątkę dzieci, zadnego z nich nie karmiła piersią z powodu wypadku w dzieciństwie (poparzenia) a czterej chlopaki jak dęby zdrowe, ostatnia córa również
Annaki przykre to, że w takim momencie odczuwacie niepokoj zwiazany z pracą
Tigana ja mam taką gąbkę wkładkę do wanienki dostalam po dziecku kuzynki męża, ale czytalam, ze sie nie sprawdza bo szybko robi sie zimna w wanience i powoduje dyskomfort dla dzieciaczka.Migotka85 -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, widzę że gąbka to kolejny niepotrzebny gadżet, dobrze wiedzieć
.
Magdalena2202, ja w sumie nie planuję długo używać wanienki, jak Mała już będzie miała parę miesięcy to będę ją raczej w wannie albo brodziku kąpać, dlatego nie miałam szczególnych wymagań, a w tej z Ikei podoba mi się że ma antypoślizgowe uchwyty na dole i w środku też, dużo dziewczyn pisało że to im pasuje.
Umówiłam się na wizyte do lekarza który najprawdopodobniej będzie odbierał mój poród, uff wciąż nie mogę uwierzyć że to już ten etap... Tak duszno u nas że nie ma czym oddychać, mogłoby już popadać po prostu.