X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam 17 kg! :O , najwięcej szło na końcówce, w ostatnich 2 tyg, teraz mam jeszcze 7 na plusie,no ale nie kkarmię jem normalnie więc i waga nie leci, chwaliłam moją małą i od wczoraj w dzień szaleje, śpi ok godziny i pobudka i takbw kółko, w nocy na szczęście nic się nie zmieniło i śpi... tfu tfu :-) żeby nie zapeszyć :-)
    Moja na mleku w sumie jest od urodzenia, ale jednak ta humana nie podeszła, zostajemy przy hipp bio combiotic, niby ta kupa robiona z wysiłkiem to normalne tym bardziej ze robi ją po kazdym posiłkui... na razie dopajamy jeszcze herbatką i wodą miedzy posiłkami

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka - ja też wcześniej nie jadłam, jakoś w zeszłym tygodniu miałąm ochotę na jogurt a był tylko naturalny w lodówce a takiego nie chciałam, więc dodałam łyzeczkę dżemu i było takie pycha ze nie chcę już tych smakowych jogurtów :)

Annaki, kilogray zlecą, zaraz zmała zacznie raczkowac więc będziesz za nią biegac :) Może twoja mała była marudna bo czeka ja tzw. skok rozwojowy. Czytałąm o czymś takim, że co jakiś czas jest takie coś jest u dzieci, ze sa nieznosne i płaczliwe, niespokojne itd. i nazywane to jest skokiem rozwojowym.

Ooo, nawet znalazłam to co czytałam:
    http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/rozwoj-dziecka/1214-skoki-rozwojowe-w-pierwszym-roku-zycia-niemowlecia.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 16:57

• Koza Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć !
    Mi też fajnie się czyta że nasze mamusie sobie dobrze radzą ,szybko doszły do siebie i dzieciaczki rosną :)
    Mam nadzieje że te umiejscowienie Aktu Urodzenia w Polsce szybki idzie? Nie czeka się miesiąc jak na dowód?
    Agitko- najwyżej jak ubranka będą za wielkie wyśle rodzinkę na zakupy ,akurat będą mieli czas zanim wyjdę ze szpitala.
    Ja jak pisałam startowałam z 77,3kg ,na ostatniej wizycie prawie 2 tygodnie temu było 81,4 kg - teraz wizyta w czwartek.
    Robią tu test na paciorkowca ?
    Ogólnie jestem ciekawa czy to będzie już moja ostatnia wizyta u Ginki czy jeszcze jedna zostanie.

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza wrote:
    Cześć !
    Mi też fajnie się czyta że nasze mamusie sobie dobrze radzą ,szybko doszły do siebie i dzieciaczki rosną :)
    Mam nadzieje że te umiejscowienie Aktu Urodzenia w Polsce szybki idzie? Nie czeka się miesiąc jak na dowód?
    Agitko- najwyżej jak ubranka będą za wielkie wyśle rodzinkę na zakupy ,akurat będą mieli czas zanim wyjdę ze szpitala.
    Ja jak pisałam startowałam z 77,3kg ,na ostatniej wizycie prawie 2 tygodnie temu było 81,4 kg - teraz wizyta w czwartek.
    Robią tu test na paciorkowca ?
    Ogólnie jestem ciekawa czy to będzie już moja ostatnia wizyta u Ginki czy jeszcze jedna zostanie.
    Kiedy masz wziyte? Test robią ok. 33tc

• Koza Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinko teraz w czwartek to bedzie 33t5d

• pralinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza wrote:
    Pralinko teraz w czwartek to bedzie 33t5d
    To już powinni Ci zrobić, jeśli nie to powiedz:)

• Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiecie czy lekarz robi badanie na paciorkowca na kase chorych czy trzeba placic i ile to kusztuje ??

• annaki Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam 24e bo u mnie to było jako badanie dodatkowe nieobowiązkowe i ja to miałam robione w 36 tyg

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze pogadac z moja lekarka bo jak mlodego rodzilam to chwycil jakas bakterie przy porodzie ale nie wiem co to bylo bo mi nie powiedzieli ale dostawal antybiotyk przez 7 dni czytalam ze jak przy jednym porodzie cos bylo to przy kolejnym tez moze byc zobaczymy co powie moze wtedy zrobi mi na kase chorych a jak nie to i tak chyba zrobie

• annaki Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej zrobić, ja mam tą bakterię i nastraszyli mnie że jeśli dziecko się zarazi to może to być dość groźne i skończyć się nawet sepsą a nie zawsze podają antybiotyk profilaktycznie jeśli się nie ma tego badania, niby ta bakteria się odnawia i jest duże prawdopodobieństwo że skoro ją mialaś to będziesz ją mieć nadal niestety

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki no wlasnie wiem ze moze sie odnawiac wiec jesli zdecyduje sie na porod sn to zrobie bo do cc chyba nie potrzebne?

• MRC Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! Witam wszystkie koleżanki. Jestem tu nowa i mam pytanie do dziewczyn , które dostały pieniądze na wyprawkę dla dziecka (np.z Caritasu, Gesundheitsamtu itp.)..... ile czekałyście na odpowiedź czy Wam się należy?? Pozdrawiam.

2nn3skjoqs9b2fev.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 00:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki i Agitka - mam pytanko. Ile pieluszek Wam schodzi dla maluszków? I jakich używacie? Pytam bo dostałam od Pampers kupony rabatowe, ważne do końca października, więc mam jeszcze czas, ale jak już je dostałam to mnie korci zeby wiedzieć już :) Niunia nam chyba kiedyś pisała o pieluchach, ze chyba z Rossmana też dobre, musze odszukać to w wątkach :)

MRC ja nie pobieram i nie składam wniosków więc ja Ci nie pomogę.

• Koza Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    W czwartek zapytam o tego paciorkowca i dołączam do pytania Aniolka : czy przy CC ten test również jest potrzebny?
    MRC- witamy ! Miałaś spotkanie już w sprawie tej wyprawki np. w Caritasie? Mi kobieta od razu to wyliczyła i powiedziała że dostane w dwóch ratach w czerwcu i lipcu. Dostałam w lipcu całość (450euro) i pismo przyszło pozniej niż pieniądze.
    Z JobCenter dalej czekam na odp... Złożyłam 1 sierpnia.

• agattee Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie :)

Ja dzis mam wizyte (po 5 tygodniach !!) oczywiscie troszke sie stresuje, czy wszystko jest w porzadku no i jestem ciekawa czy mi zrobi USG polowkowe :)
    Wizyte mam dopiero na 13:30 ale znajac zycie i tak wejde pozniej.
    Dam znac jak wroce, trzymajcie kciuki za dobre wiesci no i zebysmy w koncu poznali plec maluszka :)

Wczoraj bylam w PL i moja fryzjerka jak mnie zobaczyla, powiedziala 'myslalam, ze ty choc troche przytyjesz' hahha. Mowie, ze to pewnie jeszcze przede mna ;) W dodatku tyle fajnych ciuszkow wczoraj widzialam ale nic nie moge kupic poki nie bede miala potwierdzonej plci. Ale jak juz poznamy to wroce tam i poszaleje, bo bylo mega tanio :)

Koza, czyli Ty skladalas o wyprawke do Caritas i do Jobcenter? A to nie jest tak ze mozna tylko z jednego zrodla?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:11

wff22n0ab6iac00e.png
  • Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee trzymam kciuki za udana wizyte

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee ja też trzymam kciuki :) Napisz koniecznie po wizycie co i jak :)

• Koza Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee- trzymamy kciuki za wizytę i niech "Małe" rozchyli nóżki :D
    Składałam do dwóch , moje znajome normalnie dostały i stąd i stąd.
    Przy tym dodatku do małych zarobków podobno można w 2 zródłach i wychodzi razem około 1000 euro.
    Edytuje bo zapomniałam całkiem napisać :
    Pisałam wtedy o tym szampanie i spytałam znajomą jak to było :
    Personel im dał tego szampana jako prezent po urodzeniu malucha- nie że oni kupili lekarzom.
    Różnie w szpitalach jest i tam np. dali szampana rodzicom a u mnie dają zabawkę dla malucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 13:31

• agattee Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u Nas niespodzianka. Chinskie kalendarze obalone, przeczucia wszystkich zmylily... bedziemy miec coreczke ! Jestem przeszczesliwa ! :D
    Dzis bylo USG polowkowe, sprawdzila wszystkie wymiary (no jedynie nie sprawdzila dlugosci od glowki do pupy bo w ksiazeczce nie widze i nie przypominam sobie zeby mowila).
    Mala bardzo duzo sie ruszala dzis, ciagle machala raczkami i chyba miala czkawke (ginka tak powiedziala, a raczej ze 'Schluck' i wydala taki odglos czkawki bo wie, ze moj niemiecki to taki sobie :P)
    Wszystkie wymiary zgadzaja sie z tygodniami no i Nasza Gwiazdeczka wazy 274g :)

Moglabym tam lezec i patrzec na nia przez caly dzien :)

wff22n0ab6iac00e.png
  • mała M Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, trochę mnie tu nie było ale sporo się u mnie działo. W weekend byłam u znajomych i całkiem miło spędziłam 2 dni, a w poniedziałek miałam wizytę u położnej. Musiałam jednak zapłacić za to ostatnie zdjęcie z USG bo wyświetliło się im w komputerze jak płaciłam za badanie cukru. No i jak to u mnie zapłaciłam też za dodatkowe badanie USG bo nie mogłam już wytrzymać żeby poznać płeć mojego Maleństwa, a kolejne darmowe i ostatnie z 3 USG będę miała dopiero za 5 tygodni. Kosztowała 28 euro ale opłaciło się - już wiem, że będę miała CÓRECZKĘ! :) tym razem nic się nie wstydziła :P
    Na pocieszenie dostałam rachunek za wszystkie badania i poinformowali mnie że mogę iść do AOK i zapytać bo może mi zwrócą. Muszę się tam wybrać w najbliższym czasie.
    No ale mam też gorszą wiadomość. Mam cukrzycę ciążową. Wyniki badania na czczo i po glukozie wyszły zawyżone i dziś już byłam w poradni diabetologicznej. Muszę mierzyć poziom cukru 4 razy dziennie, uważać na to co jem i po tygodniu z wynikami iść na kontrolę. Jeśli dieta pomoże to będę sprawdzała cukier tylko 2 razy dziennie, a jak nie to insulina... :( ale jestem dobrej myśli. Dla Córci dam radę :)

29.11.2014 - Simon - moje Szczęście
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ