Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przytylam 17 kg! , najwięcej szło na końcówce, w ostatnich 2 tyg, teraz mam jeszcze 7 na plusie,no ale nie kkarmię jem normalnie więc i waga nie leci, chwaliłam moją małą i od wczoraj w dzień szaleje, śpi ok godziny i pobudka i takbw kółko, w nocy na szczęście nic się nie zmieniło i śpi... tfu tfu żeby nie zapeszyć
Moja na mleku w sumie jest od urodzenia, ale jednak ta humana nie podeszła, zostajemy przy hipp bio combiotic, niby ta kupa robiona z wysiłkiem to normalne tym bardziej ze robi ją po kazdym posiłkui... na razie dopajamy jeszcze herbatką i wodą miedzy posiłkami -
nick nieaktualnyPralinka - ja też wcześniej nie jadłam, jakoś w zeszłym tygodniu miałąm ochotę na jogurt a był tylko naturalny w lodówce a takiego nie chciałam, więc dodałam łyzeczkę dżemu i było takie pycha ze nie chcę już tych smakowych jogurtów
Annaki, kilogray zlecą, zaraz zmała zacznie raczkowac więc będziesz za nią biegac Może twoja mała była marudna bo czeka ja tzw. skok rozwojowy. Czytałąm o czymś takim, że co jakiś czas jest takie coś jest u dzieci, ze sa nieznosne i płaczliwe, niespokojne itd. i nazywane to jest skokiem rozwojowym.
Ooo, nawet znalazłam to co czytałam:
http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/rozwoj-dziecka/1214-skoki-rozwojowe-w-pierwszym-roku-zycia-niemowlecia.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 16:57
-
Cześć !
Mi też fajnie się czyta że nasze mamusie sobie dobrze radzą ,szybko doszły do siebie i dzieciaczki rosną
Mam nadzieje że te umiejscowienie Aktu Urodzenia w Polsce szybki idzie? Nie czeka się miesiąc jak na dowód?
Agitko- najwyżej jak ubranka będą za wielkie wyśle rodzinkę na zakupy ,akurat będą mieli czas zanim wyjdę ze szpitala.
Ja jak pisałam startowałam z 77,3kg ,na ostatniej wizycie prawie 2 tygodnie temu było 81,4 kg - teraz wizyta w czwartek.
Robią tu test na paciorkowca ?
Ogólnie jestem ciekawa czy to będzie już moja ostatnia wizyta u Ginki czy jeszcze jedna zostanie.https://www.maluchy.pl/li-68999.png -
Koza wrote:Cześć !
Mi też fajnie się czyta że nasze mamusie sobie dobrze radzą ,szybko doszły do siebie i dzieciaczki rosną
Mam nadzieje że te umiejscowienie Aktu Urodzenia w Polsce szybki idzie? Nie czeka się miesiąc jak na dowód?
Agitko- najwyżej jak ubranka będą za wielkie wyśle rodzinkę na zakupy ,akurat będą mieli czas zanim wyjdę ze szpitala.
Ja jak pisałam startowałam z 77,3kg ,na ostatniej wizycie prawie 2 tygodnie temu było 81,4 kg - teraz wizyta w czwartek.
Robią tu test na paciorkowca ?
Ogólnie jestem ciekawa czy to będzie już moja ostatnia wizyta u Ginki czy jeszcze jedna zostanie. -
Musze pogadac z moja lekarka bo jak mlodego rodzilam to chwycil jakas bakterie przy porodzie ale nie wiem co to bylo bo mi nie powiedzieli ale dostawal antybiotyk przez 7 dni czytalam ze jak przy jednym porodzie cos bylo to przy kolejnym tez moze byc zobaczymy co powie moze wtedy zrobi mi na kase chorych a jak nie to i tak chyba zrobie
-
Lepiej zrobić, ja mam tą bakterię i nastraszyli mnie że jeśli dziecko się zarazi to może to być dość groźne i skończyć się nawet sepsą a nie zawsze podają antybiotyk profilaktycznie jeśli się nie ma tego badania, niby ta bakteria się odnawia i jest duże prawdopodobieństwo że skoro ją mialaś to będziesz ją mieć nadal niestety
-
nick nieaktualnyAnnaki i Agitka - mam pytanko. Ile pieluszek Wam schodzi dla maluszków? I jakich używacie? Pytam bo dostałam od Pampers kupony rabatowe, ważne do końca października, więc mam jeszcze czas, ale jak już je dostałam to mnie korci zeby wiedzieć już Niunia nam chyba kiedyś pisała o pieluchach, ze chyba z Rossmana też dobre, musze odszukać to w wątkach
MRC ja nie pobieram i nie składam wniosków więc ja Ci nie pomogę. -
Witajcie
W czwartek zapytam o tego paciorkowca i dołączam do pytania Aniolka : czy przy CC ten test również jest potrzebny?
MRC- witamy ! Miałaś spotkanie już w sprawie tej wyprawki np. w Caritasie? Mi kobieta od razu to wyliczyła i powiedziała że dostane w dwóch ratach w czerwcu i lipcu. Dostałam w lipcu całość (450euro) i pismo przyszło pozniej niż pieniądze.
Z JobCenter dalej czekam na odp... Złożyłam 1 sierpnia.
https://www.maluchy.pl/li-68999.png -
Witam Mamusie
Ja dzis mam wizyte (po 5 tygodniach !!) oczywiscie troszke sie stresuje, czy wszystko jest w porzadku no i jestem ciekawa czy mi zrobi USG polowkowe
Wizyte mam dopiero na 13:30 ale znajac zycie i tak wejde pozniej.
Dam znac jak wroce, trzymajcie kciuki za dobre wiesci no i zebysmy w koncu poznali plec maluszka
Wczoraj bylam w PL i moja fryzjerka jak mnie zobaczyla, powiedziala 'myslalam, ze ty choc troche przytyjesz' hahha. Mowie, ze to pewnie jeszcze przede mna W dodatku tyle fajnych ciuszkow wczoraj widzialam ale nic nie moge kupic poki nie bede miala potwierdzonej plci. Ale jak juz poznamy to wroce tam i poszaleje, bo bylo mega tanio
Koza, czyli Ty skladalas o wyprawke do Caritas i do Jobcenter? A to nie jest tak ze mozna tylko z jednego zrodla?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:11
-
nick nieaktualny
-
agattee- trzymamy kciuki za wizytę i niech "Małe" rozchyli nóżki
Składałam do dwóch , moje znajome normalnie dostały i stąd i stąd.
Przy tym dodatku do małych zarobków podobno można w 2 zródłach i wychodzi razem około 1000 euro.
Edytuje bo zapomniałam całkiem napisać :
Pisałam wtedy o tym szampanie i spytałam znajomą jak to było :
Personel im dał tego szampana jako prezent po urodzeniu malucha- nie że oni kupili lekarzom.
Różnie w szpitalach jest i tam np. dali szampana rodzicom a u mnie dają zabawkę dla malucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 13:31
https://www.maluchy.pl/li-68999.png -
No to u Nas niespodzianka. Chinskie kalendarze obalone, przeczucia wszystkich zmylily... bedziemy miec coreczke ! Jestem przeszczesliwa !
Dzis bylo USG polowkowe, sprawdzila wszystkie wymiary (no jedynie nie sprawdzila dlugosci od glowki do pupy bo w ksiazeczce nie widze i nie przypominam sobie zeby mowila).
Mala bardzo duzo sie ruszala dzis, ciagle machala raczkami i chyba miala czkawke (ginka tak powiedziala, a raczej ze 'Schluck' i wydala taki odglos czkawki bo wie, ze moj niemiecki to taki sobie )
Wszystkie wymiary zgadzaja sie z tygodniami no i Nasza Gwiazdeczka wazy 274g
Moglabym tam lezec i patrzec na nia przez caly dzien -
Hej Dziewczyny, trochę mnie tu nie było ale sporo się u mnie działo. W weekend byłam u znajomych i całkiem miło spędziłam 2 dni, a w poniedziałek miałam wizytę u położnej. Musiałam jednak zapłacić za to ostatnie zdjęcie z USG bo wyświetliło się im w komputerze jak płaciłam za badanie cukru. No i jak to u mnie zapłaciłam też za dodatkowe badanie USG bo nie mogłam już wytrzymać żeby poznać płeć mojego Maleństwa, a kolejne darmowe i ostatnie z 3 USG będę miała dopiero za 5 tygodni. Kosztowała 28 euro ale opłaciło się - już wiem, że będę miała CÓRECZKĘ! tym razem nic się nie wstydziła
Na pocieszenie dostałam rachunek za wszystkie badania i poinformowali mnie że mogę iść do AOK i zapytać bo może mi zwrócą. Muszę się tam wybrać w najbliższym czasie.
No ale mam też gorszą wiadomość. Mam cukrzycę ciążową. Wyniki badania na czczo i po glukozie wyszły zawyżone i dziś już byłam w poradni diabetologicznej. Muszę mierzyć poziom cukru 4 razy dziennie, uważać na to co jem i po tygodniu z wynikami iść na kontrolę. Jeśli dieta pomoże to będę sprawdzała cukier tylko 2 razy dziennie, a jak nie to insulina... ale jestem dobrej myśli. Dla Córci dam radę
29.11.2014 - Simon - moje Szczęście