X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxi nie wiem czy pisałam już ale super ze możecie starać się o dzidziusia.z całego serca trzymam kciuki.

Ja też miałam CC i naprawdę było ok.najgorsze pierwsze doby. I dziś cos oglądaliśmy o cc i pytam D jak to było to okazuje się że dużo nie pamiętam.chyba mnie nafaszerowali czymś i tak zostało bo naprawdę dużo zapominam.

Znieczulenie do kręgosłupa nic a nic nie bolało.gorsze te venflony.
    A ktoś chce rodzić bez znieczulenia hmmm też tak myślałam dopóki nie dostałam skurczu.
    Skurcze na poziomie 30 które nawet nie pokazywali ze mam skurcze na ctg a myslam że pogrtze ręce.

Może jeszcze jakby ktoś mnie uświadomił ze skurcze te porodowe wyglądają wllasnie tak jak ból okresowy to psychicznie bym się może nastawila.

Ale co jak co ból się zapominaa szybko czy to cc czy sn :-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena przynajmniej Wam jakos"fajnie" odpisali. Bo nam napisali ze nie bo to nowa metoda i zbędna. My po 3 tygodniach widzimy mega efekty, wczoraj na kontroli lekarka tez to widziała, a Vinnie nie nosil kasku jakieś 5 dni ze względu na otarcie no i nie nosi go 23 godz. na dobę tak jak zalecają. Daj znać jakie efekty przynosi fizjoterapia bo w sumie nie ważne jaka metoda ważne żeby rezultaty byly :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM :-* dzieki

MonikaDM to teraz jak siostra pojechala to jeden stres mniej... choc pewnie mimo wszystko i tak sie zastanawiasz jak to bedzie u niej i co sie jeszcze okazac moze...

Orchidea :-* dziekuje... mam nadzieje ze lekarz z kliniki podzieli to zdanie i rowniez zezwoli...

• Wendy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena dokladnie tak

pmzt5tj.png

• Wendy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu Monika ja nie wiem jak ty możesz takie długie posty pisac i edytować.js juz tyle razy pisałam tu moje myśli a raptem jedno zdanie mi tylko pokazało!!
    Ale mam nerwy......wrrr

pmzt5tj.png

• Wendy Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek bezpiecznej drogi.trzymam kciuki aby synek przespal podróż.
    Roxy obyś jak najszybciej miała nowego lokatora w brzuszku!
    Monika szkoda mi tej Twojej siostry...mogla sobie polepszyć a cos nie bardzo ma w tej glowie

pmzt5tj.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam - home Office dzis :) z Jaskiem lepiej.

lucy1983, Wendy, MonikaDM lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba tez dzien spędzimy w domu, bo nie wiem jak u was z pogoda ale u nas wieje i strasznie zimno :( Musze tylko po mleko dla mojego zgredka wyskoczyć..

Endokobietko a jak ty wprowadziłas gluten??Pamietasz? Bo nie wiem jak sie do tego zabrać..

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja sie za przerposzeniem pierd... po 2 gramy przez 2 miesiace, ale potem lekarze obalili mit wprowadzania glutenu i eni ma juz zadnych zalecen co do tego, mozna wprowadzac jak sie chce.

Ja dodawalam kaszki 7 zboz z milupy do mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 09:29

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Firma 1&1 jest do dooopy...my właśnie zakończyliśmy wczesniej z nimi umowę. Ale znajomi maja i sobie chwalą. My od poczatku mieliśmy przeboje. Trzymam kciuki zeby u Was bylo ok. Dzwon i mecz ich do upadłego i zawsze bierz nazwisko tego z kim rozmawiasz i następnym razem chcij rozmawiać właśnie z ta osobą ;)

Ja też uważam że 1und1 jest tylko fajna w reklamie. Ja chciałam przenieść mój internet i telefon do nowego mieszkania, niby wszystko było umówione, że tam będzie działać itp. potem czekaliśmy wieczność, bo ciągle coś przesuwali z terminami aż się okazało że nie są w stanie wykonać usługi, no to rozwiązaliśmy umowę, No ale z tym już nie było problemu, bo wina leżała po ich stronie.

Wendy dowiedz się czy u Ciebie to na pewno wykonalne, bo oni czasem coś kręcą, a potem okazuje się, że nie można. I dzwoń, choćby codzennie. Powodzenia!

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przy przeprowadzce zmienilismy z O2 na Willytel i sie cos popierdzielilo w Willy i nam miesiac pozniej przeniesli numer, ale zaplacili za ten meisiac w O2 jako rekompensate i rpezz miesiac mielismyy numer zastepczy.

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie za 100 pkt :)

Dlaczego w de jogurt z owocami z hipp w słoiczku jest od 10 msc a w pl od 6 msc dokładnie ten sam skład wszystko to samo. Tak samo innego słoiczki jak słodki ziemniak z warzywami tu od 6 msc w pl od 5?
    Ah jesscze znalazłam ze kiedys te jogurty w de były od 7msc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 10:09

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena one nei sa takie same, w Polsce sa one z cukrem, zwroc uwage. Tutaj Hipp wogole nie ma nic od 5 albo od 7 miesiaca, chyba co 2 leca.

Tutaj nei ma nic z krolikeim ani z buraczkami, a w PL caly wybor.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 10:24

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawosci zadzwoniłam do hipp i powód jest taki ze tu bardzo wszystko sprawdzają dla dzieci i stwierdzili ze w 6 msc jeszcze dziecko pije duzo mleczka je kaszki ma dość białka i laktosy na ten wiek i nie chcą zeby dzieci miały problemy z trawieniem do tego wiadomo ze chłopczyki nie mogą za duzo białka . W pl tego tak nie sprawdzają . Taka odpowiedz usłyszałam od pani z hipp

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena dobre, napisalam bym to Hippowi z PL, chyba nie byliby zadowoleni.

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena no tak a co mogli powiedzieć chwaka się ze tacy dokladni a polska blee co jest nieprawda.po prostu i w de i w pl co jakiś czas zmieniają się normy żywieniowe co do niemowląt i ciągle przestawiają wiek wprowadzenia nowych produktów.jak miałam pierwsze dziecko to glutenu się tak szybko nie wprowadzalo.przy drugim najpierw jabluszko a teraz wpierw warzywa...i nabial byl kiedys w pl dopiero po roczku

pmzt5tj.png

• Wendy Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zacznę sloiki wprowadzać to chyba wszystko z pl będę tachac bo ja niekumata w niemieckim języku i nie zrozumie dokladnie składu.z ciekawostki jakies 7lat temu mój mąż przywoził mi sloiczki hippa z Niemiec i powiem wam ze byly obrzydliwe i w zapachu i smaku.kazdy byl śliny podczas gdy te nasze polskie naturalne w smaku i ladny zapach jedzonka.ale nie powiem wam teraz czy tam w składzie byla sol bo nie wiem.bynajmniej każdy hipp byl obrzydliwy z de

pmzt5tj.png

• Wendy Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słony miało byc a nie śliny....
    Lucy mój to nie rozumie tak dokladnie aby dzwonic tam do nich często i sie dowiadywać.jego niem.kolega dzwonil i tak mowil i raz mój sam zadzwonił i tak samo gadali zevtamten numer blokuje linię.nie wiem będę go męczyć aby dzwonili dalej bo to parodia jakas na dodatek 60euro ma nas ta przyjemność kosztować przeniesienie numeru.nie wiem właśnie czy juz czasem sobie nie ściągnęli tego...

pmzt5tj.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, slad trzeba czytac w Rossmannie np. piszac Bio Fisch Maja na mysli Pange :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeniesienie numeru moze maksymalnie kosztowac 30,72 Euro za kadzy numer, reguluje to Jakis przepis w DE

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ