X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam pieluszki z dm cena duzo niższa a sa super .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:26

• Wendy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena a myślałam ze ty jeszcze dalej mieszkasz

pmzt5tj.png

• Wendy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka zapomnieć o Was?no nigdy...wlasnie to o Tel z Internetem chodzi.powiedzcie mi jak to możliwe ze juz drugi miesiąc barany nam nie mogą tego przenieść?mówią ze wcześniejszy numer blokuje nam linie gdzie wcześniejszy wladciciel juz dawno korzysta u siebie z przeniesionego numeru!co możemy zrobić w tej sytuacji??

pmzt5tj.png

• Wendy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie to moje3 dziecko i nigdy nie miałam sterylizatora ani podgrzewacza.kazdy używa co mu potrzeba a fakt faktem ze często w ciąży kobiety kupują masę niepotrzebnych rzeczy bo może się przyda lub lepiej miec niz nie mieć.może gdyby mi kto sprezentował to bym miala

pmzt5tj.png

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy ja do neuwied mam 20 km rodziłam tam bo było najbliżej do szpitala z oddziałem dla dzieci było zagrożenie przed wczesnym porodem

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • paola1205 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam ze tak wejdę w temat, ale czy moglybyscie powiedziec mi jaka jest cena Bepanthenu na odparzenia w Niemczech?:-)

km5stv73b57ghe1m.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka siłami natury urodziłam :-)
    Czemu tęsknię za ciążą,chyba przede wszystkim za kopniakami synka,to naprawdę cudne uczucie. No i ten wielki brzuch pod pewnym względem był uroczy :-) :-P
    Za spokojem czasem też tęsknię,ale synka kocham najbardziej na świecie więc absolutnie nie żałuję że jest z nami,wolę się pomeczyc czasem a mieć go przy sobie.

Przewijak mam z Ikei,razem z szafka i mi bardzo jest z nim wygodnie. Wszystko pod ręką w jednym miejscu.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie też się tęskni być w ciąży :-)
    To tak szybko zlecialo,mimo komplikacji drobnych to ta więź z dzieckiem i te ruchy to się nie da opisać.taka emocjonalna więź :-)

Rzeczywiście dużo rzeczy kupuję się niepotrzebnie.ja mam tylko nakładkę na łóżeczko do hprzewijania a czasami to tylko podkład i na łóżku go przewijam.
    Sterylizatora nie mam,wyparzam butelki a właściwie zalewam gorącą wodą.
    Podgrzewacz mam ale tylko dlatego ze ma tez możliwość do auta podłączenia i w podróży można wodę podgrzać.

Ale najbardziej zbędne uważam kupowanie przez innych prezentów w formie ciuszkow.Bo moje dziecko dostało tyle a szczerze to wogole nie włożyłam bo nie praktyczne.to ładnie wygląda ale ubranka z kolnierzykiem czy jeansy dla takiego malucha naprawdę nie praktyczne..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola ja kupowałam za niecałe 5euro mala tubkę.
    Muniek nie obawiaj sie podróży.maly prześpi pewnie większość czasu.widzisz ja juz miałam w tamten piatek jechac ale pojedziemy dopiero za trzy tyg i nie lękam się.najwyzej będziemy częściej stawać.na noc jedziecie?tak chyba lepiej

pmzt5tj.png

• Wendy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja to mam chyba niecale 30km ale chyba w przeciwna stronę od Ciebie

pmzt5tj.png

• Wendy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co podpowie któraś co można zrobić aby szybciej przenieśli mi tego neta?mówili ze miesiąc od zgłoszenia a tu drugi mija...czy może ta firma 1und1 jest po prostu do dooopy?

pmzt5tj.png

• Muniek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy właśnie jedziemy przez dzień,no ale może faktycznie mały będzie spał :-)
    Co do neta,to chyba ta firma jest do bani,mój brat czekał tak samo długo na przeniesienie. Chyba nie zostaje ci nic innego jak uzbroić się w cierpliwość ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:26

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka
    Ja używałam kremu na odparzenia tylko jak wyskoczyły czerwone kropki tak to spałam pudrem albo używałam chusteczek z olejkiem i nie było żadnego problemu .

Wendy ja mam 20 km od strony bonn . A ty w strone koblenz ?

Muniek
    Spokojnej podróży oby malutki przespał cała drogę . My zawsze jeździmy przez noc . Raz jechaliśmy przez dzien jak miał 4 msc to 300 km przespał a następne 300 musieliśmy sie zatrzymywać bawic teoche płakał

Ja we wrzesniu lecę sama z Colinem do pl i mam mega stres

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 21:13

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje Linomag z Polski.krem na oskarżenia i oliwek.
    Puder stosuje tylko jak pod szynką albo pod paszka mu się coś robi.

Jeśli chodzi o net to chyba zostaje ich męczyć.ja czekałam też jakoś długo ale nie placilam za ten czas co czekałam.nie znam 1&1

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wszystko z ikei,jedynie komoda z momax. Pościel z ebay 5elementów,narazie mam z tego tylko ochraniacz,bo pościel narazie nie potrzebna. Na podusi spać nie może a pod kołdrą tym bardziej. Używam śpiworek,albo zawijam jak kokon w kocyk :-) my z ebay często zamawiamy,bardzo szybko przychodzą paczki. Zdarzyło się że już na drugi dzień przyszła. Także bez obaw zamawiaj. Ale faktycznie na allegro jest większy wybór i tańsze,ale niestety ja też nie dałam rady i musiałam na ebayu zamawiać.
    Do pupci używam sudocrem,u nas puder spowodował jeszcze większe odparzenie. Dziś kupiłam krem z Weleda weisse malve,bo miałam próbkę i jest naprawdę dobry.

Magdalena bardzo dziękuję :-) mam nadzieję że przespi jak najwięcej :-)
    Dobranoc dziewczyny

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem Was nadrobić.

Roxa super ze beta spada i ze moze można szybko rozpocząć starania. Będę caly czas trzymać kciuki :)

Alicja witaj. Ubranka ukladaj ;) a serio to odpoczywaj, relaksuj się i pisz z nami. Jeszcze nadrabiam i byc moze nie doczytałam...kogo sue spodziewasz? Macie wybrane imię?

Ebdokobietka super się odgryzlas. Niech każdy sam sobie wychowuje dzieci jak chce. Ale współczuję tym dzieciom które nie dostaną obiadu jak gonprzespua, swoja droga to jak im pilnuja idealne mamusie rutyny skoro przesypiaja pory posiłków...lenistwo jak dla mnie bo nie obudza dziecka no bo przecież wygodnie jak śpi a obiadu nie odgrzeje bo przespali.

Muniek Vincent pierwsze plamy na policzkach dostal jak miał niecałe 2 miesiace. I przez jakieś 1,5 miesiąca lekarz nic nie robił bo mowil ze to może byc hormonalne jeszcze i w pierwszych 3 miesiącach to się reguluje. Z tego co piszesz to nie obstawialabym AZS bo ono głównie na policzkach wychodzi (jak będziesz chciała to wyśle Ci fotki Vincenta), mode to u Samiego tylko reakcja na cos albo te hormonalne sprawy jeszcze albo jak któraś napisala poprostu ciemieniucha. Jak chcesz to nam polecali ta serie Babydream sensitive a obecnie uzywamy Bioderma Atoderm i jest ta fajne ze nawet ja używam. Będzie dobrze.

Annaki te przepisy brzmią tak smacznie ze chyba dla nas wszystkich tak ugotuje.

Koalka my w 3 Twingiem mnie byliśmy w PL. Niw ma szans zeby sue zabrać z wózków i reszta majdanu ;) Tylko tu na miejscu sue nim poruszamy, najdalej do teścia 60km :)

Dzis wyjechala moja siostra. abrala sue z moim mezem bo on tez musial do PL jechac.

Przepraszam za bledy, pisze z Tel. Aha i mogę pisac długie posty (jak widac) i mogę edytować)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 22:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka ja miałam cc na życzenie i byli super. Żadnego innego porodu sobie nie wyobrażam :)

Ja mam przewijak. Maz zrobil sam i jestem zadowolona, nie wyobraża sobie przewijania na łóżku bo próbowałam kilka razy i kręgosłup mi wysiada. Nie mam za to ani sterylizatora ani podgrzewacza, wode ciepla mam zawsze w termosie a sloiczki podgrzewam w miseczce z ciepla woda.

Do pupy jak sue cos czerwonego pojawi to używam Sudocremu, ale to zadko i zaczerwienienia szybko schodzą. A tak to zamiennie wpadnie Bepanthen, różowy Linomag albo puder - zależnie co mam pod ręką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy wrote:
    To co podpowie któraś co można zrobić aby szybciej przenieśli mi tego neta?mówili ze miesiąc od zgłoszenia a tu drugi mija...czy może ta firma 1und1 jest po prostu do dooopy?

Firma 1&1 jest do dooopy...my właśnie zakończyliśmy wczesniej z nimi umowę. Ale znajomi maja i sobie chwalą. My od poczatku mieliśmy przeboje. Trzymam kciuki zeby u Was bylo ok. Dzwon i mecz ich do upadłego i zawsze bierz nazwisko tego z kim rozmawiasz i następnym razem chcij rozmawiać właśnie z ta osobą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 22:45

‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ