X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy powiem tak w pl jest wiekszy wybór tak mi sie wydaj sa i króliczki i inne mięska a tu kurczak i chyba Rind . Chociaz od 8 msc musze wam
    Powiedzieć ze hipp ma bardzo dobre rzeczy nawę mnie bardzo smakują .

Annaki
    Zrobiłam danonki colin sie zajadał zjadł pol szklanki

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze Lamm i Kalb i to juz po 4 miesiącu. Ale fakt np. królika czy rosołu z manna tu nie ma i tych buraczków. Ale kiedyś znowu kupiłam sloiczek z brukwią z Alnatury czego w PL nie ma. I tu są sloiczki 4,6,8,10,12 miesięcy a w PL jeszcze dodatkowo 5 i 7. Mnie tam te sloiczki stąd smakują.

Ja wtrącę o glutenie. Ja przez jakies 3 tyg. gotowałam mannę i didawalam do obiadu a pozniej olalam i dawałam cala porcje kaszki glutenowej, wszystko jest ok. Ten początek z manna zrobiłam po to żeby zobaczyć reakcje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy :-* dziekuje... tez licze ze uda nam sie tym razem szybciej niz za pierwszym razem i bede u was juz pelnoprawnie ;-)

Co do przeniesienia numeru to tak jak Endokobietka mowi 30e z centami. Ciocia sie dopiero do innej sieci komorkowej przenosila i tak tez placila...

Ci do neta my wszystko (net, tel domowy i komorki) i jestesmy zadowoleni...

maya34 lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisałaś mnie smakują od 8 msc bo sa juz z sola . Ale tak naprawdę te od 4 msc nie maja nam
    Smakować tylko dziecia :) mimo wszystko w pl wydawało mi sie ze jest wiekszy wyrób nawet np ten rosołek babuni :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale ta cena 30 euro to sie ma tyczyc przeniesienia numeru stacjonarnego z Internetem na inny adres?to może nam osobno liczą za internet i osobno za telefon skór wyszlo 60euro?ehhh no drażnią mnie juz okrutnie!

pmzt5tj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:26

• Muniek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dzięki za odpowiedź,u nas właśnie policzki w miarę czyste,raczej najgorzej jest na czole i brzuszku. Kurcze nie wiem może to przez płyn do prania,no nie mam już koncepcji! Tak w ogóle to w czym pierzecie ciuszki maluszkom? Ja mam persil ten dla dzieci,może spróbuje inny.
    Wendy dzięki :-)
    Koalka my mamy właśnie mebelki z seri Hensvik,łóżeczko i przwijak. Nie wiem czemu na zdjęciu nie ma tej półki,my ją mamy,ale ostatnio mąż ją zdjął bo strasznie trzeba było uważać żeby przy podnoszeniu małego,nie uderzyć go w główkę.
    Też trochę jestem zawiedziona że z łóżeczka nie są wyjmowane szczebelki,ale może coś wymyślimy. Dwa poziomy myślę że akurat są w sam raz.
    Wypełnienia jeszcze nie mam do tej pościeli,mam inną ale nie pasuje :-) ale to się zamówi później.
    My mamy dodatkowo kolyske,kupiliśmy używana i ci ludzie dali nam do tego pościel,ochraniacz,moskitiere i właśnie ten stojak,który wykorzystałam do łóżeczka :-) w tym zestawie niestety nie było.
    Śmiało pytaj,jak tylko potrafię to pomogę :-) :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • annaki Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena cieszę się że Collinowi posmakowsło

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam z tel i mi ucielo wszystko a zostało jedno zdanie ehhhhh

nugesuy.png
    ckaimdy.png

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek a czym myjesz małego ??
    Ja używam tez persil biały i lenor biały

Koalka
    jak bys chciała mam do sprzedania taki kosz wiklinowy co wisi i sie chusta na fedrach miałam go dla colina w dużym pokoju

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgrali sie czy co... moj ukochany gin z KWZ tez na urlopie... ale pani wpisala moje wyniki bety do karty i chciala teraz innego lekarza zapytac ale kazdy akurat ma pacjenta wiec jak ktorys wyjdzie z gabinetu to zapyta co i jak o tym mysla i jesli nie zadzwoni to znaczy ze tez raczej przeciwwskazań nie widza, ale musze w przyszlym tyg zadzwonić i podac wynik z poniedzialkowej bety... tak wszystko dobrze bedzie to w 1 dzien @ moge dzwonic ze bede i przyjechac oznaczyc hormony i po recepty :-D Teraz tylko zeby nie powiedzieli ze jednak nie i oby nie zadzwonili! i byle beta byla zerowa z poniedzialku teraz!

Magdalena a te liczby przy twoim nicku to data urodzin?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek na brzuszek malemu przeszło na koncu. Podobno przy AZS u niemowlaków właśnie te na policzkach jest najbardziej charakterystyczne, skoro u Was tego nie na to juz świadczy troche przeciw AZS. Spróbuj zmienić proszek i plukaj ubrania 2 nawet 3 razy (ja rak robię i tak poradzila mi lekarka od AZS), ubranka pierz razem z Waszymi bo i tak nosicie i przytulacie Samiego więc nie ma sensu osobnych detergentów używać. Ja nie używałam tego Persila, ba poczatku byk Ariel a pozniej maz kupił Dasch i jest ok. Czasami używa Lenora takiego jasnego albo takiego plynu z Netto Kuschel coś tam...ale nie zawsze. Tylko plukam naprawde min. 2 razy. To tyle co mogę Ci doradzić od siebie. A co mówi polozna albo lekarz, pokazywałaś komuś małego?

Co do sloiczkow to fajnie by bylo jakby tu dodatkowo mozna bylo dostać te co w PL ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa zawsze tak jest, jak chce sie wiedzieć cos juz to zawsze zdarza się cis ze nie mozna uzyskać informacji. Nie zadzwonią a poniedzialkowa beta będzie pięknie zerowa i starania czas zacząć :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM ja czesto uzywam tego Kuschel cos tam pomaranczowego... uwielbiam ten zapach... a ostatnio softlan fioletowy i pomaranczowy (blutorange i cos tam) super sa...

MonikaDM :-* no niestety nie zawsze mozna cos sie odrazu dowiedziec ale mam nadzieje ze bedzie jak mowisz i w sierpniu damy z siebie wszystko!

• Wendy Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxy super Ci wyjdzie bo latem Nie będziesz musiała sie z dużym brzuszkiem męczyć i puchnac tak nie będziesz wiec pomyśl ze tak musiało być i natura chciała być laskawa dla Ciebie i ciaze będziesz przechodzić przez zimniejsza czesc roku

pmzt5tj.png

• Wendy Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka dobre to panna bio?chyba anty bio

pmzt5tj.png

• Wendy Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panga miało być.a jak jest panga po niemiecku?musze wiedzieć aby uważać

pmzt5tj.png

• Wendy Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam plyn do prania Lovela i podwójnie plucze.tetaz do płukania dodaje troche białego Ver Nel lub Lenora.w ogole to zakochana jestem w żółtym Lenorze ale to nasze tylko w nim plucze.musze spróbować tego Kuchela właśnie.to ten z misiem co nie?kiedys miałam ale białego jeszcze nie próbowałam

pmzt5tj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy wrote:
    Roxy super Ci wyjdzie bo latem Nie będziesz musiała sie z dużym brzuszkiem męczyć i puchnac tak nie będziesz wiec pomyśl ze tak musiało być i natura chciała być laskawa dla Ciebie i ciaze będziesz przechodzić przez zimniejsza czesc roku
    :-* no teraz zalezy ile nam starania zajma bo teraz mialam rodzic zima i latem chodzic w mniej zaawansowanej ciazy a teraz jak nam starania zajma do poznej jesieni to latem bede wysoko w ciazy hehe... chyba ze (w co ciezko mi uwierzyc) w sierpniowo-wrzesniowym cyklu odrazu wyszlo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy wrote:
    Ja używam plyn do prania Lovela i podwójnie plucze.tetaz do płukania dodaje troche białego Ver Nel lub Lenora.w ogole to zakochana jestem w żółtym Lenorze ale to nasze tylko w nim plucze.musze spróbować tego Kuchela właśnie.to ten z misiem co nie?kiedys miałam ale białego jeszcze nie próbowałam
    Tak to ten z misiem... ja jestem zakochana w pomaranczowym...

‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ