X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy wrote:
    Panga miało być.a jak jest panga po niemiecku?musze wiedzieć aby uważać
    Pangasius filet

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Tak to ten z misiem... ja jestem zakochana w pomaranczowym...

To ja chyba nawet pomarańczowego nie widziała. Zawsze bałam taki...bialy. Tez fajny, ale rozejrzę sie za tym pomarańczowym.
    Ja nienawidzę niebieskiego Lenora.

• Muniek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika pediatra mówił że to normalne,że niemowlaki tak mają. Z tym że zamiast mu się polepszyć jest gorzej,ten brzuszek mnie martwi. Spróbuję zmienić płyn i będę obserwować. A wizyte u pediatry mamy za niedługo więc może coś doradzi.
    Dziękuję ci za rady :-)
    Magdalena tak jak już pisałam,teraz małego myje albo w olejku migdałowym albo arganowym,bo inne płyny tylko jeszcze bardziej podrazniaja.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    To ja chyba nawet pomarańczowego nie widziała. Zawsze bałam taki...bialy. Tez fajny, ale rozejrzę sie za tym pomarańczowym.
    Ja nienawidzę niebieskiego Lenora.
    Ja ani niebieskiego ani zielonego i Lenora i Softlana... chyba mam uraz bo moja mamapol zycia uzywala tylko tych dwoch lenorow i wolami ja trzeba bylo przekonywac zeby sprobowala czegos innego...

MonikaDM lubi tę wiadomość

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa
    Tak mam 22 .02 urodziny

Muniek
    Myj w zwykłym mydle szarym bez żadnych dodatków albo sama woda i niczym nie smaruj zobacuSz czy cos jest lepiej . U nas pomogła sama woda jedynie glowke oliwka smarowałam żadnej oliwki nic . Nic ci nie szkodzi spróbować przez tydsien dwa

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena pytalam bo ja tez z lutego ale 8 ;-) a termin porodu w tej ciazy mialam wyznaczony na 20...

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena Roxa ja z 6.2. Tak jak Tymek od Joli a Jas z 14.2. Planowo mial byc 10.3. Ale chcual kolo mamy ;)

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja widze, ze tu w watku banda lutego :-D
    ja dodatkowo mam siostre z 13 i zareczylismy sie 14...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 20:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:26

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam siostrzenice chrzesnice mam z 13 lutego i ex męża z 23..
    Hehe chyba w lutym na trzeźwo nie będziemy chodzić ;-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka no mi tez obojetne kiedy w ciazy bede chodzila ja sie tylko odnioslam do tego stwierdzenia ze lato w ciazy mnie ominie ;-) a tak naprawde to nie wiadomo co mjie ominie a co nie ale tez mi to wszystko jedno byle byl maluch...

Koalka dzieki:-* nie no sponac sie nie bede (mam nadzieje, bo czasem sie wydaje ze sie nie spinasz a jednak) jestem pod opieka kliniki jak sie uda super jak nie to po 3 nieudanych cyklach iui... kiedy sie uda to sie uda i tak nic nie poradze na to jesli sie nie bedzie udawalo...

Orchidea no faktycznie caly luty zachlany :-D

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa w zimue w cuazy trzeba duzo ciuchiw i kurtke i buty nowe. Wszystko ma + i -

Koalka lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do proszku zo ja dla nas tylko ariel dla Jasia na poczatku h dm plyn denk mit ultra sensitiv disc tami i super spieral. Jeszcze mam 2 butle nue wiem po co. Od 8 mca piore tylko w arielu normalnym.

17u93e5exqfllrog.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena dziś tak umylam,w samej wodzie i niczym nie smarowałam, no zobaczymy.
    Koalka my sami to przywieźliśmy,mamy kombi więc spokojnie się zmieściło. My mamy daleko do ikei,więc z transportem pewnie wyszloby dużo drożej.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka na jak we wszystkim sa plusy i minusy ;-)
    Ja mialam rodzic w zimie, teraz jak sie poszczesci bedzie latem czy jesienia... to juz naprawde bez znaczenia... jak zaczynalismy sie starac to marzyla mi sie 2 dzieci i porod wiosna... teraz po tych dwoch latach wszystkich komplikacjach, zabiegach, zastrzykach itp wszystko mi jedno kiedy porod i modle sie choc o tego jednego malucha...

Endokobietka, Koalka, annaki lubią tę wiadomość

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koalka http://www.amazon.de/gp/aw/d/B009FMZ2RK/ref=mp_s_a_1_204?qid=1438326832&sr=8-204&pi=AC_SX110_SY165_QL70&keywords=babyschaukel&dpPl=1&dpID=31MZGFwjOAL&ref=plSrch dokładnie ta .

Muniek
    Zobacz z tydzien i powiedz czy przyniesie jakis efekt :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:26

• Muniek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka no wiesz,trochę miejsca w bagażniku jest,ale dodatkowo musieliśmy tylne siedzenia rozłożyć. Więc obawiam się że do sedana wam to nie wejdzie. Ciężko mi stwierdzić.
    Tak jak pisałam mamy też kolyske i na początku mały spał w niej z nami w sypialni. Bo jednak strasznie się bałam i co chwilę patrzyłam czy oddycha i takie tam :-) :-) potem przez dzień brałam tą kołyske do salonu i tam był cały dzień. Teraz w nocy śpi już w swoim pokoju,czasem przez dzień też,a jak rozrabia to biore go do kołyski żeby był z nami :-) niestety w leżaczku jeszcze nie lubi za bardzo.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:27

• Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was. Ja mam siostrzenca z 29.02 biedny ma urodziny co 4 lata. Muniek ja i koleżanka do kąpieli dodajemy oliwę z oliwek i mleko :) skóra jest mega nawilżona i nic nie wyskakuje, więcej już potem niczym nie smaruje bo nie trzeba. Myślałam że będzie brzydko pachnieć ale wcale nie, córcia nadal pachnie bobaskiem:)

Muniek lubi tę wiadomość

Migotka85
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ