X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy wrote:
    Panga miało być.a jak jest panga po niemiecku?musze wiedzieć aby uważać
    Pangasius filet

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Tak to ten z misiem... ja jestem zakochana w pomaranczowym...

To ja chyba nawet pomarańczowego nie widziała. Zawsze bałam taki...bialy. Tez fajny, ale rozejrzę sie za tym pomarańczowym.
    Ja nienawidzę niebieskiego Lenora.

• Muniek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika pediatra mówił że to normalne,że niemowlaki tak mają. Z tym że zamiast mu się polepszyć jest gorzej,ten brzuszek mnie martwi. Spróbuję zmienić płyn i będę obserwować. A wizyte u pediatry mamy za niedługo więc może coś doradzi.
    Dziękuję ci za rady :-)
    Magdalena tak jak już pisałam,teraz małego myje albo w olejku migdałowym albo arganowym,bo inne płyny tylko jeszcze bardziej podrazniaja.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    To ja chyba nawet pomarańczowego nie widziała. Zawsze bałam taki...bialy. Tez fajny, ale rozejrzę sie za tym pomarańczowym.
    Ja nienawidzę niebieskiego Lenora.
    Ja ani niebieskiego ani zielonego i Lenora i Softlana... chyba mam uraz bo moja mamapol zycia uzywala tylko tych dwoch lenorow i wolami ja trzeba bylo przekonywac zeby sprobowala czegos innego...

MonikaDM lubi tę wiadomość

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa
    Tak mam 22 .02 urodziny

Muniek
    Myj w zwykłym mydle szarym bez żadnych dodatków albo sama woda i niczym nie smaruj zobacuSz czy cos jest lepiej . U nas pomogła sama woda jedynie glowke oliwka smarowałam żadnej oliwki nic . Nic ci nie szkodzi spróbować przez tydsien dwa

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena pytalam bo ja tez z lutego ale 8 ;-) a termin porodu w tej ciazy mialam wyznaczony na 20...

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena Roxa ja z 6.2. Tak jak Tymek od Joli a Jas z 14.2. Planowo mial byc 10.3. Ale chcual kolo mamy ;)

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja widze, ze tu w watku banda lutego :-D
    ja dodatkowo mam siostre z 13 i zareczylismy sie 14...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 20:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:26

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam siostrzenice chrzesnice mam z 13 lutego i ex męża z 23..
    Hehe chyba w lutym na trzeźwo nie będziemy chodzić ;-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka no mi tez obojetne kiedy w ciazy bede chodzila ja sie tylko odnioslam do tego stwierdzenia ze lato w ciazy mnie ominie ;-) a tak naprawde to nie wiadomo co mjie ominie a co nie ale tez mi to wszystko jedno byle byl maluch...

Koalka dzieki:-* nie no sponac sie nie bede (mam nadzieje, bo czasem sie wydaje ze sie nie spinasz a jednak) jestem pod opieka kliniki jak sie uda super jak nie to po 3 nieudanych cyklach iui... kiedy sie uda to sie uda i tak nic nie poradze na to jesli sie nie bedzie udawalo...

Orchidea no faktycznie caly luty zachlany :-D

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa w zimue w cuazy trzeba duzo ciuchiw i kurtke i buty nowe. Wszystko ma + i -

Koalka lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do proszku zo ja dla nas tylko ariel dla Jasia na poczatku h dm plyn denk mit ultra sensitiv disc tami i super spieral. Jeszcze mam 2 butle nue wiem po co. Od 8 mca piore tylko w arielu normalnym.

17u93e5exqfllrog.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena dziś tak umylam,w samej wodzie i niczym nie smarowałam, no zobaczymy.
    Koalka my sami to przywieźliśmy,mamy kombi więc spokojnie się zmieściło. My mamy daleko do ikei,więc z transportem pewnie wyszloby dużo drożej.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka na jak we wszystkim sa plusy i minusy ;-)
    Ja mialam rodzic w zimie, teraz jak sie poszczesci bedzie latem czy jesienia... to juz naprawde bez znaczenia... jak zaczynalismy sie starac to marzyla mi sie 2 dzieci i porod wiosna... teraz po tych dwoch latach wszystkich komplikacjach, zabiegach, zastrzykach itp wszystko mi jedno kiedy porod i modle sie choc o tego jednego malucha...

Endokobietka, Koalka, annaki lubią tę wiadomość

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koalka http://www.amazon.de/gp/aw/d/B009FMZ2RK/ref=mp_s_a_1_204?qid=1438326832&sr=8-204&pi=AC_SX110_SY165_QL70&keywords=babyschaukel&dpPl=1&dpID=31MZGFwjOAL&ref=plSrch dokładnie ta .

Muniek
    Zobacz z tydzien i powiedz czy przyniesie jakis efekt :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:26

• Muniek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka no wiesz,trochę miejsca w bagażniku jest,ale dodatkowo musieliśmy tylne siedzenia rozłożyć. Więc obawiam się że do sedana wam to nie wejdzie. Ciężko mi stwierdzić.
    Tak jak pisałam mamy też kolyske i na początku mały spał w niej z nami w sypialni. Bo jednak strasznie się bałam i co chwilę patrzyłam czy oddycha i takie tam :-) :-) potem przez dzień brałam tą kołyske do salonu i tam był cały dzień. Teraz w nocy śpi już w swoim pokoju,czasem przez dzień też,a jak rozrabia to biore go do kołyski żeby był z nami :-) niestety w leżaczku jeszcze nie lubi za bardzo.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:27

• Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was. Ja mam siostrzenca z 29.02 biedny ma urodziny co 4 lata. Muniek ja i koleżanka do kąpieli dodajemy oliwę z oliwek i mleko :) skóra jest mega nawilżona i nic nie wyskakuje, więcej już potem niczym nie smaruje bo nie trzeba. Myślałam że będzie brzydko pachnieć ale wcale nie, córcia nadal pachnie bobaskiem:)

Muniek lubi tę wiadomość

Migotka85
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ