Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny, widze ze sporo z Was urlopuje tak wiec zycze udanych urlopow !
Kasia cos pisalas o wyjezdzie do Swinoujscia a ja czytalam ze trasa tam zakorkowana bo jakas pociag z cysternami sie wykoleil i trzeba objazdami jezdzic no ale mam nadzieje ze znajdziecie dogodna dla Was droge i dojedziecie
My dopiero wyjezdzamy kolo chyba 22 sierpnia, ale to tylko na tydzien. Bedzie to nasza najdluzsza podroz do tej pory i troche sie obawiam, ale jak bedziemy robic przerwy to mysle ze jakos damy rade (Amelia nie lubi siedziec w foteliku)
Mam do Was pytanie odnosnie rozszerzania diety bo wydaje mi sie, ze mam z tym problem. Amelia wczoraj skonczyla 7 miesiecy. Ogolnie ciagle jest na piersi. Budzi sie i dostaje cyca. Pozniej jak my jemy sniadanie, daje jej kaszke ryzowa z owocami (owoce ze sloiczka). W miedzyczasie znowu cyc. Pora obiadowa (sloiczek), pozniej znowu cyc i na wieczor czasem daje jej owoce ze sloiczka (ale dlugo przed spaniem) i po kapieli cyc. Nie wiem czy to prawidlowo, nie wiem tez czy nie lepiej gdybym zrobila jej na wieczor kaszke z owocami (jak rano)? Chcialam jej wprowadzic BLW ale boje sie, bo ona nawet kaszka potrafi sie zakrztusic i R. zaraz leci i wyjmuje ja z krzeselka 'bo wpadlo nie w ta dziurke'... Nie wiem tez co powinnam wprowadzic jej nowego, czy moze sama zaczac gotowac np. brokul, ziemniaki, miecho, rozdrobnic na male kawalki i probowac dawac? Wiem ze dzieci bez zabkow radza sobie z gryzieniem ale kurde jakos jak widze jak sie krztusi to mi serce staje
Hmm, co podajecie swoim maluchom? Nie wiem czy nie powinnam wprowadzic czegos nowego? Czy przed spaniem lepiej jakbym dala jej kaszke?
Moze wtedy by sie nie budzila i bylaby bardziej syta. Ogolnie nie wiem jaka roznia jest miedzy Milch-Getreide-Brei a Obst-Getreide-Brei. Aaa, kaszke daje jej na bazie wody a nie mleka. Pomocy !Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 15:53
-
Ja przed snem dawalam kaszke Vollkorn.
A co do gryzienia, moj Jas nadal ma mega problemy z miesem, nawet parowki nie zje, nie mowiac juz o plasterku wedliny. Ma 17 miesiecy ale 4 zeby na gorze i 2 na dole, do tego osobno 2 prawe i naprawde mimo staran od ponad 8 miesiecy nie poradzi sobie z miesem albo z jablkiem. Banana, arbuza, mararon, chleb bez problemu ale jablko czy surowa marchewka to masakra.
Wedlug mnie jak na 7 miesiecy bardzo fajny tej jadlospis.
Obst Getreide Brei jest bez mleka.agattee lubi tę wiadomość
-
Ale cisza
Witam mamusie
My wyjeżdżamy dopiero w sobotę i jedziemy na tydzien do Belgii nad morze niestety tylko tam był wolny Ferienwohnung od razu przy morzu we Francji tez jeden był alr 1100 km troche za długo dla nas szczególnie ze colin ostatnio nie lubi maxi cosi . Jadą z nami rodzice od meza wiec wieczory mozemy maksymalnie wykorzystać jak za dawnych czasów
Agattte
Jak dla mnie super menu
U nas 8 msc i rano mleko mm drugie śniadanie jogurt albo owoc 13-14 obiad słoiczek 17 mleko mm 19:30 kaszka . Daje rozne raz z hipp raz z miliupa raz z aptamil w miedzy czasie zje czasem chrupka albo wafle ryżowe . Dzisiaj jadł z nami na drugie śniadanie chleb tostowy z philadelphia .
Macie juz jakies zeby ? U nas tez colin sie krztusił wszystkim od kad sa 2 zeby dostał instynkt gryzienia i daje radeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 21:46
agattee lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Po radzicie mu gdzie kupić jakieś ręczniki do szpitala? Kupiłam sobie w polsce czarne, ale prałam juz 3 razy a ostatnio nawet na 95 stopni a przy wycieraniu zostawiają czarne kłaczki na skórze. Chyba musze kupić nowe, choć te nie były tanie, ale nie mam już na.nie pomysłu.
-
nick nieaktualny
-
Agattee nici z 4 dniowego urlopu. Mąz musi isc do pracy, ale dzieki za info o trasie.
Co do rozszerzania diety ja jestem na poczatku..u nas jest tak: o 9mm, 12 kaszka ryzowa, 15mm, 18 piers,20 mm z kleikiem kukurydzianym (2 miarki i daje rade wypic z butelki) i w nocy pobudka na mm o 1-2 i o 5 piers.. W tym tygodniu sprobuje dac ziemniaka lub dynie. Ale u nas dopiero 5 miesiac wiec troche jestesmy w tyle. -
Dzięki mamusie za rady. W takim razie spakuje ten poplamiony. A jak zostane dłużej to mąż dowiezie;)
a macie jakiś sposób ma ręczniki zostawiając kłaczki na skórze? Prac na 95 stopni jeszcze kilka razy? Czy nie ma sensu?
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
dzien dobry,
strasznie u mnie pada deszcz, do tego jestem sama w domu przez najblizsze 3 dni bo moj maz musial sluzbowo wyjechac. W czoraj w szpitalu bylo fajnie, szybko, bez kolejki do porodu jestesmy zapisani i teraz cierpliwie czekamy albo na 12 wrzesnia albo na dzien w ktorym Ariana sama zadecyduje ze chce juz na swiat wychodzic
strasznie ciekawa jestem jak to dokladnie bedzieamarranta lubi tę wiadomość
-
oooo skad ja to znam endokobietka,
jak widzisz jestem w 8 miesiacu ciazy i dopiero od wczoraj na Mutterschutz, jak byly te wielkie upaly to pracowalam i tez mam godzine jazdy samochodem - niestety moja papryka (tak tak tak nazwalam moje male autko) nie posiada klimy wiec rozumiem cie doskonale .
pogadam z anilkami moze umyja podloge tez i w okolicy hamburga:)
pozdrowionka
Endokobietka lubi tę wiadomość