Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny :*
Na pewno sobie zorganizujemy nie jeden super wieczorek... Ostatnim razem jak nam się udało to pojechałam z mężem na 3 dni w trasę (jest kierowca)
W ten weekend chyba pojedziemy na masaż o ile uda nam się termin zarezerwować, bo wykupiłam dla nas godzinny masaż całego ciała w prezencie urodzinowym dla męża, a zaraz potem dowiedziałam się o ciąży i tak to odkładaliśmy...
I zastanawiamy się co by tu jeszcze probić w ten weekend i gdzie jechać i jakos pomysłu mi brak...
No ale najpierw w piatek czeka nas pogrzebZmarł ojciec szefa mojego męża...
-
Amarantta dzieki za namiar na pewno cos znajdę dla siebie na ich stronie
MonikaDM gratulacje z okazji 7 miesięcyi jaki prezent ci synek zrobił
Agatte karmie jeszcze troche piersia ale cześciej juz mm. Mysle ze to ostatni miesiąc a potem przechodźe juz całkowicie na mm.
Byłam dzis u lekarza w zwiazku z tym suchym kaszlem i wszystko ok. Niby takie infekcje sa typowe dla takich małych dzieci i powinno przejść w ciagu 10dni..uffff -
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Jestem w 10 tygodniu ciąży, mam pytanie bardziej prawne, ale dotyczące Niemiec. Otóż uczęszczam na kurs języka niemieckiego, który opłacił mi Job Center. Mój partner mieszka 50 km ode mnie i mam zamiar się do Niego przeprowadzić... Teraz mieszkam z rodzicami. Bardzo chciałabym uczęszczać na kurs do końca i napisać egzaminy. Wiem że w Landzie z przeniesieniem nie ma problemu, ale... co z opłatami za mieszkanie, które wynajęlibyśmy razem? Chcę dzielić je na pół z partnerem (on pracuje, jest Niemcem)... Co przysługuje mi po zakończeniu kursu jako przyszłej Matce? Chcę jeszcze zrobić Ausbildung, ale nie dam w 8 miesiącu ciąży... I będę mogła dopiero gdy dziecko pójdzie do przedszkola. Nie pracowałam jeszcze w Niemczech.
-
Witam Kobietki!! Dluuuugo tu nie zagladalam, ale mam pytanko odnosnie poloznej. Jak ja wybrac ? Znalezc w internecie nr. i po prostu zadzwonic i zapytac: Hejka co tam ? Zostaniesz moze moja polozna ? hehe pisze zartem
A tak na powaznie to nie wiem jak sie do tego zabrac ?
Jeszcze jedna pytanie do mam z HH. Rodzila ktoras w Marienkrankenhaus ? Mi lekarz polecil ten szpital wlasnie i jestem ciekawa opini. Moze jest tam jakis polski lekarz albo pielegniarka ? -
nick nieaktualnylilmama wrote:Witam Kobietki!! Dluuuugo tu nie zagladalam, ale mam pytanko odnosnie poloznej. Jak ja wybrac ? Znalezc w internecie nr. i po prostu zadzwonic i zapytac: Hejka co tam ? Zostaniesz moze moja polozna ? hehe pisze zartem
A tak na powaznie to nie wiem jak sie do tego zabrac ?
Jeszcze jedna pytanie do mam z HH. Rodzila ktoras w Marienkrankenhaus ? Mi lekarz polecil ten szpital wlasnie i jestem ciekawa opini. Moze jest tam jakis polski lekarz albo pielegniarka ?
Polozna - na stronie mojej kliniki jest zakladka Hebame i tam jest lista z nr telefonow i regionem w ktorym ona pracuje. Moze podobnie jest u Ciebie.lilmama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lilmama ja polecam strone http://www.hebammensuche.de szukasz np po plz i masz cały napisane czym sie zajmują co robia jakimi językami mówią
dzwonisz przedstawiasz sie mówisz w którym tyg jestes i ze szukasz położnej . Umawiacie sie na dzien gadacie ona przyjeżdża mówisz tak albo nie i tyle . Możesz wybierać przebierać szukać tak żebyś wiedziała Żr napewno ci odpowiada .
Powidlowa
Wszystko szpital daje . Ja nawet na wyjście wzięłam od nich pare par majtek i wielkie podpuchy
Monikadm
A to psikus:) dobrze ze stanął w łóżeczku ja miałam historie bo stanął mi sam obok kaloryfera oparty o drzemk balkonowe zamknięte i chustal sie na wszystkie strony .Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 20:36
lilmama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdalena ja o mało zawału nie dostałam jak mąż się darł zebym przybiegła bo mały stoi w lóżeczku, ale jakbym zobaczyła jak stoi tak jak piszesz o Cilinie to bym chyba na serio padła...kurcze a obiecałąm sobie ze mamą-panikarą nie będę, a tu co
Oliea - witaj. Gratuluję brzuszka. Najpewniej przysługuje KG dla dziecka i przez 12 m-cy Elterngeld dla Ciebie w wysokości 300e, skoro nie pracowałaś. Pewnie możesz się starać o jakieś dofinansowanie na wyprawkę a JC czy np. Caritas, ale to może któraś z dziewczyn coś więcej kuma, bo ja nie ogarniam tego tematu. -
Hej
Lilmama idź na obejrzenie szpitala.ja byłam i sale mają bbardzo ładne ale jakoś nie czułam się dobrze w nim .tam bardzo dużo kobiet chce rodzić i trzeba się zapisywać bardzo wcześnie.ja bym wybrała szpital najbliżej domu po prostu.wszędzie jest dobra opieka ,jeśli nie masz zagrożonej ciąży to bym nie szukała w innym przypadku po prostu strzeba wybrać szpital który przyjmie cię z zagrożona ciąża.
Oliea hmm kg i eg ci przysługuje .z mc musisz dopytać nie wiem jaki land ale jak partner pracuje to nie licz na wiele.musisz dopytać.
Cassie matko to jest już.. tak zlecialo.trzymaj się wszystko będzie guti.i cc się nie bój naprawdę ja super znioslam.a do szpiatal oprócz leginsow i koszulek i kapci i klapek pod prysznic,szczoteczki,szamponu i cyckonosza nic nie zabieralam.7 majtek? Ojej wystarczy jedna na wyjście a i to miałam siatkowe ze szpitala.nawet pizame miałam od nich bo nie kazali swojej zakładać bo bym pobrudzila.tam wszystko mieli pieluchy,chusteczki ,papier itd smoczki soki wodę i jugurty i biszkopty.kodmetyki nie będziesz miała czasu kochana się malować.wspomnisz moje słowaCassie_DE lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy chyba też się wybierzemy w weekend do ZOO w którym jeszcze nie bylismy, a ciekawi mnie bo maja podziemne ZOO też... No i jak uda mi się ustalic termin to pojedziemy z mężem na masaże, bo wykupiłam mężowi na urodziny godzinny masaż orientalny całego ciała dla dwojga... Jak wszystko wypali to weekend się super zapowiada...
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
orchidea33 wrote:Hej
Lilmama idź na obejrzenie szpitala.ja byłam i sale mają bbardzo ładne ale jakoś nie czułam się dobrze w nim .tam bardzo dużo kobiet chce rodzić i trzeba się zapisywać bardzo wcześnie.ja bym wybrała szpital najbliżej domu po prostu.wszędzie jest dobra opieka ,jeśli nie masz zagrożonej ciąży to bym nie szukała w innym przypadku po prostu strzeba wybrać szpital który przyjmie cię z zagrożona ciąża.
Wybralam ten szpital, bo jest 1km oddalony ode mnieW poniedzialek mam tam termin, a zapisac sie musialam jakies 2 miesiace temu. Takze jestem ciekawa:)
-
A moze orientuje sie ktoras z Was jak dlugo trwa wyrabianie niemieckiego paszportu ? Bardzo zalezy mi na czasie, bo po porodzie mam zamiar wrocic do Polski. I czy nadanie nr. PESEL da sie szybciej zalatwic w ambasadzie, czy w Pl ? Bardzo prosze o informacje.