X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Lilmama, dla dziecka paszport wyrabia sie na miejscu, ale trzeba w HH miec Termin, jak na wszystko.

A dlugo sie czeka na taki termin ? I czy dam rade to zalatwic bez ojca dziecka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi dziewczyny. Mam dopiero 20 lat więc przede mną jeszcze nauka zawodu w postaci Ausbildung... a dzieciątko dopiero do przedszkola będzie chodzić. Do żłobka nie oddałabym maluszka.

• lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliea wrote:
    Dziękuję za odpowiedzi dziewczyny. Mam dopiero 20 lat więc przede mną jeszcze nauka zawodu w postaci Ausbildung... a dzieciątko dopiero do przedszkola będzie chodzić. Do żłobka nie oddałabym maluszka.

Jak skonczysz kurs niemieckiego to na jakim poziomie jezykowym bedziesz ?

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilmama sprawdz sobie:
    http://netappoint.de/hamburg/index.php?company=hamburg&step=2&zf=c4b4369932ce3a0e467d44e737333cf2

u mnie nie ma juz w spierpniu nic wolnego :(

Ja zalatwilam bez meza, trzeba miec jego upowzanienie, dostepne na stronei internetowej i jego dowod albo paszport, ale dziecko musisz miec ze soba.

17u93e5exqfllrog.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Lilmama sprawdz sobie:
    http://netappoint.de/hamburg/index.php?company=hamburg&step=2&zf=c4b4369932ce3a0e467d44e737333cf2

u mnie nie ma juz w spierpniu nic wolnego :(

Ja zalatwilam bez meza, trzeba miec jego upowzanienie, dostepne na stronei internetowej i jego dowod albo paszport, ale dziecko musisz miec ze soba.

Oo dziekuje slicznie :)
    Ja mam termin na 19 pazdziernika, a po tym czasie nie ma juz w ogole wolnych terminow pokazuje ?? Chyba cos nie tak.

• Wendy Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.pogoda ladna ale my cos rzadko ruszamy się na spacery tutaj.ew.pod domem troche chodzimy i to dosłownie bo jak stane pod drzewem to tak muszę stać bo młodemu sie szum liści podoba niesamowicie

pmzt5tj.png

• Wendy Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh no i gdzie reszta mojego posta?wrrrr nie lubię telefonu

pmzt5tj.png

• amarranta Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dziecku trzeba wyrobić paszport czy wystarczy dowód??

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilmama wrote:
    Jak skonczysz kurs niemieckiego to na jakim poziomie jezykowym bedziesz ?

B1. Mam prośbę. Co na zdjęciu USG oznacza MI i Tls?

• lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    amarranta no do Unii wystarczy dowód :) a tak w ogóle na początku można na akcie urodzenia jechać do PL i tam coś wyrobić,ja tak zamierzam zrobić ;)

Wendy a to czemu nie spacerujecie?Mi to się wydawało zawsze,że młode mamuśki non stop na spacer chodzą ;)

Dziewczyny czy jak dziecko się urodzi to do skarbówki też trzeba coś zgłosić?żeby mieć ulgę podatkową?

Naprawde wystarczy akt urodzenia tylko ? Ja sie zastanawiam gdzie wyrobic polski paszport. W Polsce, czy w Ambasadzie- gdzie szybciej, taniej? I jak nadac dziecku PESEL ? Jestem po prostu ciemna w tych sprawach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka my w takie upały nie spacerujemy dużo. Czasem wcale a najczęście do południa robimy spacer 30 minutowy. A jak temperatura przyjaźniejsza i słońce nie piecze to do 3 godzin spacerujemy czasem 2x dziennie ale wtedy krócej.

• lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliea wrote:
    B1. Mam prośbę. Co na zdjęciu USG oznacza MI i Tls?
    Jezeli chodzi o skroty to nie podpowiem niestety.

A jaki chcialabys sobie zrobic tutaj zawod ? Pytam z ciekawosci, bo sama przez to przechodzilam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:28

lilmama lubi tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Koalka:) my wlasnie w pl bedziemy wyrabiac, dlatego sie zastanawialam czy dowod wystarczy. A paszport chyba nie jest darmowy, przynajmniej dla doroslych. tylko dowod

Tez nie wiem co to za skróty

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7.40 jutro rano, jestem pierwsza.
    Trzymajcie kciuki

powidlowa, nick nieaktualny, Wendy, amarranta, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, a skąd wiecie że można z aktem urodzenia jechać? Dowiadywalyscie się cz wam się udało po prostu?
    Bo to by była lepsza i tańsza opcja. Pozostaje tylko opcja peselu. Zajmowała się tym któraś w polsce?

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie kciuki zaciśnięte. Czekamy na relację i zdjęcie maluszka :)

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o terminy w hh to Bardzo możliwe że dopiero na listopad.wcale się nie zdziwiłam.
    A wasze dziecko mają niemieckiebczy Polsko niemieckie obywatelstwo ze możecie w Polsce wyrabiać dowody dla dzieci?
    A czy ktoś z was wie na ile wydawany jest dowód niemiecki dla dziecka ?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie.trzymam kcikuki.pewnie nie możesz się już doczekać.
    No i super dAta ;-) :-*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ