Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Oliea wrote:Dziękuję za odpowiedzi dziewczyny. Mam dopiero 20 lat więc przede mną jeszcze nauka zawodu w postaci Ausbildung... a dzieciątko dopiero do przedszkola będzie chodzić. Do żłobka nie oddałabym maluszka.
Jak skonczysz kurs niemieckiego to na jakim poziomie jezykowym bedziesz ? -
Lilmama sprawdz sobie:
http://netappoint.de/hamburg/index.php?company=hamburg&step=2&zf=c4b4369932ce3a0e467d44e737333cf2
u mnie nie ma juz w spierpniu nic wolnego
Ja zalatwilam bez meza, trzeba miec jego upowzanienie, dostepne na stronei internetowej i jego dowod albo paszport, ale dziecko musisz miec ze soba. -
Endokobietka wrote:Lilmama sprawdz sobie:
http://netappoint.de/hamburg/index.php?company=hamburg&step=2&zf=c4b4369932ce3a0e467d44e737333cf2
u mnie nie ma juz w spierpniu nic wolnego
Ja zalatwilam bez meza, trzeba miec jego upowzanienie, dostepne na stronei internetowej i jego dowod albo paszport, ale dziecko musisz miec ze soba.
Oo dziekuje slicznie
Ja mam termin na 19 pazdziernika, a po tym czasie nie ma juz w ogole wolnych terminow pokazuje ?? Chyba cos nie tak. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Koalka wrote:amarranta no do Unii wystarczy dowód
a tak w ogóle na początku można na akcie urodzenia jechać do PL i tam coś wyrobić,ja tak zamierzam zrobić
Wendy a to czemu nie spacerujecie?Mi to się wydawało zawsze,że młode mamuśki non stop na spacer chodzą
Dziewczyny czy jak dziecko się urodzi to do skarbówki też trzeba coś zgłosić?żeby mieć ulgę podatkową?
Naprawde wystarczy akt urodzenia tylko ? Ja sie zastanawiam gdzie wyrobic polski paszport. W Polsce, czy w Ambasadzie- gdzie szybciej, taniej? I jak nadac dziecku PESEL ? Jestem po prostu ciemna w tych sprawach. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o terminy w hh to Bardzo możliwe że dopiero na listopad.wcale się nie zdziwiłam.
A wasze dziecko mają niemieckiebczy Polsko niemieckie obywatelstwo ze możecie w Polsce wyrabiać dowody dla dzieci?
A czy ktoś z was wie na ile wydawany jest dowód niemiecki dla dziecka ?