X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mozesz. My od 5 mca dawalismy kaszke pelnoziarnista na mleku modyf. Na noc taka gesta w postaci papki i bylo ok. Ale pierwsze 3-4 razy dawalam w poludnie zeby obserwowac.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko ja daje takie pelnoziarniste kaszki ale chodzi mi o mannę i jak ja przygotować bo ja mam taka do gotowania.

Endokobietka lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to sorry to nie wuem. Nigdy nie robilam.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi dzięki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam mam pytanie czy mozna gdzies jeszcze kupic krem na rozstepy firmy fissan)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadlam noca powiedziec czesc.
    U Nas wszystko super. Jak poniedzialkowe U2 wyjdzie ok to we wtorek do domku :)
    Walcze ze wzdeciami od wczoraj..

amarranta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie mi polozna po cc polecił Indische Flohsamen. Tylko to bylo ok. 1,5 miesiąca po cc ale dzialalo tak jak siemie lniane.

Najlepsza zabawa Vincenta: wspinaczka po mamie i stanie trzymając sie jej nosa, ucha a najlepiej cycków a druga pt. "co pies ma dzis na śniadanie?" jest jeszcze jedna "jak wykurzyć psa z legowiska".

Zrobiłam malemu ta manne na wodzie i dodałam starte jabłko, zjadl bez krzywienia wiec od czasu do czasu będzie taki deser.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mam siemie w domu.
    Musze te 2 dni jakos przemeczyc.
    Poki co mam podawany sabsimplex i pomaga.

• Muniek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie serdecznie gratuluję :-) dużo zdrówka dla was!!

My w nocy wróciliśmy do De,wszystko co dobre szybko się kończy niestety. Podróż niestety nie najlepsza,Samuel zamiast spać to ciągle płacz. Dopiero u mnie na rękach się uspokoił i spał. Ale nie powiem żeby to było odpowiedzialne,tzn wyciągnąć go z fotelika,ale nie było innej rady.
    Rodzinka oczywiście zachwycona nim :-) no i muszę się pochwalić,problemy ze skórą zakończone :-) :-) mycie w samej wodzie nie przyniosło efektów więc kupiłam w końcu oilatum,już po dwóch kąpielach było lepiej,a teraz ma już super mięciutką skórę :-) buzie zaczęłam mu smarować kremem bambino i również jak ręką odjal,problemy się skończyły :-) jestem przeszczesliwa,bo bałam się że to AZS.
    Teraz to modlę się żeby te upały się skończyły,już nie da się normalnie funkcjonować :-\
    Miłej niedzieli

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie super, ze u Was w porządku:) siemię lniane działa na wzdęcia? Nie wiedzialam, kurcze muszę zacząć je§ć, bo mam z tym niestety problem od porodu :/ i sab simplex? Nie pomyslalam, w sumie logiczne ;)

Monika, no to fajne Vincent ma zabawy :) :) :)

Muniek, super, że poradziliście sobie z problemami skornymi!

A my pozdrawiamy ciocie ze Szczecina! Wczoraj przyjechalismy na chrzciny kuzynki Kalinki, bo mąż jest chrzestnym. On juz wrocil do De, bo musi jutro do pracy, a nas odbierze za tydzien. Podróż ok Kalinka spała :) ale później cierpiała od upałów..

Endokobietka lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie fajnie, że u was wszystko dobrze i moze już jutro do domku pójdziecie... Trzymam kciuki żebyście mogli szybko wyjść!

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie jak tam U2??

17u93e5exqfllrog.png
  • anjaniebieska Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja tu nowa jak widać, ale też z Niemiec. Dwie pierwsze ciąże w Polsce, porody traumy, mam nadzieję, że ten trzeci będzie lepszy...

c55fcsqvpjqh5h2e.png
    dqprj44jnr1dy8hj.png
    wniduay39sxul8lh.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Fotki z tel nie umiem wkleic.

Urodzil sie o 8.24 wazy 3135g 47cm
    Malutki ale przeslodki :D

Czujemy sie ok. Pocyccalismy i maluszek zasnal i tak sobie spi na mojej piersi :)
    Bracia zachwyceni inszczesliwi a tata jeszcze bardziej.
    Wiecej napisze jak bede w domu.

Moje Gratulacje :)

• lilmama Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to prawda, ze na Kindergeld lub Elterngeld sie dlugo czeka ? Slyszalam rozne opinie. Jak to bylo u Was ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaniebieska witaj serdecznie. Mam nadzieje ze trzeci poród juz w DE będzie z lepszymi wspomnieniami. Widzę ze u Ciebie parka jest a trzecie szczęście juz się ujawnilo? Macie juz imię? Skąd jesteś?

Lilmama nasz Vincent urodził sie w styczniu i jeszcze w styczniu dostaliśmy i EG i KG. Ale Annaki na KG czekala prawie rok.

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My KG otrzymaliśmy chyba w ciagu miesiąca a EG w ciagu 3 miesięcy..

Padamy przez te upały..żyć sie nie da a w domu juz wariuje:( na spacery chodze od 9-11 a potem kisimy sie w domu- masakra! Chce zimy!!!

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Anjaniebieska witaj serdecznie. Mam nadzieje ze trzeci poród juz w DE będzie z lepszymi wspomnieniami. Widzę ze u Ciebie parka jest a trzecie szczęście juz się ujawnilo? Macie juz imię? Skąd jesteś?

Lilmama nasz Vincent urodził sie w styczniu i jeszcze w styczniu dostaliśmy i EG i KG. Ale Annaki na KG czekala prawie rok.

Nasze 3 Maleństwo to prawdopodobnie synek- Leoś :) jestem z Norymbergii :)

c55fcsqvpjqh5h2e.png
    dqprj44jnr1dy8hj.png
    wniduay39sxul8lh.png

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Endokobietko ja daje takie pelnoziarniste kaszki ale chodzi mi o mannę i jak ja przygotować bo ja mam taka do gotowania.

hej :)
    To zalezy czy to jest kasza manna błyskawiczna czy nie :)
    jak mieliśmy błyskawiczną to gdy mleko/woda się zagotowało to wsypywałam jakąś ilość, zależy czy do zjedzenia w miseczce czy w butli (my robiliśmy w butli więc nie dużo dawaliśmy) i wyłączałam gaz/prąd i ona sobie dochodziła a ja mieszałam, dodawaliśmy też kakao... :)

c55fcsqvpjqh5h2e.png
    dqprj44jnr1dy8hj.png
    wniduay39sxul8lh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaniebieska to koniecznie musimy sie umówić na soczek bo ja tez z Norymbergii jestem :) A gdzie dokładnie mieszkasz? Zastanawialas się gdzie chcesz rodzic. Ja mieszkam na Schweinau, stacja metra Hohe Marter.
    Tez myślałam nad imieniem Leon podoba mi się. A kasze manne mam taja zwykla chyba, że trochę ja musze pogotować i mieszać ale dalam rade, dziękuję :)

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ