X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mozesz. My od 5 mca dawalismy kaszke pelnoziarnista na mleku modyf. Na noc taka gesta w postaci papki i bylo ok. Ale pierwsze 3-4 razy dawalam w poludnie zeby obserwowac.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko ja daje takie pelnoziarniste kaszki ale chodzi mi o mannę i jak ja przygotować bo ja mam taka do gotowania.

Endokobietka lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to sorry to nie wuem. Nigdy nie robilam.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi dzięki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam mam pytanie czy mozna gdzies jeszcze kupic krem na rozstepy firmy fissan)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadlam noca powiedziec czesc.
    U Nas wszystko super. Jak poniedzialkowe U2 wyjdzie ok to we wtorek do domku :)
    Walcze ze wzdeciami od wczoraj..

amarranta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie mi polozna po cc polecił Indische Flohsamen. Tylko to bylo ok. 1,5 miesiąca po cc ale dzialalo tak jak siemie lniane.

Najlepsza zabawa Vincenta: wspinaczka po mamie i stanie trzymając sie jej nosa, ucha a najlepiej cycków a druga pt. "co pies ma dzis na śniadanie?" jest jeszcze jedna "jak wykurzyć psa z legowiska".

Zrobiłam malemu ta manne na wodzie i dodałam starte jabłko, zjadl bez krzywienia wiec od czasu do czasu będzie taki deser.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mam siemie w domu.
    Musze te 2 dni jakos przemeczyc.
    Poki co mam podawany sabsimplex i pomaga.

• Muniek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie serdecznie gratuluję :-) dużo zdrówka dla was!!

My w nocy wróciliśmy do De,wszystko co dobre szybko się kończy niestety. Podróż niestety nie najlepsza,Samuel zamiast spać to ciągle płacz. Dopiero u mnie na rękach się uspokoił i spał. Ale nie powiem żeby to było odpowiedzialne,tzn wyciągnąć go z fotelika,ale nie było innej rady.
    Rodzinka oczywiście zachwycona nim :-) no i muszę się pochwalić,problemy ze skórą zakończone :-) :-) mycie w samej wodzie nie przyniosło efektów więc kupiłam w końcu oilatum,już po dwóch kąpielach było lepiej,a teraz ma już super mięciutką skórę :-) buzie zaczęłam mu smarować kremem bambino i również jak ręką odjal,problemy się skończyły :-) jestem przeszczesliwa,bo bałam się że to AZS.
    Teraz to modlę się żeby te upały się skończyły,już nie da się normalnie funkcjonować :-\
    Miłej niedzieli

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie super, ze u Was w porządku:) siemię lniane działa na wzdęcia? Nie wiedzialam, kurcze muszę zacząć je§ć, bo mam z tym niestety problem od porodu :/ i sab simplex? Nie pomyslalam, w sumie logiczne ;)

Monika, no to fajne Vincent ma zabawy :) :) :)

Muniek, super, że poradziliście sobie z problemami skornymi!

A my pozdrawiamy ciocie ze Szczecina! Wczoraj przyjechalismy na chrzciny kuzynki Kalinki, bo mąż jest chrzestnym. On juz wrocil do De, bo musi jutro do pracy, a nas odbierze za tydzien. Podróż ok Kalinka spała :) ale później cierpiała od upałów..

Endokobietka lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie fajnie, że u was wszystko dobrze i moze już jutro do domku pójdziecie... Trzymam kciuki żebyście mogli szybko wyjść!

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie jak tam U2??

17u93e5exqfllrog.png
  • anjaniebieska Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja tu nowa jak widać, ale też z Niemiec. Dwie pierwsze ciąże w Polsce, porody traumy, mam nadzieję, że ten trzeci będzie lepszy...

c55fcsqvpjqh5h2e.png
    dqprj44jnr1dy8hj.png
    wniduay39sxul8lh.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Fotki z tel nie umiem wkleic.

Urodzil sie o 8.24 wazy 3135g 47cm
    Malutki ale przeslodki :D

Czujemy sie ok. Pocyccalismy i maluszek zasnal i tak sobie spi na mojej piersi :)
    Bracia zachwyceni inszczesliwi a tata jeszcze bardziej.
    Wiecej napisze jak bede w domu.

Moje Gratulacje :)

• lilmama Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to prawda, ze na Kindergeld lub Elterngeld sie dlugo czeka ? Slyszalam rozne opinie. Jak to bylo u Was ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaniebieska witaj serdecznie. Mam nadzieje ze trzeci poród juz w DE będzie z lepszymi wspomnieniami. Widzę ze u Ciebie parka jest a trzecie szczęście juz się ujawnilo? Macie juz imię? Skąd jesteś?

Lilmama nasz Vincent urodził sie w styczniu i jeszcze w styczniu dostaliśmy i EG i KG. Ale Annaki na KG czekala prawie rok.

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My KG otrzymaliśmy chyba w ciagu miesiąca a EG w ciagu 3 miesięcy..

Padamy przez te upały..żyć sie nie da a w domu juz wariuje:( na spacery chodze od 9-11 a potem kisimy sie w domu- masakra! Chce zimy!!!

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Anjaniebieska witaj serdecznie. Mam nadzieje ze trzeci poród juz w DE będzie z lepszymi wspomnieniami. Widzę ze u Ciebie parka jest a trzecie szczęście juz się ujawnilo? Macie juz imię? Skąd jesteś?

Lilmama nasz Vincent urodził sie w styczniu i jeszcze w styczniu dostaliśmy i EG i KG. Ale Annaki na KG czekala prawie rok.

Nasze 3 Maleństwo to prawdopodobnie synek- Leoś :) jestem z Norymbergii :)

c55fcsqvpjqh5h2e.png
    dqprj44jnr1dy8hj.png
    wniduay39sxul8lh.png

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Endokobietko ja daje takie pelnoziarniste kaszki ale chodzi mi o mannę i jak ja przygotować bo ja mam taka do gotowania.

hej :)
    To zalezy czy to jest kasza manna błyskawiczna czy nie :)
    jak mieliśmy błyskawiczną to gdy mleko/woda się zagotowało to wsypywałam jakąś ilość, zależy czy do zjedzenia w miseczce czy w butli (my robiliśmy w butli więc nie dużo dawaliśmy) i wyłączałam gaz/prąd i ona sobie dochodziła a ja mieszałam, dodawaliśmy też kakao... :)

c55fcsqvpjqh5h2e.png
    dqprj44jnr1dy8hj.png
    wniduay39sxul8lh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaniebieska to koniecznie musimy sie umówić na soczek bo ja tez z Norymbergii jestem :) A gdzie dokładnie mieszkasz? Zastanawialas się gdzie chcesz rodzic. Ja mieszkam na Schweinau, stacja metra Hohe Marter.
    Tez myślałam nad imieniem Leon podoba mi się. A kasze manne mam taja zwykla chyba, że trochę ja musze pogotować i mieszać ale dalam rade, dziękuję :)

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ