Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dziecię jeszcze jednak za male na zmianę otoczenia.podroz 300km byla ok bo spal ale u brata w mieszkaniu nie mogl sie odnalezc i plakal nawę przytulony do mnie i z cycem w buzi.wiem za maly jest i niedojrzaly układ nerwowy ma.oj nie wiem jak to za trzy tygodnie będzie w PL.tam to dopiero tyle ludu w kolo nowych będzie ehhh
Alicja chyba Magdalena ma najbliżej do ciebie.ja to bliżej neuwied mieszkam w koln to nawet jeszcze nie bylam -
Nie wiem jak u Was ale mam dosc tej pogody. Dzis 35 stopni w Berlinie..dla mnie to masakra!
Gabrysia mi cos zaczela kaszlec i troche sie martwie czy ja klima jakas sklepowa nie zalatwilam a moze za zimna wode jej dalam do picia..taki ma bidula suchy kaszel..ale nie tak ze non stop kaszle tylko ma takie ataki raz na jakis czas:( Moze powinnam isc z nia do lekarza? Kurdemoze jestem zbyt przewrazliwiona..poczekam jeszcze jutro jak nie przejdzie to w czwartek pojde do naszej pediatry.
Annaki udanego urlopu:)
-
nick nieaktualnyamarranta wrote:Powidłowa, mi sie wydaje, że za którym§ praniem przestaną kłaczyć. Miałam tak z ręcznikami z lidla, przestały jak już straciłam nadzieję i chciałam wywalić
Alicja to już niedługo
Czesc milego dnia
Reczniki przestaja sie 'klaczyc' po sesji w troknerze.
Jesli macie, polecam
Ja odliczam godziny, jutro rano do szpitala w piatek rano cc.
Wszystko przygotowane, spakowane, nie moge sie doczekac jak juz bedzie po
Trzymajcie kciuki, prosze!amarranta, Wendy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCassie_DE wrote:Czesc milego dnia
Ja odliczam godziny, jutro rano do szpitala w piatek rano cc.
Wszystko przygotowane, spakowane, nie moge sie doczekac jak juz bedzie po
Trzymajcie kciuki, prosze!
to jużale to zleciało... Trzymam kciuki i czekam na wieści!
A ja byłam w poniedziałek na ostatniej becie i kontroli... Wczoraj dzwoniła ginka, u które byłam w zastępstwie i powiedziała, że wszystko super HCG spadło już do 11 nie musze już robić więcej badań i kontroli...amarranta, Cassie_DE, Endokobietka, Tigana, Wendy, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
Cassie powodzenia
Cassie_DE lubi tę wiadomość
-
A tak z innej beczki..mozecie mi polecic jakas dobra niemiecka firme produkujaca biustonosze??
-
nick nieaktualny
-
Kasia, wydaje mi się, że te są spoko http://www.hunkemoller.de/de_de/ ale nie mam żadnego, bo moich rozmiarów nie mają. ale i tak mają duży wybór. majtki mają dobrą jakość, więc podejrzewam, że staniki też
a na ebayu są zdaje się staniki polskiej firmy alles
-
nick nieaktualnyAmarranta, Cassie_DE :-*
Mamy zielone światło! Dzwonilam tez do KWZ zeby zapytac co oni na to i tez mowia ze super! Tak wiec czekam niecierpliwie na @ i jak tylko dostane to moge przyjechac do kliniki oddac krew na oznaczenie hormonow i jak wszystko ok to odrazu zaczynamy ponownie stymulacje! Tak sie ciesze... tym bardziej ze ja to mialam wizje ze pewnie po zabiegu beda mi kazali czekac dlugo itp a tu od pierwszej @ po zabiegu mozemy ruszacamarranta, Endokobietka, Cassie_DE lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRoxa ciesze sie razem z Toba
Odnosnie biustonoszy, ja kupuje od 4lat tylko i wylacznie w Takko Faschion, tyle ze mam male piersi 75B. Do tej pory nie zdazylo mi sie zeby cos sie stalo z materialem czy forma. Jestem bardzo zadowolona. A promocje zachecaja dodatkowo do kupna -
nick nieaktualnyTak siedze i mysle, czy ja mam wszystko dobrze spakowane do szpitala?
Recznik duzy i maly
Szlafrok
2x spodenki
2x bluzki na ramiaczkach (do karmienia)
2x staniki do karmienia
3x skarpetki
7x majtki
Spodnie dresowe
Leginsy
2x bluzki na grubych szelkach
Paczka duzych i malych podpasek
Klapki pod prysznic
Klapki po szpitalu
Kocyk dla malego
Smoczek
Tusz, korektor, BB crem
Szczotka do wlosow
-//- do zebow
Pasta
Szampon, odzywka
Wkladki laktacyjne
Bidon
Sok jablkowy
Woda niegazowana
Biszkopty
3x pieluszki tetrowe
Chusteczki nawilzajace
Papier toaletowy suchy i mokry
Tel + ladowarka
Mutterpas
Osobno w domu, fotelik, ubranko na wyjscie dla malego i dla mnie.
Dziewczyny rodzace juz wczesniej, czy cos jeszcze? Czy czegos mam za duzo?
Przypominam bede miala cc.
-
Cassie w wczoraj patrzyłam na tabelkę i się zastanawiałam czy już po czy jeszcze czekasz. Bo mój termin zbliża się dużymi krokami;)
Fajnie, że dodałaś co bierzesz bo mój mąż niemal obrażony, że jeszcze się nie spakowałam:) Ze względu na skracającą szyjkę zaczął panikować wcześniej niż myślałam.
Spakowałam pół takiej zwykłej torby jak na siłownie i jak zobaczyłam na dalszy ciąg mojej listy to się przeraziłam, że nie zmieszczę wszystkiego i pojadę spakowana jak na 2 tygodniowe wczasy.
Mam nadzieję, że w przyszły piątek dostanę listę ze szkoły rodzenia co zabrać, bo nie wiem czy mój szpital zapewnia jakieś podkłady poporodowe, majtki jednorazowe czy muszę nimi torbę zapychać.Cassie_DE lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypowidlowa moja kolezanka ktora miaala cc pol roku temu mowila ze podpaski, podklady nawet wkladki zapewnia szpital, papier toaletowy zawsze warto w razie czego miec, ubranka, pampers, chusteczki nawilzajace tez zapewnia szpital.
Niby maz w domu zostanie ale przypuszczam ze wpadnie w panike jak mu powiem przywiez mi to to tamto
Mam spakowana wlasnie taka torbe na silownie i reklamowke w ktorej mam sok, wode, biszkopty i klapki.powidlowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie laski.
Nie miałam Internetu od czwartku chyba, ale wreszcie mamy z innej firmy i mam nadzieje ze będziemy zadowoleni.
Endokobietka Jaś super wygląda w tym kartonie, ekstra chłopak z niego.
Roxa myślałam o Tobie cały czas. Mega się cieszę ze macie zielone światło. Teraz pozostaje trzymać kciuki!
Kasia dobre pytanie o te biustonosze. Ja mam dobre z PL, w sensie dobre dla mnie a tu to nie wie jak kupię no ja mam pokazny biust, jyz chyba z Amaranta pisałyśmy na ten temat, a rozmiary jakie tu widzę to ja duza miska to i obwód pod biustem ogromniasty.
Cassie kurczę to juz?? Oj będzie następne forumowe dzieciątko
Agatte ja uważa ze skoro Amelii pasuje taka dieta to jest ok. Ja przestalam się już stresowac. Lekarz nam ostatnio powiedzisl ze właściwie wszystko oprócz mleka krowiego do picia i miodu możemy dawac malemu, wszystko co my jemy. Mleko krowie do kaszki możemy ale nie do picia. Ja zachowuje swoje zasady i np. naszych zup czy smażonego mu nie daje, ale jak gotuje brokuly i makaron czy ziemniaki czy jakie warzywa to dostaje kawałki. Tez juz się krztusil ale daje rade.
Dzis z okazji 7 miesięcy Vincent stanął w łóżeczku a ja dostałam zawałuCassie_DE, Endokobietka, Tigana, Wendy, amarranta lubią tę wiadomość