X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię jeszcze jednak za male na zmianę otoczenia.podroz 300km byla ok bo spal ale u brata w mieszkaniu nie mogl sie odnalezc i plakal nawę przytulony do mnie i z cycem w buzi.wiem za maly jest i niedojrzaly układ nerwowy ma.oj nie wiem jak to za trzy tygodnie będzie w PL.tam to dopiero tyle ludu w kolo nowych będzie ehhh
    Alicja chyba Magdalena ma najbliżej do ciebie.ja to bliżej neuwied mieszkam w koln to nawet jeszcze nie bylam

pmzt5tj.png

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy dzieki za informacje

ja ludze sie ze jak urodze to bede mogla 1110 km przejechac i odwiedzic moja mame i tate a tymsamym dziadkow mojej coreczki rozmyslam jeszcze ewentualnie podroz samolotem , zobaczymy jak to dokladnie bedzie

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My urlopujemy. Jest super gorąco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 21:36

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u Was ale mam dosc tej pogody. Dzis 35 stopni w Berlinie..dla mnie to masakra!

Gabrysia mi cos zaczela kaszlec i troche sie martwie czy ja klima jakas sklepowa nie zalatwilam a moze za zimna wode jej dalam do picia..taki ma bidula suchy kaszel..ale nie tak ze non stop kaszle tylko ma takie ataki raz na jakis czas:( Moze powinnam isc z nia do lekarza? Kurdemoze jestem zbyt przewrazliwiona..poczekam jeszcze jutro jak nie przejdzie to w czwartek pojde do naszej pediatry.

Annaki udanego urlopu:)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta wrote:
    Powidłowa, mi sie wydaje, że za którym§ praniem przestaną kłaczyć. Miałam tak z ręcznikami z lidla, przestały jak już straciłam nadzieję i chciałam wywalić ;)

Alicja to już niedługo :)

Czesc milego dnia
    Reczniki przestaja sie 'klaczyc' po sesji w troknerze.
    Jesli macie, polecam ;)

Ja odliczam godziny, jutro rano do szpitala w piatek rano cc.
    Wszystko przygotowane, spakowane, nie moge sie doczekac jak juz bedzie po ;)
    Trzymajcie kciuki, prosze!

amarranta, Wendy lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie powodzenia, daj szybciutko znac jak bedzie po - nie mozemy sie doczekac :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Czesc milego dnia

Ja odliczam godziny, jutro rano do szpitala w piatek rano cc.
    Wszystko przygotowane, spakowane, nie moge sie doczekac jak juz bedzie po ;)
    Trzymajcie kciuki, prosze!

to już :-O ale to zleciało... Trzymam kciuki i czekam na wieści!

A ja byłam w poniedziałek na ostatniej becie i kontroli... Wczoraj dzwoniła ginka, u które byłam w zastępstwie i powiedziała, że wszystko super HCG spadło już do 11 nie musze już robić więcej badań i kontroli...

amarranta, nick nieaktualny, Endokobietka, Tigana, Wendy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, powodzenia! forumowe ciocie też nie moga się doczekać ;) trzymam kciuki!

Roxa, czyli za Ciebie też trzymamy kciuki? masz zielone światło? jak samopoczucie Twoje?

o1489vvjal2gnmht.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie powodzenia :)

zem3zbmhb277dwos.png

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki..mozecie mi polecic jakas dobra niemiecka firme produkujaca biustonosze??

zem3zbmhb277dwos.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa super wiadomosc :D to kiedy mozecie rozpoczac staranka?

• amarranta Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, wydaje mi się, że te są spoko http://www.hunkemoller.de/de_de/ ale nie mam żadnego, bo moich rozmiarów nie mają. ale i tak mają duży wybór. majtki mają dobrą jakość, więc podejrzewam, że staniki też:) a na ebayu są zdaje się staniki polskiej firmy alles

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta, Cassie_DE :-*
    Mamy zielone światło! Dzwonilam tez do KWZ zeby zapytac co oni na to i tez mowia ze super! Tak wiec czekam niecierpliwie na @ i jak tylko dostane to moge przyjechac do kliniki oddac krew na oznaczenie hormonow i jak wszystko ok to odrazu zaczynamy ponownie stymulacje! Tak sie ciesze... tym bardziej ze ja to mialam wizje ze pewnie po zabiegu beda mi kazali czekac dlugo itp a tu od pierwszej @ po zabiegu mozemy ruszac :-D

amarranta, Endokobietka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa ciesze sie razem z Toba :)

Odnosnie biustonoszy, ja kupuje od 4lat tylko i wylacznie w Takko Faschion, tyle ze mam male piersi 75B. Do tej pory nie zdazylo mi sie zeby cos sie stalo z materialem czy forma. Jestem bardzo zadowolona. A promocje zachecaja dodatkowo do kupna :)

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa super wiadomosci, teraz zacznij myslec jak zorganizowac fajny wieczor cobyscie naprawde sobie uzyli :)

Miej sie dobrze i idz na calosc :)

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak siedze i mysle, czy ja mam wszystko dobrze spakowane do szpitala?

Recznik duzy i maly
    Szlafrok
    2x spodenki
    2x bluzki na ramiaczkach (do karmienia)
    2x staniki do karmienia
    3x skarpetki
    7x majtki
    Spodnie dresowe
    Leginsy
    2x bluzki na grubych szelkach
    Paczka duzych i malych podpasek
    Klapki pod prysznic
    Klapki po szpitalu
    Kocyk dla malego
    Smoczek
    Tusz, korektor, BB crem
    Szczotka do wlosow
    -//- do zebow
    Pasta
    Szampon, odzywka
    Wkladki laktacyjne
    Bidon
    Sok jablkowy
    Woda niegazowana
    Biszkopty
    3x pieluszki tetrowe
    Chusteczki nawilzajace
    Papier toaletowy suchy i mokry
    Tel + ladowarka
    Mutterpas

Osobno w domu, fotelik, ubranko na wyjscie dla malego i dla mnie.

Dziewczyny rodzace juz wczesniej, czy cos jeszcze? Czy czegos mam za duzo?
    Przypominam bede miala cc.

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie w wczoraj patrzyłam na tabelkę i się zastanawiałam czy już po czy jeszcze czekasz. Bo mój termin zbliża się dużymi krokami;)

Fajnie, że dodałaś co bierzesz bo mój mąż niemal obrażony, że jeszcze się nie spakowałam:) Ze względu na skracającą szyjkę zaczął panikować wcześniej niż myślałam.
    Spakowałam pół takiej zwykłej torby jak na siłownie i jak zobaczyłam na dalszy ciąg mojej listy to się przeraziłam, że nie zmieszczę wszystkiego i pojadę spakowana jak na 2 tygodniowe wczasy.
    Mam nadzieję, że w przyszły piątek dostanę listę ze szkoły rodzenia co zabrać, bo nie wiem czy mój szpital zapewnia jakieś podkłady poporodowe, majtki jednorazowe czy muszę nimi torbę zapychać.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu byly majtki jednorazowe takie z siateczki, w nich tez poszlam do domu z wygody :) papier toaletowy tez Ci raczej nie potrzebny, podpaski tez byly w szpitalu, wszysktich rozmmiarow.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powidlowa moja kolezanka ktora miaala cc pol roku temu mowila ze podpaski, podklady nawet wkladki zapewnia szpital, papier toaletowy zawsze warto w razie czego miec, ubranka, pampers, chusteczki nawilzajace tez zapewnia szpital.
    Niby maz w domu zostanie ale przypuszczam ze wpadnie w panike jak mu powiem przywiez mi to to tamto ;)
    Mam spakowana wlasnie taka torbe na silownie i reklamowke w ktorej mam sok, wode, biszkopty i klapki.

powidlowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie laski.
    Nie miałam Internetu od czwartku chyba, ale wreszcie mamy z innej firmy i mam nadzieje ze będziemy zadowoleni.

Endokobietka Jaś super wygląda w tym kartonie, ekstra chłopak z niego.

Roxa myślałam o Tobie cały czas. Mega się cieszę ze macie zielone światło. Teraz pozostaje trzymać kciuki!

Kasia dobre pytanie o te biustonosze. Ja mam dobre z PL, w sensie dobre dla mnie a tu to nie wie jak kupię no ja mam pokazny biust, jyz chyba z Amaranta pisałyśmy na ten temat, a rozmiary jakie tu widzę to ja duza miska to i obwód pod biustem ogromniasty.

Cassie kurczę to juz?? Oj będzie następne forumowe dzieciątko :)

Agatte ja uważa ze skoro Amelii pasuje taka dieta to jest ok. Ja przestalam się już stresowac. Lekarz nam ostatnio powiedzisl ze właściwie wszystko oprócz mleka krowiego do picia i miodu możemy dawac malemu, wszystko co my jemy. Mleko krowie do kaszki możemy ale nie do picia. Ja zachowuje swoje zasady i np. naszych zup czy smażonego mu nie daje, ale jak gotuje brokuly i makaron czy ziemniaki czy jakie warzywa to dostaje kawałki. Tez juz się krztusil ale daje rade.

Dzis z okazji 7 miesięcy Vincent stanął w łóżeczku a ja dostałam zawału ;)

nick nieaktualny, Endokobietka, Tigana, Wendy, amarranta lubią tę wiadomość

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ