Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej zyje
Ale kiepsko ze mna. Podczytuje moje sierpniowki wypatrujac nowych dzidziusiow.
Psychika mi siadla, placze po katach a dla otoczenia zgrywam twarda babke.
Cc dala mi popalic. Wszystko bylo dobrze ale na operacyjnej cos we mnie peklo i nie umiem sie w kupe zebrac.
Do tego strasznie bola mnie sutki przy karmieniu i blizna ciagnie, dzisiaj pierwszy raz bylam w stanie bez pomocy wstac z lozka.
Synus jest przekochany, przeslodki, maz caly czas mi pomaga a wczoraj przyjechala moja mama na 2 tygodnie.
Wybaczcie ze sie nie udzielam, musze dojsc do siebie.
Pozdrawiam Was -
nick nieaktualny
-
Hej
Dawno tu nic nie pisalam.
CASSIE - mialam to samo co ty. Tez mialam cc niestety, nieplanowany i to w pelnej narkozie. Porod byl dla mnie traumatyczny a pierwsze dni w szpitalu i w domu byly straszne, najczarniejsze dni w moim zyciu chyba. Ale to "tylko" baby blues. Depresja poporodowa pojawia sie zwykle duzo pozniej.
Przeszlo po ok 2-3 tygodniach i teraz jest super
-
nick nieaktualny
-
Cassie trzymaj się! Myślałaś nad jakimś delikatnym lekiem? Ja jak panikowałam i nie dawałam rady z niewyspania dostałam od położnej taki lek Neurodoron z Weledy, dostaniesz w aptece bez recepty, to jest homeopatia więc nie uzależnia ani nic a jak wezmę to mam więcej energii i spokojniejsza jestem. Nie biorę regularnie ale teraz na wizytę teściowej na pewno się przyda
.
-
nick nieaktualny
-
Cassie ja też niechętnie biorę leki ale myślę że w takiej sytuacji warto dać sobie pomóc, żebyś sie mogła cieszyć czasem z dzieckiem. Jak chcesz to wyślij mi adres na priv to wyślę Ci parę tabletek na spróbowanie.
Moja teściowa jest, jeszcze sie nie pozabijałyśmy. Jest rozczarowana, że moje 6 tygodniowe dziecko się do niej nie uśmiecha ani nie odpowiada
. Ale ogólnie się cieszy Małą i mam nadzieję, że uda się nam przetrwać ten tydzień. Wczoraj wieczorem była burza i dziś leje cały dzień, miła odmiana
.
-
Cassie będzie dobrze,po prostu troszkę czasu zawsze potrzeba żeby dojść do siebie. Z lekarstwami to jednak bym uważała,bo te wszystkie antydepresanty to są silnie uzależniające leki. Wiem coś na ten temat,bo w rodzinie był taki problem
straszna sprawa. Więc lepiej po prostu dać sobie czas,pogadać z kimś i prosić o pomoc. Trzymaj się dzielnie
Endokobietko powiedz mi czy ty normalnie po skończonym 4miesiącu zaczęłaś Jasiowi rozszerzać dietę? Bo właśnie tak się zastanawiam jak to jest z wczesniakami.Cassie_DE lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Muniek ja zaczelam po skonczonym 5
A tak wogole dziewczyny czy wasze dzieci mialy robiona morfolgie krwi kiedys?
JKas ma 18 mieciecy i tylko w szpitalu po porodzie mial pobierana krew, od tego czasu ani razu.
Mam kolezanke z Berlina pojechala do PL, jej maly ma teraz 9 miesiecy i zrobilam tam morfologie prywatna i wyszla bardzo zle: wartosci dotyczace watroba sa podobno fatalne....i tak sie teraz nad tym zastanawiam. -
To ja chyba też poczekam aż skończy 5,bo jakby nie było to i tak jest miesiąc do tyłu.
U nas jak narazie morfologia była po porodzie,teraz chyba jeszcze za wcześnie na kolejną. Dziwi mnie tylko że nigdzie nie pisze w jego książeczce jaką ma grupę krwi,no i cholercia nie mam pojęcia jaką matrochę to dziwne!!
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyJa tez nie znam grupy krwi małego. I co najlepsze Muniek dopiero przez Ciebie zwrocilam na to uwagę.
A z ra morfologią to tez sue zastanawiałam czy by nie podpytać lekarza zwłaszcza ze maly jak lekko wybudza sue w nocy to zaraz wstaje i chodzi po łóżeczku a naczytalam sie ze to mogą być pasożyty chic wydaje mi się ze to przez upały bo dzis spalo mu się lepiej. -
Witam! Mam do Was pytanie? Moja corke mecza straszne bole brzuszka, probowalismy juz espumisanu, biogaji, delicolu i zero efektu. Czy ktoras z Was bylaby chetna nam pomoc i zakupic krople sab simplex?? Oczywiscie przed zakupem dokonam przelewu na konto za krople + koszt wysylki. Niby mozna je zamowic przez internet, ale boje sie, ze to moga nie byc oryginalne niemieckie. Gdyby, ktoras z Was zechciala nam pomoc prosze o kontakt na priv. Macie moze doswiadczenie z tymi kropelkami??