X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zyje
    Ale kiepsko ze mna. Podczytuje moje sierpniowki wypatrujac nowych dzidziusiow.
    Psychika mi siadla, placze po katach a dla otoczenia zgrywam twarda babke.
    Cc dala mi popalic. Wszystko bylo dobrze ale na operacyjnej cos we mnie peklo i nie umiem sie w kupe zebrac.
    Do tego strasznie bola mnie sutki przy karmieniu i blizna ciagnie, dzisiaj pierwszy raz bylam w stanie bez pomocy wstac z lozka.
    Synus jest przekochany, przeslodki, maz caly czas mi pomaga a wczoraj przyjechala moja mama na 2 tygodnie.
    Wybaczcie ze sie nie udzielam, musze dojsc do siebie.

Pozdrawiam Was

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:28

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja przechodziłam baby blusa i mogę śmiało na ten temat sie wypowiedzieć nie wstydzę si tego .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dawno tu nic nie pisalam.
    CASSIE - mialam to samo co ty. Tez mialam cc niestety, nieplanowany i to w pelnej narkozie. Porod byl dla mnie traumatyczny a pierwsze dni w szpitalu i w domu byly straszne, najczarniejsze dni w moim zyciu chyba :(. Ale to "tylko" baby blues. Depresja poporodowa pojawia sie zwykle duzo pozniej.
    Przeszlo po ok 2-3 tygodniach i teraz jest super :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie trzymaj sie. Mnie trzymalo jakies 6-8 tygodni. Masakra ale przeszlo. Musialam dac rade. Bylam sama. Maz nie dostal urlopu, mama nie mogla przyjechac a tesciowej nie chcialam :(

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ja tez miałam na poczatku najbardziej bałam sie wieczorów . Moja mama przyjechała pierwsze dni po porodzie była 2. Tyg potem maz i akurat miesiąc minął musiałam zostac sama i baby bluse sie skończył

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie trzymaj sie:* ja mam dzisiaj kryzys kryzysow. W sumie pierwszy raz:/ jestem wiecznie sama, pogoda ze wyjsc sue nie da, a mala od tygodnia prawie taka marudna, ze juz nie mogę

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, wiem ze to wszystko minie. Myslalam ze baby blues mnie nie dopadnie a tu klops.
    Bedzie dobrze.

Endokobietka lubi tę wiadomość

• Tigana Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie trzymaj się! Myślałaś nad jakimś delikatnym lekiem? Ja jak panikowałam i nie dawałam rady z niewyspania dostałam od położnej taki lek Neurodoron z Weledy, dostaniesz w aptece bez recepty, to jest homeopatia więc nie uzależnia ani nic a jak wezmę to mam więcej energii i spokojniejsza jestem. Nie biorę regularnie ale teraz na wizytę teściowej na pewno się przyda ;).

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie jestem antylekowa ;)

Dam rade.

• Tigana Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ja też niechętnie biorę leki ale myślę że w takiej sytuacji warto dać sobie pomóc, żebyś sie mogła cieszyć czasem z dzieckiem. Jak chcesz to wyślij mi adres na priv to wyślę Ci parę tabletek na spróbowanie.

Moja teściowa jest, jeszcze sie nie pozabijałyśmy :). Jest rozczarowana, że moje 6 tygodniowe dziecko się do niej nie uśmiecha ani nie odpowiada :D. Ale ogólnie się cieszy Małą i mam nadzieję, że uda się nam przetrwać ten tydzień. Wczoraj wieczorem była burza i dziś leje cały dzień, miła odmiana :).

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie zycze CI duzo SIL i wewnetrznej wytrwalosci, Tod wszystko minie potrzeba jedynie czasu, moze wyjazd tak na 2_3 dni by pomogl, nie musisz gotowac masz weich dwoch kochanych ludzikow przy sobie. Pozdrowionka

Cassie_DE lubi tę wiadomość

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie będzie dobrze,po prostu troszkę czasu zawsze potrzeba żeby dojść do siebie. Z lekarstwami to jednak bym uważała,bo te wszystkie antydepresanty to są silnie uzależniające leki. Wiem coś na ten temat,bo w rodzinie był taki problem :-\ straszna sprawa. Więc lepiej po prostu dać sobie czas,pogadać z kimś i prosić o pomoc. Trzymaj się dzielnie :-)

Endokobietko powiedz mi czy ty normalnie po skończonym 4miesiącu zaczęłaś Jasiowi rozszerzać dietę? Bo właśnie tak się zastanawiam jak to jest z wczesniakami.

Cassie_DE lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek ja zaczelam po skonczonym 5 :)

A tak wogole dziewczyny czy wasze dzieci mialy robiona morfolgie krwi kiedys?
    JKas ma 18 mieciecy i tylko w szpitalu po porodzie mial pobierana krew, od tego czasu ani razu.

Mam kolezanke z Berlina pojechala do PL, jej maly ma teraz 9 miesiecy i zrobilam tam morfologie prywatna i wyszla bardzo zle: wartosci dotyczace watroba sa podobno fatalne....i tak sie teraz nad tym zastanawiam.

17u93e5exqfllrog.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba też poczekam aż skończy 5,bo jakby nie było to i tak jest miesiąc do tyłu.
    U nas jak narazie morfologia była po porodzie,teraz chyba jeszcze za wcześnie na kolejną. Dziwi mnie tylko że nigdzie nie pisze w jego książeczce jaką ma grupę krwi,no i cholercia nie mam pojęcia jaką ma :-\ trochę to dziwne!!

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek u mnie napisali w mojej ksiazeczce jaka ma Jas, bo mielismy Konflikt.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie znam grupy krwi małego. I co najlepsze Muniek dopiero przez Ciebie zwrocilam na to uwagę.
    A z ra morfologią to tez sue zastanawiałam czy by nie podpytać lekarza zwłaszcza ze maly jak lekko wybudza sue w nocy to zaraz wstaje i chodzi po łóżeczku a naczytalam sie ze to mogą być pasożyty chic wydaje mi się ze to przez upały bo dzis spalo mu się lepiej.

• Muniek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w pl od razu pisali grupę krwi w książeczce,mam taką starą moja i na pierwszej stronie pisze jak byk :-) a tu to o wszystko trzeba pytać i prosić :-P ech ci niemcy ;-)

Endokobietka lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Mam do Was pytanie? Moja corke mecza straszne bole brzuszka, probowalismy juz espumisanu, biogaji, delicolu i zero efektu. Czy ktoras z Was bylaby chetna nam pomoc i zakupic krople sab simplex?? Oczywiscie przed zakupem dokonam przelewu na konto za krople + koszt wysylki. Niby mozna je zamowic przez internet, ale boje sie, ze to moga nie byc oryginalne niemieckie. Gdyby, ktoras z Was zechciala nam pomoc prosze o kontakt na priv. Macie moze doswiadczenie z tymi kropelkami??

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytłumaczcie mi dziewczyny jaj mam w Mutterpass 36+2 to jest zakończony 36 i 2dni z 37? Czy cały 35 i 2 dni z 36?
    Bo na belly pokazuje mu 35 +0 i nic już z tego nie wiem.

3i49tv7371hkkcdh.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ