WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika sliczny maluch i BeSafe swietny wybor!!

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka dzięki. Ale to są zdjęcia ze stycznia i lutego. Teraz to juz taki łobuz z niego ze masakra, najpierw nas terroryzuje a później sie smieje. Pies to juz ma taki stres ze ucieka a Vinnie zajmuje jego legowisko. A wybór BeSafe głównie "przez Ciebie" ;)

Endokobietka lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wiem ze to stare zdjecia, ale i tak sliczny maluch byl :)

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:29

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka moj jas ma 18 mieciesc i nadal pasuje do 0-13, ma 10 kg, glowa chroniona.

Pediatre wybierasz jak chcesz lepiej rpezd porodem ise juz rozgladnac i zapytac czy was przyjmie. nie musisz podawac nazwiska pediatry w szpitalu, Ksiazeczke dostajesz w szpitalu, karte szczepien przy 1 szczepionce, karte ubezpieczeniowa poczta od kasy chorych.

17u93e5exqfllrog.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, ja tez nie wyobrazam sobie porodu z tesciowa dlatego postanowilam ze jak tylko dojade do szpitala Tod poprosze oabsolutny zakaz odwiedzin przed i po porodzie, jedyna osoba ktora przymnie moze pozostac jest min maz i nikt inny. Uparlam sie a co to moj porod i koniec

Cassie_DE, Tigana, lucy1983 lubią tę wiadomość

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja - położne w szpitalu gdzie zamierzam rodzić mówią, że jak widzą że ktoś kobiecie sprawia dyskomfort to wyrzucają za drzwi, bo kobieta ma czuć się swobodnie i nie potrzebuje nikogo kto spowolni poród.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 11:54

Cassie_DE lubi tę wiadomość

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja zrobilam tak samo. ba nawet nie powzolilam sie w domu odwiezdic przez peirwszy tydzien, chociaz tesciowa mieszkala w tej samej klatce.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

MonikaDM mam pelno zdjec ale nie chce ich umieszczac na forach.
    Zdjecie w awatarku musi Wam wystarczyc.

Pediatre wybralam predzej ale dopiero po powrocie do domu ze szpitala dzwonilam zeby syna zapisac na U3.
    Nie bylo zadnego problemu. W szpitalu nie wymagali danych pediatry tylko hebammy a ze takowej nie chcialam to tez nie bylo problemu bo jak to stwierdzili ze 3cie dziecko to i hebamma nie potrzebna ;)

Ogolnie szukam ciekawych przepisow dla mam karmiacych. Nudzi mnje ciagle duszone mieso...

Zycze Wam milego dnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Dzieki dziewczyny, ja tez nie wyobrazam sobie porodu z tesciowa dlatego postanowilam ze jak tylko dojade do szpitala Tod poprosze oabsolutny zakaz odwiedzin przed i po porodzie, jedyna osoba ktora przymnie moze pozostac jest min maz i nikt inny. Uparlam sie a co to moj porod i koniec

Porod z tesciowa? Boze ja bym moja na tej porodowce pogryzla ;)
    Nie no tak na serio powinna zapytac Cie o zdanie i je respektowac niz wpychac sie na sile.
    Mam nadzieje z mezem wyperswadujecie jej ten pomysl z glowy.

Mi tez sie szykuja kolejne tygodniowe odwiedziny prawdopodobnie za 2 3 tyg. Kto? Tescie. Szkoda tylko ze mezowi w tym czasie nie dadza urlopu to by sie nimi zajal.
    Ale luzik. Znajac tesciowa to nagotuje i zajmnie sie dziecmi a jak jej bedzie sie nudzilo to pojedzie na mega shopping ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi a juz sie bałam ze pomyslalyscie ze on taki maly ;) Glupia ja.

Koalka my mieliśmy fotelik do 9 kg. Niestety z zestawu z wózka. Wczesniej nie miałam pojęcia o wyborze fotelika i wydawało mi się ze taki zestaw z fotelikiem to super sprawa. Teraz wiem ze to najgorsze badziewie jakie moze byc. Ale jak zaczelam sie zaglebiac w temat to maly wazyl juz 6-7 kg i nie byli sensu tego pierwszego fotelika zmieniać a i tak jeździmy Malo. Vi nie ma teraz 9,5 kg na wadze domowej, ma na pewno 70cm wzrostu (domowym cm wychodzi nam jakies 72) ale widzę ze body 74 sa juz n styk. Wiec z radością przeniosłam go do BeSafe.

Endokobietka ja bym nigdy nie pomyślała ze Jas wazy 10kg, bo tali duży sie wydaje i ani nie chudziutki ani nic. Vincent niby ponad 9kg ale znowu pulpetem nie jest, jak będę na kompie to go pokaze to sama ocenisz z dziewczynami.

Cassie szanuje Twoje zdanie. Avatar musi wystarczyć :)

Ja wybrałam lekarza w ciąży i w szpitalu pytali o dane, pewnie jakbym nie miała to nic by się nie stało. Tylko Vincent byl w Warmebet i dostawal antybiotyk i szpital napisal taki list do pediatry i pewnie dlatego chcieli namiar bo tak to dali by nam list pewnie niezaadresowany do konkretnego lekarza. My i tak pozniej zmieniliśmy Praxis. Nazwiska Hebamme zaś y mnie nie chcieli.

Alicja bardzo dobrze ze postawilas sprawę jasno. Ja nawet z mama czy siostra nie wyobrażam sobie rodzic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie spróbuj z tymi przepisami na kotlet.tv albo domowa.pl wiem ze te dwie strony prowadzi jedna dziewczyna i ona tam miała jakieś przepisy dla mam karmiących.

• Wendy Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie fajnie ze znalazłaś przyczynę swego baby bluesa szkoda tylko ze to twoja mama,ktora de facto miała Ci pomoc.ehhh życie.wierze ze szybko sobie poradzisz bo masz juz doświadczenie.ja tak mialam-wiedziałam ze moje smutki malemu nie sluza i przy nim starałam sie być spokojna i wesoła.
    Alicja i tak trzymaj!tesciowa z dala od Twojego porodu jak tak jej sie chce to przeżywać niech sobie zajdzie w ciaze...teraz taka moda ze te babcie zachodza

pmzt5tj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:29

• Wendy Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie jedz wszystko!ja sie przekonalam ze to nie ma wplywu na mleko co my jemy,wpierw uwazalam a potem jadlam co chcialam i bylo tak samo.Polecam tylko pic herbatki na laktacje-one tez reguluja trawienie i kawe zbozowa i jest git!

Mi w szpitalu nie trzeba bylo danych poloznej ani pediatry-co wiecej lekarz sam nam powiedzial jaki pediatra u nas przyjmuje.Jest tylko jeden i udalo sie do niego dostac bo ponoc nie zawsze przyjmuje nowych pacjentow.
    Na u3 dali nam trzy kartki do wypelnienia-zgody na szczepienia i terminy szczepien i dopiero wtedy przy szczepionce otrzymalismy karte szczepien.W szpitalu dziecka nie szczepia jak to sie ma w pl.
    Trzeba dziecko zameldoac w swojej kasie chorych i do domu wysla karte dziecka-nie dajemy zdjecia.A od reki otrzymacie numer juz w razie gdyby trzeba bylo szybciej skorzystac z pomocy lekarskiej.No to chyba tyle co moge podpowiedziec:)

Koalka moj maz do ratusza musial isc aby dostac akt urodzenia dziecka,wzial chyba te papiery ze szpitala i poszedl zameldowac dziecko od razu.Dostal chyba z 4 akty urodzenia i treba sobie wziac w ratuszu te papiery na Elterngeld.Po jakims czasie dostalismy list gratulacyjny od burmistrza,niby nic ale mile to takie.W pl nikt mi takich listow nie wysylal.Z kolei kurier dostarczyl od AOK jakis plecak i podkladke sniadaniowa z okazji urodzenia dzidziusia a po jakims czasie gutschein do odebrania u nich poduszeczka ozdobna dla malenstwa.Tez milo:)

Cassie juz z samego awatarku widac,ze syncio sliczny,zreszta jak i Moniki,slodkosci!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 14:49

Koalka, Cassie_DE lubią tę wiadomość

pmzt5tj.png

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki , mam 32 lata i wiem czego chce, spokojnego porodu :-) moi rodzice zdecydowali ze przyjada dopiero w pazdzierniku jak my dojdziemy do siebie , dzieki ze zawsze mnie wspieracie

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja w szpitalu dostalam koperte z papierami do wypelneinia i oni wyslali do odpowiedniego urzedu (do koperty wkaldalo sie kase) i wszystko oprzyszlo poczta, do ubezpieczanli zglaszasz dziecko sama, oni wiedza ze jestes w ciazy wiec wystarczy chyba Telefon, dostaniesz wtedy forumlarz wypelniasz oi gotowe, my mielismy karte w ciagu tygodnia w domu, zdaje sie ze do 3 miesiecy mozesz chodzic dziecko do lekarza na karte matki,

Koalka lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie moze procedure nadania polskiego obywatelstwa dziecku

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a jakie Maja rodzice?
    Jesli 1 rodzic ma pl to wystarczy umiejscowic akt urodzenia w PL lub w konsulacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 15:10

17u93e5exqfllrog.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polskie i niemieckie, ojciec dziecka niemieckie, dziecko jak sie urodzi otrzymuje automatycznie niemieckie ale my chcemy aby nasza corka miala niemieckie i polskie

ug37p07wjuiy1hl1.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ