Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Koalka dzięki:) myślałam, ze nie obejdzie sie bez pojscia do urzedu.
Powidlowa, my dostalismy taki kosz, ale nawet go nie wyjęłam z piwnicy. te wkłady są drogie. i moim zadaniem to się bomba biologiczna robichyba, ze sobie zwykły kosz wstawisz koło przewijaka, taki mały łazienkowy czy coś. a robię tak jak Endokobietka
-
Alicja mi się na koniec ciąży zrobiły gigantyczne na brzuchu
smarowałam się od początku balsamem/olejem i przed ciążą też codziennie nawilżalam i dupa. podobno jak ktoś ma skłonności, to się robią nie ważne ile by się smarował.. wcześniej od okresu dojrzewania na piersiach miałam. teraz maścią na blizny noscar i cepan (cuchnie cebulą, ale podobno dobre) smaruję. później chyba laserem można zliwidować.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny...
Ja dalej beż @ już piaty tydzieńNo ale byłam wczoraj w Praxis po recepte na tabletki na tarczycę i zapytałam pani odrazu o to i kazała mi zadzwonić do Kinderwunschzentrum zapytać co oni na to bo może oni będą się juz chcieli tym zająć, a jeśli dadzą zgodę, że mogę to załatwić u mojego normalnego gina to mam zadzwonić i zrobić termin...
Dziś dzwoniłam do KWZ i faktycznie oni chcieli się tym zająć, zrobić usg i pobrać krew na oznaczenie hormonów tak więc we wtorek jadę do KWZ... Miałabym termin na poniedziałek ale rano, a ja akurat w poniedziałek mam poranną zmianę...
Tak was podczytywałam teraz i powiedzcie mi jak to jest z tym polskim znakiem w nazwisku? Bo my mamy ale tutaj nie pisany jako polski znak, mąż ma w dowodzie i paszporcie niemieckim też bez polskiego znaku, jedyny dokument jakiego tu uzywaliśmy z polskim znakiem to akt małżeństwa... Czy polskiego znaku przy akcie urodzenia dziecka trzeba pilnować tylko w przypadku jak chce się go w pl umiejscowić czy też nawet jeśli nie chce się tego robić to też? -
a te polskie znaki to do dupy sa, moj Jas ma w sumie na imie Jan Richard, i w PL podalam w forumlarzu Jan Ryszard, a ona mi ze nie moge, bo ma Jan Richard i ze tak jak na akcie urodzenia musi miec, i ze ich tlumaczeni enie obchodzi, no i teraz ma w polskim dowodzie Jan Richard, jakbym to wiedziala dalabym mu tlyko Jan
jakbym chciala zeby mial Jan Ryszard to musze wystapic o oficjalna zmiane imienia.
Moj maz ma podwojna tozsamosc (dowiedzielismy sie rejestrujac Jasia), bo w DE jest Michael a w polsce Michal i dla nich to tez zupelnie co innego, oj ile musielismy sie nameczyc zeby mial Jas w Polsce ze ojciec to Michal.Musileismy wystpaiec oficjalnie o zmiane imienia meza w miedzynarodowym akcie urodzenia Jasia na Michal. Popierdol... to wszystko jest na maxa.
Maz jak wystepuje o swiadectwo o niekaralnosci w DE to ma napisane ze ma obywatelstwo niemiecki i polskie, a w polsce mu mowia ze polskie utracil w momencie kiedy przeterminowal mu sie dowod osobisty i zeby wyrobic sobie nowy musi wystapic do sadu o potwierdzenie polskiego obywatelstwa, bo od 25 lat nie ma meldunku w Polsce. a ze ma stary dowod i paszprot i nawet ksiazeczke wojskowa to oni to Maja w dupie bo to dla nich dokumenty nie majace waznosc.
Takze maz nie moze sobie bez tego potwierdzenia obywatelstwa wyrobic nowych polskich dokumentow ani sie zameldowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 11:33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEndokobieta to samo uslyszalam jak mo sie moj Polski dowod przeterminowal a nie mialam jeszcze Niemieckiego obywatelstwa. Olalam temat, nie mam zamiaru klocic sie z idiotami w urzedzie i jeszcze i za to placic.
Na temat USC i imion mozna ksiazke napisac tez sie juz o tym przekonalam. Tyle ze USC namietnie chcial spolszyc imiona moich dzieci ale na to sie nie zgodzilam.
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaka jak berety. Wchodze na fb i patrze zdjecie Danieli Katzenberger. Ten sam chirurg robil jej cc
Cale szczescie rodzilam 2tyg temu bo jakbym teraz lezala w klinice to bym z pokoju nie wyszla, masa paparazzi i gapiow.
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzieki za dass, na posladkach sie niesmarowalam bo nieprzypuszczalam je mi tam COS wyjdzie, dbalam o brzuch a TU masz du pa i nogi sie rozepchaly:-)
Co do nazwiska z polski mi literami Tod my postanowilismy je dziecko przyjme nazwisko rodzinne a wird u nas nazwisko ojca - i bedzie wszytskim latwiej , licze na to przynajmniej, co Monza przez ostatnie 3 tygodnie ciazy sensownie zrobic, nudzi mi sie w domu -
nick nieaktualnyKosza nie mam ale używam tych woreczków zapachowych z DM czy Rossmann.
O brzuch i skore dbalam w ciąży a po porodzie wylazly mi rozstępy
Endokobietko u nas tez bylo zawile bo mąż ma na imię Przemek czyli nie do wypowiedzenia dla Niemców i rodzice zmienili mu na Martin (z drugiego imienia) jak byk jeszcze dzieckiem. a jak meldowalismy Vincenta to pani sie nie zgadzal nasz akt małżeństwa z paszportem bo na akcue polskie imię a w paszporcie niemieckie. Musiał taki dokument o zmianie imienia pokazac co jak się okazało pani w urzędzie mogla potwierdzić telefonicznie we wcześniejszym urzędzie gdzie maz mieszkam ale chyba jej sie nie chciało.Endokobietka lubi tę wiadomość
-
No właśnie dużo kobiet mówi, że trzeba się smarować po porodzie bo wtedy rozstępy pojawiają się jeszcze szybciej. Zobaczymy jak to będzie u mnie.
A wy wypełniałyście coś takiego? Czy dostawałyście w szpitalu inny dokument o nazwisku i imieniu dla dziecka? Czy może same to przygotowywałyście? Bo ja to mam z bloga becomedemummy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 14:02