WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka dzięki:) myślałam, ze nie obejdzie sie bez pojscia do urzedu.

Powidlowa, my dostalismy taki kosz, ale nawet go nie wyjęłam z piwnicy. te wkłady są drogie. i moim zadaniem to się bomba biologiczna robi ;) chyba, ze sobie zwykły kosz wstawisz koło przewijaka, taki mały łazienkowy czy coś. a robię tak jak Endokobietka

o1489vvjal2gnmht.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZ ESC dziewczyny dzisiaj zaskocze was nowym tematem,mianowicie wstalem wykapalam sie i widze czerwone rostepy na udach i posladkach - co mam robic jestem na koniuszku ciazy i TU taka niespodzianka

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oje Alicja to niefajna niespodzianka, nie wiem nie mialam nie pomoge, w zasadzie po ciazy nie mam zadnego rozstepu - mialam je juz przed :)

amarranta lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja mnie się zrobiły na boczkach po 2 1centymertowe. Smaruje je olejem kokosowym na zmianę z palmers'em ale nie widzę żeby znikały czy coś. Tyle tylko że się nie powiększają. Ale to moja wina bo tam smarowałam tak o.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja mi się na koniec ciąży zrobiły gigantyczne na brzuchu :( smarowałam się od początku balsamem/olejem i przed ciążą też codziennie nawilżalam i dupa. podobno jak ktoś ma skłonności, to się robią nie ważne ile by się smarował.. wcześniej od okresu dojrzewania na piersiach miałam. teraz maścią na blizny noscar i cepan (cuchnie cebulą, ale podobno dobre) smaruję. później chyba laserem można zliwidować.

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...
    Ja dalej beż @ już piaty tydzień :-( No ale byłam wczoraj w Praxis po recepte na tabletki na tarczycę i zapytałam pani odrazu o to i kazała mi zadzwonić do Kinderwunschzentrum zapytać co oni na to bo może oni będą się juz chcieli tym zająć, a jeśli dadzą zgodę, że mogę to załatwić u mojego normalnego gina to mam zadzwonić i zrobić termin...
    Dziś dzwoniłam do KWZ i faktycznie oni chcieli się tym zająć, zrobić usg i pobrać krew na oznaczenie hormonów tak więc we wtorek jadę do KWZ... Miałabym termin na poniedziałek ale rano, a ja akurat w poniedziałek mam poranną zmianę...

Tak was podczytywałam teraz i powiedzcie mi jak to jest z tym polskim znakiem w nazwisku? Bo my mamy ale tutaj nie pisany jako polski znak, mąż ma w dowodzie i paszporcie niemieckim też bez polskiego znaku, jedyny dokument jakiego tu uzywaliśmy z polskim znakiem to akt małżeństwa... Czy polskiego znaku przy akcie urodzenia dziecka trzeba pilnować tylko w przypadku jak chce się go w pl umiejscowić czy też nawet jeśli nie chce się tego robić to też?

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te polskie znaki to do dupy sa, moj Jas ma w sumie na imie Jan Richard, i w PL podalam w forumlarzu Jan Ryszard, a ona mi ze nie moge, bo ma Jan Richard i ze tak jak na akcie urodzenia musi miec, i ze ich tlumaczeni enie obchodzi, no i teraz ma w polskim dowodzie Jan Richard, jakbym to wiedziala dalabym mu tlyko Jan :) jakbym chciala zeby mial Jan Ryszard to musze wystapic o oficjalna zmiane imienia.
    Moj maz ma podwojna tozsamosc (dowiedzielismy sie rejestrujac Jasia), bo w DE jest Michael a w polsce Michal i dla nich to tez zupelnie co innego, oj ile musielismy sie nameczyc zeby mial Jas w Polsce ze ojciec to Michal.Musileismy wystpaiec oficjalnie o zmiane imienia meza w miedzynarodowym akcie urodzenia Jasia na Michal. Popierdol... to wszystko jest na maxa.
    Maz jak wystepuje o swiadectwo o niekaralnosci w DE to ma napisane ze ma obywatelstwo niemiecki i polskie, a w polsce mu mowia ze polskie utracil w momencie kiedy przeterminowal mu sie dowod osobisty i zeby wyrobic sobie nowy musi wystapic do sadu o potwierdzenie polskiego obywatelstwa, bo od 25 lat nie ma meldunku w Polsce. a ze ma stary dowod i paszprot i nawet ksiazeczke wojskowa to oni to Maja w dupie bo to dla nich dokumenty nie majace waznosc.
    Takze maz nie moze sobie bez tego potwierdzenia obywatelstwa wyrobic nowych polskich dokumentow ani sie zameldowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 11:33

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Alicja na rozstepy uzywalam BiOil nie mam ani jednego.

Ten kosz na pampersy, trzymalam go w rece ale odlozylam, wg mnie zbedny wydatek. Wklady sa strasznie drogie.

Roxa daj znac po wizycie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobieta to samo uslyszalam jak mo sie moj Polski dowod przeterminowal a nie mialam jeszcze Niemieckiego obywatelstwa. Olalam temat, nie mam zamiaru klocic sie z idiotami w urzedzie i jeszcze i za to placic.
    Na temat USC i imion mozna ksiazke napisac tez sie juz o tym przekonalam. Tyle ze USC namietnie chcial spolszyc imiona moich dzieci ale na to sie nie zgodzilam.

Endokobietka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka jak berety. Wchodze na fb i patrze zdjecie Danieli Katzenberger. Ten sam chirurg robil jej cc ;)
    Cale szczescie rodzilam 2tyg temu bo jakbym teraz lezala w klinice to bym z pokoju nie wyszla, masa paparazzi i gapiow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:29

amarranta lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolka nie stracisz polskiego ale bedziesz musiala je jakos udowodnic :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za dass, na posladkach sie niesmarowalam bo nieprzypuszczalam je mi tam COS wyjdzie, dbalam o brzuch a TU masz du pa i nogi sie rozepchaly:-)
    Co do nazwiska z polski mi literami Tod my postanowilismy je dziecko przyjme nazwisko rodzinne a wird u nas nazwisko ojca - i bedzie wszytskim latwiej , licze na to przynajmniej, co Monza przez ostatnie 3 tygodnie ciazy sensownie zrobic, nudzi mi sie w domu

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomożecie mi z tym?
    Co mam zaznaczyć w B i C?
    Jesteśmy małżeństwem, mamy to samo nazwisko (z polskim znakiem;))

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c16250bfd91.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 12:18

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa jestescie po slubie i macie to samo nazwisko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 12:21

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka - tak, zgadza się.

I czy mam tam zamiast berlin wpisać miejscowość w której rodzę?

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jaki to durny formularz, ja bym na samym dolw wpisala tylko Nazwisko dziecka a u gory imie bo naprawde nie wiem co zazanaczy, na dole miejscowosc w ktorej wypelniasz dokumenty (wpislaabym zamiezskania).

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez pilnowałam smarowania bardzo, niestety dopiero po porodzie na brzuchu wyszły rozstępy, wczesniej ich nie było, ale cóż skora naciagnieta to nie było widać, po porodzie olałam sprawę i smarowanie i wszystko zbladło samo, tez dziwne :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosza nie mam ale używam tych woreczków zapachowych z DM czy Rossmann.

O brzuch i skore dbalam w ciąży a po porodzie wylazly mi rozstępy :(

Endokobietko u nas tez bylo zawile bo mąż ma na imię Przemek czyli nie do wypowiedzenia dla Niemców i rodzice zmienili mu na Martin (z drugiego imienia) jak byk jeszcze dzieckiem. a jak meldowalismy Vincenta to pani sie nie zgadzal nasz akt małżeństwa z paszportem bo na akcue polskie imię a w paszporcie niemieckie. Musiał taki dokument o zmianie imienia pokazac co jak się okazało pani w urzędzie mogla potwierdzić telefonicznie we wcześniejszym urzędzie gdzie maz mieszkam ale chyba jej sie nie chciało.

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dużo kobiet mówi, że trzeba się smarować po porodzie bo wtedy rozstępy pojawiają się jeszcze szybciej. Zobaczymy jak to będzie u mnie.

A wy wypełniałyście coś takiego? Czy dostawałyście w szpitalu inny dokument o nazwisku i imieniu dla dziecka? Czy może same to przygotowywałyście? Bo ja to mam z bloga becomedemummy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 14:02

3i49tv7371hkkcdh.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ