Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
rany z tymi urzedami!Endokobietko to faktycznie problemy mieliscie niezle przez to.Masakra jakas.My mielismy akt urodzenia malego bez polskiego znaku w nazwisku,ale jak maz byl w pl po polski akt urodzenia to wydali mu z naszym normalnym nazwiskiem i polskim znakiem.
Ja tam srednio sie smarowalam w ciazy bo i tak wiedzialam ze na pewno jakies nowe rozstepy wyjda bo u mnie to nieuniknione niestety.Dopiero niedawno odkrylam ze wyszly sobie tez i ....na lydkach no!i gdzie jeszcze ja sie pytam?no gdzie?
Kosz extra na pampersy eeee tam zbedny wydatek,pieluszki dojda to czesciej sie smieci wyrzuca i nic nie smierdzi a za zaoszczedzona kase kupcie pieluszki
My dzis w nocy wyjezdzamy w koncu na urlop!!!jakos mnie to jednak nie cieszy nie wiem czemu,chyba za duzo ostatnio tych zlych wydarzen bylo i nie ze wszystkim jeszcze sie uporalismy.Sufit w korytarzu moj maz zacal zmieniac panele ale sie wygiely bo jednak wata mokra to zmieniali i wate a teraz regipsy jednak na to dalismy ,ale i tak calosc jeszcze nie skonczona-po urlopie bedziemy dalej dzialac.
Na dodatek przez ta ulewe wtedy nabawilsmy sie w domu nowego lokatora--szczura!!!1AAA ratunku nie wiemy skad wylazi i gdzie potem ucieka,boimy sie teraz tak domu zostawic jak pojedziemy ehhhh.Dziur niby w domu nie ma,nie wiem nie mozemy zlokalizowac jego kryjowki.Zwariuje chyba ciagle COS:
No to sie wyzalilam....
Mlody nie daje mi sie spakowac ciagle domaga sie uwagi lub cyca.Nie wiem jak to ogarne wszystko
Koalka ale maz w ratuszu bral dwa miedzynarodowe akty i zaplacil 20 euroehhh no nic musztarda po obiedzie.
-
nick nieaktualnyObiecałam ostatnio, a że jestem na kompie to wrzucam Wam mojego łobuza. Buziole dla wszystkich forumowych cioć
Z serii "Łobuzem jestem":
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24c62e1d59d6.jpg
I kolejne "I tak przełączę":
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e1e2bfbfa7d.jpgpowidlowa, Wendy, Cassie_DE, amarranta, Koalka, annaki, Endokobietka, Tigana, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWendy pewnie ciężko bedzie ale nie zostawiajcie niczego czym mógłby się drań żywić. kasze, ryze makarony; albo przełóż do najwyższych półek jeśli masz nisko. Koniecznie wyrzućcie śmieci przed wyjazdem. I niech maż jeszcze naszybko wyskoczy do jakiegoś Baumarkt i moze trutkę kupi.
Wendy lubi tę wiadomość
-
Wrrr no i wcielo resztę posta
Słodkiego masz tego lobuziaka
W pl kupie polecona trutkę ktora zasusza gada jak juz padnie i nie gnije a na allegro zamówione juz ultradźwiękowe odstraszacze.Ja mu dam jak wrócę!niech juz lepiej teraz sie ewakuujeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 16:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRoxa teraz dopiero jako doczytałam, że Ty bez @ jesteś nadal. Mam nadzieję, że przyjdzie na dniach i, że to tylko taki wynik zabiegu. To ważne, ze nikt Ci nie powiedział, ze masz poprostu czekać tylko będą działać od razu, zeby nie tracić niepotrzebnie czasu. Koniecznie daj nam znać co Ci powiedzieli we wtorek, ja będę mocno trzymać kciuki, zeby wszystko było ok. Wierzę, ze u Ciebie będzie tak jak z moją koleżanką, wpomniałam o niej tu kiedys, ona też 26 cykli czekała na maleństwo i czułam, ze jak ja się rozpakuję, to ona ciążowo wskoczy jakby na moje miejsce i tak było. Teraz z Tobą też musi być tak, ze następna rozpakowana ustępuję miejsca Tobie (najbliżej sa Alicja, Powidłowa i Koalka, prawda?).
Wreszcie przeczytałam całego twojego bloga. Wydajesz się być strasznie cierpliwa, i na pewno zostanie Ci to wynagrodzone.
A jak teraz w pracy? Mam nadzieję, ze lepiej niz w ten pierwszy dzień - ze też zawsze musi sie znaleźć jakaś małpa wśród życzliwych ludzi.
-
Dopadlo i nas. Dzis ok 20:30 przyszla sasiadka z morda ze od 2 miesiecy nie moze spac ani ogladac tv przez nas bo jestesmy za glosno. Ze Jas biega cale noce placze a my sie po nocach wydzieramy ?! Heee Jas od zawsze zasypua przed 21:30 w istatnim tygodniu przed 20 wczoraj o 19 i jak zasypia to mamy tv na minimum i siedzimy cicho. Wiecue haj jest. O 7 wychodze. Michal z jasiem wraca o 17. Ro jakie cale dnid nue pamietam kiedy jas w nicy plakal plakal. Na nasze proby tlumaczenia zrobila sie glisna agresywna i straszyka Policja i jugendamtem. Boze masakra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 21:44
-
O rany Endokobietko co za wstrętny babsztyl sie wam trafil za sąsiada!współczuję ogromnie no aż sie zdenerwowalam no!co to za wredni ludzie niektórzy są.a jak juz widzą ze Polacy czy tam inni obcokrajowcy to najlepiej od razu policję wolac i jugendamt.uprzedzona jakas,powiiedz jej ze dyskryminacja też jest karana-chyba?-
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Endokobietka wspolczuje... ja mam poki co wyrozumialych sasiadow, mamy sklejone domy i wszystko sie niesie od nich do nas i odwrotnie.
A policje w domu juz mialam. Tydzien po przeprowadzce do obecnego domu. Sasiadce nieboszcce nie podobalo sie jak parkujemy samochod
Monika sliczny chlopczyk
Szczury? Jej serio ja bym uciekla. W Polsce nam jeden buszowal w piwnicy a mielismy mieszkalna. Masakra, balam sie tam schodzic. Wspolczuje lokatora.Endokobietka lubi tę wiadomość
-
Właśnie dostałam kartkę co mam zabrać do porodu. Mam napisane stary wygodny t-shirt.
Nie mam nic takiego, wolałabym nie swiecic gołym tyłkiem od początku. Po porodzie dają dziecko skóra do skóry wiec t-shirt będzie niewygodny. Kupiłam 3 koszule do karmienia do 30 zl chyba. Myślicie że będzie lepsza?
W czym wy rodzilyscie? -
Powidłowa, do porodu szpital daje Ci koszulę, taką po całości rozpinaną. ja w tym rodziłam i skróra do skóry leżałam, w tym ubranku też byłam, jak przenosili nas z sali porodowej do pokoju. później dopiero swoje ciuchy ubrałam. koszuli do karmienia w końcu się nie dorobilam, bo mi się wszystkie babcine wydawały albo drogie były do tego. miałam męża koszulę w kratę taką rozpinaną - polożna mi poradzila i to był spoko pomysł.
Wendy udanego urlopu! szczur masakra, współczuję. na dokończenie remontu nabierzecie siły, nie przejmuj się..
Endokobietko, masakra durna baba, nie dajce się jej
udanego weekendu -
nick nieaktualnyJa dostalam wszystko szpitalne. Od bidonu na wode poprzez podklady na lozko, koszule do porodu, smieszne ponczochy antyzakrzepowe, podpaski, majtki siateczkowe, pampersy, ubranka itd.
To co wzielam do szpitala wszystko wrocilo do domu.
Polecam 2 3 sztuki krotkich spodenek i jakies koszulki na ramiaczkach. Ja mialam z h&m takie do karmienia - uwielbiam je sa mega wygodne i nie trzeba stanika
I co mi moj dowiozl to poduszke do karmienia, pomogla mi po cc.
W szpitalu serio wszystko jest. -
nick nieaktualnyEndokobietko nie dajcie się straszyć, bo pewnie babsko jakieś naburmuszone na co innego a na was się chce wyżyć, albo chce sobie podporządkować nowych sąsiadów. Następnym razem powiedz (my tak zrobiliśmy z natrętnym sąsiadem, który twierdził, ze u nas jest wiecznie?? jeszcze przed przyjściem Vinniego na świat, głośno), że za Ty też zgłosisz do spółdzielni to, ze ona Ci nie daje spokoju, straszy i nagabuje. My tez próbowaliśmy tłumaczyć ale nie, sąsiad wiedział swoje, przyszedł kiedys jak odkurzałam, ze jest głośno. Jak bezczelni ludzi potrafią być, masakra. I zobacz czy w Hausordnung nie macie napisane od której obowiązuje cisza nocna i czy nie dotyczny płaczu dzieci bo w wielu spółdzielniach tak jest, więc nawet gdyby kiedykolwiek Jaś popłakał to niech się babsko puknie w łeb. pewnie jakaś niewyżyta stara panna!!! Ale mi sie podniosło ciśnienie
-
Powidlowa
Ja dostałam koszule ze szpitala taka z tylu wiązana tylko . Wypełnij na poczatku papiery na PDA wiadomo nie musisz korzystać ale wtedy jak bedziesz juz leżała z skurczami to założą ci sami to koszule od nich bo wtedy maja dostęp na całe plecy i np będę czekali az rozwarcie bedzie a ty powiesz ze chcesz . Jesli uznasz ze nie potrzebujesz to nie daja .
-
nick nieaktualnyDzien dobry
Widzialam dzisiaj moich sasiadow kurcze jacy oni byli niewyspani... mamy domy sklejone i wszystko sie niesie od nas do nich i odwrotnie. Niestety maly dal dzisiaj koncert co godzine. Ja ledwo na oczy widze a jak zobaczylam sasiadow to az mi sie ich szkoda zrobilo... no ale nic nie moge zrobic, mam nadzieje ze zlosci z tego nie bedzie. -
Magdalena dzięki. Papiery wypełniłam, w takim razie liczę ze dzięki temu dostane koszulę, a może bez znieczulenia się obejdę; ) mam traume po znieczuleniu u dentysty. Pół podbródka mam dalej po 8 miesiącach bez pełnego czucia. Zawsze balam się znieczuleń
-
Powidlowa
Ja tez byłam przeciwna znieczuleniu ale na wszelki wypadek od razu po przyjeżdzie z lekkimi skurczami wypełniłam i chwała Bogu ! Bez tego bym chyba tam poległa w tym wszystkim było mi wszystko jedno czy bedzie bolec czy wbija mi 5 cm igle w plecy oby przestało bolec . Wiadomo życzę ci jak najmniej bolesnego porodu i szybkiegotak wiec mów od poczatku ze chcesz PDA a potem jak założą koszule szpitala to juz nie he he