WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek i powodzenia na szczepieniu. Niech Sami bedzie dzielny i niech obędzie się bez zadnych gorączek!

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny mialam Wam pisac, dostalam zaproszenie na nastepne badanie U i mi sie przypomnialo, ze zaraz po urodzeniu dostalismy z jakiegos amtu list wyjasniajacy te wszystkie U i tak byla kartka zwrotna imozna bylo zaznaczyc czy chcesz zeby oni ci przypominali o terminach U i ja zaznaczylam ze chce i dlateog ja dostaje te listy do domu i kartka zwrotna, ktora daje lekarzowi a oni wysylalja spowrotem - takze sprawa dlaczego niektoryz dostaja, a inni nie chyba wyjasniona.

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś termin mam, byłam na ktg, a tam ani skurczu. Może zacząć się w każdej chwili, ale lekarz mówił, że mogę wracać do domu. Całe szczęście, bo chce jeszcze dziś szafkę skręcić i rzeczy małej do niej przełożyć;)

Endokobietka lubi tę wiadomość

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM moze chociaz Ala sie rozpakowala ze sie nie odzywa... A pozostale chyba na mnie czekaja zeby iddac mi brzuszek :P

A dziekuje ze pytasz :-* u mnie juz po wszystkim w czwartek robilam wieczorem zastrzyk na pekniecie caly weekend dzialan i od wczorajszego wieczoru juz na progesteronie, takze przeszlam z etapu staran na etap oczekiwan co ona przyniosa lub nie...

Endokobietka, MonikaDM, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa trzymam mocno kciuki, fajnie ze trafiliscie na Weekend, my z mezem spechalnie 13.06.2013 bralismy urlop :) i kazdy glupio i u mnie i u niego pytal po co nam 1 dzien urlopu srode :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 11:49

lucy1983 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6966e693d185.jpg
    Monika to te skarpety. Ten dół to właśnie ta guma i na prawdę u nas się sprawdzają bo nie lecą z tym że musi być coś podspodem rajty czy skarpety. Mam tez kapcie ale właśnie w tych tak fajnie chodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 11:52

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Roxa trzymam mocno kciuki, fajnie ze trafiliscie na Weekend, my z mezem spechalnie 13.06.2013 bralismy urlop :) i kazdy glupio i u mnie i u niego pytal po co nam 1 dzien urlopu srode :)
    No my też nie wiedzielismy jak trafimy bo w poniedziałek miałam monitoring, więc mąż w pracy też zaznaczył, że w tym tygodniu musi być codziennie w domu i tylko krótkie trasy żeby mu dawali... a w finale i tak najwieksza akcja była weekendowa...

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas byla 1 akcja 12 godzin po zastrzyku, zakonczona powodzeniem :)

MonikaDM, lucy1983 lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była zaraz po podaniu zastrzyku w czwartek wieczorem, potem sobota rano i dla poprawy niedziela popołudniu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym udanym cyklu mieliśmy dwie 24h po zastrzyku i 48h po

• annaki Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika tak chodziło mi o Agitkę :-) , ahh szkoda że niektóre dziewczyny zniknęły

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa no szacun. Kciuki zaciskam jeszcze mocniej!

Annaki bo Agitka ma dwóch urwisów ;) Powiem jej zeby się coś tu odezwała jak znajdzie chwile.

roxa lubi tę wiadomość

• Wendy Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej .Czytalam na wrzesniowkach,ze Alicja urodzila 3 dni po terminie,czyli juz jest sczesliwa mamusia.

Endokobietko to chyba musial nasz byly sasiad co lubil nas podpierdzielac wypelnic za nas taka prosbe o przypomnieniu o U bo my na pewno tego nie robili.
    Zreszta zawsze jak jestesmy u lekarza to daja nam kolejne terminy i na szeczepienia i na U nawet mowic nie musze oni o wszystko sami dbaja ze juz mi nikt nie musi przypominac.
    Rany te dzieci naprawde tak szybciutko rosna i szkoda mi kazdej chwili,ktora mija ze juz tak nie bedzie.Moj tez juz ma ponnad 4 miesiace,urodzilam kilka dni przed Munkiem.

Roxa trzymam kciuki,jeju az wierzyc sie nie chce ze niektore z was tak ciezko musza walczyc o dzidzie ja to z kazdymm cyklem moglabym zajsc gdybym nie uwazala ehhh.Jedynie to chcialam zawsze corcie i chyba po zlosci mi ktos robil bo mam samych chlopakow,ale za to zdrowych co najwazniejsze wiec nie narzekam.
    Muniek a ktore to teraz macie szczepienie?my mielismy 17sierpnia a teraz 1 pazdziernika.Oby bez goraczki i takich tam sie obylo!

pmzt5tj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Roxa no szacun. Kciuki zaciskam jeszcze mocniej!

Annaki bo Agitka ma dwóch urwisów ;) Powiem jej zeby się coś tu odezwała jak znajdzie chwile.
    :* dzięki... Mam nadzieję, że początkiem października będę mogła tutaj zawitać z dobrymi wieściami

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się jak nazywa się doradca chustowy? I jak go znaleźć? Macie jakieś doświadczenie z chustami?

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy:* dla mnie te zastrzyki od 3dc aż do uwolnienia to naprawdę nie wiele, byle się tylko udało... Ostatnio wyszło w piatym cyklu na zastrzykach, gin uważa, że teraz powinno pójść lepiej jak już się raz udało... Mam nadzieję, że ma rację i że za dwa tygodnie wpadnę tu z dobrymi wieściami i nowym suwaczkiem!

Wendy lubi tę wiadomość

• Mamax Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- Ale ja widzialam wlasnie w zlobku jak takie roczne ledwo chodzace dzieci sa popychane przez nie wiele starsze bo 2- letnie dzieci. Ot wystarczy chwila nie uwagi pani i juz placze takie bobo. Kurcze pare razy widzialam takie przykre akcje gdy bylam zaprowadzic czy odebrac starszego synka i zal mi dziecka strasznie bylo. Albo chodzi takie malenstwo i wola mama mama az mnie serce sciskalo. Panie bardzo dobre sa dla tych maluszkow, nosza je, przytulaja ale to jednak obca osoba a nie ukchana mamusia. No i wiadomo ze maja takich dzieciakow sporo pod opieka wiec nie moga byc na wylacznosc tylko dla jednego dziecka. A maluszek jeszcze tego potrzebuje. Wiadomo ze jak mamusia musi pojsc do pracy to nie ma wyjscia i musi takiego berbecia dac do przedszkola ale jak mam wybor to wole jednak poczekac i dac Juliana do przedszkola w wieku dwoch lat. Niby tez bedzie jeszcze maly ale jednak rok w zyciu dziecka to duzo....Nie mowie ze wtedy uniknie popychanek czy tez on nie bedzie popychal bo to sie zapewne zdarzy , pewnie tez bedzie tesknil i mnie wolal tego sie nie uniknie. Ale jednak bedzie starszy. A teraz niech jeszcze sobie przez rok bedzie bezstroskim bobaskiem i ma mnie na kazde zawolanie :-)

Annaki - Ja mam takie skarpetki i u nas spadaja. Ale moze to jeszcze dla Julianka za wczesnie na nie. Moze jak bedzie starszy to beda sie lepiej trzymac stopki. Chociaz u Maximiliana sie one do knca nie sprawdzily, ale n mial bardzo waska stope a Julian ma szeroka wiec moze bedzie lepiej. Zobaczymy z czasem ;-)Teraz JJulian jest na etapie sciagania skarpetek wiec u nas poki co najlepszym rozwiazaniem sa rajtuzki a na to froterowe skarpetki. Ale on jeszcze nie stoi wiec moze je nosic. A jak zacznie stac to bede mu nakladala krabbelschuhe bo te sa jednak najlepsze z wszystkch butkow i skarpetek jakie wyprobowalam u Maximilianka :-)
    O takie:
    http://www.amazon.de/SmileBaby-Lauflernschuhe-Krabbelschuhe-Babyschuhe-verschiedenen/dp/B009SHIWSI/ref=pd_sbs_309_1?ie=UTF8&refRID=1PBY7R09GT7MPAXNT5WV&dpID=51cWlIJMoZL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR160%2C160_

Muniek- Powodzenia na szczepionce ;-)

Endokobietka- Hm ja tam zadnej kartki nie wysylalam ale u naszego pediatry sekretarki tez zawsze do nas dzwonia z poinformowaniem o U czy szczepieniu wiec moze tez to zalerzy od praktyki ;-)

Dziewczyny a ta tabelka jeszcze jest prowadzona? Bo chetnie bym zerknela kto jz urodzil, kogo to czeka, kiedy itd. Matko ja rodzilam 10 miesiecy temu i juz kompletnie nie jestem w temacie ciazowo- porodowym ;-)

Nie znam Alcji ale serdecznie gratuluje dzidziusia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:42

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostaje to zaproszenie od Behörde für Gesundheit und Verbraucherschutz.

Ja juz zglupialam, teraz czytam ze jednak wszyscy w Hamburgu dostana takie zawaidomienia:
    Im Rahmen des Einladungswesens werden die Eltern bzw. Sorgeberechtigten von ins-gesamt ca. 34.000 Kindern im 10. bis 12. sowie im 21. bis 24. Lebensmonat, die in Hamburg gemeldet sind, durch ein Anschreiben einer Zentralen Stelle (Landesfamilien-büro) mit Sitz in Neumünster an die Kindervorsorgeuntersuchungen U6 und U7 erinnert. Dies geschieht durch ein Einladungsschreiben an die Eltern bzw. Sorgeberechtigten mit dem gleichzeitig eine codierte und frankierte Karte versandt wird. Die Eltern werden
    gebeten, die Karte, gemeinsam mit dem gelben Untersuchungsheft, zu der Vorsorge-untersuchung mitzunehmen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:44

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax takie butki sa czesto w Lidlu albo Aldi za 4-7 Euro, kupilam 3 pary, 1 drogie, dwie pary z discountu - nie ma roznicy. Uzywamy ich hjako kapcie w zlobku. Praktycznie wszystkie dzieci takie maja

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam dostawac od U4 od Landesamt für Soziales Jugend und Versorgung prezydent Mainz he he.
    Ja gdzies na necie wyczailam dopiero ze u nas na wiosce jest jakies przedszkole ze zlobkiem chyba.Ponoc nawet spore i to wieksze niz w miescie obok i z podworkiem fajnym duzym,musze oblukac co i jak bo te w miescie to mi sie nie podobaja,brudno tam i podworko malenkie.Ja nie wiem ale w pl to moim malym miescie mialam wypasione przedszkole w porownaniu tu do tego to nawet nie ma co porownywac....Ale tak jak wy-jak nie musze to nie bede tak szybko dawac,moze ok 3ciego roku zycia aby maly jezyka sie uczyl.Mamax juz nie ma Betroungeld niestety.

Mamax tak patrze na te buciki i naszla mnie ochota na szycie....chyba pomysle nad jakims mini biznesem,szyc cos dla dzieci z minky na przyklad i sprzedawac to by bylo dobre,jak myslicie?tylko nie mam tu na mysli o otwieraniu dzialalnosci,ale nie wiem jak to tu wyglada wlasciwie.

Mamax tabelka jest u Kasi a ze ona rzadko teraz zaglada to nie wiem nawet czy jest aktualizowana,ale fajnie by bylo gdyby byla na bierzaco prowadzona.

Dziewczyny jak wygladaja wasze rachunki za prad?ile mniej wiecej placicie i czy to sa prognozy czy to co faktycznie zuzywacie?nam szef meza podpisal umowe z dostawca i oni nam przyslali prognozy na 140 euro miesiecznie,nie wiem czy to nie za duzo i kiedy beda wyrownywac w razie czego?jest nas 5 osob

pmzt5tj.png

‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ