Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagdalena dokladnie ten sweterek
Fajny jest. Tylko 74/80 wydawal mi sue taki krótki i wzięłam większy i znowu nie wie czy nie przesadzilam. No nic, drogi nie byl, a moze dokupię ten granatowy bo też byl fajny.
Musze zobaczyc te butki o których piszesz. Vinnie jeszcze nie chce chodzić tak trzymany za raczki. Czasami tylko przejdzie kilka kroków akw zaraz siada, sam przy meblach to mize caly dzień a za ręce nie wuec go nie zmuszamy ale ze nie znamy dnia ani godziny to moze takie by byly ok.
Wczoraj byla u nas kolezanka z roczną dziewczynka i ona miała właśnie te Krabbelschuhe o których Mamax pisala i po podwórku tez w nich chodzila. Ale jednak wydaje mi się ze w nich cieple nie jest, ze one tak bardziej po domu.
Dziewczyny znacie jakis preparat/szampon na przetluszczajace sie włosy. Normalnie znowu musze myc codziennie. -
Monika DM, ja mam do zlobka 100 metrow i idziemy pieszo, a jak mu sie nie chce isc, leci za kotem, psem, ptakiem, nie w ta strone, jak chce wywalac rowery, zbierac slimaki itp = czyli prawie zawsze to biore go na rece i pedem do zlobka, zajmuje mi to ok 3 minut. Dopeiro od tego tygodnia uzywamy kurtki i czapki, wczesniej lecial w polarku i w czaspce z daszkiem, rekawiczek jeszcze nie.
Jas strajkuje od piatku z jedzeniem juz nie wiem co robic, mam nadzieje ze to przez zabkowanie i zadne chorobsko sie do nas przed urlopem nie doczepi. Ja jestem lekko przeziebiona, wylatujemy w czwartek, nie mam nic spakowanego, ani nawet przygotowanego, jestem w ciemnej dupie z przygotowaniami i juz mega zestresowana. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak Moniko, bardzo duzo, jeszzce sprawdzenie skrzynki pocztowej
Jutro na cale szczescie mam urlop, a dzieko posle do zlobka.
Jas tez ma lekki katar i kaszel, ale katar to Taki wodnisty i w zasadzie nie wymagajacy interwencji - coraz bardziej mysle ze to te nieszczesne trojki.
Moja przyjaciolka z HH miala dziecko u tagesmutter, bylo ok, ale po roku zmienila na zlobek i teraz twierdzi ze wybralaby od poczatku zlobek.
Najwiekszym problemem u nich bylo to, ze TM tez miala urlop 6 tygodni w roku (moj zlobek nie ma ferii) no i ze byla dosc czesto chora i wtedy tez dupa, bo dzowni rano ze nie moze wziac dziecka a w takim wypadku zostaje juz tylko wziecie urlopu. Takze trzeba jeszcze to rozwazyc.
-
Monika- Tak tez uwazam i dlatego my te krabellschuhe uzywalismy tylko po domu i w przedszkolu jako ciapy
Nie moge otworzyc tej twojej stronki z bucikamiJa mam jedne kozaczki z H&M ale nie uzywalam ich bo Maximilianek zima malo mi chodzil po sniegu. Najczesciej jak wychodzilismy to byl zapakowany w wozku ze spiworem wiec te ortalionowe buciki byly duzo wygodniejsze zwlaszcza ze kozaczki jak siedzial wysuwaly mu sie ze stopy wiec bylo to niewygodne.
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Poprzednią zimę jak Lena jeszcze była w gondoli to tez kombinezon taki z zakrywanymi stopami i czasem kozaczki takie miękkie ale tez leciały z nóżek, teraz muszę kupić kozaki no bo ona wszędzie chce na nóżkach
, spacery tez wózek jedzie a ona obok
Zrobiłam dziś Lenie na śniadanie placuszki bananowe z cynamonem, zwykle z mąką, rany....wyszły obłędne, Lena zjadła 4 i 2 ja
Ach Monika tez mam włosy skłonne do przetluszczania, niestety mi pomaga tylko farbowanie co jakiś czas, bo to wysusza, te wszystkie szampony, lekkie odzywki, niestety nic mi nie dają, dlatego często nawet daje taką farbę w saszetce, co szybko schodzi, bo kolor i tak zbliżony do mojego a trochę pomaga. Pewnie można robić jakieś plukanki z pokrzywy czy cos ale mi się nie chceWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 10:14
-
Monika
Ja tez kupiłam szary ale chyba kupie daisiaj granatowy wiekszy . Ja mam bzika na tle takich dorosłych ubrań a papi sie cieszy jak jest ubrany tak samo jak syn jakies polowki w tym samym kolorze jeansy teraz ten sweterek
Ja kupiłam w deichmanie pare dni temu nowe kapcie po domu z tym ze wyższe do kostki .
My mamy takie
http://m.hm.com/de/product/01833?article=01833-C
http://m.hm.com/de/product/01772?article=01772-D
http://m.zara.com/de/de/kinder/baby-jungen-%7C-3-monate-bis-3-jahre/schuhe/basketball-sneaker-mit-farbkontrasten-und-schnürung-c269290p2776015.html W zara maja tez ładneWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 10:30
-
Mi sie wydje ze zamiast kapci dla dzieci najlepsze sa po domu grube skarpety ze stoperami. Jas nawet na poczatku do zlobka tylko takie mial. Do teraz po domu w chlodniejsze dni lata w takich.
http://www.dzieciecyswiat.com/index.php?p266,skarpetki-abs-27-28-podeszwa-oddychajaca-kolekcja-zima
Nasz ortopeda polecal bardzo takie rozwiazanie.Kasia83 lubi tę wiadomość
-
Endokobietko to właśnie wczoraj wstawilam zdj takich samych
, Lena teraz po domu tylko w tym biega, właśnie nasza znajoma rehabilitantka z pl nam tak pod powiedziała, dopóki dziecku kształtuje się stopa to tam gdzie można to na boso lub w takich skarpetach, ale dziewczyny mówiły że u nich one spadały
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
My mamy takie kozaczki tylko szare i nam one niestety spadaly wiec nie polecam
http://tablet.hm.com/de/product/27785?article=27785-B
Endrikobieta- Zgadzam sue z toba dla maluszkow najlepsze sa skarpetki. Ja Maximiliankowi te karabellnschuhe zaczelam zakladac jak mial jakos 2 latka wczesnij biegal tylko w skarpetkach antyposlizgowychWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 12:03
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyJa bym chciala te skarpety tylko musze je tu w DE dostać bo w PL to raczej dlugo mnie nie będzie. A takie niby butki to bym chciala cieple do wózka.
Ebdokobietko nasza TM ma 20 dni w roku wolnego. Załatwia nam wtedy zastępstwo dla małego. Tylko właśnie boje się tego jak ona zachoruje...no nic, zobaczymy. Nie wykluczam ze jak sytuacja z pracą nam sue wyklaruje to maly nie pójdzie do żłobka bo wuecej dzieci tez ma swoje duże plusy uważam
Magdalena my tez tak lubimy ale tylko na wyjscia bo w domu to dresy albo rajstopy. Ale sądząc po ostatniej fotce to u Was chyba to samo.
Na telefonie beznadziejnie otwiera mi się strony i te butki sprawdzę wueczorem.Endokobietka, Tigana lubią tę wiadomość
-
Jeszcze 4 godziny i urlop!
Mamy dzieci zabkujacych, zdaza sie przy zabkowaniu ze maluchy nie chca nic jest, jak tak, to jak dlugo to bedzie jeszcze trwac?
Tzn. je makaron bez niczego i jogurty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 12:10
-
Endokobieta- No niestety zdarza sie. Moj Maximilian raz podczas zabkowania przez tydzien nie chcial nic jesc. Pil tylko mleko...
Ja po domu tez Julianka nie stroje. Rajtki plus skarpetki sa najlepsze. Jak rano musze wyjsc do przedszkola to na to nakladam szybko spodnie i kurtke i mlody ubrany
O tak jest najwygodniej
[/quote]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 12:46
Endokobietka, Muniek, MonikaDM, annaki, Tigana, lucy1983 lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Endokobietka no ponoć się zdarza, akurat Lena to mały żarlok
, je zawsze... Chyba że chora to nie. Przy zabkowaniu je tylko odrobinę mniej ale jednak je. Dziś dzień plackowy
, na obiad placki z cukinii które uwielbia
Ale Julian ma włosy! Wow, więcej niż Lena
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 13:45
-
U nas nosimy i śpimy w bodach i rajstopach plus ostatnio kapcie
która sie super sprawdzają bo miedzy innymi colin chodzi na całych stopach a nie na palcach jak boso albo w skarpetach . Ale dziewczyny mysle ze nie ma co dyskutować kazda mama robi jak uważa
Ostatnio Któraś przyszła mama pytała o otulacz mysle ze to tak samo decyzja należy do dzieci i rodziców jedni mówią ze szkodzi jedni mówią super trzeba samemu przetestować . Slyszlalam np duzy opini zr chodzik jest zło . Ze zaburza rytm my kupiliśmy jak Colin miał 6 msc po miesięcy użytkowania zaczal raczkować a teraz zaczyna chodzić i nic złego sie nie dzieje. A od paru osob wręcz dostałam opieprz ze jak mogę dziecko w to wkładać
Julian superowy :)i włoski
-
Magdalena bo niestety efekty chodzikow wychodzą znacznie później... Te chodzenie na palcach to tez może być efekt chodzika, dziewczyny pewnie pamiętają jak pisalam tu o koleżance która tez pół rocznego syna dała w chodził, z tym że on też wtedy nie siedział stabilnie, na mnie się obraziła jak jej zwrocilam uwagę no i cóż teraz niestety wychodzi u niego skrzywienie, na razie się rehabilitują żeby mały przybierał poprawną postawę, no ale każdy zrobi jak uważa,możemy tu wyrazić swoje zdanie i opinie i tyle
Berlinianka lubi tę wiadomość
-
annaki u mojej przyjacioli´ki to samo, byli z dzieckiem 5-6 miesiecy przez 6 tygodni w Bieszczadach i sczesliwi ze dziecko w nosidle turystycznym, teraz maly ma 1 miesiecy i mega kryzwy kregoslup, a oni narzekaja ze lekarz wczesniej nie widzial i teraz biegaja na rehabilitacje.