Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Endokobietko mój chrześniak tez strasznie krzywy, z tym że on ma juz 15 lat no i nikt w tej chwili nie wie czy jego krzywy kręgosłup i bóle które ma to efekt chodzika w który go dawano te 14,5 lat temu bo tak się wtedy robiło czy może gdzieś później coś rodzice przegapili, no ja chodzik uważam za "zło" i nie dawałam a nawet zabronilam rodzinie kupować
-
Też zabroniłam kupować chodzik
a jak jednak ktoś kupi to skonczy albo na śmietniku albo sprzedam
Mamax ale Julianek śliczny
Endokobietko udanych wczasów,ale zazdroszcze bo my w tym roku nigdzie nie byliśmy i brakuje mi tego.W przyszłym roku na pewno sobie to odbijemy
Jakie to sweterki w aldiku?bo nie widze w ofercie
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Endokobietka wrote:Jeszcze 4 godziny i urlop!
Mamy dzieci zabkujacych, zdaza sie przy zabkowaniu ze maluchy nie chca nic jest, jak tak, to jak dlugo to bedzie jeszcze trwac?
Tzn. je makaron bez niczego i jogurty.
mój teraz nie ząbkuje a nagle nie chce jesc przy stole :p
super Julianek!!
bo tak jak dziewczyny napisały chodzik to złoale każdy robi jak uważa
i też zabroniłam kupować. :p
co do butów/kapci nam cały czas teściowa podsyłała i dalej podsyła eh;/ Florek dostał kapcie jak zaczął porzanie już sam chodzi na dworze tzn, buty. kapcie też późno jedne takie do szlaforka były prawie jak skarpety. my nie używamy kapci. dla dziecka lepsza jest goła stopa czy w skarpecie.
-
Ja tez nie uzywam chodzika. Przy Maximilianie kolezanka chciala mi dac po swom dziecku ale nie chcialam. Jej synek krzywy nie jest ale ona wkladala malego dopiero krotko przed roczkiem.
Dzieki dziewczyny te Juliankowe loki to nasza duma
Endokobieta- Dopiero do mnie doszlo ze masz urlop. SuperGdzie sie wybieracie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 17:18
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Julianel boski i super loczki
.
Ja tez jestem przeciwko chodzikom. MonikaDM jak chcesz zamówić coś z Polski to j w październiku jadę to mogę CI przywieźć.
Endokobietka, stresowo, ale fajnie ze macie urlop.
Moja Mała coś marudna po południu, mało śpi dziś i ciągle sie ślini.
-
nick nieaktualnyMagdalena a jaki rozmiar tych bucików macie z H&M? I jaki ogólnie nosi rozmiar teraz Colin? Bo ja mam problem z tymi rozmiarami butów a jakoś na dniach wybieramy się do sklepu i wąłśnie będzie h&m to zajrzę.
Nie pamiętam co jeszcze miałam Wam odpisać...
Byłam dziś z Vincentem u naszej dentystki no i niestety ma taką samą wadę zębów jak mąż, jedyna nadzieja jest taka, ze całe zło wyciągną mleczne zęby a stałe będą zdrowsze ale to nikła nadzieja. Mój mąż ma dosć zdrowe zęby bo ubytek ma tylko jeden czy dwa, ale całe dobro poszło mu w korzenie i te ma mocne a w górę niewiele i zeby ma kruche tak ze łamią mu się nawet na chlebie. Lekó małemu dać nie możemy bo zniszczymy wątrobę i organy wewnętrzne, bo to tak silne rzeczy, moja dentystka fluoru też nie chce ale ma się skontaktować z naszym Kinderarzt i ustalą czy coś działać teraz czy dopiero przy stałych zębach - prawdopodobnie dla wzmocnienia ząbków zostanie nam lakowanie. Ewentualnie później zrobienie koron jakichś diamentowych (o ile dobrze zrozumiałam) na zebach...troche mnie to podłamało. -
nick nieaktualnyTigana dzięki :* będę miała to na uwadze, ale nie chciałabym sprawiac nikomu problemu. Może też mój tata pojedzie do PL październik/listopad po trochę rzeczy jak się uda wreszcie znaleźć mieszkanie dla niego i mamy tutaj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 19:51
-
Monika dm
Obecnie jedne trampki mamy 16-17 i sa na styk z cienka skarpetka jak jest zimniej to grubsza skarpeta i 18-19 sa dobre . Papcie mamy 19 ale mniejszych nie było i ma lekko z przodu luz nawet przy rajstopach . Ubranka z Polski mama mi przywozi z pepco to 80 sa akurat a tu hm 74 , 80 ma jesscze wolne miejsce na góra 2 mscale jak kupuje body czy sweterki to 74-80 i sa prefekt
Jak u was z główka ?
-
nick nieaktualnyWitajcie
ja dziś dopiero teraz mam chwilkę na internet bo mama jest u nas, jeszcze dziś teściowie wpadli wywieźć biurko i szafę żeby zrobić miejsce na łóżeczko i komodę...
Mamax - Julian jest przecudny i te lokimiód malina
ja jak byłam malutka też miałam kręcone włosy i liczę że synek dostanie to po mnie
Endokobietka - na pewno dasz radę z urlopowym pakowaniemmiłego urlopu!!!
Ja dziś miałam glukozę i wizytęI nie było tak źle
nie wiem czemu w PL tak tym badaniem straszą...Ta glukoza to była u mnie porządna szklanka ale do przebrnięcia, bo miała taki lekko cytrynowy smak. I czekałam tylko godzinę na pobranie krwi - a w międzyczasie miałam wizytę, usg szyjkowe i brzuszne i ktg, więc szybko minęło
Benjamin nadal w górnych granicach normy, waży już 970 g a obwód głowy 25 cm
Serduszko ładnie biło na ktg a ja żadnych skurczy nie mam a szyjka w normie. Więc wszystko na razie dobrze
Tylko te plecy ciągle bolą
Następna wizyta już za 3 tyg. w 3D z mężem
-
Hej Mamax..mozna powiedziec kupe lat;) A wiesz, ze ostatnio pytałam tez o Ciebie i dziewczyny,bo jakis czas mnie nie bylo. Gabrysia jest absorbujaca z dnia na dzien coraz bardziej..jutro konczy juz 7 miesiecy i ciezko mi uwierzyc, ze tak szybko to wszystko sie dzieje. Na razie jest ok, ale przyznam, ze jestem czasami zmeczona byciem mama 24 na dobe..
Julianek jest cudny..Mam nadzieje, ze wszystko u Was ok. Mam taka sama mate i Gabrysia juz ja gryzie po brzegach a nawet cwaniara wyciaga literki;)
Faktycznie u mnie jest tabelka wiec jak ktos ma ochote to powpisujcie sie dziewczyny.
Endokobietko udanego urlopu:)
-
Dzień dobry. Przez pół nocy miałam bóle brzucha, jak na okres zawsze wcześniej miałam. Nie wiem czy to skurcze, ale trwało 4 godziny
Raz co 5 minut , raz co 3 minuty , raz co 7. Stwierdziłam , że to jeszcze nie to.
Teraz wyprawiłam męża do pracy i idę się zdżemnąć przed ktg jeszcze. Ciekawe czy ktg coś pokaże i mnie zostawią.
Jak Narazie bóle ustały do 1 na godzinę. -
nick nieaktualny
-
Powidlowa, właśnie miałam pytać co u Ciebie,jak postępy? Ja byłam wczoraj u lekarza i mówię pani dr mam skurcze 3-5 na dobę, powiedziała że tak już może być, zbadała mnie i mówi że główka jest już niziutko. Moja mama urodziła pierwsze dziecko w 37 tyg czyli tak jak ja jestem teraz. Pani dr mówi że historia może się powtórzyć. Generalnie ktg i inne badania wyszło dobrze, tylko ciśnienie miałam wysokie. O GBS musiałam poprosić. No i ta dzisiejsza noc parę godzin bolał mnie brzuch właśnie jak na okres co parę minut skurcz ale dużo słabszy niż te parę w ciągu całego dnia. Wzięłam prysznic i położyłam się spać. A teraz czuję tylko ze mały ma czkawke i trochę się wierci. Daj znać jak się czujesz. Trzymaj się ciepło
-
nick nieaktualnyPowidłowa ja się nie znam bo nie wiem co to skurcze porodowe, ale z tego co opowiadały koleżanki to moze być początek
Więc trzymam kciuki!
Anka za Ciebie też, skoro też możesz rodzic na dniachZnowu mogą byc dwa maluszki na raz, juz nie raz sie tak na naszym forum zdarzało, a ogóle to teraz chyba moga byc nawet 4 szkraby.
własnie...gdzie jest Koalka??
Koalka wywołuje Cię do tablicy
Któraś pytała o jakich sweterkach mówimy, ale patrzyłąm wczoraj na stronę Aldi a nie ma juz oferty z poniedziałku pokazanej niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 08:27