Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Koalka my mamy takie
http://www.babyartikel.de/produkt/babytragen/hauck_babytrage_3_way_carrier_black
Dziewczyny chyba przeżywamy koszmar . Colin nie chce jesc nie chce pic nic rzygał mlekiembiedny . Wpychał mu na sile picie sle zamyka usta i koniec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 19:53
-
nick nieaktualnyMagdalena pewnie przez ten ząbek. Chyba musisz mu dawać tyle ile on chce. A jak nie chce to chyba nic nie zrobisz niestety. tylko wodę czy herbatke czy soczek próbuj mu dawać, pewnie to zaraz minie. Biedulek mały, ale mi go żal. Trzymaj się bo pewnie się stresujesz.
A główka coraz lepiej. dziś byliśmy na kontroli i lekarka powiedziałą, ze jeszcze góra 2 miesiace ponosi. A jak u Was? Bo wy na fizjoterapię mieliście isć chyba? Jak to wygląda?
W drodze powrotnej dokupiliśmy jeszcze ten granatowy sweterek w mniejszym rozmiarze, bo większy mamy szaryU nas jeszcze ich troszkę było.
Tigana lubi tę wiadomość
-
Udało się kupić mężowi sweterek w aldiku
będzie jak znalazł do chrztu bo to już za tydzień. Nie chciałam mu kurtki ubierać,bo raczej za ciepło by mu było. A możemy do kościoła z wózkiem także jeszcze kocyk wezme i myślę że wystarczy.
My dostaliśmy nosidełko Womar,ale nie jestem zadowolona. Po pierwsze niewygodne,po drugie młody dziwnie w tym wisi i się wścieka. Także może jeszcze kiedyś spróbuje,a jak nie to dam sobie spokój.
Magdalena współczuję,biedny maluszek. Oby ząbek szybko wyszedł żeby się nie męczył.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Biedny Collinek
, spróbuj choć po kilka kropel picia, może łyżeczką się uda
No niestety Magdalena to co masz to "wisiadło" ....każde w którym można nosić dziecko przodem jest niestety wisiadlem, w ergonomikach można tylko na brzuchu przodem do siebie lub plecach i te są odpowiednie, ale na szczęście Colin sam to wuczul -
Ojej biedny Colin
Niestety przed naszymi maluszkami zaczyna sie ciezki czas jakm jest zabkowanie...
My mamy nosidelko Manduka.
http://mamazen.pl/nosidlo-manduca-red.html
Troche ksztowalo ale mozna w nim nosic dziecko od urodzenia. Ja Juluanka mialam w nim tylko kilka razy bo wole jednak wozek ( starszego synka tez) ale moja kolezanka uzywala go bardzo czesto.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 21:13
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyOj biedny Colinek, współczuję Magdalena
Ja też chcę używać chustę albo nosidełko ergonomiczne, ale jeszcze muszę się wgłębić w temat, więc dzięki za porady. Ja mam koleżankę, która prowadzi w PL warsztaty chustowe więc pewnie jeszcze mi coś doradzi, ale ja to mam jeszcze masę czasu...
Koalka, Powidlowa - ściskam kciuki, żebyście nie musiały za długo czekać
Endokobietka - miłego i spokojnego urlopu
Ja to mam nadzieję przetrzymać synusia do 1 stycznia przynajmniej, bo jakoś wolałabym mu trochę przedłużyć dzieciństwo... a będzie co będzieKoalka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też jeżdżę sama samochodem i było już ciężko z zaciskającym się na brzuchu pasem, ale odkąd mam ten adapter to jest znowu ok. Tylko się zastanawiam ile jeszcze dam radę, bo ja do pracy mam 30 km w jedną stronę i nie wiem czy za miesiąc nie przesiądę się do autobusu...
-
nick nieaktualnyLucy a na kiecy dokladnie masz termin. Ja tez czekałam na wybicie północy w Sylwestra
Chic ja jestem z grudnia i nigdy nie narzekalam.
Dziewczyny pewnie wiele z Was obecnie o tym nie myśli ale nie umiem sie zdecydowac na antykoncepcje...w sensie co mam uzywac. Chciałam implant, ale pól roku bralam tabletki z takim samym hormonem jak implant i faktycznie antykoncepcja super bo libido zerowe. Gumki u mnie odpadają, spirali nie chce bo ostatnio jakości kolko czytam o przypadkach ciąż mimo spirali no i zostają mi tylko tabletki ale znowu boje się ze jak sue zdecyduje jednak na kolejne dziecko to nie będzie łatwo zeby jajniki znowu ruszyły. Obecnie Vinnie ma taki etap ze bym się na sterylizacje zdecydowala i jestem pewna ogólnie na 90% ze jednak nie chce drugiego dziecka, no ale...Możecie cos doradzić? Napisać swoje przeżycia, spostrzeżenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 21:55
-
Magdalena a ktory to wasz ząbek? My nie mamy jeszcze ani jednego, ale dziąselka na dole są bardzo opuchniete i Gabrysia ostatnio bardzo marudna i kiepsko spi. A przez sen ma cos takiego, ze kwili..nie wiem czy to przez bol czy moze zly sen, ale tak mi strasznie jej zal. Te zębiska i ją i mnie chyba wykoncza a to dopiero początek:(
Mamax z tym zmeczeniem to pewnie masz racje, ze przy 2 czlowiek juz jest bardziej zahartowany..mimo, ze Gabrysia jest juz te 7 m-cy z nami to czasami jeszcze ciezko mi ogarnac moj nowy styl zycia.
A i mam pytanie, bo i nas od miesiaca nie ma juz nocnego karmienia, bo Gabrysia sama zrezygnowala i kolacje je o 19:30 a potem dopiero nad ranem tez tak ok7:30-8:00 czy moze miec taka dluga przerwe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 22:45
-
Kasia
Mamy smiesznie 3 na dole i teraz wychodzi jedynka u góry . Przy tych dolnych było troche płaczu w nocy i tyle a tu widac ze naprawdę go boli . Wlasnie spi na mnie jak za dawnych czasów budzi sie co godzinkę z wielkim płaczem musze chodzić wciskam troche picia i zasypia dalej .
U nas od miesiąca gdzies Colin zjada o 19 kaszkę na mleku krowim i potem dopiero o 7-8 mleczko modyfikowane . Ciesz sie ze twoj skarb zrezygnował z jedzenia nocnegonam lekarz tłumaczył tak " my tez nie jemy w nocy "
Annaki
Ja powiem szczerze te nosidełko tez nie przemówiło do mnie strasznie mnie kręgosłup bolał po 10 min chodzenia . Maz kupował :p moze przy następnym dziecku zdecyduje sie na chustę teraz człowiek mądrzejszy
Monika
Wkoncu z nasza główka czekamy alr widZimy różnice. Juz jest duzo prostsza bez niczego . W następnym miesięcu mam U moze lekarz wyrazi swoją opinie alr mowie dla nas jest wiele lepiej . Pytałaś o rozmiary sweterek magiczny z aldika 74 jest prawie dobry tylko rękawki za długie
Ja biorę tabletki anty i narazie drugiemu dziecku mowie nie
Dzięki dziewczyny za miłe słowaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 23:30
-
Monika- Ja ci nie doradze bo nie zabezpieczam sie jakos szczegolnie. Nadal myslimy o trzecim dziecku wiec nie chce brac tabletek hormonalnych. Poki co wiec zywamy prezerwatywy i to nam starcza
Kasia- moj Julian tez jakos w tym wieku co Gabrysia zrezygniwal z nocnego karmienia. Ostatni raz pije mleczko przed snem o 19- tej a potem dobiero je kaszke o 6- tej rano.(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyGabi Vincent tez nie je w nocy. Jak miał 2,5 miesiąca to zaczal jadac w nocy sporadycznie a jakos miesiąc pozniej wcale juz w nocy nie jadl. Lekarz nam powiedzial to samo co Magdalenie i ze skoro nie chce to nie.
Magdalena to super. Mnie się troche wydaje ze bez kasku samo by się poprawialo, w końcu dzieciaki teraz już nie leza tylko caly dzień stoją, siedzą lub raczkuja. U nas do jednego ba pewno kask sue przydaje...drzemki Vincent robi tylko w pozycji na plecach a on miał plaska glowke z tylu i na jednym boku. Ten bok się wyrównał super a plaskosc z tylu lepiej ale jeszcze widac.
Sweterek dokupilam właśnie 74/80 i ma dlugue rękawy ale się zawinie i będzie ok -
Kasiu Lena przestała jeść w nocy jak miała 3 mies, potem znowu zaczeła raz, teraz jej się zdarza bo ona nie je kaszek na noc tylko samo mleko, czasem zje mało to może jej potrzeba, nie wiem, ale oszukuje ja trochę, nie chce samej wody bo krzyczy da da lub mniam mniam
, wiec daje jej ze dwie miarki żeby poczuła że to mleko i jest ok.
Monika ja tez używam tabletek, na razie nie chce drugiego dziecka, może kiedyś zechce ale teraz nie, wczesniej tez uzywalam tabletek kilka lat ale nie bylo problemem po nich zajść w ciąże i to bez planu....więc liczę że jak mi się odmieni to tez nie będzie a jeśli się nie uda to trudno,
-
Annaki ja daje do nocnego mm jedna miarke kleiku kukurydzianego i chyba ja to troche zapycha i moze dlatego tak dlugo wytrzymuje ale z drugiej strony kazdy bobas jest inny i nie ma reguly.
Magdalena z tym spaniem na Tobie.. U nt od tez to na topie i w ciagu dnia i niestety czasami noca ale przynajmniej ksiazki czytam;) i mimo ze czasami to jest mega klopotliwe bo moglabym w tym czasie cos w domu zrobic to sobie mysle ze bede tęsknila za takim tuleniem.. -
Kasiu tak ja tez dawałam miarkę kleiku
,lub później miarkę kaszki. Teraz jesteśmy na hipp 3 a ono samo w sobie jest zagęszczane i jak dawałam kleik to nie chciało nic lecieć przez smoczek, a niestetysmoczka nie mmogę dac z większą dziurą bo Lena nie chce Pic z żadnego innego,wiec ciągle lecimy na smoczku 0-6m
, do mleka.
-
A i jeszcze jedno pytanie. Czy moge dawac juz Gabrysi jogurt naturalny? A jesli tak to macie jakis do polecenia? Chcialabym jej dawac go z owocami, ale moze to za wczesnie??
-
Annaki my na hipp2 jeszcze wiec z dodatkiem kleiku jakos leci tylko znowu uzywam do nocnego karmienienias moka 4 przeplywowegoz aventu. I tak sie czasami zatyka jak jakas grudka sie trafi a wtedy afera na caly blok;)
-
Ja na poczatku dawałam jogurty z hipp, te z owocami, naturalny dość późno zaczelam dawać, w sumie dlatego że tamte jej smakowaly, jadła chętnie wiec taki naturalny jakoś koło 10 mies dopiero.
No właśnie ta moja zlosnica to tez jak się przytkało albo za wolno leciało to matko jedyna...afera albo ze złości juz nie chciała wcale jeść. A przecież mam smoczek identyczny tylko większa dziura no i taki 6-18m, to nie, upodobała sobie ten mały, może jeszcze pokombinuje z dziurką cos
A my dzisiaj jedziemy do naszego pediatry na usg piersi....ehhhh, nie spodobało mu się ostatnio że Lena ma ciągle takie gulki, które niby powinny się juz wchłonąć i chce to sprawdzić, mam nadzieję że będzie wszystko ok. -
Monika dm
Wlasnie dlatego kk nie pokrywa tego kasku bo doskonale zdają sobie sprawę ze bez niego twz bedzie dobrzeno nic ważne ze u was lepiej
Kasia
Masz racje słodkie to jest jak spia na nas aniołki nasze szczególnie ze u nas dzieje sie nie za
Czesto toz hipp jest od 7 msc jak sie nie mylę jogurt z owocami w takim 4 paku chyba . Moze spróbuj pierw to a potem jogurt naturalny z owocami albo te z hipp od 10msc . W pl sa one od 7 tu kiedys tez były tylko stwierdzili ze w tym wieku dzieci maja jeszcze duzo nabiału przez kaszki i mleko. Ja w kaDym razie zaczęłam dawać od ok 8 msc
Dziewczyny Colin zasnal o 1 w nocy spał do 7:30 z przerwami na smoczek i przytulenie na szczęście nie płakał ju tak przeraźliwie . Widac ze przebił sie ząbek u góryWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 10:39
lucy1983 lubi tę wiadomość
-
Magdalena u nas górne jedynki i dwójki to był tez horror, pobudki co pól godz, płacz, jęki przez sen. Potem juz kolejne bez jakich kolwiek objawów. Ktoś kiedfys pisał, chyba tu, albo na innym forum że ząbkowanie to ponoć straszne bolesny objaw i dlatego warto czasem podać przeciwbólowy syrop lub czopek aby uulżyć dziecku.