Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKoalka a moze masz racje. A na wrzesniowkach sue dla nas nie liczy hihi
Do Ebay napisz.
My skladalismy wniosek bez Steuernummer bo myśleliśmy ze tego nie trzeba. Ale ten numer nam przyszedł i dostaliśmy wezwanie o uzupełnienie tego numeru. I tak trwalo wszystko szybko ale możesz od razu na ten numer poczekać.Koalka lubi tę wiadomość
-
To KG z tego co pamietam trzeba ten numer. Nam przyszedl pozno wiec tez skladalismy bez i naewet nie kazali nam donosic.
Koalka lubi tę wiadomość
-
Tak Monika,myślę jeszcze troszkę poczekać z rozszerzeniem diety. Tak ze dwa tygodnie i będziemy próbować. Przyjedzie moja mama to mi pomoże jakieś zapasy przecierkow porobić.
Koalka ja nie wiem jak to z tymi dokumentami bo mąż się zajmuje papierkowa robota. Zapytam go i ci napisze.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyMagdalena2202 wrote:Koalka
Zgłos to do eBaya kase przelałas przed paypal ? Jak tak to pociągnij spowrotem i podaj powód
Muniek to super zazdroszczę,że tak łatwo możecie tu zrobić,bo nam chyba będzie łatwiej w PL niż tu prawie całą rodzinę ściągać.. -
Hej dziewczyny,.
Muniek właśnie widzę że przeniesliscie się z forum.podaj mi proszę link.choć szczerze powiem że ostatnio wogole nie mam czasu cokolwiek czytać.
Właśnie Muniek rozszerzasz diete liczas od porodu czy planowanej daty porodu.
Koalka nr podatkowy dostaję się automatycznie po urodzeniu i nie trzeba nnic zgłaszać.Ja czekałam około 3 miesiące na ten nr.
A powiedzcie mi czy macie jakieś doświadczenie jeśli chodzi o żłobek.Ja chcę od 4 miesiąca oddać dziecko na parę godz tylko.
Ale jestem ciekawa jak to wygląda w praktyce
Słuchajcie mój maluch waży 7,5kg ciężki strasznie a tylko by na raczkach chciał być , ręce i krzyż już pęka mi..
Endokobietka jak na urlopie? -
nick nieaktualnyOrchidea to strasznie późno przyszedl Ci ten numer. Nam przyszedł jakos góra do dwóch tygodni po urodzeniu małego. Pamięta bo wnioski o KG maz skladal jeszcze jak bylam w szpitalu (ja bylam 9 dni) i jak wyszliśmy to jakiś za kilka dni ten numer przyszedł.
Boże dziewczyny właśnie leci jakis program gdzie facet ma 4 żony, mieszkają razem i one się niby super ze sobą dogadują. Nie wiem dokladnie o co chodzi bo sprzątam i to sobie leci. -
nick nieaktualny
-
Koalka pytałam męża ale sierota stwierdziła że nie pamięta
ehh z tymi facetami!!wiem tylko że akt urodzenia odbierał osobiście. Był gotowy jakoś po półtorej tygodnia.
Orchidea ja właśnie czekam aż skończy pięć miesięcy,bo jednak to wcześniak i boje sie mu już teraz rozszerzać diete. Tutaj masz link do nowego forum http://czerwcowki2015.ovh jak się zarejestrujesz to musisz poczekać na akceptację administratora,bo to takie tajne mamynikt przypadkowy nas nie czyta
Duży już twój boboSamuel ostatnio na wazeniu miał 6800g
ręce od noszenia też mi odpadają. A najlepiej jak mam go wynieść na drugie pietro z gondola
padam wtedy na twarz.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
O matko Muniek współczuję wnoszenia gondoli..
Zobacz ile mój waży ,a wogole to on płacze u taty ,a raczej wyje także tylko u mnie na raczkach musi być.ręce kręgosłup nogi wysiadaja.
Jutro idę na wieczór do pracy to jestem ciekawa jak tatuś nim się zajmie aż mi słabo na samą myśl.
Dobrze że będzie jeszcze babcia to w dwójkę muszą dac radę.
Muniek z jedjej strony ok ze przeniesliscie się a z drugiej strony pewnie parę dziewczyn nie zarejestrowaly się.
Kurczę ja bym już chciała spróbować mu dac chociaż kawałek jabłuszka..
Nikt nie wie o żłobkach w de? -
Oj ja na ten numer tez czekalam ok 3 miesiecy:/
Wiecie co mnie najbardziej meczy?Jestem z Gabrysia caly dzien sama, maz wraca ok 18:00, pobawi sie z nia godzinke, potem ja kapiemy i on ja karmi butelka i wtedy znowu ja przejmuje cale usypianie..raczej zasypia szybko tylko spi plytko i budzi sie potem kilka razy zanim twardo usnie i nie ma bata zeby mąz do niej podszedl i ja utulil i znowu uspil, bo ona wpada w histerie i musi poczuc mnie. A ja jestem jyz tak zmeczona po calym dniu..w nocy to samo..przez zeby spi kiepsko i musze ja zawsze wstac i ją uspokoic bo jak wyczuje męża to syrena..jestem ciekawa czy kiedys z tego wyrosnie, bo z jednej strony ciesze sie, ze mnie potrzebuje, ale z drugiej strony chcialabym czasami zeby mąż mogl mnie zastapic..to sie wyzalilam:/
Gabrysia wazy juz cos ponad 8kg i szczerze mowiąc rece mi opadaja przy kazdym podnoszeniu ale ja ją lubie nosic, bo to taka kochana prxytulanka tylko ze mimo wszystko staram sie jej nie przyzwyczajac zbytnio;) bo ona umie juz mnie niezle omotac;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 22:45
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasia ja tez wstaje w nocy do małego ale dlatego że mąż go nie słyszy na serio bo kiedyś obiecał ze będzie wstawać to ja go budziła ze Vincent płacze, generalnie po 2 wstaniach mąż chciał go od razu do nas przynieść.
Jactez Lubie nosić małego bo tak fajnie się wtedy rozgląda i widać ze świąt z góry go fascynuje, ale nie chce go przyzwyczaić no i on tez swoje waży. Na wadze domowej to jakieś 10 kg pewnie już z hakiem. -
Orchidea- Szczerze mowiac to nie wiem czy taki maluszek moze wogole chodzic do zlobka. Macie juz miejsce? W naszym przedszkolu najmlodsze dzieci maja roczek a wiec juz sa na troszke innym etapie rozwojowym. Moja kolezanka musiala szybko wracac do pracy zeby jej nie stracic wiec jej 6 miesieczny synek chodzil do tagesmutter bo do zlobka go nie przyjeli pomimo ze mial tam starsze rodzenstwo a wiec pierwszenstwo z miejscem. Dopiero jak skonczyl rok to go kolezanka mogla tam przeniesc. Ale pewnie w kazdym przedszkolu sa inne zasady.
Kasia- Ojej to ty za wesolo nie masz. Nie dziwie sie ze jestes zmeczona. Czasami potrzebna jest odskocznia od malenstwa. Pewnie z czasem Gabrysia z tego przywiazania do ciebie wyrosnie ale kiedy to trudno powiedziec.
Moj Julianek wazy ponad 10 kg. Tez go lubie nosic ale w domu zadko to robie. On sie nie domaga tego za duzo. Chetnie siedzi na macie i bawi sie zabawkami pod warunkiem ze jestem w poblizu bo jak tylko wyjde z pokoju to zaraz za mna leci(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyU mnie żłobek, przynajmniej ten obok nas, jest od 6 miesiąca.
Orchidea a na cały etat wracasz czy cześć? Tak z ciekawości pytam. Może też pomyśl Tagesmutter ale obdzwon najpierw żłobki, bo my jak dzwonili smycze to nam też powiedzieli ze nawet jak chcemy żeby mały chodził od stycznia to musimy go zapisać od września i pewna albo go posłać od tego września albo płacić od września do stycznia nawet jakby nie chodził.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 12:44
-
nick nieaktualnyA w ogóle to normalne jest ze dzieci w wieku Gabrysi chcą tylko do mamy i to jeszcze troszkę może potrwać. Mnie się wydaje ze nie wolno na sile zostawiać dziecka samego bo będzie się bał gdzie mama się straciła. Vincent bardzo lubi bawić się sam ale najlepiej żebym siedziała obok niego wtedy bawi się sam i przychodzi co jakiś czas się przytulic. Ale wiadomo że musze tez np. ugotować obiad wtedy idzie ze mną do kuchni albo rozkłada mu zabawki w jego pokoju tak żeby go widzieć. Czasami też stoi przy mojej nodze co nie jest wygodne ale co zrobić ake sa tez momenty ze tak bardzo chce do mnie ze musze przerwać robienie obiadu. Najbardziej lubię z nim odkurzac bo on wtedy śledzi odkurzacz i ma mase radochy jak go dowie
-
Monika- Dla takich maluszkow my mamy jestesmy najwazniejsze. Uwielbiam te chwile i wykorzystuje na maxa a wiec do ok. dwoch lat. Pozniej dzieci wola tatusiow oczywiscie jesli oni tez sie opiekuja dzieckiem. Bo jak maluszek ma tylko mame a ojciec sie nie interesuje nim i za malo poswieca czasu to nigdy nie bedzie mial takiej dobrej wiezi z potomkiem. Moj Maximilian za tata chodzi krok w krok a Julianek za mna tak ze narazie dzieci ladnie sie podzielili rodzicami.(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]