X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to faktycznie, a moje rozwiazanie wydawalo mi sie takie proste :-) No to juz nie mam pomyslu...

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax - no mówię Ci...odnośnie ślubu też robili problemy! My byliśmy w Niemczech, potrzebne były tylko akty urodzeń nasze - nawet za podpisem notariusza nie chcieli! Wiecie co, nie poddam się. Znalazłam stronkę

http://www.usc.pl/porady;08001002004000

Może któraś kiedyś będzie potrzebować. Załaduje konto eurakami i zadzwonie tam jutro raz jeszcze! Będę się kłócić choćby nie wiem co. Na logikę - jak mam jechać 3 tyg przed rozwiązaniem ciąży do Polski po akt urodzenia? Chore. Wszyscy mi mówią których pytam o radę, że im wydawali bezproblemowo - wysyłali pocztą po prostu. No chore.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla la u nas akty urodziny. tez nie były potrzebne. Ale wiem ze do slubu mój akt przesyłanie mi wtedy pocztą tylko jeszcze w PŁ. Nie daj się bo to niepoważne. W ogóle jak z DE do PŁ coś mają przesłać to nam nikt nie robił problemów ale już z PŁ do DE to urzędnicy mają problem.

Jeszcze co do ubranek to w KIK niewszystko jest super dlatego tych o niefajnej jakości ja nie kupuję. A body kopertowe z bio bawełny miałam id nich najfajniejsze. I przyznam racje Annaki ze wiele rzeczy mają lepszych niż z Aldi czy Lidl. Rajstop nie miałam wiec się nie wypowiem, ale skarpety są ok. Tez Lubie Ernstings Family. A Tchibo nie miałam nigdy, niektóre ceny mają trochę zabójcze a póki mały niszczy niektore ubranka to drogich mu za bardzo nie kupujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 12:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Cześć dziewczyny ;) mam do Was pytanie - pewnie kiedyś o tym pisalyscie, ale będę wdzięczna za pomoc. Wczoraj zapisując się na porodowke w szpitalu powiedziano mi, że potrzebujemy z mężem nasze metryki urodzenia przetłumaczone na język niemiecki. Czy da się to jakoś listownie załatwić? Nie chcą wydać naszych metryk nikomu z rodziny a do porodu zostało 3 tygodnie. Mialyscie podobną sytuację lub ktoś zna rozwiązanie problemu?
    Nie rozumiem tego akty urodzenia moga byc wydane komus z rodziny bez problemu .U mnie wybierala mama u malza siostra a dzwonilam osobiscie do urzedu .Prosze zadzwonc tam i zapytac dlaczego nie moga byc wydane i wziazc od razu akty miedzynarodowe bo nie potrzeba juz tlumaczenia.

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku. kupie tu gdzies kawe zbożową? Jak się nazywa takie cudo?

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powidlowa ja kupiłam kawę zbożową z Nestle Caro Landkaffee w Kauflandzie

Mikejla ja też załatwiałam właśnie akt urodzenia międzynarodowy bo wtedy nie trzeba tłumaczyć i wydawać dodatkowej kasy i mój USC normalnie wydał mojemu tacie od ręki beż żadnych problemów. A niby potrzebny jest akt urodzenia obojga rodziców aby można było dostać niemiecki akt urodzenia dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 11:49

powidlowa lubi tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupisz, ja mam taką z netto
    http://fddb.mobi/de/netto_maxima_landkaffee.html
    Jest tez caro, ta samo co w pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 11:35

powidlowa lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam - u mnie w USC widocznie pracują wredni ludzie. Wysłałam tam brata, dziś pracuje babka, która chyba ma dobry humor! Mam nadzieję, że się uda - maya34 tak właśnie o międzynarodowy będzie prosił. Dziękuje i miłego dnia :)

• Tigana Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w szpitalu nie potrzebowaliśmy aktów urodzenia.

U nas beznadzieja, w w pt mieliśmy jechać do rodziców, w sb wesele znajomych i mama miałą być z mała, a tu wczoraj się okazało że tato ma półpaścca... przemyśleliśmy i chyba odpuścimy wesele, Nela jest trochę za mała żeby ryzykować zarażenie.

Smutno mi, tak się cieszyłam na wesele...

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana a nie masz kogoś innego z kim dziecko mogłabyś zostawić??

Mam pytanko co do majtek poporodowych, używałyście?? i wiecie gdzie można je kupić i jak się nazywają po niemiecku??? I co do tych podpasek specjalnych też nie wiem jak po niemiecku się nazywają i gdzie kupić czy może używałyście normalnych tylko maxi??

d69c20mmk9myteud.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia- Ja po swoich porodach majtek poporodowych nie uzywalam. A tych duzych podpasek to moze z 10 uzylam bo potem juz mialam normalne podpaski.

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • annaki Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia do szpitala nie potrzebujes. A do domu u mnie w szpitalu jak ktoś chciał to dawali. Ja w domu uzywalam przez kilka dni tych grubszych podpasek, a majtki normalne z tym że ja byłam tydzień w szpitalu bo po cc i największe krwawienie miałam tam.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia- W szpitalu daja takie majtki siateczkowe do tego gruba podpache ( tuz po porodzie to nawet 3 sie nosi naraz) tez daja wiec nie warto za duzo do domu kupowac ;-)

Uf dzieci spia, cos mi zaczynaja brzydko kaszlec a mamy ciekawy weekend i teraz sie martwie zeby mi sie nie porowali. Zwlaszcza sobota jest wazna bo Maximilian ma turniej z karate. Do tego mamy tez dwie imprezy urodzinowe na ktore mamy zaproszenie. A pogoda coraz brzydsza jest :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 21:03

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana :/ to faktycznie nieciekawie... Teraz chyba w pl jakis sezon na półpaśćca bo moja siostra tez ma...

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia wszystko dostaniesz w szpitalu. A jak chcesz mieć e domu to w dm są einmalslip. Leżą razem z pod paskami i tamponami. Firma jessa chyba.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia ja tez najwięcej zuzylam w szpitalu, ale ja bylam tez po cc. A w domu używałam takch grubych podpasek z Netto chyba Sophie się nazywają i tez byly ok, do tego zużyłam takie starsze majciochy których nie bylo mi żal wyrzucić.

Tigana kurczę ale szkoda. Ja nawet nie wie co to ten półpasiec. A w ogole rezygnujecie z wyjazdu do PL czy tylko z wesela? Bo może na weselu daloby się wynająć pokój i na zmianę moglibyście byc tam z małą albo Twój mama z nią. Tylko znowu pewnie dziadkowi żal będzie ze nie będzie mogl sue pobawić z wnuczką. A moze tata wyzdrowieje.

Edit:
    Tigana...poczytalam...chyba bym nie pojechała, albo tylko na wesele do hotelu. Ale niestety kontakt z dziadkiem byłby zakazany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 19:21

• annaki Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa a tak z innej beczki mieliscie sesje w szpitalu? Dostałas to co piszą na str?

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:

Edit:
    Tigana...poczytalam...chyba bym nie pojechała, albo tylko na wesele do hotelu. Ale niestety kontakt z dziadkiem byłby zakazany.
    Tam gdzie półpasiec zdecydowanie nie jechać a już napewno nie z dzieckiem. Bardzo nieprzyjemna choroba i ciężka do wyleczenia. Ale wierze Ci Tigana, ze Ci przykro. Ja mam wesele w rodzinie 14 maja przyszłego roku, od dwóch lat sie na nie szykujemy a mnie termin porodu przypada na 30 maja. Tez mi przykro ale mimo wszystko z dwojga wybieram bejbi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 20:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie tez troche stresuje jak to bedzie z moja siostra czy juz bedzie po wszystkim jak przyjedziemy do pl... a dodatkowo moja mama bedzie miala jutro i pojutrze naswietlana tarczyce jodem radioaktywnym i nie moze po tym przez 2 tygodnie miec bliskiego kontaktu z ludzmi bo to bedzie z niej jeszcze jakis czas promieniowalo :/ no ale akurat rowno 2 tyg po ostatnim naswietlaniu przyjedziemy to moze nie bedzie zle...

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia tak jak dziewczyny piszą u mnie podobnie majtki siateczkowe dostałam w szpitalu i do domu jeszcze 5 par wielkie podpaski szpitalne dostałam tez na zapas wiec wystarczyło na 5 dni a potem jechałam na tych najwiekszych podpaskach z always na noc maxi . Jak urodzisz powiedz pare razy zeby dali ci podpaski i zrobisz sobie mały zapas :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ