X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to faktycznie, a moje rozwiazanie wydawalo mi sie takie proste :-) No to juz nie mam pomyslu...

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax - no mówię Ci...odnośnie ślubu też robili problemy! My byliśmy w Niemczech, potrzebne były tylko akty urodzeń nasze - nawet za podpisem notariusza nie chcieli! Wiecie co, nie poddam się. Znalazłam stronkę

http://www.usc.pl/porady;08001002004000

Może któraś kiedyś będzie potrzebować. Załaduje konto eurakami i zadzwonie tam jutro raz jeszcze! Będę się kłócić choćby nie wiem co. Na logikę - jak mam jechać 3 tyg przed rozwiązaniem ciąży do Polski po akt urodzenia? Chore. Wszyscy mi mówią których pytam o radę, że im wydawali bezproblemowo - wysyłali pocztą po prostu. No chore.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla la u nas akty urodziny. tez nie były potrzebne. Ale wiem ze do slubu mój akt przesyłanie mi wtedy pocztą tylko jeszcze w PŁ. Nie daj się bo to niepoważne. W ogóle jak z DE do PŁ coś mają przesłać to nam nikt nie robił problemów ale już z PŁ do DE to urzędnicy mają problem.

Jeszcze co do ubranek to w KIK niewszystko jest super dlatego tych o niefajnej jakości ja nie kupuję. A body kopertowe z bio bawełny miałam id nich najfajniejsze. I przyznam racje Annaki ze wiele rzeczy mają lepszych niż z Aldi czy Lidl. Rajstop nie miałam wiec się nie wypowiem, ale skarpety są ok. Tez Lubie Ernstings Family. A Tchibo nie miałam nigdy, niektóre ceny mają trochę zabójcze a póki mały niszczy niektore ubranka to drogich mu za bardzo nie kupujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 12:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Cześć dziewczyny ;) mam do Was pytanie - pewnie kiedyś o tym pisalyscie, ale będę wdzięczna za pomoc. Wczoraj zapisując się na porodowke w szpitalu powiedziano mi, że potrzebujemy z mężem nasze metryki urodzenia przetłumaczone na język niemiecki. Czy da się to jakoś listownie załatwić? Nie chcą wydać naszych metryk nikomu z rodziny a do porodu zostało 3 tygodnie. Mialyscie podobną sytuację lub ktoś zna rozwiązanie problemu?
    Nie rozumiem tego akty urodzenia moga byc wydane komus z rodziny bez problemu .U mnie wybierala mama u malza siostra a dzwonilam osobiscie do urzedu .Prosze zadzwonc tam i zapytac dlaczego nie moga byc wydane i wziazc od razu akty miedzynarodowe bo nie potrzeba juz tlumaczenia.

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku. kupie tu gdzies kawe zbożową? Jak się nazywa takie cudo?

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powidlowa ja kupiłam kawę zbożową z Nestle Caro Landkaffee w Kauflandzie

Mikejla ja też załatwiałam właśnie akt urodzenia międzynarodowy bo wtedy nie trzeba tłumaczyć i wydawać dodatkowej kasy i mój USC normalnie wydał mojemu tacie od ręki beż żadnych problemów. A niby potrzebny jest akt urodzenia obojga rodziców aby można było dostać niemiecki akt urodzenia dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 11:49

powidlowa lubi tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupisz, ja mam taką z netto
    http://fddb.mobi/de/netto_maxima_landkaffee.html
    Jest tez caro, ta samo co w pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 11:35

powidlowa lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam - u mnie w USC widocznie pracują wredni ludzie. Wysłałam tam brata, dziś pracuje babka, która chyba ma dobry humor! Mam nadzieję, że się uda - maya34 tak właśnie o międzynarodowy będzie prosił. Dziękuje i miłego dnia :)

• Tigana Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w szpitalu nie potrzebowaliśmy aktów urodzenia.

U nas beznadzieja, w w pt mieliśmy jechać do rodziców, w sb wesele znajomych i mama miałą być z mała, a tu wczoraj się okazało że tato ma półpaścca... przemyśleliśmy i chyba odpuścimy wesele, Nela jest trochę za mała żeby ryzykować zarażenie.

Smutno mi, tak się cieszyłam na wesele...

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana a nie masz kogoś innego z kim dziecko mogłabyś zostawić??

Mam pytanko co do majtek poporodowych, używałyście?? i wiecie gdzie można je kupić i jak się nazywają po niemiecku??? I co do tych podpasek specjalnych też nie wiem jak po niemiecku się nazywają i gdzie kupić czy może używałyście normalnych tylko maxi??

d69c20mmk9myteud.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia- Ja po swoich porodach majtek poporodowych nie uzywalam. A tych duzych podpasek to moze z 10 uzylam bo potem juz mialam normalne podpaski.

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • annaki Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia do szpitala nie potrzebujes. A do domu u mnie w szpitalu jak ktoś chciał to dawali. Ja w domu uzywalam przez kilka dni tych grubszych podpasek, a majtki normalne z tym że ja byłam tydzień w szpitalu bo po cc i największe krwawienie miałam tam.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia- W szpitalu daja takie majtki siateczkowe do tego gruba podpache ( tuz po porodzie to nawet 3 sie nosi naraz) tez daja wiec nie warto za duzo do domu kupowac ;-)

Uf dzieci spia, cos mi zaczynaja brzydko kaszlec a mamy ciekawy weekend i teraz sie martwie zeby mi sie nie porowali. Zwlaszcza sobota jest wazna bo Maximilian ma turniej z karate. Do tego mamy tez dwie imprezy urodzinowe na ktore mamy zaproszenie. A pogoda coraz brzydsza jest :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 21:03

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana :/ to faktycznie nieciekawie... Teraz chyba w pl jakis sezon na półpaśćca bo moja siostra tez ma...

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia wszystko dostaniesz w szpitalu. A jak chcesz mieć e domu to w dm są einmalslip. Leżą razem z pod paskami i tamponami. Firma jessa chyba.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia ja tez najwięcej zuzylam w szpitalu, ale ja bylam tez po cc. A w domu używałam takch grubych podpasek z Netto chyba Sophie się nazywają i tez byly ok, do tego zużyłam takie starsze majciochy których nie bylo mi żal wyrzucić.

Tigana kurczę ale szkoda. Ja nawet nie wie co to ten półpasiec. A w ogole rezygnujecie z wyjazdu do PL czy tylko z wesela? Bo może na weselu daloby się wynająć pokój i na zmianę moglibyście byc tam z małą albo Twój mama z nią. Tylko znowu pewnie dziadkowi żal będzie ze nie będzie mogl sue pobawić z wnuczką. A moze tata wyzdrowieje.

Edit:
    Tigana...poczytalam...chyba bym nie pojechała, albo tylko na wesele do hotelu. Ale niestety kontakt z dziadkiem byłby zakazany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 19:21

• annaki Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa a tak z innej beczki mieliscie sesje w szpitalu? Dostałas to co piszą na str?

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:

Edit:
    Tigana...poczytalam...chyba bym nie pojechała, albo tylko na wesele do hotelu. Ale niestety kontakt z dziadkiem byłby zakazany.
    Tam gdzie półpasiec zdecydowanie nie jechać a już napewno nie z dzieckiem. Bardzo nieprzyjemna choroba i ciężka do wyleczenia. Ale wierze Ci Tigana, ze Ci przykro. Ja mam wesele w rodzinie 14 maja przyszłego roku, od dwóch lat sie na nie szykujemy a mnie termin porodu przypada na 30 maja. Tez mi przykro ale mimo wszystko z dwojga wybieram bejbi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 20:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie tez troche stresuje jak to bedzie z moja siostra czy juz bedzie po wszystkim jak przyjedziemy do pl... a dodatkowo moja mama bedzie miala jutro i pojutrze naswietlana tarczyce jodem radioaktywnym i nie moze po tym przez 2 tygodnie miec bliskiego kontaktu z ludzmi bo to bedzie z niej jeszcze jakis czas promieniowalo :/ no ale akurat rowno 2 tyg po ostatnim naswietlaniu przyjedziemy to moze nie bedzie zle...

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia tak jak dziewczyny piszą u mnie podobnie majtki siateczkowe dostałam w szpitalu i do domu jeszcze 5 par wielkie podpaski szpitalne dostałam tez na zapas wiec wystarczyło na 5 dni a potem jechałam na tych najwiekszych podpaskach z always na noc maxi . Jak urodzisz powiedz pare razy zeby dali ci podpaski i zrobisz sobie mały zapas :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ